Agent 47 blijft niet stilzitten. In Hitman Episode 4: Bangkok trekt onze haarloze huurmoordenaar naar een van de meest voor de hand liggende locaties om moordpartijen in uit te voeren: een hotel. Hoe doet deze meest recente episode van ontwikkelaar IO Interactive en ontwikkelaar Square Enix het in vergelijking met de vorige delen? Geekster testte het voor jullie uit.

Hitman Episode 4: Bangkok
Ontwikkelaar: IO Interactive
Uitgever: Square Enix
Platform: PS4, Xbox One, pc
Aantal spelers: 1
Release: 16 augustus 2016

Reviewexemplaar op PS4, bekomen via de uitgever.

Club 27

Jordan Cross is een 27-jarige muzikant die ervan verdacht wordt zijn vriendin op een verkeerde, dodelijke manier uit zijn penthouse gelaten te hebben. Wegens de tussenkomst van zijn rijke vader en de familieadvocaat Ken Morgan zou hij de gerechtigheid ontlopen kunnen zijn. Reden genoeg voor de familie van het dode meisje om zowel de douchy muzikant als de advocaat uit de weg geruimd te willen zien. Hoewel het geen doel op zich is, kan je zelfs de ware toedracht van die fatale avond in het penthouse achterhalen. Het hoofdverhaal krijgt zoals steeds twee extra minuten, maar zet deze keer wel eindelijk een versnelling in. Diana en 47 beseffen in een zeer goede scène namelijk eindelijk dat iemand hen aan het manipuleren is, maar waarom weten ze nog niet.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Terug naar de roots

Waar de vorige episode het vooral van een hogere moeilijkheid moest halen, kiest deze aflevering weer resoluut voor een chiller gevoel. Dit zorgt ervoor dat het best gemakkelijk is om in het hotel rond te lopen zonder herkend te worden. Met sommige uniformen kan je immers zo goed als overal binnen. De nieuwe opportunities zijn terug heel creatief en bevredigend. Eén ervan eindigt in een stoel en laat ons eindelijk iets meemaken dat we als huurmoordenaar al heel lang hadden willen beleven. In een paar andere hilarische momenten mag 47 zelfs zijn muzikale talenten bewijzen. Sommige van deze opportunities maken je het echter wel héél gemakkelijk: met één goede vermomming en een beetje geluk kan je minstens één van je doelwitten probleemloos uitschakelen. Bij de unlockables zit er een nieuw leuk gagdet, een explosive cell phone. Je laat hem op de grond vallen, het begint te rinkelen en de eerste persoon die uit nieuwsgierigheid het stukje technisch vernuft opraapt is niet lang meer van deze wereld. Dit alles zorgt ervoor dat de sfeer na het serieuzere Marrakesh terug naar de combinatie van humor en stealth is gegaan, wat ons toch gepaster lijkt.

Hitman Episode 4: Bangkok humor

47 is van alle markten thuis.

Hoewel deze episode gemakkelijker is dan de vorige, valt het op dat niet al de technieken die we in alle vorige episodes konden toepassen nog werken. Iedereen is (terecht) meteen op zijn hoede (en waarschuwt de autoriteiten) als je over een balkon of op een regenpijp klimt. Slachtoffers die nietsvermoedend laxeermiddel innemen lopen nu niet meer elke keer naar een eenzame badkamer, maar kiezen eerder voor een nabije vuilbak om in te kotsen. Ten slotte is je lockpick minder handig vermits de deuren eerder werken met een keycard (die wel gemakkelijk te bemachtigen is).

 

Een prachtige omgeving met middelmatig geluid

Een hotel is de perfecte locatie om een Hitman-level in te situeren: verschillende soorten kamers, meerdere verdiepingen, een uitgebreide kelder, keukens, penthouses, tuinen …Het schitterende hotel in deze nieuwe episode heeft het allemaal, en gebruikt zijn ruimte beter dan in episode 3. Het is enkel jammer (maar aan de andere kant ook redelijk normaal) dat sommige kamers enkel maar als versiering dienen. Je kan er wel in, maar veel extra kan je er niet doen.  Combineer dit met een prachtige omgeving, en je hebt weer een leuke en mooie locatie. Enkel de tuin is een beetje te klein naar onze mening.

Hitman Episode 4: Bangkok hotel

Bangkok is een schitterende locatie.

Zoals altijd is de voice acting enkel in het Engels, maar deze keer is het toch iets geloofwaardiger. Naast de vele toeristen heeft een hele muziekband samen met haar entourage het hotel immers overgenomen. De perfecte accenten van het hotelpersoneel moeten we er dan maar bijnemen. Er zijn alweer heel veel random gesprekken tussen allerhande personages af te luisteren, en deze keer zijn ze ook inhoudelijk interessanter en beter dan in Marrakesh. Jammer genoeg zit er hier en daar een bug in het geluid (waarbij conversaties of de achtergrond muziek even white noise werden).

 

Hitman Episode 4: Bangkok: mooie comeback

Bangkok is de tweede beste locatie van season one, en komt in de rangorde maar nét achter Sapienza. De ruimte had nog iets beter gebruikt mogen zijn, maar uiteindelijk is het hotel een hele leuke plek om in rond te lopen. De opportunities zijn terug interessant en grappig, wat samen met de rustige sfeer misschien het bewijs is dat Hitman op zijn best is als het zichzelf niet al té serieus neemt.

 

Geînteresseerd in Hitman? Lees dan zeker onderstaande artikels:

 

De geekster reviewscoregids

8 Herpakking

Hitman Episode 4: Bangkok is de 2e beste Hitman-uitbreiding. De gameplay is terug wat creatiever en de locatie zelf is schitterend. Een aanrader voor wie al veel tijd in de andere episodes heeft gestoken.

  • Verhaal 8
  • Vormgeving 8
  • Audio 7
  • Gameplay 8
  • Levensduur 7
Share.

About Author

Michiel Van Belle

Michiel Van Belle speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Zijn grote geeky love is soundtracks.

Reacties