Ontmoet Magearna in Pokemon Sun en Moon!

0

Pokémon Sun en Pokémon Moon liggen nog warm in de winkelrekken en de eerste trainers hebben hun island challenge nog maar pas tot een goed einde gebracht, of Nintendo laat al een eerste mythische pokémon op de zevende generatie trainers los: Magearna!

Er werden dit jaar heel wat zeldzame pokémon uitgedeeld ter ere van het twintigjarig bestaan van de franchise, waardoor de meeste mensen het klappen van de zweep al kennen. “Jaaaa, eventjes de mystery gift opzetten of naar een winkel hollen om gebruik te maken van de Nintendo zone”, hoor ik je al denken. Maar voor de nieuwe games ligt dat toch even wat anders.

Giveaways zullen voortaan geschieden via QR-codes. Dat wil zeggen dat je overal waar je toegang hebt tot de code, je pokémon zal kunnen binnenhalen, ook zonder internetverbinding. En Geekster zou Geekster niet zijn als we er niet voor zouden zorgen dat ook jullie dat vanuit je luie zetel kunnen doen. Zonder veel extra poeha komt ‘ie hier dan, de QR-code voor het mechanische mirakel Magearna!

magearna

Kleine kanttekening, niet geheel onbelangrijk: je moet dus wel eerst het spel uitgespeeld hebben voor je deze code kan gebruiken. Gelukkig blijft de QR-code gelden en ben je dus niet genoodzaakt aan een moordend tempo door het spel te razen. Mystery Gift giveaways waren beperkt in de tijd, deze normaal gesproken niet. Wanneer je de code inscant nadat je het spel uitgespeeld hebt, kan je je kersverse Magearna gaan oppikken in Antiquities of the Ages, de antiekwinkel in het winkelcentrum van Hau’oli op Melemele island. Daar staat een koerier je op te wachten om je dit magische kleinood te overhandigen.

De Magearna die je krijgt is steel en fairy type van level 50, houdt een bottle cap vast en kent de moves Fleur CannonFlash CannonHelping Hand en Lucky Chant. Zijn ability is Soul-Heart, waardoor de special attack stat van Magearna verhoogt telkens als er een pokémon op het strijdveld faint.

Geheel onverwacht was het verschijnen van Magearna niet: rasechte pokéfans waren al een tijdje van het bestaan van deze zeldzame pokémon op de hoogte dankzij ondertussen al de negentiende pokémonfilm, Volcanion and the Mechanical Marvel, waarin Ash Ketchum en z’n vrienden samen met de pokémon Volcanion Magearna proberen te beschermen van de snode Jarvis.

magearna movie

Interessant om te weten: het scannen van de QR-code van Magearna levert meteen al twee van de tien scans op voor je dagelijks gebruik van de Island Scan functionaliteit in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Waar die voor dient? Maar één manier om daar achter te komen!


Wil je meer lezen over Pokémon Sun & Moon? Check dan zeker ook deze artikels:

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties