Nieuw in de Nintendo eShop: 21 april 2016

0

Wat is er nieuw in de Nintendo eShop deze week? Geekster zocht het voor je uit.

3DS

Pocket Card Jockey (Nintendo) demo

Droom jij ook van een mash-up tussen rensport en het kaartspel Patience? Jouw gebeden zijn verhoord! Game Freak (de makers van onder meer Pokémon) brengt ons dit hoogst originele racing game via de Nintendo eShop. Jij speelt een partijtje Patience op het onderste scherm van jouw 3DS, terwijl op het bovenste een ware paardenrace aan de gang is. Naarmate jij succes boekt in jouw kaartspel gaat ook de race vooruit. Wanneer je voortgang boekt in deze game kan je jouw paard upgraden en zijn of haar stats verbeteren om zo meer races te winnen. We zijn benieuwd!

pocket card jockey 3ds

Overige

Langrisser Re:Incarnation -TENSEI- (Aksys Games) €34,99
Dan McFox: Head Hunter (Lightwood Games) €2,49

3DS-thema’s

Animal Crossing: Gardening Weather (Nintendo) €1,99
Hatsune Miku: Paper Craft Theme (SEGA) €1,79

Speciale acties

Shovel Knight (Yacht Club Games) €14,99 €9,99
Shin Megami Tensei IV (Atlus) €19,99 €9,99
3D MahJongg (Joindots) €4,99 €3,99
Safari Quest (Joindots) €6,99 €4,99
Gardenscapes (Joindots) €7,99 €5,99
Murder on the Titanic (Joindots) €7,99 €5,99
Carps & Dragons (Abylight) €4,99 €2,49

Wii U

Star Fox Zero (Nintendo) €49,99 – verkrijgbaar vanaf 22/4

Vrijdag is het eindelijk zover: Star Fox is terug! We verwachten veel van deze samenwerking tussen Nintendo en PlatinumGames, die de eerste Star Fox-game heeft opgeleverd in 10 jaar tijd. Shigeru Miyamoto himself neemt een actieve rol in dit project, nog een reden om vrij hyped te zijn. De game zou gretig gebruikmaken van de Wii U GamePad en op E3 vorig jaar werd een demo getoond waar je zowel de control stick als de motion controls gebruikt om de Arwing te besturen. Op de GamePad zie je ook een soort van first-person-perspectief, waardoor je nauwkeuriger zou kunnen vuren op je vijanden. Sindsdien zou de game volgens geruchten wel enkele veranderingen ondergaan hebben nadat de release uitgesteld werd. Het is dus (bang?) afwachten of dit een topper of flopper wordt.

star fox zero wii u

Star Fox Guard (Nintendo) €14,99 – verkrijgbaar vanaf 22/4

Star Fox Guard is de companion game van Star Fox Zero en is verkrijgbaar exclusief via de Nintendo eShop. In deze tower defence game, die ooit begon als de tech demo Project Guard, is het de bedoeling om je basis te beschermen door verschillende bewakingscamera’s in de gaten te houden en indien nodig op indringers te schieten met diens ingebouwde laserpistolen. (Yup, camera’s met ingebouwde laserpistolen. Dit is Star Fox.) Op de GamePad zie je een plattegrond met alle verschillende camera’s, op de tv zie je de beelden allemaal naast elkaar. Het is de bedoeling om snel te wisselen tussen de verschillende camera’s, om zo mogelijke indringers te neutraliseren. Je kan Star Fox Guard alleen of samen met iemand spelen die jouw helpt de verschillende camera’s in de gaten te houden. Ook is er een soort van passieve multiplayer, waar je levels van andere spelers kan spelen die de routes van de indringers zelf hebben bepaald.

star fox guard wii u

Mario Party 2 (N64 Virtual Console – Nintendo) €9,99

Mocht je echt zo nostalgisch zijn voor de oudere Mario Party games, dan is Mario Party 2 volgens velen de beste keuze. Vanaf deze week kan je deze klassieker downloaden via de Nintendo eShop. Speel met 3 vrienden samen meer dan 64 verschillende mini-games, verspreid over 6 verschillende spelborden. Frustratie en verwoeste vriendschappen inbegrepen.

mario party 2

Mario Party DS (DS Virtual Console – Nintendo) €9,99

Laten we eerlijk zijn, Mario Party DS was eigenlijk niet zo goed. Na de zoveelste Mario Party game hadden we het wel gehad, en het was niet omdat de mini-games nu plotseling gebruikmaakten van het touch screen en de ingebouwde microfoon van de Nintendo DS dat het hele board game-mechanisme van Mario Party plotseling een wervelend spektakel werd. Nee, deze game is nog steeds even unfair na al die jaren en kan beter gemeden worden.

mario party ds

Overige

Queens Garden (Joindots) €6,00

Speciale acties

Shovel Knight (Yacht Club Games) €14,99 €9,99
Never Alone (Kisima Ingitchuna) (E-line Media) €14,99 €3,74
Shadow Puppeteer (Snow Cannon) €14,99 €10,00
Family Tennis SP (Shin’en Multimedia) €4,99 €3,74
Jones on Fire (Joindots) €5,99 €2,99

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties