Overzicht Games with Gold november 2016

0

Dit is het overzicht van Games with Gold voor november 2016. Bij de start komt er weer een nieuw Xbox ONE- en Xbox 360-spel uit, en halverwege de maand komen er nog twee games het plan vervolledigen. Een veel betere maand dan oktober, zoveel is zeker. Naast het fantastische Far Cry 3: Blood Dragon en Monkey Island SE, krijgen we in deze herfstmaand ook nog eens Murdered: Soul Suspect gratis en voor niks. Laten we deze games even nader bekijken.

Super Dungeon Bros (Xbox ONE)

In Super Dungeon Bros vorm je met drie vrienden de olijke rockgroep Dungeon Bros, die in hun queeste om roem en geld verschillende random dungeons betreden op zoek naar allerlei vormen van rijkdom om vriend en vijand mee te imponeren. Combineer rockmuziek met bro-humor in een dungeon crawler en je hebt Super Dungeon Bros. Veel plezier met deze gratis game en vergeet niet: “Bros B4 Foes!

Murdered: Soul Suspect (Xbox ONE)

Deze mystery adventure-game van ontwikkelaar Airtight Games kwam oorspronkelijk uit in 2013 en werd nogal lauw onthaald door de pers. Gelukkig is Murdered: Soul Suspect gratis op Xbox ONE deze maand, dus de ideale kans om zelf je oordeel te vellen. De game speelt zich af in Salem, waar een mysterieuze seriemoordenaar aan het werk is. Jij bent Ronan O’Connor, één van de slachtoffers van de zogenaamde Bell Killer. Na je dood keer je terug als geest om je eigen moord en die van de andere slachtoffers op te lossen.

Monkey Island: Special Edition (Xbox 360)

Deze game behoeft waarschijnlijk niet echt een introductie. The Secret of Monkey Island is één van de absolute klassiekers in het point-and-click-genre. Dit is de remake uit 2009 van het origineel uit 1990. Monkey Island werd ontwikkeld door het toenmalige Lucasfilm Games en is het geestenkind van onder andere Ron Gilbert en Tim Schafer, die de game baseerden op de pretparkattractie Pirates of the Caribbean. Het hoofdpersonage is Guybrush Threepwood, die er van droomt om piraat te worden en verzeild geraakt in een dol avontuur vol humor en puzzels. Deze remake heeft prachtige handgetekende achtergronden en voice acting voor alle personages. Zeker een aanrader!

Far Cry 3: Blood Dragon (Xbox 360)

Far Cry 3: Blood Dragon is een stand-alone expansie van de originele Far Cry 3 uit 2012. Het is een humoristische parodie op de vele kitscherige films en video games uit de jaren 80. De game neemt plaats op een retro-futuristisch open world eiland, waar jij de gedaante van de militaire cyborg Sergeant Rex “Power” Colt aanneemt. Je kan deze game volledig los spelen van Far Cry 3, alhoewel het er wel op gebaseerd is en dezelfde engine gebruikt. Enkele aanpassingen werden gedaan, zoals een meer lineair levelling-systeem in plaats van een skill tree en het crafting-systeem, dat volledig achterwege is gebleven. Voor fans van het open world-genre en de jaren 80 is dit een niet te missen pareltje.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties