Magic op PAX Australia: Elspeth VS Kiora en het lot van Tarkir

0

PAX-Conventions zijn steeds evenementen om naar uit te kijken en voor liefhebbers van Magic: The Gathering is dat niet anders. Ook dit jaar werden ze immers getrakteerd op een aantal sappige spoilers van de nieuwste producten van ’s werelds eerste ruilkaartspel.

First things first: op 27 februari 2015 wordt het Duel Deck: Elspeth VS Kiora op ons losgelaten. Duel Decks zijn supplementaire Magic-producten die bestaan uit twee behoorlijk uitgebalanceerde decks die het conflict tussen twee facties of twee planeswalkers uitbeelden. Ideaal om straight out of the box met een vriend te spelen. Zo zal je volgend jaar zelf kunnen bepalen of Elspeth, kampioen van de zonnegod Heliod, erin zal slagen de stadstaten van Theros te beschermen van de krakens, leviathans en andere zeemonsters die Kiora oproept uit de dieptes. Fans van deze twee dames kunnen dus uitkijken naar foil, alternate art versies van hun favoriete planeswalkers.

tumblr_nee184DTPY1qc29lyo3_500

Meanwhile, on Tarkir… We hebben nog maar pas kennis gemaakt met de Khans, of we kunnen alweer uitkijken naar nieuwe ontwikkelingen. In de volgende set, Fate Reforged, neemt de geest van de draak Ugin Sarkhan Vol mee op een roadtrip naar het verleden en zien we een cruciaal moment in de geschiedenis van Tarkir: het planeswalkerduel waarin Ugin het onderspit moest delven voor de Elder Dragon Planeswalker Nicol Bolas, een van de oudste en gevaarlijkste bedreigingen voor de multiverse. Spelers zullen in het verleden kennis kunnen maken met de voorouders van enkele bekende inwoners van Tarkir, zoals Yasova Dragonclaw, die ongetwijfeld de bet-bet-bet-…overgrootmoeder van de Khan Surrak Dragonclaw is.

635504803430342524

Op de prerelease kan je wederom je keuze maken uit vijf verschillende clan-packs, die elk vijf normale boosters bevatten en een “Ugin’s Fate” booster, waarin naast gewone kaarten ook twee kaarten van Khans of Tarkir met een alternatieve art inzitten, die ons tonen hoe Tarkir eruit zou zien als Ugin het duel niet verloren had. Scoor bepaalde achievements en je zal zelfs een glimp kunnen opvangen van de toekomst van Tarkir…

pic2

Volslagen onvoorspelbaar is die toekomst niet: ook de derde set van het Tarkir-block werd aangekondigd en de naam, Dragons of Tarkir, spreekt boekdelen. De prerelease zal plaats vinden op 20 maart 2015 en op 27 maart is de set verkrijgbaar bij de betere dealer, ehm, spellenwinkel. Ondertussen kunnen we al genieten van dit artwork van de set. Draken? DRAKEN!

hdsysd7e3j_KEYART

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties