Nintendo Direct 1 september 2016: lang leve 3DS

0

De Wii U is dood, lang leve de 3DS! Het was alweer een tijdje geleden dat we nog een Nintendo Direct mochten verorberen en onze honger was dan ook enorm. Nintendo liet gelukkig op voorhand weten dat dit niet de langverwachte aankondiging van de NX zou zijn, maar een Direct die zich zou richten op hun draagbare console 3DS. Tegen alle verwachtingen in werden er een aantal nieuwe games aangekondigd en lijkt de 3DS plots opnieuw springlevend.

Pokémon Sun & Moon

Nintendo begon deze Direct met ongetwijfeld hun grootste game dit jaar. Volop inspelend op de Pokémon GO-hype wil het bedrijf alvast het ijzer smeden terwijl het nog heet is. We krijgen enkele bekende scènes te zien uit de nieuwe Pokémon Sun en Moon-games met een vleugje leuke nieuwe muziek. De starters en legendaries Solgaleo en Lunala passeren nogmaals de revue alvorens er een nieuwe Pokémon wordt geïntroduceerd: de regionale Alola-variant van Rattata.

direct01

Deze Rattata hebben zich aangepast aan de dreiging van de Yangoos die op het eiland werden ingezet om hen te verjagen. Zo werden ze nachtdieren en veranderden hun vacht van kleur om minder op te vallen in het duister. Verder werd het concept van de speciale Z-moves nog eens uitgelegd, de special moves die een Pokémon leert door hem een bepaalde Z-crystal te geven. Tot 11 januari krijgen de early adopters van Pokémon Sun & Moon een Munchlax cadeau. Bij deze Pokémon krijg je ook een Z-crystal dat ervoor zorgt dat wanneer je Munchlax evolueert in een Snorlax, je hem de special move Pulverizing Pancake aanleert.

Pokémon Sun & Moon ligt bij ons in de rekken op 23 november, samen met een 2DS-bundel. Een paar dagen daarvoor, op 18 november, komt er al een speciale Solgaleo andLunala Limited Edition voor de new Nintendo 3DS XL uit.

Super Mario Maker voor Nintendo 3DS

De eerste verassing was de aankondiging van Super Mario Maker voor Nintendo 3DS. Vanaf nu kan je overal waar je gaat levels ontwerpen in deze draagbare versie van de populaire Wii U-game, die vorig jaar op de markt kwam. De game bevat reeds 100 levels ontworpen door Nintendo, met speciale opdrachten zoals elk muntje verzamelen of elke vijand in het level verslaan. Niet alle mogelijkheden van de Wii U-versie zijn aanwezig in deze game. Zo kan je geen levels online opzoeken, maar kan je enkel aanbevolen levels en de 100 Mario Challenge spelen. Dit is waarschijnlijk omdat de 3DS technisch niet alle levels zou aankunnen.

direct02

Nieuw in deze versie zijn dan weer de interactieve tutorials en de mogelijkheid om levels te delen via StreetPass. Ook kan je nu samen met een andere speler werken aan een level. Deze levels zullen gemarkeerd worden met een speciaal icoontje om aan te tonen dat ze door twee spelers samen ontworpen werden.

Super Mario Maker voor 3DS is beschikbaar vanaf 2 december.

Mario Party: Star Rush

De nieuwste Mario Party-game mocht uiteraard niet ontbreken tijdens deze Direct. De nieuwe Toad Scramble-modus werd kort getoond, waarin elke speler als Toad speelt. In deze modus zijn er geen afzonderlijke beurten, maar beweegt iedereen tegelijkertijd op het spelbord, wat volgens Nintendo tot een veel vlottere spelervaring zal leiden. De speler die als eerste bij een boss aankomt kan de mini-game beginnen. Andere spelers kunnen meedoen van zodra zij ook deze plaats op het bord bereikt hebben.

direct03

Op het bord zal je ook geregeld Mushroom Kingdom Allies tegenkomen, die je als partner in het spel zullen vervoegen. Ze geven je een extra worp met de dobbelsteen en zullen je helpen tijdens de vele mini-games. Er werden nog enkele andere spelmodi getoond: Coinathlon, Mario Shuffle, Boo’s Block Party, Rhythm Recital en meer. Door het downloaden van een speciale Party Guest-app via de eShop kan je deze game met één enkel exemplaar samen spelen met drie andere spelers zonder dat zij een exemplaar nodig hebben. Mario Party: Star Rush is compatibel met de amiibo uit de Super Mario-reeks, waaronder een nieuwe Booamiibo die licht geeft in het donker.

Mario Party: Star Rush ligt in de winkelrekken op 7 oktober.

Legend of Zelda 30th Anniversary

Dit jaar is de 30ste verjaardag van The Legend of Zelda en om extra zout in de wonde te strooien van die andere jarige franchise (die Nintendo volledig negeert – nee, we zijn niet bitter) brengt het bedrijf een paar speciale Legend of Zelda-amiibo uit.

direct04

Deze amiibo zullen onder andere compatibel zijn met The Legend of Zelda: Breath of the Wild en zijn beschikbaar vanaf 2 december.

Nintendo maakt ons ook nogmaals warm voor de The Legend Of Zelda: Symphony Of The Goddesses-concerten die nog steeds touren over de hele wereld en in oktober ook bij ons in de Stadsschouwburg in Antwerpen zal neerstrijken. Ook Geekster zal daar natuurlijk aanwezig zijn!

Vanaf vandaag is ook The Legend of Zelda: Skyward Sword beschikbaar op de eShop voor de Wii U. Dit is de downloadversie van de originele Wii-release en betreft dus niet een HD remaster.

Poochy & Yoshi’s Woolly World

Poochy & Yoshi’s Woolly World is wederom een Wii U game dat zijn weg vindt naar de 3DS. Dit keer kunnen we een draagbare versie van Yoshi’s Woolly World verwachten. Deze game bevat alle levels van het origineel met als extra’s onder andere exclusieve nieuwe levels die enkel speelbaar zijn als Poochy, Yoshi’s grappige viervoeter. Je zal ook kunnen rekenen op de hulp van Poochy Pupskleine Poochy puppies die hints zullen geven tijdens het spelen over bijvoorbeeld geheime doorgangen in een level.
De 3DS-versie bevat ook enkele kortfilmpjes gemaakt in stop-motion die de dagelijkse fratsen van Yoshi en Poochy tot leven brengen.

CrRm3pLWgAA_-36

Poochy & Yoshi’s Woolly World is beschikbaar vanaf 3 februari 2017. Er zal tevens een speciale Poochy yarn-amiibo beschikbaar zijn op dezelfde dag.

Pikmin voor Nintendo 3DS

Dé grote verrassing van deze Direct moet toch wel Pikmin voor Nintendo 3DS geweest zijn. Terwijl iedereen uitkijkt naar Pikmin 4 op de NX, komt Nintendo op de proppen met een action sidescroller voor de 3DS. Met de stylus kan je Pikmin gooien naar de plaats waar ze nodig zijn, net zoals in de vorige games. Pikmin kunnen nog steeds bruggen bouwen, fruit verzamelen of vijanden verslaan, maar deze keer in een 2D speelveld. De game maakt tevens mooi gebruik van verticaliteit door beide schermen van de 3DS te benutten.

direct05

De verschillende soorten Pikmin zijn nog steeds van de partij. Rode Pikmin zijn resistent voor vuur, blauwe Pikmin kunnen onder water zwemmen, gele Pikmin kan je extra ver gooien, … Wat we zover van de game te zien kregen toont een leuke nieuwe manier om Pikmin te spelen. Er lijkt minder focus op strategie, maar meer aandacht naar puzzels te gaan. Het wordt wachten tot volgend jaar om een finaal oordeel te vellen.

Nintendo Classic Mini

Nintendo trakteert ons op een nieuwe trailer voor zijn Nintendo Classic Mini-systeem dat bij ons verkrijgbaar is op 11 november. De Nintendo Classic Mini heeft 30 games geïnstalleerd, waaronder klassiekers als Super Mario Bros.The Legend of Zelda en Metroid. Een nieuwe versie van de klassieke NES-controller is inbegrepen, met de optie om een extra controller te kopen om multiplayer games te spelen.

Phantom Hourglass & Spirit Tracks Pack

Hyrule Warriors Legends, de 3DS-versie van Hyrule Warriors voor Wii U, krijgt er een nieuwe DLC bij: Phantom Hourglass & Spirit Tracks Pack. Vanaf nu kan je spelen als Toon Zelda en krijgt Toon Link er een nieuw wapen bij: de Sand Wand. Met deze wand kan Link blokken zand tevoorschijn toveren en die gebruiken om vijanden aan te vallen. Ook kan Link de hulp inroepen van zijn trouwe bondgenoot de Spirit Train en zal er een nieuwe adventure mode-map beschikbaar zijn. De Phantom Hourglass & Spirit Tracks Pack is nu beschikbaar in de eShop.

direct07

Animal Crossing: New Leaf – Welcome amiibo

Animal Crossing: New Leaf krijgt dan weer een gratis update in november, die amiibo-support toevoegt aan de game. Zo zal je eindelijk de Animal Crossing amiibo en amiibo-kaarten kunnen gebruiken in New Leaf. Ook enkele amiibo uit andere reeksen zullen compatibel zijn. Bovendien komt er een derde reeks amiibo-kaarten, die allemaal nieuwe personages bevatten die nog niet eerder op bezoek kwamen in New Leaf. Vanaf 25 november zal er in de winkel een nieuwe versie van Animal Crossing: New Leaf te koop zijn die de update reeds bevat. Later dit jaar volgt er nog een speciale Animal Crossing Direct met meer informatie.

direct06

Rhythm Paradise Megamix

Rhythm Paradise Megamix heeft vanaf vandaag een demo in de eShop. Deze best-of versie bevat sommige van de beste rhythm games uit de vorige Rhythm Heaven-titels, maar ook een paar volledig nieuwe toevoegingen. Je kan trouwens kiezen om ze in het Engels of de originele Japanse versie te spelen voor maximum crazinessRhythm Paradise Megamix bevat ook een story mode en de mogelijkheid om met meerdere spelers te spelen. De game zal te koop zijn vanaf 21 oktober.

direct08

Mario Sports Superstars

In deze game kan je vijf verschillende sporten spelen: voetbal, baseball, tennis, golf en paardenrennen. Volgens Nintendo is dit geen verzameling mini-games, maar vijf volwaardige games in één. Iedere sport heeft zijn eigen single player tournament alsook een multiplayer-modus die zowel lokaal als online speelbaar is. Mario Sports Superstars verschijnt in de lente van 2017.

direct09

En nog veel meer…

Er waren nog zoveel meer games te bespreken. Zo maakte Nintendo ons nog even warm voor de twee Dragon Quest-games die eraan komen. Ook de tweede Picross 3D-game maakt zijn weg naar de Europese markt dit jaar. StreetPass Mii Plaza krijgt een update die zowel de performance verbetert als nieuwe mini-games toevoegt. Ook werd er opnieuw aandacht besteed aan de nieuwe game van GrezzoEver Oasis. En dan zijn er nog de talloze kleine en indie-games die binnenkort verschijnen in de eShop.

Zo! Het was een hele boterham. Eén ding kunnen we wel zeggen: Nintendo zet zich volledig achter de 3DS de komende maanden. Wat dit betekent voor de release van de NX laten we in het midden, maar we kijken in ieder geval enorm uit naar de vele 3DS games die onze draagbare console nog zullen sieren.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties