Jeroen’s Nuzlocke Challenge: Yo Ho Yo Ho, A Pirate’s Life For Me

2

Last time on Jeroen’s Nuzlocke Challenge: met behulp van Bermuda de Mudkip, Beldum de Beldum, Wilbur de Tailow, Poesje de Skitty, Fuzzbal de Zigzagoon en Daisy de Magikarp heeft Jeroen Dewford bereikt en ondertussen zijn eerste twee badges gescoord. Dat dat niet van een leien dakje is gelopen, daarvan getuigen de stille gedenktekens waar Jitterbug de Surskit en Wigglina de Cascoon zijn gevallen. Maar de uitdaging gaat voort!

Hmm. Dewford is technisch gezien ook een nieuw gebied. Dus mag ik ook hier de eerste pokémon vangen die ik tegenkom. Geen lang gras, maar wel… zee! Ik werp m’n Old Rod uit en sla Sting de Tentacool aan de haak. In de Granite Cave heb ik de ontzettende mazzel als eerste ‘mon een Makuhita te treffen. Toen ik nog Ruby op de Gameboy Advance speelde, heb ik er ook eentje gevangen en die is tot de allerlaatste dag in m’n team gebleven. Een tank met ontzettend veel HP en goede fighting moves voor de Normal-type gym die me later staat te wachten? Yes please. Welkom, Knock-Out de Makuhita! Ontzettende mazzel. Stel je voor dat ik als eerste pokémon een Abra gezien had? Zo eentje die meteen wegteleporteert? In de diepste uithoek van de grot tref ik Steven aan, die aandachtig een muurschildering van een oeroude pokémon bestudeert.

page03_img_04

Heeeeey, wacht eens even. Is dat niet de pokémon die op het doosje staat?

Ik heb m’n plicht gedaan, maar blijkbaar is dat nog niet genoeg voor de familie Stone. Ik word gepromoveerd tot loopjongen en mag een bestelling van Devon gaan afleveren bij Captain Stern in Slateport. Alweer zal Mr. Briney m’n oversteek verzorgen. Wat wel zo netjes is, gezien hij mij op dit godvergeten eiland heeft afgezet zonder een andere manier om er ook weer af te geraken. Ik doe Daisy op de box vooraleer ik vertrek en verwelkom Knock-Out nu officieel in het team vooraleer ik inscheep om even later in Slateport weer aan land te gaan. Zonder noemenswaardige incidenten lever ik Stern the goods. Wat zeg je? Een aanval van Team Aqua? Ik zei “noemenswaardige incidenten”. Als je een handvol goons die heerlijk zijn om experience te farmen noemenswaardig kan noemen, dan, ja, misschien. Alleszins, ik heb geen tijd om me bezig te houden met tuig van de richel: ik moet dringend trainen voor m’n volgende gym battle in Mauville. De omgeving van Mauville zit vol verrassingen: ik schrik me dood wanneer Bermuda tot 1 HP gebracht wordt na de aanval van een Meditite en zowel Wilbur als Beldum evolueren, zodat ik nu een Swellow en een shiny Metang in m’n team heb. Sweet! Maar wat voor deze challenge ongetwijfeld het belangrijkste moment zal blijken te zijn, is wel mijn ontmoeting met Zap de Plusle op route 110.

stream_plusle_by_thedarkcore-d35gmop

Zap vervoegt meteen het team omdat ik Wilbur niet aan een riskante battle wil blootstellen. De gym leader van Mauville gebruikt immers alleen maar elektrische ‘mon! Wat gebruik je het beste tegen electric types? Juist ja, water! Wel… Niet helemaal. Maar zei ik al dat Bermuda na z’n evolutie nu ook het ground type heeft, waardoor ze volledig immuun geworden is voor elektrische aanvallen? Het lachen vergaat de rondbuikige Wattson al snel en ik laat m’n tegenstander volledig vernederd en gebroken achter. Maar niet voordat ik hem de Dynamo Badge en TM72: Volt Switch afhandig heb gemaakt en Knock-Out is geëvolueerd in een Hariyama.

Mijn reis voert me naar het noorden van Hoenn. Om daar te geraken, moet ik op route 111 wat rotspartijen breken. Groot is mijn verbazing wanneer een van die rotsen een Geodude blijkt te herbergen. Een rock-type heb ik nog niet, maar helaas kent Poesje haar eigen kracht niet en verkijk ik m’n kans om op deze route een pokémon te vangen. Meer geluk heb ik in de Fiery Pass, waar ik Sue-Belle de ravissante Slugma vang. Eenmaal buiten ontmoet ik Aarune, die ondanks zijn “coole” praatjes nauwelijks kan verbergen dat het eigenlijk een klaploper van formaat is die dringend een job moet zoeken in plaats van kleine kinderen te leren een geheime basis in een boom te maken. Serieus mensen, da’s gevaarlijk! Someone might get hurt! Ik denk er het mijne van en begeef me richting Fallarbor Town, ondanks de tanende krachten van mijn ‘mon en het afnemende aantal pokéballs in m’n rugzak. Iets waar ik op route 113 spijt van krijg:

Een Skarmory als eerste encounter. Ik krijg het onding in slaap en op behoorlijk weinig HP, maar toch slaagt het kreng erin te ontsnappen uit m’n drie Great Balls. Ik heb dan alleen nog maar een Premier Ball op zak en die staan nu niet bepaald bekend om hun trefzekerheid… Toch gebeurt het ondenkbare en besluit Diehard de Skarmory zich eindelijk gewonnen te geven!

IMG_0123

Veel tijd heb ik niet om in Fallarbor op adem te komen, want blijkbaar zijn de boefjes van Team Aqua weer kattenkwaad aan het uitspoken. Waardoor ik dus vergeet pokéballs te kopen en zo mijn kans verkijk om op route 114 een Lombre te vangen. Someone’s gonna pay for this. Groot is dan ook mijn jolijt wanneer ik in de Meteor Falls niet één, maar twee teams aantref die ik kan onderwerpen aan mijn righteous fury. Jammer genoeg heeft Team Magma geen problemen met me en willen ze net als ik de snode plannen van Shelly van Team Aqua verhinderen. Ondanks het pak rammel dat ik ze verkoop, slaagt Team Aqua er toch in te ontkomen met een plot-relevante meteoriet.

IMG_0127

Ik zet de achtervolging in, wat mij naar de top van de actieve vulkaan Mt. Chimney brengt, waar een bendeoorlogje tussen Team Aqua en Team Magma aan de gang is. Ik vecht me een weg naar Shelly, die op wraak uit is.

IMG_0129

Zei ik al dat ik in Meteor Falls een Moon Stone gevonden had?

Poesje, ondertussen een Delcatty, is nog steeds een ontzettende badass en maakt eigenhandig gehakt van Shelly’s team. Ik maak me klaar om de meteoriet te claimen, tot plots ’s werelds slechtst geklede piraat verschijnt: Archie, de leider van Team Aqua!

IMG_0131

Helaas stelt ook Archie weinig voor, hoewel ik het onheilspellende gevoel krijg dat hij maar een beetje met me aan het spelen is. Archie heeft toe zich kostelijk geamuseerd te hebben wanneer hij plots een telefoontje krijgt dat hij dringend naar Mt. Pyre moet. De meteoriet, waarvoor tientallen mannen en vrouwen aan het vechten zijn OP EEN ACTIEVE VULKAAN, is plots niet belangrijk meer. Exit Team Aqua.

Niemand blijkt meer interesse te hebben in de meteoriet en omdat ik heus niet van plan ben Archie’s kinderjuf te spelen, focus ik me weer op m’n doel: pokémon master worden! Aan de voet van Mt. Chimney ligt Lavaridge, bekend om z’n warmwaterbronnen en een gym. Met vuurpokémon. Terwijl ik een overlevelde Water/Ground ‘mon heb. Wederom maak ik maar wat graag gebruik van de fantastische typing van Bermuda, die ongetwijfeld de absolute MVP van deze Nuzlocke-sessie is. De gym battle stelt weinig voor (zeker omdat haar sterkste pokémon, een Torkoal, viermaal de damage krijgt van zowel water als ground aanvallen) maar voor het eerst waardeer ik dankzij het prachtige decor van de gym de verbeterde graphics. Overigens is Flannery, de gym leader, ronduit hilarisch.

IMG_0132
IMG_0133

– Results: Jeroen’s Nuzlocke Challenge, Deel II-

Team: Bermuda de Marshtomp, Wilbur de Swellow, Zap de Plusle, Metang de Metang, Poesje de Delcatty en Knock-Out de Hariyama

Box: Fuzzball de Zigzagoon, Daisy de Magikarp, Sting de Tentacruel, Sue-Belle de Slugma, Diehard de Skarmory

Casualties: Wigglina de Cascoon en Jitterbug de Surskit

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties