Hearthstone uitbreiding: Wat kunnen we verwachten?

0

Deze week is het zover! Hearthstone, een spel dat recent gelauwerd werd als beste Mobile Game van het jaar (niet meer dan terecht ook), krijgt zijn eerste (echte) uitbreiding. Deze uitbreiding kadert zelfs in de setting van één van World of Warcraft’s meest befaamde rivaliteit. Goblins VS. Gnomes ziet in Europa het levenslicht op 9 december, morgen dus!

Wees gerust, het zal geen simpel experiment met een single player campagne zijn zoals in The Curse of Naxxramas, maar een volwaardige toevoeging van meer dan 120 kaarten aan de kaartenbasis van Hearthstone. Needless to say, de metagame zal dus deze maand in een behoorlijk epische warzone veranderen, free for all. Decks zullen morfen in decks die nog niemand gezien zal hebben en de machtsbalans zal Cthulhu-weet waar liggen. Change is good.

Waar we voorheen steeds dezelfde ondingen zoals Zoolock, Control Warrior of Aggro Hunter te zien kregen in de ladder, wordt er nu door Blizzard zelf een behoorlijke brok variatie toegevoegd. Dit lijkt ook de beste keuze in een metagame waar alles, tot nu toe, valt of staat met je inschatting van “Wat voor deck gebruikt mijn tegenstander?”.

Er worden behoorlijk wat leuke en nieuwe mechanics toegevoegd. Zo zien we hoe Mech’s als minion type hun opwachting maken. En boy, wat zit er behoorlijk wat synergie in die Mech populatie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aan de andere kant zien we ook behoorlijk wat class specifieke toevoegingen, iets wat ik in Naxxramas toch behoorlijk miste.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook hebben we met de spare parts, low cost snazzy gadgets, behoorlijk wat dynamiek toegevoegd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat we wel merken is, dat er behoorlijk wat kaarten inzitten wiens waarde conditioneel is. Laten we zeggen dat RNGesus een grote rol zal spelen in de games die volgen. Dat lijkt de Arena, waar de Goblins VS Gnomes kaarten al speelbaar zijn, al behoorlijk te bevestigen. De kunst is duidelijk deze kaarten op een optimale manier aan te wenden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Om nog maar te zwijgen van de nieuwe legendary kaarten.

Deze diashow vereist JavaScript.

All things aside, lijkt het erop dat Hearthstone opnieuw kan rekenen op een welverdiende boost. Het wordt steeds meer het mobile paradepaardje van Blizzard Entertainment.

Ik zie jullie op de ladder!

 

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties