Overzicht Games with Gold juli 2017

0

Twee maanden op rij kwaliteitstitels voor niks weggeven, het zou te veel van het goede zijn. Microsoft zet de zomer dan maar flauwtjes in met deze magere line-up aan gratis games voor wie in het bezit is van een Xbox Live-abonnement.

Grow Up (Xbox One)

Grow Up is de sequel van Grow Home, de open-world platformer van Ubisoft uit 2015. In deze game speel je opnieuw als de robot B.U.D. (Botanical Utility Droid), die zijn wereld van zuurstof moet voorzien door allerlei planten (vooral bonenstaken, dacht ik) te laten groeien. De focus van dit vervolg ligt echter vooral op het verzamelen van de verloren onderdelen van het moederschip M.O.M. en het ontdekken van de planeet. B.U.D. kan nu planten scannen en verschillende ability capsules verzamelen die hem de mogelijkheid geven om bijvoorbeeld met een jet pack te vliegen. Over het algemeen was iedereen het eens dat Grow Up niet de charme en simpliciteit van het origineel kon bewaren. Misschien eens kijken of je niet beter ergens de eerste game nog op de kop kan tikken.

Runbow (Xbox One)

Deze platformer slash racer is na enkele omzwervingen op pc, Wii U en 3DS nu ook beschikbaar op Xbox One. In Runbow, het succesverhaal van de Global Game Jam in 2014, is het de bedoeling om als eerste de trofee op het einde van elk level te bemachtigen. Je moet niet alleen racen tegen je medespelers, onderweg zal je ook komaf moeten maken met vijanden en verschillende obstakels. Deze verschijnen naar gelang de achtergrondkleur van het level, dat constant verandert tijdens het spelen.

Kane & Lynch 2: Dog Days (Xbox 360)

Deze third-person shooter van de Deense studio IO Interactive, dat zichzelf onlangs terugkocht van publisher Square Enix, dateert ondertussen alweer van 2010. Het vervolg op Kane & Lynch: Dead Men speelt zich af vanuit het perspectief van Lynch, al kan een tweede speler de rol van Kane op zich nemen in de online co-op-modus. De twee gangsters worden herenigd nadat Lynch, die een nieuw leven in Shanghai was begonnen, opnieuw contact opneemt met Kane en diens hulp inroept om een lading wapens Afrika binnen te smokkelen. Uiteraard loop het al meteen mis zodra Kane voet zet op Chinese bodem. De game kreeg nogal wat kritiek omwille van zijn zeer lineaire structuur en het feit dat het de zoveelste cover shooter was in die tijd.

LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game (Xbox 360)

Er was een tijd dat zowat alles een LEGO videogame-versie kreeg en dus kon ook Pirates of the Caribbean niet aan deze vloek ontsnappen. De game verscheen, zo was de traditie, op zowat alle consoles en handhelds onder de zon en daar mocht de Xbox 360 natuurlijk niet ontbreken. Zoals de andere games in deze serie van Traveller’s Tales speel je eigenlijk gewoon de films na (in dit geval de eerste vier), in LEGO-vorm dan welteverstaan. Vanuit de hub die zich uitbreidt naarmate je voortgang maakt in de game kan je verschillende werelden betreden en personages vrijspelen, zowel solo als met een vriend(in.) Een succesformule, vooral bij het jongere publiek, zo bleek maar weer wanneer ook deze game zo’n slordige drie miljoen exemplaren verkocht.

Zoals steeds maakt Geekster je wegwijs doorheen de maandelijkse meteorietenregen der gamereleases. Iedere maand overlopen we samen met jou de interessantste nieuwe games in onze gamekalender. Check ook zeker eens wat er allemaal gratis beschikbaar is via PlayStation Plus deze maand. Veel speelplezier!

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties