Ori and the Blind Forest uitgesteld tot 1ste trimester 2015

0

Slecht nieuws voor bezitters van Xbox One en menige fans van indie games: Ori and the Blind Forest, het recentste project van Moon studios, gaat zijn deadline niet halen. Oorspronkelijk  was deze gepland voor de eindejaarsfeesten, maar de makers hebben onlangs meegedeeld op hun website dat hun software pas het licht zal zien in de loop van het eerste trimester 2015. Wie na de Tokyo Game Show trailer – hierboven te zien- niet kon wachten om te beginnen spelen zal zich nog even met geduld moeten wapenen.

Ori forest nightDe verbluffende artistieke stijl had een stevige indruk nagelaten

Ori and the Blind Forest klinkt je misschien niet bekend in de oren, indien wel dan deel je al mijn pijn over dit nieuws. Even terugblikken: het spel had in 2014 grote indruk gemaakt op de E3 beurs met zijn verzorgd design en meeslepende atmosfeer. We volgen hierin Ori, zonder meer uitleg een wezen gescheiden van zijn boom en soortgenoten tijdens een storm, dat zijn weg terug zoekt naar waar hij vandaan komt. Alleen haalt hij dit natuurlijk niet en hulp komt van een mysterieus zwart wezen dat zich ontfermt over Ori. Via platform en puzzle gameplay proberen de twee kompanen hun weg terug te vinden naar Ori’s thuisoord…

Ori hometreeOri’s thuis

Het is dus nog even wachten om een oordeel te vellen over deze titel, maar alles wijst erop, en dan vooral het design, dat het zich gerust mag nestelen tussen indie grootheden zoals Limbo of Braid. Hou de ogen dus open na de feesten als je een PC of Xbox One bezit.

Ori and friend

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties