Overzicht: Nintendo Direct 02/04

0

Please Nintendo, doe me dit niet meer aan. De nacht van 1 april op 2 april bracht ons ontiegelijk veel nieuwigheden in een Nintendo Direct van ongeveer 48 minuten, waar de ene aankondiging gezwind door trailers en amiibo’s altegader werd opgevolgd in een arsenaal van jewelste. Verrassende nieuwtjes, zotte nieuwtjes, verwachte nieuwtjes, we lijsten ze in ieder geval op directry voor jullie.

Smash Bros. is allesbehalve dood

De opener. Nintendo houdt gedane beloftes en biedt ons meteen een kijk op de Mewtwo DLC die er spoedig aankomt voor diegenen die twee versies van Smash Bros. hebben geregistreerd. Al op 15 april zal de ultieme levensvorm beschikbaar zijn in-game. Daarnaast kunnen mensen die geen twee versies registreerden Mewtwo ook aanschaffen vanaf 28 april voor de prijs van 3,99 euro of 4,99 euro respectievelijk op 3DS, Wii U of beide platformen.

Mewtwo DLC

Daarnaast zal de Smash Bros. software ook een significante update bieden naar de Mii vechters toe, met extra speciale thema kostuums, dat je als extra DLC kan downloaden. Grappig om te zien hoe Megaman ondertussen bijna verweven is met het Nintendo universum. Capwho?

Smash Fighters

En toen kwam het. Lucas, een van de ‘vergeten’ Earthbound personages uit Brawl, en toevallig ook de main vechter van yours truly, zal zijn glorieuze terugkeer naar de Smash arena zien als DLC in juni. PK THUNDER! indeed. Daarbovenop maakte Nintendo de belofte nog meer vechters toe te willen voegen aan het raster, met de bemerking dat de keuze volledig bij ons, de fans ligt. Via deze survey kunnen we immers stemmen uitbrengen op een vechter naar keuze, uit een franchise naar keuze. Oh my. (Protip: Stem Isaac, Golden Sun voor mijn eeuwige liefde).

Lucas

Lucas DLC

 

Amiibogeddon 2.0

Deze Nintendo Direct zal tevens voor eeuwig de geschiedenis ingaan als Amiibogeddon 2.0. Het leek alsof elke spelaankondiging gepaard ging met een amiibo aankondiging. Een ware aanslag op onze portefeuille. We zien hoe Nintendo de amiibo’s vol vertrouwen een centrale plaats toebedeelt in diens verkoop en spelstrategieën. Als je een blik werpt op de laatste amiibo-prijzen op bvb. bol.com, zie je meteen waarom. Binnenkort (in mei) zal elke amiibo trouwens automatisch bepaalde Virtual Console spel passages bevatten in de gratis software Amiibo Touch and Play. Elke amiibo krijgt randomly een bepaald spel uit de catalogus toegewezen. Dit betekent dat twee Mario amiibo’s twee verschillende spellen kunnen bevatten. Een hartaanval voor de collectors onder ons.

In ieder geval werd bekend gemaakt welke Smash amiibo’s het levenslicht zullen zien in de komende periode (Zero Suit Samus! Ganondorf!) en welke nieuwe amiibo mogelijkheden er zich voordoen in de toekomst.

By golly, Yoshi’s Woolly World krijgt zelfs speciale Yarn Amiibo’s die er verdomd schattig, knuffelbaar en zeer mooi uitzien. Deze amiibo geeft je de mogelijkheid om in-game een mirrorcopy van jezelf te zijn, om zo alle extra verborgenheden te ontdekken. Leuke gimmick voor de eenzame wolven onder ons.

Ook Splatoon zal amiibo support zien verschijnen op de dag van release. Die Squid Inkling amiibo sloeg alvast hoge ogen.

Ook Animal Crossing zal niet gespaard worden in een speciale amiibo kaartspel variant die gepaard gaat met een nieuwe intrede in de serie, Animal Crossing: Happy Home Designer. Daar kan je aan de hand van de Amiibo kaarten je Animal Crossing vriendjes als een echte Yani Kazaltsis stijladvies geven over hun interieur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Mario Maker

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van de eerste Super Mario op de NES, zullen we ook in september 2015 de release zijn van het geanticipeerde Mario Maker programma op Wii U. Hier kan je je eigen levels designen en met hartelust delen naar de community toe. Needless to say, zal er wellicht behoorlijk wat creativiteit tussenzitten. Je kan in 4 verschillende stijlen je levels maken, die heel snel inwisselbaar lijken met elkaar. Een Geekster level dringt zich op.

Mario Maker

Yoshi’s Woolly World

We wierpen opnieuw een concretere blik op Yoshi’s Woolly World, naast de fijne amiibo connectiviteit. Vergis je niet, de essentie van een Yoshi game blijft erin zitten. Het spel zal ook twee modes bezitten, waar je aan de ene kant de klassieke modus hebt en aan de andere kant de vrijblijvende modus, waar je Yoshi met vleugeltjes doorheen het level bestuurt. Blijkbaar zou het spel, ondanks het knuffelbare, aaibare imago toch een serieuze moeilijkheidsgraad hebben. Een soort fluffy Bloodborne dus. Yoshi verschijnt in onze contreien op 26 juni.

Yoshi

SO FLUFFY

Splatoon

Uiteraard zien we meer van Splatoon verschijnen en krijgen we toch weer net dat ietsje meer uitleg. Zo zal er zowel een singleplayer campagne, local multiplayer (Battle Dojo, 1vs1) en online multiplayer modus (Ranked Play 4vs4) zijn waar we ons naar hartelust kunnen uitleven in het beschmutzen van, wel, alles. Splatoon splasht naar Europa op 29 mei, markeer dus jullie kalenders met de nodige potten verf.

Splatoon

*Splish*

Virtual Console

Na jaren smeken, is het zover. De Nintendo Virtual Console zal binnenkort uitgebreid worden met de nodige Nintendo 64 en Nintendo DS titels. We beginnen met Super Mario 64, Donkey Kong 64 (DK Rap!) Mario Kart DS en WarioWare: Touched. Voor het eerst zal Donkey Kong 64 dus opnieuw te spelen zijn op een legitiem platform! De eerste titels zijn NU al beschikbaar voor een schamele 9,99 euro. In de toekomst zullen we ook Wii titels Pandora’s Tower, Sin & Punishment: Succesor of the Skies zien verschijnen op de Virtual Console. Oh, en Paper Mario!

nintendo direct

Shin Megami Tensei x Fire Emblem

We dachten ondertussen dat deze titel al lang een verloren gegane belofte was, maar deze titel herrijst nu als een feniks. Geen twijfel, deze titel komt naar Wii U. De trailer speaks louder than words, in onze mening. Het Atlus/Nintendo RPG liefdeskind wordt er zeker eentje om nog meer in de gaten te houden. Het is wel duidelijk dat Atlus de dans leidt in de ontwikkeling. De stijl en feel van de omgevingen maar ook dat kleine stukje gevecht doen meteen denken aan Persona 5 en men kan zich afvragen hoe de Fire Emblem franchise hierin aan bod zal komen. Het wordt alleszins genieten. *gooit geld naar scherm*

Fire Emblem If

Ook de eerder aangekondigde Fire Emblem titel krijgt een woordje meer uitleg. Voor het eerst in de geschiedenis van de saga is de speler nu zelf het hoofdpersonage en verantwoordelijk voor het verloop van de gehele campagnes. Als kind van twee naties (Hoshido en Nohr) ga je hartverscheurende keuzes moeten maken, die de verhaallijn in verschillende richtingen (en moeilijkheidsgraden) kan duwen. Je kan het een beetje vergelijken met de Hector, Eliwood campagnes uit Fire Emblem 7, maar dan met hetzelfde personage. Een mooie move voor de Fire Emblem reeks, wat ons betreft. Deze parel kunnen we voorlopig verwachten in de loop van 2016.

Project Zero

Het was al even een hevige vorm van discussie online, maar het lijkt erop dat de Project Zero-reeks voor het eerst gelokaliseerd zal worden naar Europa, wat enorm, enorm heuglijk nieuws is. In deze Wii U titel doorloop je verschillende verhaallijnen met verschillende personages in een omgeving die films als The Grudge en Drag Me To Hell lijkt belachelijk te maken. De Camera Gamepad dynamiek, die Zombie U ook leek te gebruiken, maakt hier ook een terugkeer. Verschijnt hopelijk later dit jaar op de Wii U.

Project Zero, eindelijk!

Project Zero, eindelijk!

Mario Kart 8: F-Zero mode

Ook Mario Kart, dat ander paradepaardje van Nintendo, zal een mooi likje verf krijgen. Enkele amiibo’s zullen nieuwe race suits ontgrendelen voor je Mii en de eerder aangekondige Animal Crossing DLC staat vroeger dan gezegd klaar op 23 april. Tegelijk verschijnt voor het eerst in de geschiedenis een moeilijkheidsgraad (en extra snelheid) op dezelfde dag als toevoeginig aan de game. 200CC! Formula 1 Mario Kart als het ware. Al maakt deze move zo pijnlijk duidelijk dat Nintendo bijna alle hoop lijkt op te geven op een nieuwe F-Zero titel en Mario Kart 200cc naar voor schuift om het gemor wat te bedwingen. Gotta go fast, my friends.

200cc

Streetpass Update

Ook Streetpass wordt niet gespaard voor innnovatie zo blijkt, zo zal je vanaf 16 april nog meer Streetgames kunnen spelen, waarbij je ofwel de Zombie Apocalypse aanpakt, ofwel een gezellig potje gaat vissen met je virtuele buddies. Ook zal er een Premium versie van het Miipark verschijnen, met verjaardagskalender en VIP ruimte en nog meer goodies.

streetpass

Eshop titels

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werden nog tal van andere E-shop titels bekend gemaakt. Zo zien we binnenkort Affordable Space Adventures verschijnen op 9 april en zal Swords & Soldiers 2 verschijnen op 21 mei. 

Daarnaast werd verrassend genoeg ook Attack on Titan: Humanity in Chains onthuld als binnenkort verkrijgbaar op de Eshop. De hype rond de anime is groter dan gedacht. De release in mei zal zelfs gepaard gaan met een gratis release van de eerste twee afleveringen van de gelijknamige, steengoede, anime reeks.

Tevens kan je nu ook Boxboy downloaden, een nieuwe titel van HAL Laboratory, waar je met een kubusje telkens moeilijkere puzzel levels doorloopt. Strak, zwart-wit en uniek, dat zien we graag!

Daarnaast wordt Nintendo’s F2P winkel op 8 april aangevuld met Pokémon Rumble World, spirituele opvolger van Pokémon Rumble, waarbij je met elke bekende Pokémon tot nu toe in-game kan spelen.

Vanaf vandaag kan je tevens Azure Striker Gunvolt aanschaffen, waarbij je bliksemsnel in ware retrostijl door levels en bazen kan heen flitsen. Als je voor 3 juli koopt, krijg je er zelfs de titel Mighty Gunvolt gratis bij!

Zo, nu ga ik even liggen.

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties