League of Legends Worlds : Week 2 en 3

0

Ze zijn met 16 teams begonnen, nu blijven er slechts 4 over. De finale van de League of Legends World Championship nadert. Wie wordt dit jaar het beste team ter wereld? Hier heb je alle informatie over de 4 overblijvende teams en hoe ze de top 4 hebben gehaald.

World Group Stage: week 2
Ook week twee zat vol overrompelingen. Bloedstollende matchen met pakkende resultaten. 8 teams zijn gevallen tijdens deze tweede week. Sommige waarvan we het verwachtte, andere waarin we geloofde. Alles over de Group Stage week twee.

Resultaten:

Group stage week 2

 • Groep A
  Het Taiwanees team yoe Flash Wolves en het Koreaanse team Koo Tigers zijn gekwalificeerd voor de kwartfinales in London. De Koo Tigers dat verwondert niemand, maar de yoe Flash Wolves hebben ons mooi verrast. De meeste mensen dachten dat Counter Logic Gaming het uit de Group Stage zou halen, maar helaas verloren ze elke match tijdens deze tweede week. Zelfs paiN Gaming kon CLG verslaan in de laatste match van de dag. De yoe Flash Wolves deden een prachtige comeback. Nadat ze 1-2 stonden in week 1, hebben ze elke match in week 2 gewonnen. Daarbij maakte NL de ADC van de yoe Flash Wolves een pentakill met Jinx tegen CLG. Een welverdiende kwartfinale plaats voor dit Taiwanees team.

Flash Wolves

 • Groep B
  In groep B gebeurde het meest onverwachte. Cloud 9 werd na één week volgens hun tegenstanders voorspelbaar. Ze kon na haar perfecte score van 3-0 geen overwinningen meer halen en belande zo 3de na een gelijkstand met ahg e-Sport Club, waartegen ze verloren. Net zoals ahq deed Fnatic een prachtige comeback. Beide teams haalden de kwartfinales met een sterke performance. De mooiste match van die week is dan ook ahg e-Sport Club tegen Fnatic. Febiven steelt een Baron met zijn Leblanc en zorgt er op het einde voor dat ze de laatste teamfight winnen. Een spannende match met het Europese team Fnatic als winnaar.

 

 • Groep C
  Het zijn natuurlijk SK Telecom T1 en Edward Gaming die uit groep c geraakten. Edward Gaming stond op 4-2 en verloor enkel tegen SK Telecom T1. Ze maakte daarbij ook een verbluffende comeback tegen de Bangkok Titans toen ze 6k gold achter stonden. De Bangkok Titans is het enige team dat tijdens deze Worlds geen succes had. Ze verlieten Worlds met een score van 0-6. SK Telecom T1 staat 6-0 en is momenteel onverslaanbaar.

Faker

 • Groep D
  Geen 6-0 voor Origen, maar wel een plaats naar de kwartfinales, samen met het Koreaanse team kt Rolster. Kt Rolter haalde zelfs de eerste plaats van deze groep. Team SoloMid kon niets meer doen tijdens week twee en verloor zo elke match, waardoor ze op 1-5 eindigden. LGD Gaming die tijdens week 1, 0-3 stond maakte een kleine comeback. Het Chinese team, waarvan zoveel verwacht werd, kon toch nog 2 overwinningen halen tegen TSM en Origen, maar helaas stonden ze al te ver achter om uit de Group Stage te geraken.

Conclusie
Veel mooie matchen ook tijdens deze tweede week. Je kan opnieuw naar de replays kijken op https://www.youtube.com/user/LoLChampSeries/videos. Hierbij eindigt de Group Stage. We kunnen eruit concluderen dat: Noord-Amerika er helemaal uit is en geen teams naar de kwartfinales kan sturen. China er niet zo sterk uitziet als men verwachtte. SK Telecom T1 nog steeds onverslaanbaar is en Europa misschien kans maakt op een plaats in de top 3. We nemen niet alleen afscheid van alle Noord-Amerikaanse teams, maar het is tijdens deze Worlds dat Dyrus de top-laner van Team SoloMid ermee stopt. Hij maakte deel uit van TSM sinds het eerste seizoen en zijn vaarwel zorgde voor veel emoties. “Het spijt mij dat ik jullie teleurstelde” zei Dyrus in zijn laatste interview.

Begin van de Knockout stage: Kwartfinales
Na Parijs gingen de teams op weg naar het SSE Arena Wembley London waar de kwartfinales plaats vonden. Gedaan met de Best of 1, nu speelt alles zich af in een Best of 5. De Group Stage is gedaan en de Knockout Stage gaat van start. Acht teams nemen het tijdens deze kwartfinales tegen elkaar op totdat er vier overblijven.

Knockout stage

 • Dag 1: Origen VS yoe Flash Wolves
  Het team Origen, dat pas sinds de LCS Summer Split bestaat, kon 3-1 winnen tegen de yoe Flash Wolves. Een heel evenwichtige eerste match tot Origen een mooie pentakill scoort, dankzij Soaz op Darius en zo game 1 wint. Tijdens game 2 wint Origen opnieuw, maar deze keer dankzij Niels en zijn Kalista. De yoe Flash Wolves maken in game 3 een comeback, vanwege enkele foutjes aan de kant van Origen. Bijvoorbeeld wanneer NL de ADC van de YFW met Caitlyn de Baron steelt. De score staat op 2-1, maar Origen toont hoe sterk ze zijn en “de verdedig de ADC-comp” die we zagen met Kalista werd opnieuw met succes uitgevoerd, maar deze keer speelde Niels, Jinx. Origen gaat naar de halve finale.

 • Dag 2: SK Telecom T1 vs ahq e-Sport Club
  0-9, dat is de score voor SKT T1 na 3 kwartfinale matchen. Ze zijn tijdens deze Worlds nog steeds onverslaanbaar. Ook al kon Westdoor, Faker doden in een 1 vs 1, kon ahq geen één match winnen. Sterke tower dives en goede teamfight, SKT T1 weten hoe ze moeten winnen. Game 3 was nochtans niet zo eenzijdig, maar toch kon ahq niets doen. Zal SKT T1 undefeated blijven?

 

 • Dag 3: Fnatic VS Edward Gaming.
  Niemand had verwacht dat Fnatic in een Best of 5 tegen Edward Gaming de drie eerste matchen zou winnen. EDG kon enkel terugvechten in de eerste wedstrijd. Het leek niet dat Fnatic gingen winnen, totdat ze na 37 min een prachtig gevecht konden uitvoeren kort bij de Baron. Huni op Jarvan IV, voert zijn ulti op 3 mensen uit en Rekkles met zijn ADC Kennen volgt hem meteen op en ulti ook. Ace voor Fnatic en een eerste overwinning. Febiven zorgt met zijn Leblanc voor een makkelijke win in game 2 en uiteindelijk is het Rekkles dat in game 3 met Jinx constante ressets krijgt en zo iedereen verslaat. Het Europees team Fnatic wint 3-0 tegen het Chinees team Edward Gaming.
Jinx

Jinx

 • Dag 4: kt Rolster VS Koo Tigers
  In match 1 leken beide teams even sterk. Na 35 min kon kt Rolster de eerste overwinning behalen na een goede teamfight, waarbij kt Rolster de Koo Tigers omver liep. Ook in de tweede wedstrijd leken de teams op hetzelfde niveau te zijn, maar toch konden deze keer de Koo Tigers een overwinning behalen. Sinds de tweede wedstrijd losten de Koo Tigers niet meer. Ze laten kt rolster geen punt meer scoren en winnen zowel wedstrijd drie als vier, waardoor de Koo Tigers de halve finales halen.

Opweg naar België
Koo Tigers, Fnatic, Origen en SK Telecom T1, deze 4 teams zullen we 24 oktober zien in Brussels Expo. Twee Koreaanse teams en twee Europese teams haalden de halve finales zonder probleem. De vier teams zien er effectief heel sterk uit. Kan Origen, SK Telecom T1 verslaan en hun eerste verlies geven? Kan Fnatic de Koo Tigers ook met 3-0 verslaan of is het net omgekeerd? We komen het dit weekend allemaal te weten. Kan je niet naar Brussels Expo gaan, volg de halve finales dan zeker opnieuw op http://www.twitch.tv/riotgames.

Share.

About Author

Aaricia

What doesn't kill me gives me xp.

Reacties