League of Legends World Championship 2015

0

Het is bijna zover: de League of Legends World Championship 2015 gaat deze week van start. Met spanning en grote verwachtingen kunnen we niet langer wachten op het vijfde wereldtoernooi van Riot Games. Riot Games, de maker van de MOBA League of Legends die nu al 6 jaar bestaat, organiseert sinds 2011 de World Championships samen met vele andere events. Voor het wereldtoernooi van dit jaar zullen 16 teams tegen elkaar strijden om ons te tonen wie het beste team ter wereld is. Maar wie zijn deze teams, wat is de prijzenpot, hoe en waar verloopt deze World Championship 2015? Geekster beantwoordt al jouw vragen en zorgt ervoor dat jij mee bent met alles wat er zal gebeuren.

Knockout Stage en Group Stage
1 Miljoen dollar of 882.200 euro, dat verdient het beste team ter wereld als hij wint. Natuurlijk gaat niemand met lege handen naar huis. Riot Games heeft een prijzenpot van 2 miljoen dollar in totaal en zo verdienen de drie laatste teams ook een kleine som van 25000 dollar (22055 euro). Maar wat moet je doen om eerste te zijn?

De LOL World Championship of Worlds in het kort speelt zich af in 2 etappes: de Group Stage en de Knockout Stage. De Group Stage is een best of 1, waar elk team in pools verdeeld wordt. Die groepen bestaan uit 4 teams. Elke ploeg speelt 2 keer tegen de teams in zijn pool. De 8 teams met de meeste wins gaan door naar de Knockout Stage. Die bestaat uit de kwartfinale, halve finale en de finale. De 8 beste teams zullen in een best of 5 tegen elkaar spelen tot er 1 winnaar overblijft. Hieronder vind je alvast de teams die meedoen en de pools waarin ze verdeeld zijn.

KoreaEuropa China NA Taiwan wildcard regions

Pool waarin elk team verdeeld is:

Pools World 2015

LOL komt naar Brussel
Parijs, London, Brussel en Berlijn: daar vinden dit jaar de Worlds plaats. Ze starten op 1 oktober in Le Dock Pullman, Parijs waar de Group Stage zal plaatsvinden. Daarna start de Knockout Stage met de kwartfinale in SSE Arena Wimbley in Londen van 15 tot 18 oktober. De halve finale wordt beslecht in België, in Brussel Expo op 24 en 25 oktober. Tot slot vindt de finale plaats op 31 oktober in Mercedes-Benz Arena Berlijn. Natuurlijk kan je net zoals elk ander Esport event de LOL World Championship gratis kijken op Twitch. Hier heb je de volledige link: http://www.twitch.tv/riotgames.
China en Korea opnieuw favoriet
Vorig jaar vond de LOL World Championship plaats in Korea. Het is ook het Koreaanse team Samsung Galaxy White dat de eerste plaats won, gevolgd Star Horn Royal Club, een Chinees team, en Samsung Galaxy Blue, een ander Koreaans team. Europa schopte het niet verder dan plaats 10, maar dit jaar is er meer hoop. Fnatic, de World Championshipwinnaars van 2011, zien er dit jaar heel sterk uit. Ze zijn het eerste team dat de LCS Summerspilt wonnen met 18-0. Het is pas tijdens de playoffs dat ze 2 matchen verloren tegen Origen, het nieuwe team van Xpeke, ex-Fnatic-Midlaner. In Noord Amerika daarentegen zien zowel Cloud9 als TSM er niet zo goed uit. Cloud9, dat voor het eerste één van zijn spelers veranderde sinds de aanmaak in 2011, plaatste zich maar nipt voor de Worlds. TSM, de grote favorieten, verloren de playoffs-finale met 3-0 tegen hun grote vijand Counter Logic Gaming. Natuurlijk gaan alle teams op bootcamp en weet niemand hoe goed ze tijdens Worlds zullen presteren. Ook dit jaar verwachten de meeste mensen dat opnieuw Korea en China aan de top zullen staan. SK Telecom T1 (Korea), dat bestaat uit Faker, MaRin, Bengi, Bang en Wolf, zou weliswaar plaats 1 kunnen innemen, gevolgd door Edward Gaming (China), LGD Gaming (China) of kt Rolster (Korea). Maar het is een toernooi zoals een ander, er kunnen verrassende dingen gebeuren. We kijken er alvast naar uit.

LOL World Championship 2014

LOL World Championship 2014: Zuid-Korea

Patch 5.18
Het is het vijfde seizoen en zoals elk seizoen zijn er verschillende patchen geweest. De LOL World Championship zal gespeeld worden op Patch 5.18. Wat houdt dit in? Darius, Mordekaiser, Fiora en Skarner  de Juggernaut champions zijn nog steeds vrij sterk, maar je moet niet vergeten dat het pro-spelers zijn en zij weten welke andere champions beter zijn of hoe ze die moeten counteren. We zullen tijdens Worlds ook zeker Yasuo, Gangplank, Braum, Tristana, Corki, Shen en vele andere personages zien. De LOL World Championship vindt niet plaats zonder de commentatoren en de analysedesk. De Belgische Sjoks en Krepo zullen zeker aanwezig zijn samen met Phreak, Kobe, Rivington, Quickshot, Deficio, Zirene en zoveel meer.

Wil je alvast in de LOL World Championship-sfeer geraken, luister dan maar naar de nieuwe Worlds song Worlds Collide van Nicki Taylor.

Share.

About Author

Aaricia

What doesn't kill me gives me xp.

Reacties