Jeroen’s Nuzlocke Challenge: Het avontuur wacht!

0

Zoals je vorige keer al kon lezen, is Jeroen naar aanleiding van de release van Pokémon: Alpha Sapphire en Omega Ruby vastbesloten de Nuzlocke Challenge aan te gaan en meer nog: compleet te triomferen! Onze lezers op Facebook hebben gesproken: de starter wordt een Mudkip.

… Wat mij behoorlijk goed uitkomt, gezien ik al iedere Pokémongame met de waterstarter begonnen ben. Chance dat er nog mensen met goede smaak zijn. Ik pak mijn exemplaar van Alpha Sapphire uit, steek de cartridge in m’n 3DS en duik de wereld van Hoenn in. Het spel begint meteen met een callback naar de originele spellen wanneer mijn personage in de laadruimte van een verhuiswagen de originele speech van Prof. Birch bekijkt. Dezelfde Prof. Birch die blijkbaar aangevallen wordt door een Poochyena. Ik “leen” een van de drie pokémon die hij bij zich heeft. Na afloop krijg ik van de prof. die pokémon kado en vervoegt de vrouwelijke Mudkip Bermuda mijn team!

IMG_0114

Ook May, de dochter van Prof. Birch, krijgt van haar pappie een pokémon kado. Wat onvermijdelijk leidt tot een eerste confrontatie. Bermuda staat haar vrouwtje en maakt korte metten met de Treecko van May. Na een kort bezoekje aan Oldale Town, waar ik een shiny Beldum ontvang  en een cursus “DexNav 101” krijg ik eindelijk m’n eerste pokéballs te pakken en kan de Nuzlocke Challenge eindelijk van start gaan.

IMG_0117

Niet vergeten pokéfans: da’s een gratis download!

Het duurt niet lang, of ik tref op route 101 en 102 mijn eerste twee partners aan: de Zigzagoon Fuzzball en de Surskit Jitterbug. Gezien ik op beide routes al een ‘mon gevangen heb, heeft blijven geen zin meer en reis ik verder naar Petalburg, waar ik een korte babbel met Norman de gymleader heb. Ik zeg gymleader, omdat, hoewel hij technisch gezien de vader van mijn personage is, de parenting skills van de man abominabel zijn en hij blijkbaar alleen maar aan pokémon denkt. In plaats van wat vaderlijke wijsheid uit te delen, stuurt hij z’n zoon weg om snotneus Wally te helpen met het vangen van zijn eerste pokémon. Thanks dad.

Wanneer dat gebeurd is, zet ik zelf m’n reis voort en mazzel ik ontzettend met mijn eerste encounter op route 104. Wilbur de Tailow joins the party! Een battle met een rijkeluiszoontje put mijn team uit, zodat ik even snel een pokécenter-pitstop in Petalburg moet maken alvorens ik de donkere Petalburg Woods durf trotseren. Daar tref ik mijn volgende kompaan: Wigglina de Wurmple! Het lijkt me verstandig hier een eerste trainingsstop in te lassen en al snel is de eerste evolutie een feit: Wigglina is een Cascoon geworden en ik kijk al uit naar het ogenblik wanneer ze, enkele levels later, zal evolueren in een majestueuze… Dustox.

IMG_0118

Achja. Na een korte ontmoeting met een vreemd gekleed individu van Team Aqua, verlaat ik Petalburg Woods en zet m’n weg naar Rustboro City en m’n eerste gym battle voort. Onderweg voer ik m’n eerste double battle: spannend! De opwinding maakt plaats voor pure angst wanneer een Seedot van de tegenstanders Bide gebruikt: de move die een ‘mon enkele beurten schade laat incasseren om die vervolgens dubbel en dik terug te bezorgen. Ik slaag er niet in de Seedot te mollen voor dat gebeurt, wat mijn arme Wigglina het leven kost… Met bezwaard gemoed bereik ik Rustboro, waar ik afscheid neem van Wigglina, die nu nooit een Dustox zal worden.

Veel tijd om te rouwen is er niet. Om de gym battle aan te gaan ook niet, want Team Aqua is weer rottigheid aan het uitvreten. Ik herover de gestolen Devon Parts, herenig Mr. Briney met z’n Wingull Peeko en belangrijker: ontmoet op route 116 een Skitty, die na haar vangst als Poesje door het leven zal gaan.

skitty-2

Ik ben altijd slecht geweest met namen, go ahead and sue me.

Vervolgens is de tijd gekomen om met Bermuda, Jitterbug, Fuzzball, Beldum, Wilbur en Poesje Roxanne, de gymleader van Rustboro uit te dagen. Roxanne gebruikt rock-types, dus verwacht ik vooral op Bermuda aangewezen te zijn en Wilbur een time-out te laten nemen: hem zal ik voor de volgende gym hard nodig hebben, dus kan ik niet riskeren hem te verliezen. Poesje kent de move Sing, dus probeer ik de pokémon van de gymtrainers eerst in slaap te sussen om ze vervolgens met Jitterbug, die wel wat extra experience kan gebruiken, af te maken. Dat bijt me ontzettend hard in de kont wanneer een Geodude na een enkele beurt slapen terug wakker wordt en met een steenaanval Jitterbug verandert in een bruin-blauwe plek op het parket. Goodbye Jitterbug, we hardly knew you … Ik besluit het spelen te laten voor wat het is en vecht m’n weg naar Roxanne. Zoals verwacht is Bermuda, die door de gevechten is geëvolueerd in een Marshtomp, een absoluut beest in deze battle. Het resultaat ligt voor de hand:

IMG_0119

Nu ik de Stone Badge heb, gehoorzaamt Beldum eindelijk onvoorwaardelijk. Da’s toch al een zorg minder. De directeur van Devon vraagt me een boodschap over te brengen aan z’n zoon Steven, die zich momenteel in Dewford bevindt. Dankzij de oude schuit van Mr. Briney ben ik daar in een handomdraai. In Dewford krijg ik een Old Rod kado, die ik meteen gebruik om op route 106 Daisy de Magikarp te vangen. Ik moet blijkbaar Brawly, de gymleader, verslaan om te weten te komen waar Steven uithangt.

index

Ik zou hier graag een episch verhaal kunnen vertellen over een spannende strijd waar ik nipt als overwinnaar uit tevoorschijn kom, maar gelukkig is Wilbur  zoals verwacht een 1-hit KO voor de meeste pokémon van deze gym. Naast de Knuckle Badge krijg ik eindelijk ook antwoorden en begeef ik me naar de Granite Cave, waar Steven zou ronddolen…

-Results: Jeroen’s Nuzlocke Challenge, Deel I-

Team: Bermuda de Marshtomp, Fuzzball de Zigzagoon, Beldum de Beldum, Wilbur de Tailow, Poesje de Skitty en Daisy de Magikarp

Box: –

Casualties: Wigglina de Cascoon en Jitterbug de Surskit

Badges: 2

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties