Hearthstone: Whispers of the Old Gods (preview)

0

Het is weer die tijd van het jaar, beste Hearthstone-fanaten. De nieuwste uitbreiding van Hearthstone, Whispers of the Old Gods, staat bijna in al zijn tentakelige glorie aan onze voordeur te wachten. Deze uitbreiding is echter anders. Want Whispers of the Old Gods brengt ook de gevreesde Standard/Wild-patch (Hearthstone 5.0) binnen in de metagame. Oh, de horror! Passend, niet?

Zet jullie wederom rond onze Geekster-tafel, vrienden, in de gezellige Hearthstone-herberg! Laat me jullie de details vertellen van de Old Gods, het horrorgezelschap uit de diepste regionen van de abyss. Gruwelaars, tentakels en psychedelica staan nu eenmaal centraal in de nieuwste uitbreiding van de Hearthstone-metagame. Whispers of the Old Gods, 134 nieuwe kaartjes die hun opwachting maken. En bij Yogg-Saron, wat ziet het er een fantastische uitbreiding uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als blikvangers binnen deze uitbreiding staan immers kanjers zoals C’Thun, Y’Shaarj, N’Zoth en Yogg-Saron, oftewel de Old Gods. Allemaal groteske, Lovecraftiaanse goden die, hoe kan het ook anders, het spel bij intrede helemaal omgooien. Voor een luttele 10 mana laat je op vier verschillende manieren een verschrikkelijke en psychotische raaskalderij los op je tegenstander. Chaos reigns in deze expansion, laat er geen twijfel over bestaan.

C’Thunderstruck!

Natuurlijk hebben deze vier Old Gods vernietigende gevolgen, maar er is ééntje die toch wel een glansrol krijgt in deze expansion. Niemand minder dan C’Thun zit zo verweven in deze expansion dat zelfs een twintigtal andere neutrale kaarten helemaal op hem afgestemd zijn. Minions die je C’Thun extra juice geven; schering en inslag in deze editie. Iets vertelt me dat we behoorlijk wat C’thun-decks zullen zien eens de datum van de expansion er is. C’thun is zelfs zo’n fenomeen dat iedereen die zijn eerste Whispers of the Old Gods-booster pack opent, meteen een gratis C’thun en twee Beckoners of Evil op de koop toe krijgt. Oh my. Het is tevens de enige manier om C’thun en zijn twee lieftallige volgelingen tot je Collection te rekenen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De charme van C’thun spreekt ook voor zichzelf. Hoe meer juice je hem geeft, hoe krachtiger hij uit de hoek komt eens je hem kan summonen.  Even 30 damage volledig in het gezicht van je tegenstander kegelen? Het kan met C’Thun.

Een andere metagame?

Eerlijk: deze uitbreiding wordt er eentje die de Hearthstone-metagame opnieuw serieus zal verstoren. Door de toevoeging van nieuwe kaarten, die specifiek gebouwd lijken te zijn om bepaalde decklists tegen te gaan (Eater of Secrets, iemand?), maakt Blizzard opnieuw erg duidelijk dat het weinig gediend is met een agressieve metagame. Terecht ook, want keer op keer hetzelfde deck bekampen wordt al snel een sleur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het beklemt de creativiteit van deck building in de community en het zou zonde zijn moest dit niet extra gestimuleerd worden. Terecht dan ook van Blizzard om met de keuze van de Old Gods kaartjes meer te gaan inzetten op een controlerende metagame, zodat er erg mooie decks kunnen ontstaan. Gepaard met de aanstormende formatveranderingen lijkt er voor eens en altijd eindelijk een lichtpuntje aan de Hearthstone-horizon te zijn.

Wild Thing

Gepaard met de Old Gods-uitbreiding, komt ook de introductie van Hearthstone 5.0Waarom is dit belangrijk? Wel, deze update maakt komaf met de ranked en casual play zoals we die kennen. Meer nog, het verdeelt de metagame tussen een Wild-format, waar alle kaarten toegelaten zijn, en een Standard-format, waar enkel de meest recente kaarten en standaardkaarten toegelaten zijn. De parallel met Magic: The Gathering is meer dan duidelijk.

hearthstone standard

Binnenkort te zien in Hearthstone…

Dat wil zeggen dat Whispers of the Old Gods meteen furore kan maken in Standard-play, maar dat de eerste uitbreiding, Goblins vs. Gnomes, van het toneel zal verdwijnen. Hetzelfde geldt voor het eerste adventure, Curse of Naxxramas. We zullen je missen, Sludge Belcher! En wanneer we zeggen van het toneel verdwijnen, dan is het serieus. Er zullen immers geen aankopen van dergelijke booster packs of adventure mogelijk zijn na de patch. Elke kaart die je van deze set zou willen, zal er dus eentje zijn die je handmatig zal moeten aanmaken uit het dust dat je verzameld hebt.

Al dat en meer in de aanstormende uitbreiding van Hearthstone, Whispers of The Old Gods. We zien jullie in de herberg, Geeksters! En vergeef ons onze tentakels. 

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties