Onafhankelijke IO Interactive behoudt de rechten op Hitman

0

Het zijn bange dagen geweest voor de fans van Agent 47. Na een inhoudelijk schitterend eerste seizoen van Hitman kwamen de doemberichten dat Square Enix niet meer verder zou gaan met IO Interactive. De gok om met episodes te werken was niet afgelopen zoals de aandeelhouders het gehoopt hadden, en de toekomst van zowel IOI als Hitman was onduidelijk. Wat zou er gebeuren met de Hitman-licentie? Zou er ooit nog een 2e seizoen komen of zou het met Hitman dezelfde kant opgaan als met Tomb Raider en Deus Ex, waarvan de verkoopcijfers de Japanse gigant niet kon bekoren?

Verlossing

Vandaag kwam eindelijk de verlossing. In een blije tweet en post op hun website liet IO Interactive weten dat ze zichzelf hebben kunnen uitkopen én dat ze ook de rechten op Hitman zullen behouden. Het internet zong meteen een lofzang. Onafhankelijkheid is uiteraard een grote en onzekere stap, maar ze hebben nu wel hun eigen lot en de controle over Hitman in handen. Wij hopen alvast dat ze partners vinden die hen financieel willen steunen om hun visie verder te zetten, aangezien seizoen 1 van Hitman het verdient om verdergezet te worden – en ja, dat mag in episodic content – in een 2e seizoen.

Hitman krijgt nog steeds content

Ondertussen blijft IOI content leveren voor Hitman seizoen 1. In juni kunnen we twee nieuwe escalation contracts, 10 fan-made featured contracts, én een voorlaatste elusive target verwachten. Ook komt er een mysterieuze verplichte game-update waar ze bij IOI beweren heel opgewonden over te zijn. Daarnaast blijft de community nog steeds nieuwe uitdagingen en contracten voor ons verzinnen, waardoor we het spel kunnen blijven spelen. Wie Hitman seizoen 1 dus nog niet heeft, moet zich niet laten afschrikken door de doemberichten van de laatste maanden: je kan alle episodes blijven spelen, je unlocks blijven bewaard en je zal niet met een spel blijven zitten waarvan de helft van de content opeens verdwenen is.

Hitman seizoen 1 was na het mindere Absolution dé verrassing van 2016 en een schot in de roos, zoals je in al onze reviews kon lezen. Hoewel er nog geen officiële aankondiging, teaser of trailer is, kunnen we wel stellen dat seizoen twee er zal aankomen. De avonturen van Agent 47 en Diana met Providence en de Shadow Client zullen een vervolg krijgen! Wij kunnen alvast niet wachten op seizoen 2 van Hitman, met meer targets, meer zwarte humor, en meer 47!

Share.

About Author

Michiel Van Belle

Michiel Van Belle speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Zijn grote geeky love is soundtracks.

Reacties