Uit De Kast: “Sonic The Hedgehog” William Boeva

6

We genieten allemaal wel van Comic Book Men of Toy Hunter, waar we een nostalgische glimp van oud speelgoed of verzamelingen te zien krijgen. We vinden het wel leuk om in iemands mancave te gluren. Only in America? In Uit De Kast ga ik op zoek naar de verzamelaar in onze buurt en laat ik hem aan het woord.

Winnaar van Humo’s Comedy Cup 2012, gevierd stand-up comedian en televisiepersoonlijkheid William Boeva is wat we noemen een Bekende Vlaming. Maar zijn grootste verwezenlijking volgt vandaag als hij Uit De Kast komt en zijn rechtmatige plaats onder ons geeks inneemt. Ondanks zijn rijkgevulde agenda, te midden van zijn succesvolle Megalomaan theatertour, maakte hij even tijd vrij om met ons te praten over games, geeks en Holy Grails.

William Boeva Uit De KastWilliam, fantastisch dat je Uit De Kast komt. Wat verzamel je?
Ik verzamel consoles en videogames.

Waar is het allemaal mee begonnen?
Ik heb in mijn jeugd maanden in het ziekenhuis verbleven. Tijdens één van die opnames was er een (Sega) Mega Drive met Sonic The Hedgehog beschikbaar. Daar kreeg ik de smaak goed te pakken. Ze maakten van jongsaf aan een deel uit van mijn leven. Hierdoor ben ik beginnen, en uiteindelijk blijven, verzamelen.

Is de reden dan puur nostalgisch?
Jeugdsentiment speelt een belangrijke rol, maar ik speel enorm graag videogames.

Hoe lang verzamel je al?
Het is organisch gegroeid. Ik kocht mijn eerste videogame toen ik 5 jaar was en nadien volgden er nog veel meer. Daarna kreeg ik het niet over mijn hart om één van die games weg te doen. Hierdoor begon ik een verzameling zonder dat ik het aanvankelijk zelf door had.

Welke is je favoriete console?
Ik heb het wel voor de Neo-Geo Pocket Color

Wat is de NEO-Geo Pocker Color?
De Neo-Geo Pocket Color is op 16 maart 1999 gelanceerd in Japan. De Neo-Geo Pocket Color is een 16-bits kleuren draagbare spelcomputer en werd ontwikkeld door SNK, de makers van de Neo-Geo-spelcomputer en de speelhal-variant en was de opvolger van de monochrome Neo-Geo Pocket. (Wikipedia)

 

William Boeva Uit De Kast

Naar welk spel keer je steeds terug?
Ah, Metal Gear Solid voor de eerste Playstation.

Hoe raak je aan je stash? Koop of ruil je?
Ik koop vooral via internet en ik kan me uren bezighouden met het zoeken naar een game, het inschatten van de waarde, het vergelijken van de prijzen, … Deze zoektocht geeft me bijna evenveel voldoening als het bezitten van de game zelf. Af en toe ruil ik games, maar dan enkel als ik deze dubbel heb in mijn verzameling. Ik koop wel, maar nooit dubbele games met het doel om te ruilen. Meestal geraak ik aan dubbele als ik een lot games koop.

William Boeva Uit De Kast

Ondertussen weten we dat je een vaste bezoeker van geekbeurzen bent.
Beurzen doe ik geregeld aan. Onlangs was ik nog op de Antwerp Convention.

En rommelmarkten?
Die doe ik zelden omdat deze meestal op een onmenselijk vroeg uur doorgaan.

Op welke stukken binnen je verzameling ben je het trotst?
Ik heb de Virtual Boy compleet in de doos en ik heb ook een echte Nintendo-vitrinekast.

De echte vitrinekast?
Ja, dat was waarschijnlijk mijn zotste aankoop. Dat ding is bijna volledig van glas. Om dat te vervoeren was een ramp!

Naast deze super aankoop heb je wellicht ooit al een miskoop gedaan?
Als ik dan toch iets moet noemen, dan is het die keer dat ik een Gameboy-spel had gekocht en bleek dat het een Amerikaanse, geen Europese, versie was, dewelke ik spaar. Maar door het feit dat ik mijn aankoop meestal grondig voorbereid ben ik voorlopig gespaard gebleven van grote teleurstellingen.

Heb je nog een Holy Grail?
Vrouw, blond haar, C-cup, lange benen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor meer informatie over zijn komende zaalshows of hoe je William Boeva kan contacteren, verwijzen we je graag naar zijn website.

Wie ook zijn verzameling of zijn passie met onze lezers wenst te delen, kan ons altijd bereiken via info@geekster.be. Vergeet niet, sharing is caring.
Onze vorige afleveringen kun je hier lezen:

Uit De Kast 1: “Dino-Rider” Dean Kho

Uit De Kast 2: “Marvel Legend” Shabuj Rammeloo

Uit De Kast 3: De Toyboys

Uit De Kast 4: “Collecting Is Half the Battle” Ronald Hof

Uit De Kast 5: “Ghostbuster” Christiaan Drenth

Uit De Kast 6: “International Collector Of Mystery” Ow Ac NSFW

Uit De Kast 7: Steven “Malkavian” Claes

Uit De Kast 8: “Certified LEGO Professional” Dirk Denoyelle

Uit De Kast 9: “Turtle Power” Koen Baleine

Share.

About Author

Axel

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd. Het verheerlijken van alle glorie van mijn jaren 80 zie ik als een plicht naar de huidige generatie. Doorspekt met invloeden van de subtiele humor van Jeroom, George Carlin en Mad Magazine presenteer ik verder nonsens en nostalgie.

Reacties