League of Legends Worlds: op weg naar de halve finales

0

Stomp? Oeh, misschien een upset? Ah neen toch stomp, stomp, stomp.” Dit vat de wat eenzijdige kwartfinales perfect samen. China als gehele regio vliegt de boot in, waardoor we net als vorig jaar halve finales te zien krijgen met enkel Europese en Koreaanse teams. Maar hoe komt dat nu net? Wie mag er dus naar New York? En hoe groot is de kans op een finaleplek voor Europa? (spoiler alert: de kans is klein.) Wij vatten het voor jullie kort samen. 

Heb je nog niet alle kwartfinales bekeken en wil je dat nog doen, dat kan via deze link

de halve finalisten van league of legend worlds 2016

De halve finalisten zijn bekend!

Halve finale I: ROX Tigers vs SK Telecom T1

SKT wist zich in de meest boeiende kwartfinale te kwalificeren voor de halve finales, dit ten koste van Royal Never Give Up. RNG slaagde erin op behoorlijk overtuigende wijze game één te winnen, wat de Chinezen allicht deed dromen. Het team vol individueel talent moest een grote stap voorwaarts zetten, wilde het hun tegenstander in de problemen brengen, en dat leek ook te lukken. Maar SKT, het Koreaanse team, blinkt uit in zogenaamde Best of fives, de spelvorm waarbij het eerste team dat drie games wint, doorgaat. Hun aanpassingsvermogen bleek al in game twee te veel voor RNG, wat ertoe leidde dat de volgende drie games gewonnen werden door de Koreaanse titelverdediger, zonder al te veel moeite. Wie wat spanning in z’n games wou, bleef de hele reeks op z’n honger zitten. Dat zal echter geen probleem zijn in de halve finale, waar ze het opnemen tegen de ROX Tigers.

ROX wist zich te plaatsen door dat andere Chinese team, Edward Gaming, uit te schakelen. De twee nummer één-seeds uit hun regio toonden zich reeds bleekjes in de poulefases en moesten dus uit een ander vaatje tappen wilden ze de tegenstand naar huis spelen. Slechts één van deze twee teams slaagde daarin, al van in game één ging ROX vlotjes door de turrets van hun tegenstander. Bij een 2-0 tussenstand, en het vooruitzicht van een droge 3-0, wist EDG zich op te laden en slaagde er toch in een game af te pakken van de favorieten. Het mocht echter niet baten en de Chinezen keerden uiteindelijk huiswaarts na een 3-1 eindstand.

Deze halve finale wordt dus een heruitgave van de finale van Worlds vorig jaar, een clash tussen de 2 favorieten voor het tornooi. Menig liefhebber hoopt dat we in deze wedstrijd tot game vijf gaan.

Volg ROX-SKT live vrijdagavond vanaf middernacht op de officiële website

Halve finale II: Samsung Galaxy vs H2K Gaming

Aan de andere kant van de toernooiladder vinden we SSG en H2K terug. Het derde Koreaanse team veegde de vloer aan met hun Noord-Amerikaanse tegenstander in een 3-0 stomp. Het laatste sprankeltje hoop van het thuispubliek werd al snel verpulverd na het zien van game één. Wat volgde waren twee overbodige games waarin SSG zich nog beter wist aan te passen aan de speelstijl van Cloud9. Veel moet er niet gezegd worden, C9 was een maatje of drie te klein voor de Koreanen. In hun halve finale nemen ze het op tegen het enige niet-Koreaanse team nog in de running, H2K.

H2K nam het op tegen dé verrassing van het tornooi, wildcard-team Albus Nox Luna. Dit was duidelijk de zwakste van de vier kwartfinales wat betreft teams. Het thuispubliek schaarde zich massaal achter ANX, maar dat kon niet baten. Ze vielen schromelijk door de mand en konden het niveau van H2K, met op kop Forg1ven, niet aan. Vele solo kills in lane toonden reeds in game één aan dat de sympathieke Russen toch niet zo sterk waren als in de poulefases leek. Een droge 3-0 was het verdict en H2K vertegenwoordigt nu de EU als regio in de halve finales.

Deze halve finale is de minst boeiende van de twee, en hoe kan het ook anders als in de andere de finale van vorig jaar wordt gespeeld. Spannend zal het evenmin zijn. De Europeanen komen uit de zwakste poule en komen uit tegen de winnaars van de zogenaamde ‘poule des doods’, die zich reeds op niveau toonden. Er zal niet minder dan een mirakel nodig zijn voor H2K om door te stoten naar de finales.

Volg SSG-H2K live zaterdagavond vanaf middernacht op de officiële website. 

De vraag van een miljoen

Hoeveel wint de winnaar nu? In de aanloop van Worlds werd bekendgemaakt dat de prijzenpot iets meer dan twee miljoen zou bevatten, zoals dat al enkele jaren het geval is. Echter kwamen de eigenaars van de teams in opstand, want dit bedrag betekende dat een ploeg die als laatste in de poule eindigde, slechts 25 000 dollar kreeg. Wanneer een bootcamp, logement, eten en coach en spelers moeten betaald worden voor twee weken Worlds, blijft er voor het team zelf niets meer over. Na onderhandelingen besloot Riot een deel van de opbrengst van de in game verkochte skins – diegene die betrekking hebben op het WK – rechtstreeks in de prijzenpot te stoppen. Dit zorgde ervoor dat de geldsom al over de vier miljoen ging, en nog steeds stijgt. De spelers roepen uiteraard op om skins te kopen, omdat je, voor het eerst ooit, als fan ook bijdraagt aan de prijzenpot (en de grootte) van het WK.

league legends worlds 2016 prizepool

Dankzij de fans is de prijzenpot nu dubbel zo groot.

Niet alles kunnen volgen over de vorige ronde van Worlds, check dan zeker ons vorig artikel
Nog niet helemaal vertrouwd met League of Legends? Raadpleeg gerust ons intro-artikel.
Breng Geekster ook volgende week een bezoekje voor een verslagje van de halve finales en een blik vooruit op de langverwachte finale!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties