Het Magic-bordspel krijgt een naam: Arena of the Planeswalkers!

1

In oktober vorig jaar doken de eerste geruchten op van wat wel de natte droom van iedere boardgame-geek/ Magic-aficionado moest zijn: een bordspel geïnspireerd op Magic: The Gathering. Vandaag kennen we de eerste details en, belangrijker, de naam van de toekomstige toevoeging aan onze spelotheek: Arena of the Planeswalkers!

In Arena of the Planeswalkers, een tactisch bordspel voor 2-5 spelers van minstens 10 jaar, zijn de spelers een van de vijf planeswalkers die de hoofdrol spelen in de laatste Core Set, Magic: Origins. Het was al eerder geweten dat we als Jace, Liliana, Chandra en Nissa zouden kunnen spelen, maar heden weten we dat ook Gideon Jura de arena betreedt:
GideonImage
De opzet van het spel is dat je je als planeswalker in de arena begeeft en met een indrukwekkend arsenaal aan spreuken en minions magische verwoesting ontketent op de troepenmacht van je tegenstanders. Last planeswalker standing wins it all!
naamloos
Ondertussen kennen we ook de inhoud van de speldoos:
6 modular board pieces
4 terreinstukken
3 glyphs
2 tempelruïnes
5 Planeswalker mini-figures
30 squad mini-figures
1 twintigzijdige dobbelsteen
8 combat dice
30 damage counters
60 spell kaarten
10 Squad stat kaarten
5 Planeswalker kaarten
naamlo2os
Ik hoor u al enigszins verontrust zuchten: “De designers van Magic kunnen dan wel cardgames maken, maar zullen ze een bordspel wel aankunnen?” Geen zorgen, voor Arena of the Planeswalkers werkt Wizards of the Coast samen met het gaming team van Hasbro, die ons ondermeer Risk Legacy en Heroscape hebben gebracht.

Wie niet meer kan wachten om de arena te betreden, zal nog even geduld moeten oefenen. Arena of the Planeswalkers verschijnt in juni in een eerste, beperkte oplage en zal in augustus overal verkrijgbaar zijn in spellenwinkels en bij mass retailers. Verwacht wordt dat het spel zo ongeveer $30 zal kosten en laten we wel wezen: da’s toch helemaal geen geld voor een degelijk bordspel.

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties