Nintendo brengt de NES opnieuw uit met de Nintendo Classic Mini

0

Nintendo heeft het licht gezien en kondigt vandaag de terugkeer aan van hun allereerste console: de NES. Het is niet helemaal dezelfde als vroeger, in de goede zin van de betekenis. Hij is kleiner, voorzien voor moderne tv, maar vooral, hij komt met 30 spellen aan boord geleverd. Nintendo-maniacs en pixeljunkies, hou je portemonnee maar klaar.

De jaren tachtig komen weer tot leven wanneer het Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System op 10 november wordt uitgebracht. De lange naam zal over de tijd wellicht weer gewoon NES of mini NES worden (zo niet wel, dan coin ik de naam alvast). De mini NES wordt geleverd met een HDMI-kabel waarmee je hem dus op een moderne HD-tv kan aansluiten zonder eentje met een SCART-aansluiting te hoeven kopen. In tegenstelling tot andere heruitgaven van consoles, is de Mini NES niet compatibel met oude accessoires en cartridges, noch uitbreidbaar met een SD-kaartje. Je krijgt er wel de verschrikkelijk onergonomische, maar o zo iconsche NES controller bij (inclusief kabel voor dat tikkeltje extra nostalgie). Daar stopt de good news show echter niet.CLVS_001_EUpkgNE_2_R-1_LR_1-2Net zoals zijn concurrenten komt de nieuwe mini NES geleverd met 30 spellen aan boord. Gelukkig onderscheidt het zich dan wel door geen 30 flutspellen aan te bieden, maar wel degelijk iconen uit het leven van de eerste Nintendo console waaronder de populaire klassiekers Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong en Kirby’s Adventure.

Nintendo Classic Mini spellenlijst
Balloon Fight
BUBBLE BOBBLE
Castlevania
Castlevania II: Simon’s Quest
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
Dr. Mario
Excitebike
FINAL FANTASY®
Galaga
GHOSTS‘N GOBLINS
GRADIUS
Ice Climber
Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
MEGA MAN 2
Metroid
NINJA GAIDEN
PAC-MAN
Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
StarTropics
SUPER C
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Laatste vraag die nog overschiet (als het al wat uitmaakt voor de fans) is de prijs. Momenteel heeft Nintendo nog geen officiële richtprijs meegedeeld. Geruchten gaan echter wel de ronde dat dit over de toonbank zal vliegen voor $60, wat dankzij de game-industrie’s fantastische valuta kennis eens omgezet wellicht €60 zijn. De vraag is of het überhaupt uitmaakt als je ziet dat je de originele NES met 30 spellen nooit op de kop kan tikken voor die prijs.

Na Pokemon GO zou Nintendo nogmaals een grote financiële slag kunnen slaan. Wij kijken er alvast naar uit om weer op elkaars gezicht te springen in de battle mode van Super Mario 3. Ga jij hem aanschaffen? Of probeert Nintendo tegenwoordig iets te veel de nostalgische snaar te bespelen? Laat het ons weten in de comments!

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties