Overzicht Games with Gold augustus 2017

0

In augustus kan iedereen met een Xbox Live-abonnement opnieuw een aantal gratis games downloaden. Deze maand krijgen we een gevarieerd aanbod dat toch vooral in het teken staat van één sassy heks: Bayonetta. Grijp nu je kans mocht je één van de beste character action-games van de laatste jaren nog niet in je bezit hebben.

Slime Rancher (Xbox One)

In deze first-person open-world indiegame (een mondvol) kruip je in de huid van Beatrix LeBeau, een rancher die naar een verre planeet verhuist om er slimes te gaan hoeden. Door wilde slimes te vangen en ze naar je ranch te brengen kan je deze plorts laten produceren, die je kan omruilen naar de lokale munt genaamd Newbucks. Daarmee kan je upgrades voor je ranch kopen. Daarvoor zal je de slimes natuurlijk wel een lekkere maaltijd moeten voorschotelen, door ofwel voedsel te verzamelen op de planeet of door het zelf te kweken. Deze game van ontwikkelaar Monomi Park is al eventjes beschikbaar in Early Access op Steam maar dit is dus de officiële release, die meteen al gratis is op Xbox One.

Trials Fusion (Xbox One)

Wat ooit begon als een Flash-game groeide uit tot één van de populairste stuntracers van de laatste jaren. Trials Fusion is ondertussen al de vijfde game in de serie en de opvolger van Trials Evolution. De bedoeling in deze game is om de eindmeet van het parcours te bereiken en onderweg zoveel mogelijk wilde stunts uit te halen. De game is volledig in 3D maar speelt in 2D. Je kan dus enkel voor- of achteruit rijden. Door je gewicht naar voor of achter te tilten kan je zo onder andere wheelies and stoppies uitvoeren. Of je kan gewoon lekker freestyle tricks doen terwijl je door de lucht vliegt. Maar laat je niet bedotten, deze game is moeilijker dan het klinkt. Ook kan je in Fusion voor het eerst met een quad aan de slag, is er een level-editor en multiplayer voor maximum acht personen.

Bayonetta (Xbox 360)

Bayonetta is ongetwijfeld de game die PlatinumGames op de kaart zette. Hideki Kamiya laat na Devil May Cry opnieuw zien hoe je een character action game maakt. Centraal staat een cast van knotsgekke personages, maar de echte ster blijft Bayonetta: the sassiest witch in town. Met een resem wapens tot haar beschikking baant de heks zich een weg door een reeks levels gevuld met hemelse vijanden. En dat doet ze in style. Op het einde van elk level krijg je een score afhankelijke van het aantal vijanden dat je verschanst hebt en de combos die je hebt weten uit te voeren. Ondanks de goede kritieken die Bayonetta kreeg (onder andere een 10 van Edge) werd de game niet meer dan een culthit. Dankzij Nintendo verscheen er een vervolg exclusief voor Wii U. Recent werd Bayonetta opnieuw uitgebracht op Steam en er zijn geruchten dat de game samen met z’n sequel binnenkort op Switch zal verschijnen.

Red Faction: Armageddon (Xbox 360)

Waarschijnlijk de minst interessante game in de lineup van augustus is deze Red Faction: Armageddon. Niet dat het zo een slechte game is, maar het feit dat deze titel zo hard flopte dat THQ meteen de stekker uit de franchise trok moet toch een alarmbelletje doen rinkelen. Net zoals zijn voorganger, Red Faction: Guerrilla, is Armageddon een third-person shooter. Als speler neem je controle over Darius Mason 50 jaar na de gebeurtenissen van Guerilla. Na het vernietigen van de terraformmachine is de oppervlakte van de planeet Mars onbewoonbaar geworden. De bewoners van de rode planeet hebben zich dan ook noodgedwongen teruggetrokken in het ondergrondse mijnencomplex. Wanneer ons hoofdpersonage per ongeluk een oude mijnschacht opent, zet hij de deur open voor een ras kwaadaardige aliens en breekt de hel los. Wat volgt is een vrij middelmatige shooter die op geen enkel moment kan tippen aan zijn voorgangers.

Zoals steeds maakt Geekster je wegwijs doorheen de maandelijkse meteorietenregen der gamereleases. Iedere maand overlopen we samen met jou de interessantste nieuwe games in onze gamekalender. Check ook zeker eens wat er allemaal gratis beschikbaar is via PlayStation Plus deze maand. Veel speelplezier!

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties