Magic: Origins wordt de allerlaatste Core Set

2

Zondagavond, op de laatste dag van Pro Tour Fate Reforged, kondigde Wizards of the Coast een wel heel speciale nieuwe uitbreidingsset van het ruilkaartspel Magic: The Gathering aan: de allerlaatste Core Set, Magic: Origins.

Een snelle opfrisser: de Core Set is een jaarlijks terugkerende set die niet (of minimaal) gesitueerd is in een specifieke setting of plot. De Core Set is, zoals de naam zelf al te kennen geeft, een basisset van relatief eenvoudige kaarten, zowel nieuwe als herdrukte, die een plaats geeft aan bepaalde kaarten die altijd wel in het standaardformaat horen te zitten, zonder dat de ontwikkelaars er belangrijke card slots voor moeten opofferen in de reguliere uitbreidingssets.

Vorig jaar werd het al aangekondigd: de Core Set zal in 2015 ophouden te bestaan. Het klassieke releasemodel van Magic: The Gathering, dat een block bestaande uit drie expansion sets afwisselt met een Core Set, zal veranderen: voortaan volgen blocks die uit twee expansion sets bestaan elkaar steeds op, zonder de Core Set ertussen.
naamloos

Hiermee komt een einde aan een traditie die eigenlijk al zo oud is als Magic zelf en teruggaat naar de allereerste set die ooit werd uitgebracht: Limited Edition Alpha. Er werd dus al druk gespeculeerd dat de laatste set dan logischerwijze Omega zou gaan heten.
ori-logo-89942c40badb4465f9cd9aba63a20ee6

Quod non. In plaats daarvan krijgen we Magic: Origins. De laatste Core Set neemt ons, ironisch genoeg, mee terug naar het begin. In Origins krijgen we immers de origin stories (vandaar dus de naam) te zien van de planeswalkers Jace, Liliana, Gideon, Chandra en Nissa. Wie waren ze voor ze planeswalkers werden? En hoe verliep hun ascension?

Zondagavond kregen we al een eerste blik op de jeugd van Liliana Vess, de iconische necromancer, die in een vorig leven blijkbaar een healer was.
Liliana%20the%20healer

Ze zag er alleszins… bedekter uit. Goede tijden. Het contrast met hoe ze er tegenwoordig uitziet, kon nauwelijks groter zijn:
Liliana%20Vess

Magic: Origins zal op 17 juli in de winkelrekken liggen.
Magic-Origins-Fact-Sheet

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties