Overview: Smash Bros. Direct 14/06/2015

0

En we have lift off! Het E3-seizoen is officieel begonnen met de laatste aankondiging van Nintendo, vooraleer het Mario-bedrijf uitpakt met de big guns op 16 juni (om 18.00u). Onze redactie heeft er zin in! Vandaag maakte Nintendo even tijd om ons al op de hoogte te brengen van de Smash Bros. update, die na de presentatie meteen online stond. Een significant deel van het nieuws was op voorhand al gelekt, maar dat hield de hype alvast niet tegen.  Naar oude gewoonte, lijsten we voor jullie even op wat er exact aan bod kwam in deze Smash Bros. Direct! Nog meer goed nieuws, want alle content hieronder beschreven is NU beschikbaar!!

Roy’s our boy

De presentatie opende met de reveal trailer van een oude bekende. De fans van Smash Bros. Melee kunnen zich alvast verblijden met de onthulling van Roy, uit de Fire Emblem reeks. Jep, die ene met het vlammende vuurzwaard of awesomeness. Roy, afkomstig uit Fire Emblem Binding Blade (een titel die überhaupt niet in Europa is uitgekomen), is immers terug in al diens furie en glorie. Fire Emblem wordt dus behoorlijk goed gerepresenteerd in Smash Bros. met maar liefst 5 vechters uit de franchise. Dat betekent veel goeds voor fans van de reeks, Roy wordt samen met Lucas vanavond beschikbaar, voor respectievelijk 3,99 euro per personage, per console. Op beide consoles betaal je voor het personage 4,99 euro.

Arme Roy, die gedoemd is om Bowser Jr. alter te zijn.

Arme Koopaling Roy, die gedoemd is om Bowser Jr. alter te zijn.

Fight Mii

Daarna spitste de presentatie zich toe op de aanvullende Mii Fighter costumes. Allemaal behoorlijk toegespitst op andere franchises van Nintendo. Zo zien we aanvullende beschikbare kostuums van Splatoon, Animal Crossing en zelfs Virtua Fighter en Tekken (!). Oh my. De prijs van deze DLC zou 80 cent bedragen, per kostuum op één van beide consoles. Voor een kostuum simultaan op beide consoles aan te schaffen, betaal je 1,20 euro.

Deze diashow vereist JavaScript.

Amiibogeddon

Daarna werden menig verzamelaarszieltjes verblijd met nog meer Amiibo nieuws. Nintendo bevestigde om voor ieder personage, dat beschikbaar is in SMash Bros., een Amiibo te voorzien. Dat betekent dat er meer dan 51 Amiibo gaan zijn, voor enkel de Smash Bros. reeks. Onze portefeuille ligt alvast in foetushouding te wenen in het donkerste kamertje van onze binnenzak. Tevens werd de volgende wave amiibo bevestigd: Falco, Duck Hunt Duo, R.O.B. en Mr. Game & Watch. Deze maken allemaal hun Amiibo debuut in september. Daarnaast kan je ook Amiibo aanschaffen van de Mii Fighters zelf, waarbij je heel je eigen equipment en builds aan deze figuurtjes kan hangen, wat een stapje verder is dan de gewone Amiibo functionaliteit. Ook de DLC characters krijgen de Amiibo behandeling. Amiibogeddon gaat dus verder, met een vengeance.

De nieuwe aanstormende wave

De nieuwe aanstormende wave

Level up

Naast nieuwe personages, kan je Smash Bros. nu ook uitbreiden met een significant aantal stages uit het originele Nintendo 64 spel. Zo maakt Kirby’s Dreamland (je weet wel, de stage met de Whispy Woods), in origineel format, zijn opwachting, maar ook Hyrule Temple en Peach’s Castle worden op termijn beschikbaar. Deze stages kosten respectievelijk 1,99 euro en 2,99 euro voor beide consoles. Het begint ondertussen al wat op te tellen, niet?

De originele N64 stage. YES.

De originele N64 stage. YES.

Daarnaast zien we de toevoeging van de Miiverse stage, waar al een tijdje sprake van was in het verleden. In deze stage wordt de achtergrond gevoed uit de Miiverse Community, posts uit de verschillende communities, van de gespeelde personages, worden daar gefeatured. Dit betekent dat er op Miiverse communities geopend worden, voor elk van de speelbare personages in Smash. De Miiverse community kennende, kan dat behoorlijk hard gaan. Als Splatoon een indicatie kan zijn, dan kan daar alvast iets moois uit voortkomen. De Miiverse stage is daarbovenop helemaal gratis.

Tourney modes

Er wordt een nieuwe spelstand toegevoegd, Tourneys, waar spelers het kunnen opnemen tegen elkaar in een iets concreter vorm gegeven kader, naast de reguliere Smash match. Hierbij zijn er verschillende vormen mogelijk, zoals het klassieke eliminatietornooi of tornooien waarbij de spelers, binnen een vastgelegde set regels, zoveel mogelijk punten moeten scoren om te winnen. Nintendo is deze modes nu nog uitbundig aan het testen in een online omgeving, maar we kunnen ze volgens hen verwachten in Augustus. Daarnaast kunnen we ook, net als in Mario Kart, een integratie verwachten met Youtube. I like where this is going. I really do.

MAAK JE BORST MAAR NAT, GEEKSTERS!!

Tourney mode

Tourney mode

Ryu kidding me?

En dan komen we bij het echte nieuws van de dag. Ryu, alom welbekend uit de Street Fighter franchise van Capcom, is vanaf nu ook speelbaar in Smash Bros. En whoa, hoeveel moeite hebben ze in dit personage gestoken. Ryu voelt hier daadwerkelijk op zijn plaats. Ik wou dat iedereen zo lief was tegen me als Nintendo nu tegen Capcom is. Ryu leunt het dichtste aan bij zijn speelbare versie uit Street Fighter 2 (niet toevallig één der meest succesvolle games op de SNES) en om dit te eren heeft het development team rekening gehouden met de traditionele Street Fighter controls.

Deze diashow vereist JavaScript.

Jazeker, Street Fighter control commands in Smash Bros. Meer nog, als je bijvoorbeeld het originele SHORYUKEN commando ingeeft, krijgt de move een significante power boost tegenover het plebeïsche UP+B commando. Daarbovenop zal Ryu ook het enige personage zijn, binnen Smash, dat zoveel verschillende varianten van moves heeft. Afhankelijk van hoe lang je de attack button induwt, zullen zijn aanvallen variëren tussen light, medium en heavy attacks. Ik sidder en beef nu al voor de competitieve speler die met Ryu speelt. For R’hlorr’s sake, de man heeft een Shield Breaker aanval!

EPIC

EPIC

Gezien Ryu behoorlijk wat developer liefde heeft gezien, is de kostprijs van zijn pakket iets hoger. Zo zal je hem aanschaffen voor 5,99 euro of 6,99 euro op beide consoles. Behoorlijk prijzig, maar begrijpelijk.

Ryu: het prijskaartje

Ryu: het prijskaartje

That’s a wrap voor de Smash Bros. Direct. Rep jullie dus naar de E-shop in de nabije toekomst, want al deze updates zijn NU beschikbaar voor Smash Bros. Dit wordt de beste E3 ooit, you guys.

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties