[Nieuws] Divinity: Original Sin 2 Kickstarter volbracht

0

Het gebeurt niet elke dag dat een Belgische studio een vervolg kan aankondigen op een al succesvolle serie. Daarom zetten we dit nieuws een beetje in de kijker, want Larian Studios heeft dit net gedaan. En met brio volbracht, op slechts een halve dag tijd was de nieuwe Kickstarter campagne volbracht. Deze loopt nog door voor extra doelen, maar Divinity: Original Sin 2 mogen we dus officieel opwachten.

Voor wie Divinity: Original Sin niet gespeeld zou hebben of het gewoon niet kent, het betreft hier een RPG pur sang zoals wijlen Baldur’s Gate of de recentere Pillars of Eternity; Het is het genre RPG in bovenaanzicht dat het accent legt op wat de echte pen & paper RPG zo leuk maken. Rijke lore, uitgebreide en diepe conversatie keuzes en een plethora aan mogelijkheden om je personage uit te bouwen. De vorige Divinity voegde hieraan wat nodig was om een goed spel samen te stellen: intuïtieve, maar diepgaande gevechtsmechanieken. Als een soort Magicka kon je er je omgeving omvormen door middel van spreuken of vaardigheden om zo elk gevecht, met behulp van de elementen, in je voordeel te doen keren. En als je het met een buddy kon spelen was het nog beter.

Vroeger kon je niet elk je eigen weggetje gaan, in de toekomst zal dit geen probleem meer zijn

Vroeger kon je niet elk je eigen weggetje gaan, in de toekomst zal dit geen probleem meer zijn

Voor deze tweede episode behoudt Larian Studios dezelfde formule vergezeld met zijn verbeteringen. Het belangrijkste is de mogelijkheid het spel met vier te spelen en, in tegenstelling tot de eerste, het effectief oneens met elkaar te zijn. Problemen kan je dan met de vuist oplossen en gewoon je eigen weggetje gaan; Bovendien zal elk dialoog verschillend zijn afhankelijk van wie het woord neemt. Iedereen heeft zijn zegje, en we weten hoe goed mensen met elkaar overeen kunnen komen, niet? Voeg daarbij nog meer personage customisatie mogelijkheden en een crafting systeem aan toe en je kan zeker zijn dat het vervolg van de Original Sin saga goed op weg is.

dialoog zal afhankelijk van de woordvoerder zijn

Dialoog zal afhankelijk zijn van de woordvoerder

Waar we minder mee gezet zijn is de mogelijke leverdatum, eind 2016. Wachten is niet fijn als het voorgerecht je zo vroeg aangekondigd wordt. Wie ook geen geduld heeft kan wel nog meedingen op de Kickstarter van het spel. Vanaf 25 euro krijg je een digitale kopie bij release, maar ook toegang tot alfa en beta fase in ontwikkeling, zo kan je het al eens proeven en feedback bieden aan de ontwikkelaars.

of je bent stinkend rijk en investeert in deze pak

… of je bent stinkend rijk en investeert in deze pack

Ik ben alvast helemaal klaar om met vier man boel te maken. Laat maar komen!

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties