Jirachi jubileert in je Mystery Gift

0

Nintendo viert feest! Pokémon, een van zijn populairste en meest succesvolle franchises, mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren, worden er het hele jaar door giveaways met uiterst zeldzame Pokémon georganiseerd. Na de acte de présence van Mew in februari en Celebi in maart, maakt de mythische Pokémon Jirachi in april zijn opwachting in de mystery gift die je thuis kan downloaden!

In tegenstelling tot Mew en Celebi bestonden er in de spellen van de generatie waar Jirachi voor het eerst verscheen, Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire, geen referenties naar deze mythische ‘mon. Er waren dus evenmin urban legends over ingewikkelde spelsequenties die ertoe zouden leiden dat je een Jirachi kon vangen. Neen, deze vallende ster genereerde eigenlijk weinig buzz.

Pokemon-Colosseum-Jirachi

Jirachi was voor het eerst beschikbaar als extra op de bonusdisc van de Amerikaanse versie van Pokémon Colosseum en de Europese versie van Pokémon Channel. Dat laatste spel was nu niet bepaald een bestseller, waardoor er relatief weinig Jirachi’s te zien waren. In de latere generaties zou er zo nu en dan ook nog wel eens een eventversie van deze pokémon, die de hoofdrol speelde in de zesde bioscoopfilm van de franchise, verdeeld worden.

61VCd8juq6L

Je hoort het al: alleen via events of obscure sidegames verkrijgbaar. Jirachi kan soms een echte pain in the ass zijn voor wie z’n pokédex wil vervolledigen maar nooit de kans heeft gehad om aan een van de promoties deel te nemen. Gelukkig krijgt iedereen ter wereld nu nog eens een eerlijke kans, en kan je vanaf 1 april tot 24 april via de Mystery Gift-feature Jirachi downloaden op jouw exemplaar van Pokémon Omega Ruby, Pokémon Alpha SapphirePokémon X of Pokémon Y. Deze actie is niet beperkt tot 1 ‘mon per handheld, wat wil zeggen dat je op ieder exemplaar dat je bezit van deze spellen deze legendarische steel/psychic ster kan downloaden.

Jirachi zelf is, zoals we dat ondertussen gewoon zijn van de Pokémon 20-giveaways, level 100 en kent de moves WishConfusion en Rest. Zijn ability is Serene Grace. Liefhebbers van berries en pokéblocks hebben eveneens reden tot vieren, want Jirachi zal ook een zeldzame Salac Berry bij zich hebben. Plant die en kweek er meer!

jirachi

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties