Overzicht: Nintendo Direct 14/01

1

It’s that time of year again! Nu het prille begin van het nieuwe jaar erop zit, wordt het alweer tijd om naar de toekomst te kijken. Waar we voorheen slechts weinig concrete informatie hadden over de aanstormende Nintendo-titels, zien we ons nu opnieuw gezegend met een “Directry to you” Nintendo Direct van maar liefst 46 minuten, die behoorlijk wat nieuws met zich meebrengt.

Fire Emblem

Jep. Nintendo valt meteen met de deur in huis en kondigt uit het niets een nieuwe iteratie in het Fire Emblem genre aan. Tot dusver weten we nog niet veel, behalve dan het feit dat het spel dicht zal aanleunen bij het vorige Awakening, maar dieper inzet op de verhaallijn en de combat dynamics. Alvast uiterst veelbelovend. Je hoort het al, de Direct was amper twee minuten begonnen en Nintendo claimde alvast mijn ziel. Ik dacht dat ik het langer ging uithouden.

Puzzles and Dragons

Het gonsde al even van de geruchten dat de – immens populaire – Japanse puzzelgame Puzzles & Dragons naar Europa zou overwaaien en dat wordt nu bevestigd. Er komt zelfs een speciale dual-versie uit, voor de prijs van één. Een speciale Super Mario Bros. versie en de Puzzles and Dragons Z versie. Alles wordt beter als je er een Z achter zet. Te verwachten in mei!

Pokémon Shuffle

De enige Pokémon titel die tijdens de presentatie belicht werd. Pokémon Shuffle wordt GRATIS beschikbaar gesteld in de Eshop vanaf februari. Het spel lijkt de principes van de vorige Pokémon puzzelgames over te nemen in wat lijkt op een soort freemium model, wat wat bizar aanvoelt voor een Pokémon game en eerder aanvoelt als een experiment om te testen in hoeverre er hiervoor interesse kan zijn. We wachten met een banger hartje af wat de toekomst op dit vlak zal brengen.

Pokémon Shuffle

Wii Virtual Console

Het lijkt een kleine verandering, maar de implicaties zijn een behoorlijke blikseminslag. Door de systeemsoftware van de Wii U iets te tweaken, wordt het voortaan mogelijk Wii games meteen in het homescherm van de Wii U af te spelen. Dit betekent dat we minder via de omweg van het aparte Wii kanaal moet gaan om Wii titels af te spelen. Tegelijkertijd zal Nintendo selecte Wii titels zoals Super Mario Galaxy 2 (nu al beschikbaar!) en de Metroid Prime Trilogy in de E-shop beschikbaar stellen voor een sterk gereduceerde basisprijs van 19,99. In de eerste releaseweek zijn de titels zelfs beschikbaar voor een schamele 9,99 euro. Wat.

Wii Virtual Console

Amiibo & Mario Party 10

Iedereen vermoedde dat Nintendo de volgende wave amiibo’s ging bekend maken, maar dit overtrefte alle verwachtingen. Behold, naast de volgende wave Smash amiibo’s, stelt Nintendo nu een nieuwe reeks voor in het amiibo-universum. Amiibo’s zoals Mario, Luigi, Peach, Bowser en Yoshi krijgen nu een nieuwe versie die kadert in het Super Mario universum. Deze Super Mario amiibo’s zijn volledig compatibel met Mario Party 10, die een speciale amiibo modus voorziet. Binnen die reeks, zal er ook een Toad amiibo verschijnen, die uiteraard compatibel zal zijn met het net verschenen Captain Toad: Treasure Tracker. De Toad amiibo zou een “Where is Pixeltoad”-achtige sidequest activeren binnen elke stage van Captain Toad. Dat lijkt me een serieuze toevoeging als je weet hoeveel levels die game bevat. Tevens zal Smash Bros 3DS in februari een update krijgen waardoor de amiibo’s ook op de New Nintendo 3DS gebruikt kunnen worden. De Super Mario amiibo’s lanceren op 20/3 samen met Mario Party 10, terwijl de wave 4 Smash amiibo’s op 24/4 lanceren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Project Treasure

Bandai Namco retweette op voorhand de aankondiging van de Direct en dat was vermoedelijk wegens de aankondiging van Project Treasure. Katsuhiro Harada, top dog bij Bandai Namco, vertelde over de plannen van Bandai Namco om een exclusieve Wii U game uit te brengen. Deze game zou gratis gedownload kunnen worden, maar zou enkel speelbaar zijn via het internet om samen met andere spelers levels te doorlopen en schatten te vinden. De Direct geeft ons een glimp van de personages, maar het is nog afwachten wat, hoe en wanneer dit allemaal gebeurt. In mijn hoofd lijkt dit de combinatie van een MOBA met het schattenjagen uit Warioland.

Project Treasure

Splatoon

We hadden al behoorlijk wat info over Splatoon, maar nu werd het pas echt concreet. Blijkbaar heeft je personage de keuze uit telkens een main, side en speciaal wapen, dat je afstemt met je persoonlijke voorkeur. Zo zullen er behoorlijk wat combinaties mogelijk zijn, die elk een andere speelstijl inhouden die al dan niet bij je persoonlijke stijl aansluit. Bazooka-Nils is altijd de beste Nils. We zien ook de plaza-mechanic uit Nintendoland terugkeren als een soort interactief “Mode Select”-scherm. Onverwacht leuk. Splatoon kunnen we verwachten in de nu al glorieuze maand mei.

Deze diashow vereist JavaScript.

Xenoblade

We worden ook nogmaals verwend met een nieuwe trailer van Xenoblade Chronicles X en oh boy, deze game ziet er zo fantastisch mooi uit. We kunnen al duidelijk proeven van de uiterst gigantische omgeving en de soundtrack, die opnieuw een leuke meerwaarde lijkt te brengen aan de titel. Het is moeilijk om niet met open mond te blijven staren naar de machtige landschappen en imposante Mechs. Die mannen bij Monolith Soft weten duidelijk waarmee ze bezig zijn. Goed zo.

Daarnaast werd er eindelijk een release vastgelegd voor de heruitgave van Xenoblade Chronicles op de New Nintendo 3DS. J-RPG fans, stel jullie kalender alvast in op 02/04. Let wel, deze titel zal enkel speelbaar zijn op de New Nintendo 3DS en niet de andere versies, vanwege diens system requirements.

Xenoblade Chronicles 3D

New Nintendo 3DS + Majora’s Mask 3D + Monster Hunter 4U

Behold! De releasedatum van de New Nintendo 3DS! Op 13 februari zal dit krachtig beestje verkrijgbaar zijn in Europa. Binnenkort lichten we hier ook uitvoerig de verschillen met de huidige generatie toe, dus laat ik dat hier even terzijde. Op de koop toe kan je vanaf 13/2 zelfs twee XL bundels aanschaffen van de nieuwe handheld. Er zal zowel een Monster Hunter 4U bundel, als een gouden Majora’s Mask bundel beschikbaar zijn, tegelijk met de coverplates van de nieuwe games voor de normale New 3DS versie. Ben je al geld naar het scherm aan het gooien?

Deze diashow vereist JavaScript.

 Code Name: S.T.E.A.M.

De nieuwste titel van Intelligent Systems, Code Name S.T.E.A.M., kreeg ook de nodige aandacht, met de aankondiging van de release op 15/05. Tegelijk werd de verrassende onthulling gemaakt dat amiibo’s uit de Fire Emblem serie ook kunnen dienst doen als personages in de game. Steampunk Ike, Robin, Lucina en Marth? Waarom niet?

Code name steam amiibo

 

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars

De nieuwste versie van Mario vs. Donkey Kong breidt op 20/03 het level-building principe nog harder uit met een tipping systeem, waar je de makers van levels die je leuk vindt kan belonen voor hun genialiteit met extra sterren (het tipping principe). Wie deze titel zou aanschaffen, zou gratis de versie op respectievelijk Wii U/ 3DS kunnen downloaden. Serieuze cross-buy deal dus. Nice.

Mario vs Donkey Kong

Ironfall: Invasion

Drie indiedevelopers. Amper drie (!) indiedevelopers hebben een shooter kunnen afwerken die blijkbaar vreselijk dichtbij een shooter komt van een multi million dollar organisatie. Wat een compliment voor die drie, om zo door Nintendo in het positief daglicht gesteld te worden. Laten we hopen dat dat verdiend is.

Ironfall Invasion

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties