Overzicht Games with Gold juni 2017

0

Terwijl vorige maand nogal flauwtjes was, is de maand juni opnieuw feest voor wie in het bezit is van een Xbox Live Gold-abonnement. Onder andere de blockbusters Watch_DogsAssassin’s Creed III en Dragon Age: Origins staan op het menu. Mocht je deze titels in het verleden gemist hebben: dit is je kans!

Watch Dogs (Xbox One)

Toen Watch Dogs ondertussen al drie jaar geleden lanceerde ging dit gepaard met een enorme hype. Maar al snel werd duidelijk dat de game niet kon waarmaken wat Ubisoft ons beloofd had. Kruip in de huid van hacker Aiden Pearce die zint op wraak na de dood van zijn nichtje. Door het centrale operating system van de stad te hacken via zijn smartphone kan Pearce de omgeving volledig naar zijn hand zetten. Zo kan je onder andere verkeerslichten manipuleren en treinen doen stoppen. Maar uiteindelijk bleek de game toch iets teveel een cover-based third-person shooter te zijn en het hacken te simpel om echt leuk te zijn. Voeg daar nog eens aan toe dat Watch Dogs een serieus visuele downgrade kreeg net voor release en je kan snappen waarom de game niet meteen positief werd onthaald. Heb jij Watch Dogs na de lauwe reviews in der tijd links laten liggen? Dan is hier je kans om de game alsnog een kans te geven. Zonder hype train en natuurlijk ook gratis en voor niks deze keer.

Speedrunners (Xbox One)

Speedrunners, door sommigen omschreven als de multiplayer platformer waar Nintendo nog een puntje kan aan zuigen, debuteerde als een gratis browser game en werd later gereleased op Steam en Xbox Live Arcade. Nu komt deze knotsgekke game van Nederlandse makelij, die door de ESL wordt erkend als officiële eSport-game, gratis naar Xbox One via Games With Gold. Bekijk gewoon even de trailer hieronder en je begrijpt meteen wat we bedoelen.

Phantom Dust DLC (Xbox One)

De cult action-strategy game Phantom Dust heeft een woelige geschiedenis achter de rug. Origineel uitgegeven op Xbox in 2005 was het de bedoeling om met deze game de Japanse markt aan te spreken. De director van Panzer Dragoon, Yukio Futatsugi, werd speciaal voor dit project door Microsoft aan boord genomen. De game was echter geen commercieel succes, maar wist over de jaren toch een grote fanbase te verzamelen. Onder andere het huidige hoofd van de Xbox-divisie, Phil Spencer, was een grote liefhebber. Daarom werd er enkele jaren geleden beslist om de game te rebooten. Na veel drama tussen de nieuwe developer en Microsoft werd de game echter gecancelled. In plaats daarvan kregen we onlangs een gratis HD remaster van de originele game op ons bord. Gratis, wel met betalende DLC natuurlijk. Maar wat hebben we geluk, want deze maand is deze DLC zowaar gratis beschikbaar voor wie een Gold-abonnement heeft. Mis je kans dus niet!

 Assassin’s Creed III (Xbox 360)

We hoeven je vast en zeker niet meer uitleggen waarom het de moeite is om Assassin’s Creed III te downloaden deze maand. Dit is eigenlijk al het vijfde deel in de franchise, na het origineel uit 2007 en de recent heruitgebrachte Ezio-trilogie die erop volgde. Net zoals de vorige games staat de eeuwenoude strijd tussen de Templars en de Assassins centraal, deze keer in de setting van de 18e eeuwse Amerikaanse Revolutie. Alhoewel er meer en meer kritiek begon op te duiken over de repetitieve gameplay en de vele glitches in de Assassin’s Creed-games was dit opnieuw een overweldigend commercieel succes. Ben je niet één van de twaalf miljoen mensen die deze game al in huis haalden, dan is nu het moment om deze gratis uit te proberen.

Dragon Age: Origins (Xbox 360)

De Dragon Age-reeks is een vreemd beestje. Deze spirituele opvolger van Baldur’s Gate en Neverwinter Knights kon nooit echt de reputatie van deze games evenaren. Geïnspireerd door The Lord of The Rings en Game of Thrones moest dit dé nieuwe fantasy RPG-reeks worden van Bioware als tegenhanger van Mass Effect. Maar net zoals bij zijn sci-fi tegenhanger bleek de ambitie iets te groot en werd de game na een succesvolle eerste deel opgevolgd door een lauw vervolg. Recent werd het derde deel in de serie nog op goede reviews onthaald, maar het potentieel van Dragon Age werd nooit echt 100% benut. Wie heeft genoten van Dragon Age: Inquisition maar het eerste deel gemist heeft kan nu ontdekken waar het allemaal begon.

Zoals steeds maakt Geekster je wegwijs doorheen de maandelijkse meteorietenregen der gamereleases. Iedere maand overlopen we samen met jou de interessantste nieuwe games in onze gamekalender. Check ook zeker eens wat er allemaal gratis beschikbaar is via PlayStation Plus deze maand. Veel speelplezier!

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties