League of Legends Worlds 2016: De voorbeschouwing van de kwartfinales

0

Afgelopen week gingen de voorrondes van het League of Legends WK, Worlds, van start. G2 faalde alweer op het internationaal podium, de LMS werd als regio volledig geëlimineerd en ook CLG en TSM zien we niet meer terug deze Worlds. Maar wie ging dan wel door en zien we in Chicago terug voor de kwartfinales? Een kort overzicht van de vier te komen wedstrijden.

Heb je een of meerdere games gemist? Check dan zeker de VOD’s hierzo 

worlds16_editorial_knockoutbracket_quarterfinals

De volledige ladder van het tornooi ligt nu vast.

Kwartfinale 1: Samsung Galaxy vs Cloud 9

Cloud9, de nummer 3 seed van Noord-Amerika, wist zich de kwalificeren via de Regional Qualifiers door in die finale Immortals opzij te zetten. Ex-wereldkampioen Impact speelt er in de toplane en is samen met Jensen in de andere solo lane een garantie op een sterke prestatie.  Met ook de goede ADC (attack damage carry; een held gebouwd voor aanval) Sneaky, lijkt de huidige meta sterk bij hun speelstijl aan te sluiten. Cloud9 is het enige Noord-Amerikaanse team dat nog in de running zit en kan rekenen op de steun van het thuispubliek. Ze zullen alle steun en hulp nodig hebben voor hun tegenstander, Samsung Galaxy.

SSG, twee jaar geleden nog wereldkampioen, is de nummer 3 seed uit Korea en wist zich verrassend genoeg te kwalificeren als reekshoofd in een poule met TSM en RNG. Ze zijn favoriet tegen Cloud9 en lijken flink te groeien in het tornooi. Samen met de laatste kwartfinale, H2K vs Albus Nox, vormen ze de linkerkant van de ladder van het tornooi. Hiermee ontlopen deze teams de twee Koreaanse kanonnen en lijkt de weg open te liggen naar een finaleplek en bijgevolg voor het tweede jaar op rij, een volledig Koreaanse finale.

Samsung Galaxy – Cloud9 wordt gespeeld op donderdag 13 oktober om 0h00 GMT+1.

 

Kwartfinale 2: SK Telecom T1 vs Royal Never Give up

SKT is naast de enige meervoudig wereldkampioen, ook het eerste team dat zich het jaar na z’n titel weet te kwalificeren voor Worlds. Dit via punten door hun overwinning in de spring split en hun derde plaats in de summer split. De kwartfinaleplaats leek al vast te liggen en het doel was eerste te worden in de poule en zo de andere poulewinnaars te ontwijken. Dit lukte zonder al te veel problemen, Faker is zijn oude zelf en het team draait weer zoals we dat van hen gewend zijn. De best of 5-vorm van de kwartfinales zou het team moeten liggen, want dat is toch de Koreaanse sterkte.

Hun tegenstander is RNG, een Chinees team dat voor het WK een groot vraagteken was. Het team bestaat uit een hoop individueel talent, maar de communicatie is niet altijd even sterk. Het zal die communicatie zijn die getest wordt tegen de titelverdediger. ADC Uzi ontpopte zich in de poulefases tot een Ezrealgod en droeg zo zijn team naar de nummer twee-positie in de poule. Deze matchup is wellicht de interessantste van de vier kwartfinales, aangezien SKT zijn laatste best of 5 verloor en RNG zeer sterk lijkt. Ook barsten beide teams van talent en dat geeft altijd vonken in de laning phase.

SK Telecom T1 – Royal Never Give Up wordt gespeeld op vrijdag 14 oktober 0h00 GMT+1.

cn_chicagosunset

De kwartfinales vinden dit jaar plaats in Chicago

 

Kwartfinale 3: Rox tigers vs Edward gaming

Rox Tigers, een relatief nieuwe team, bestaat voornamelijk uit ex-bankzitter of spelers die terugkwamen uit hun gamingpensioen. Na de fabelachtige run vorig jaar op Worlds, die eindigde in een mooie tweede plaats, moet dit jaar het jaar van Rox worden. Ze wonnen de summer split en verzekerden zo hun ticket voor Worlds. Toplaner Smeb is dé ster van het team en was vorig WK al zeer sterk, maar moest toch de duimen leggen tegen MaRin, toenmalig toplaner van SKT, die ook “Man van de match” werd voor het ganse toernooi! De kwalificatie van ROX in poule A stond nooit ter discussie, al had niemand verwacht dat er nog een tie breaker nodig ging zijn om te beslissen of ze wel als reekshoofd doorgingen. ROX toonde zwakte en kwam veel te vaak vroeg in het spel op achterstand. De huidige meta lijkt misschien niet 100% geschikt voor hen, wat ROX nummer-één-favoriet-af maakt.

Hun tegenstander in de kwartfinale is EDG. Hoewel hun loting niet beter kon zijn, was het al vanaf match 1 – waar ze verloren van INTZ (een wildcard team) – het hart vasthouden. Na een ongeslagen summer split werd veel verwacht van EDG, maar al snel bleek dat de verwachtingen te hoog waren. EDG wist zich te kwalificeren voor de kwartfinales, maar niet als reekshoofd. Dit leverde hen een van de twee topfavorieten op en dus een heel zware opdracht. De kwartfinales zijn een best of 5 games-wedstrijd, iets waar de Koreaanse teams zeer sterk in zijn, EDG zal vanaf game 1 bij de les moeten zijn, wil het kans maken op een halve finale-ticket. EDG’s zwakte ligt in de toplane, waar net de sterkste speler van ROX zit, Smeb, dus hou zeker deze lane in de gaten.

Rox Tigers – Edward gaming wordt gespeeld op zaterdag 15 oktober om 0h00 GMT+1.

Kwartfinale 4: H2K Gaming vs Albus Nox Luna

Albus Nox Luna wist zich te kwalificeren via de International Wildcard. Het team uit de Commonwealth of Independent States (of kortweg CIS) is voor de eerste keer op Worlds. Zoals dat vaak is met wildcard teams, werd ook van dit team niet verwacht dat ze potten gingen breken. Hun belangrijkste spelers zijn Kira (mid) en Likkrit (support). In hun eerste game tegen ROX wonnen ze verrassend de early game, maar hun teamplay leek nog te zwak. Het bleek echter geen lucky shot te zijn en het team verbaasde iedereen door zich te kwalificeren. Likkrit, de support met het hoogste damage aandeel, leidde zijn team naar tal van overwinningen met onder meer zijn trademark Brand keuze. In hun kwartfinale treffen ze H2K, de best mogelijke loting voor het verderzetten van de ultieme underdog story.

H2K kwalificeerde zich zoals verwacht in een vrij open, maar saaie poule, samen met EDG. Forgiven, de leider in Creep Score (kills vanuit de jungle) per minuut, is de sterkste speler in hun team en is in staat een game volledig op z’n eentje te dragen. Albus Nox is voor hen de beste loting met een oog op de halve finale, al blijft het afwachten in wiens voordeel de best of 5 game-vorm zal zijn. H2K komt uit een veel zwakkere poule en zal zich naar een hoger niveau moeten tillen wil het dé revelatie van het tornooi uit de halve finales houden.

H2K Gaming – Albus Nox Luna wordt gespeeld op zondag 16 oktober om 0h00 GMT+1.

Bekijk alle games live via de LoL-esports website, waar naast de standaard uitzending ook een tweede stream wordt voorzien die bepaalde lanes in de kijker zet of de fog of war-ervaring (waarbij je slechts het zicht van één team ziet) aanbiedt.

Zoek ons volgende week weer op voor een analyse van de kwartfinales en een vooruitblik op de halve finales. Niet vertrouwd met League of Legends? Een korte uitleg over het spel vind je hier. Meer informatie over het WK zelf vind je in ons vorig artikel.

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties