Overzicht: Nintendo Direct 12/11/2015

0

Oh my. Deze donderdag was legendarisch. Onze redactie was nog maar net bekomen van de Zelda Symphony, om daarna paraat te moeten staan voor de eerste Nintendo Direct sinds de dood van Nintendo-boegbeeld Satoru Iwata (die ongetwijfeld nog steeds gemist wordt op Nintendo HQ). De verwachtingen waren hooggespannen. De hypetrains ontspoorden immers daags voordien. Maar wat er allemaal bekend is gemaakt, lezen jullie hier, directly to you.

The Legend of Zelda

twilight princess hd

Officiële bevestiging

Het was weliswaar al op voorhand uitgelekt, maar het blijft fijn om dergelijke zaken definitief bevestigd te zien. Jawel, ook Twilight Princess krijgt de Wind Waker-behandeling met een HD remake! Meer nog, Nintendo maakt van deze gelegenheid gebruik om een nieuwe prachtige amiibo op de markt te brengen, de Wolf Link amiibo! Dit betekent dat Twilight Princess HD ook compatibel zal zijn met alle amiibo’s uit de Zelda-reeks. Wat dat exact betekent, zullen we op een later tijdstip ontdekken. Twilight Princess HD kunnen we verwachten op 4 maart 2016 en zal zowel online als offline beschikbaar zijn. Daarbovenop zal er ook een bundel op de markt komen die zowel de game, de amiibo, als de officiële soundtrack bevat.

Wolf Link Amiibo

Wolf Link Amiibo

Daarnaast zagen we ook een teaser van de nieuwe Zelda Wii U game, die ondanks NX-geruchten nog steeds op de Wii U zal uitkomen in 2016. Presentator Shibata lichtte ook een andere tip van de sluier op, met de mededeling dat de Wolf Link amiibo bepaalde data kan overdragen naar de nieuwe Zelda-game. Het mysterie verdiept, de hype stijgt exponentieel voor deze. Hou me vast, Tingle.

Zelda Wii U

2016 klinkt nog zo ver…

Ter ere van The Legend of Zelda’s 30ste verjaardag binnenkort, zien we ook de Virtual Console release van Phantom Hourglass en Spirit Tracks, twee titels die aansluiten bij de grafische stijl van Wind Waker op de DS. Voor ieder wat wils!

Wat betreft Triforce Heroes, daarvan zien we op 3/12 een gratis update voor het spel? Deze zal een nieuwe area, Den of Trials, en twee nieuwe kostuums, Linebeck en Fierce Deity, toevoegen. De Den of Trials is een level van 30 floors, waar we op elke floor alle vijanden moeten verslaan. Linebeck Costume geeft je de kracht om de inhoud van schatkisten te bekijken, terwijl Fierce Deity Link, zoals we van hem gewend zijn, een serieuze boost in aanvalskracht betekent.

Nintendo Direct zelda

Linebeck en Fierce Deity kostuums

Als laatste zagen we nog Hyrule Warriors Legends vermeldt, de 3DS adaptatie van Hyrule Warriors. Deze game zal naast de eerdergenoemde nieuwe personages zoals Tetra, Toon Link en King of Hyrule ook een nieuw origineel personage krijgen. Linkle, de genderbended versie van Link, die blijkbaar enorme chaos veroorzaakt door het gebruik van haar twee kruisboogjes. Oh my. DAT was onverwacht. Hyrule Warriors Legends zal op 25 maart 2016 beschikbaar zijn, met zelfs een limited edition pack die het kompas van Linkle bevat.

nintendo direct zelda

Linkle

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

We kregen ook wat nieuwe informatie over de aanstormende Mario & Luigi-game, die de wereld van Paper Mario en Mario & Luigi lijkt te verenigen. In Mario & Luigi: Paper Jam Bros. gaan we immers op stap met het trio Mario, Paper Mario en Luigi, die samen (een beetje gelijkaardig aan Triforce Heroes) puzzels en uitdagingen oplossen op de typische Mario & Luigi-manier, gecombineerd in de setting van Paper Mario. Power-ups van dienst zijn hier echter geen stickers, maar Battle Cards, die verschillende effecten kunnen verwezenlijken zoals meer power, of schade berokkenen aan vijanden en ga zo maar door. Mario & Luigi: Paper Jam Bros. zien we verschijnen op 4 december 2015 en zal compatibel zijn met de Mario Party-amiibo lijn. 

nintendo direct

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Super Mario Maker

Super Mario Maker sloeg in als een geweldige bom bij de fanbasis. Miljoenen courses zijn reeds vormgegeven, geüpload en gespeeld. Maar er was een probleem. Door het grote aanbod aan courses werd het namelijk moeilijk voor spelers om te beslissen welke ze eigenlijk willen spelen. Daarom brengt de laatste update aan Mario Maker een graag geziene toevoeging, een search filter, die ons in staat stelt meer courses te zoeken die beantwoorden aan specifieke criteria. Muy bien, dat!

nintendo direct

Course Search

Splatoon

Op 14 November zien we een grote update in Splatoon, die nieuwe zones en behoorlijk wat gear oplevert. In het Museum D’Alfonsino slpetsjen we naar hartelust tussen alle museumstukken en schilderijen uit de Squid Wars, terwijl we in Mahi Mahi Resort mekaar bekliederen in een pool side hotel setting, wat uiteraard een tricky boel zal zijn met al dat water verspreid doorheen de stage. Daarnaast belooft Shibata ook een gestage flow aan nieuwe content die tot en met januari zijn weg zal vinden naar Splatoon.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pokémon

Oh my, ook Pokémon voelt de liefde in deze Nintendo Direct. Zo zien we (EINDELIJK!) de release van Pokémon Red, Blue én Yellow op de Virtual Console! En meer nog, Nintendo doet zelfs extra moeite om er een online trading component in te steken, gezien het tenslotte een staple van de serie is sinds het begin. Dit zien we enorm, enorm graag! Op 27 februari 2016 wordt het dus weer kiezen tussen Bulbasaur, Squirtle of Charmander!

nintendo direct

Virtual Console Pokémon

Voorts zien we begin december de release van een speciale Pokémon Picross game, waar we in traditionele Picross-stijl puzzles dienen op te lossen om alle Pokémon, inclusief mega evoluties te vinden! Voor de fans van Picross een welkom geschenk!

nintendo direct

Picross!

Daarnaast zagen we ook de bevestiging dat arcade-titel Pokkén Tournament een release op de Wii U krijgt! Deze joint venture met Bandai Namco ziet de makers van Tekken een fighting game maken waarin Pokémon centraal staan. Hier kijkt onze redactie alvast met hoopvolle ogen naar uit. In de eerste edities van het spel zit meteen ook een Shadow Mewtwo amiibo kaart, die je meteen toegang geeft tot de destructieve kracht van Shadow Mewtwo. Pokkén Tournament kunnen we voor Wii U verwachten in het voorjaar van 2016.

nintendo direct

Shadow Mewtwo Amiibo card

StarFox Zero

Ook een klein beetje slecht nieuws in deze megaton Nintendo Direct. Starfox Zero zal pas in april 2016 gelanceerd worden. Het vlaggenschip van Fox McCloud kreeg na de recente demo’s de nodige kritiek en het is wellicht om deze reden dat StarFox een broodnodige update zal krijgen. De nieuwe beelden uit deze Direct beloven alvast een verbetering tegenover de versies die tot nu toe speelbaar bleken.

nintendo direct

StarFox Zero: geplaagd door (terechte) delays

Final Fantasy Explorers

De Final Fantasy actie-RPG, Final Fantasy Explorers, komt eindelijk naar het Westen in januari! In deze game kun je solo of met local multiplayer op avontuur trekken, omgevingen verkennen en uiteraard monsters een mooie dood schenken. Een handig gebruik van job classes en party-samenstelling zijn hier de sleutels voor een snelle overwinning. Edoch, als je solo speelt, kan je ook de resterende partyslots opvullen met monsters die je vangt en traint. Daarbovenop kunnen helden ook een soort Trance activeren op sommige momenten, dat hen de krachten verschaft van verschillende Final Fantasy-personages zoals Lightning of Cloud Strife.

nintendo direct

Trance mode

Bravely Second: End Layer

Begin volgend jaar zien we het vervolg van het onverwacht succesvolle Bravely Default, Bravely Second: End Layer, dat zich enkele jaren na de evenementen van eerstgenoemde game afspeelt. In deze game moeten we Agnes redden uit de klauwen van de duisternis met onze nieuwe held. We zien de terugkeer van de iconische Brave en Default mechanics, die de eerste game ook de nodige diepgang in de gevechten gaven. Het voorjaar van 2016 ziet er verdorie fantastisch uit, dedju!

nintendo direct

De deluxe collector’s edition

Dragon Quest

Heeft Square-Enix het licht gezien? Onze redactie hoopte hierop, na Dragon Quest Heroes en al het Dragon Quest-nieuws van de afgelopen maanden al even op lokalisaties van Dragon Quest games naar het westen, en ziedaar! Onze offers aan de vuurgoden zijn beantwoord! Zo zal zowel Dragon Quest VII: Fragments of The Forgotten Past én Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King gelokaliseerd worden!  2016 wordt een prachtjaar voor RPG’s, mark my words!

nintendo direct

SLIJMTACULAIR!

Fire Emblem Fates

We zien ook wat meer informatie over de manier waarop Fire Emblem op de Europese markt zal gebracht worden. Vergelijkbaar met de release van Pokémon games, zal Fire Emblem Fates in twee versies te verkrijgen zijn. Fire Emblem Fates: Birthright en Fire Emblem Fates: Conquest, waar we respectievelijk partij kiezen voor de Hoshido of Nohr natie. Op een later tijdstip verschijnt dan de derde (DLC) versie van de game, die deze twee campagnes samenbrengt, onder de noemer Revelations. Voor wie, zoals onze redactie, niet kan kiezen, brengt Nintendo een Special Edition pack uit, die alle versies van de get-go bezit, plus een snazzy artbook als bonus.

nintendo direct

Welke campagne kiezen we? ALL THE CAMPAIGNS!

Tot slot…

Grote afwezige doorheen de presentatie was Smash Bros., hoewel de Nintendo Direct zelfs door Sakurai gepromoot werd op voorhand. En toen kwam deze glorieuze uitsmijter. In de grootste, internetbrekende verrassing in  de geschiedenis van Smash Bros. zien we de toevoeging van een Final Fantasy-personage aan het rooster. Niemand minder dan CLOUD STRIFE (!!!!!!!!) vervoegt de Smash-arena. Jep, een personage dat in zijn leven nog nooit op een Nintendo-platform leefde, verschijnt ineens in Nintendo’s paradepaardje. Oh, en had ik al gezegd dat hij ook summons, Limit Breaks en Chocobo’s met zich meebrengt?

nintendo direct

Cloud Storms Into Battle

De implicaties van een dergelijke toevoeging zijn niet mis. Geen twijfel in mijn hart dat dit het begin is van een nieuwe en mooie alliantie tussen Nintendo en de Final Fantasy-franchise, of zelfs Square-Enix in zijn geheel. Ik denk ook aan Dragon Quest. Wat betreft Smash, zet deze toevoeging de deuren wagenwijd open voor speculaties. Zou het kunnen? Goku in Smash? De speculatie is bijna teveel voor onze redactie!

Zo, dat concludeert weer een prachtige editie van de Nintendo Direct. Vergeet zeker ook niet de trailers te bekijken van Xenoblade Chronicles X, Fast Racing Neo en Steamworld Heist te bekijken!

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties