Overzicht Games with Gold oktober 2016

0

Het nieuwe overzicht voor de Games with Gold oktober is binnen! Bij de start komt er weer een nieuw Xbox ONE- en Xbox 360-spel uit, halverwege de maand komen de volgende twee games het plan vervolledigen. Een vrij flauwe maand zonder grote titels deze keer. Zoals altijd zijn de Xbox 360-spellen die je krijgt ook speelbaar op de Xbox ONE (maar enkel als je een Xbox 360 bezit, spijtig genoeg). Hieronder de lijst.

Super Mega Baseball – Extra Innings (Xbox ONE)

Eerste in de Games With Gold oktober lading is deze baseball’simulatie’. De promovideo van Xbox heeft het nogal bij het verkeerde eind. Super Mega Baseball is een resolute pick up and play titel. Alleen gaat het hier wat verder dan een Wii Sports zonder motion controls. Het spel biedt je wel degelijk alle mogelijkheden van modern baseball, waardoor fans van de sport niet verloren zijn. Het boet in aan realisme omwille van zijn artistiek design en zijn gebrek aan licenties, niets minder. Een titel met verrassend goede kritieken, perfect voor een avondje onder vrienden of tussen twee grote gametitels in.

The Escapists (Xbox ONE)

Halverwege de maand is het The Escapists’ beurt om gedownload te worden. De top-down strategische titel van Mouldy Toof Studio ziet ons een eeuwenoude scenario herbeleven: een gevangenisontsnapping. Aan jou om met lotgezellen te onderhandelen voor gereedschap en plannen te smeden. Ga je in stilte ontsnappen? Of verlaat je de bak via de achterpoort tijdens een losgebarsten rel? Aan jou de keuze. De indietitel werd om die vrijheid geloofd in de vele reviewen, maar de ‘scha en schande’-aanpak van het spel was soms een afknapper. Een fijn indiespel voor wie niet allergisch is aan falen en grove pixel-art.

MX vs ATV – Reflex (Xbox 360)

Het Xbox 360-spel van begin oktober is er eentje voor fans van modder en motors. Mx vs ATV – Reflex legt in zijn reeks vooral de focus op terreinvervorming. Een streep door het drassige parcours zal je een aantal toeren later misschien parten spelen. Samen met een realistische(re) dissociatie van bestuurder en machine heeft de titel van Rainbow Studios wat cross-enthousiasten kunnen overtuigen. Opgelet wel, de wat verouderde animaties en textures alsook soms wankele physics spelen de titel parten.

I Am Alive (Xbox 360)

De andere Xbox 360-titel laat je ook niet proper achter maar is iets radicaal anders. In I Am Alive bestuur je Carlo Mestroni uit het fictieve stadje Havenbton. Amerika is net getroffen geweest door een nog nooit eerder geziene reeks van natuurrampen. Het land ligt aan diggelen, dus kan je enkel nog op jezelf rekenen om je gezin uit de penarie te helpen. Een apocalyps is echter geen lachertje en je zal niet enkel van de elementen last hebben tijdens je zoektocht. I Am Alive werd gematigd positief ontvangen. De gameplay zit goed maar over de vorm is niet iedereen unaniem. Een titel voor liefhebbers van 3rd person avontuur en/of disaster scenario’s.

Et voilà, dat is jullie lading GWG voor deze maand. Zijn jullie ook wat ontgoocheld? Of zit er een game tussen waar je toch stiekem op zat te hopen? Laat het ons gerust weten in de comments.

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties