Overzicht Games with Gold september 2017

0

Ook in september kan iedereen met een Xbox Live Gold-abonnement opnieuw een aantal gratis games downloaden. Deze maand is dat de launchtitel Forza Motorsport 5, het innoverende adventure game Oxenfree, het nogal slecht getimed Hydro Thunder Hurricane en de FPS Battlefield 3.

Forza Motorsport 5 (Xbox One)

Forza Motorsport 5 was één van de paradepaardjes voor de launch van de Xbox One in 2013. Nu, vier jaar later, kan je de Game of the Year Edition gratis downloaden via Xbox Live. Ontwikkelaar Turn 10 bracht ons een game door en voor racingfanaten met meer dan 200 verschillende auto’s van 50 producenten, 17 circuits (waaronder dat van Spa) en met commentaar van de toenmalige crew van het televisieprogramma Top Gear. Bovendien zijn dus alle DLC-circuits en -auto’s ook beschikbaar in deze editie, zoals de McLaren M23 en de Ferrari 312T2. Nochtans werd de game aanvankelijk bekritiseerd omdat er veel minder content was dan bij zijn voorganger. Helaas is de timing voor deze gratis download ook een beetje misplaatst, aangezien Forza Motorsport 7 over enkele weken al in de rekken ligt.

Oxenfree (Xbox One)

In deze adventure game uit 2016 speel je als Alex, een tiener die naar het eiland Edwards Island afzakt voor een feestje. Het eiland wordt echter geteisterd door bovennatuurlijke verschijnselen en Alex en haar vrienden besluiten op onderzoek te gaan. Wat deze game speciaal maakt, naast de prachtige 2.5D art style, is de zogenaamde walk and talk-gameplay. In plaats dat conversaties in statische cut-scènes plaatsvinden, gebeuren alle gesprekken tijdens de gameplay. Terwijl je aan het spelen bent, krijg je zo constant tekstballonnetjes te zien waaruit je een keuze kan maken en zo de conversatie kan sturen. Bovendien kan je op deze manier andere personages onderbreken of gewoon stil blijven en niets zeggen. Het zorgt voor een heel natuurlijke flow die in meer adventure games zou moeten toegepast worden. Uiteraard staat of valt dit soort game met de sterkte van het verhaal. Gelukkig is Oxenfree in dat opzicht geen teleurstelling. Een aanrader dus.

Hydro Thunder Hurricane (Xbox 360)

Wie herinnert er zich nog de Xbox Live Summer of Arcade? Nu ja, wie herinnert er zich nog Xbox Live Arcade? In ieder geval, in de zomer van 2010 liet Microsoft een heleboel downloadable games op ons los in wat toen nog de Xbox Live Arcade heette. Zo kregen we onder andere Castlevania: Harmony of DespairLara Croft and the Guardian of Light, LIMBO en deze Hydro Thunder Hurricane op ons bord. Deze game is een soort mix tussen F-Zero en Wave Race en is de sequel op, hoe kan het ook anders, Hydro Thunder. Kies uit negen verschillende speedboten en baan je een weg door de meest bizarre over-the-top tracks die je je kan bedenken. Verstand op nul en gas geven!

Battlefield 3 (Xbox 360)

Battlefield 3 is, ondanks zijn naam, de elfde(!) game in de reeks. Net zoals de tien voorafgaande games is dit een first-person shooter die zich afspeelt op het, jawel, battlefield. In de single-player campaign kruipt de speler in verschillende rollen gaande van een US Marine tot een bestuurder van een M1A2 Abrams-tank. Het verhaal neemt ons mee naar verschillende locaties, van de VS tot Iran, en volgt het reilen en zeilen van sergeants Henry Blackburn en Dimitri Mayakovsky. Maar waar het in Battlefield natuurlijk vooral om te doen is: de multiplayer. Spelers kiezen er een rol: Assault, Support, Engineer of Recon en gaan aan de slag in de verschillende multiplayer-modi zoals Conquest, Rush, Squad Deathmatch en Squad Rush. Jammer genoeg is deze uitleg een maat voor niks, aangezien je enkel nog multiplayer kan spelen op private servers. En het is nog maar de vraag hoeveel mensen dat nog doen. Enkel downloaden voor de single-player campaign dus.

Zoals steeds maakt Geekster je wegwijs doorheen de maandelijkse meteorietenregen der gamereleases. Iedere maand overlopen we samen met jou de interessantste nieuwe games in onze gamekalender. Check ook zeker eens wat er allemaal gratis beschikbaar is via PlayStation Plus deze maand. Veel speelplezier!

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties