Headstart: zomercursussen voor indie gamemakers

0

De eerste week van september kun je participeren in Headstart, een week gevuld met internationale lessen en lezingen voor startende, onafhankelijke gamemakers.

mannekes2The House of Indie, een Antwerps gaming collectief dat de lokale indiecultuur wil verstevigen, is druk aan de weg aan het timmeren om een grote naam te worden. Het Belgische collectief probeert daarbij zo internationaal mogelijk te zijn. Naast hun jaarlijkse indie game expo Screenshake, staan ze dit jaar ook in voor Headstart. Headstart is een internationale zomerschool voor startende gameontwikkelaars die zich thuisvoelen in het genre van indie games. Of je nu net afgestudeerd bent of een startend bedrijf bent, er valt nog zoveel te leren. Headstart biedt een helpende hand! Een hele week lang kan je er bijleren, netwerken en natuurlijk zelf spelen.

mannekes3Een team van mentors, bestaande uit indie game veteranen en specialisten uit de industrie, zullen je voorbereiden op de weg naar onafhankelijk games maken. De lessen en lezingen behandelen zo goed als elk aspect: van game design tot technologie en esthetiek van je spel, tot marketing en juridisch advies. Headstart geeft je de mogelijkheid om de toekomst van indie gaming mee te helpen bepalen!

Ook zo onder de indruk van het fantastische tekenwerk? De Belgische Charlotte Dumortier stond in voor de fabelachtige beelden die de website van Headstart versieren. Je vindt haar werk op pixelpanda.be.

Headstart 2015 vindt plaats van 31 augustus tot 6 september. De voltallige groep lesgevers, de locaties verspreid over Antwerpen en het programma zijn te vinden op de website. Je kan er ook inschrijven!

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties