Guild Wars 2: de aanloop naar Heart of Thorns

2

Zaterdag komen de makers van Guild Wars 2 met groot nieuws over hun MMORPG. Dat gebeurt tijdens PAX South, een van de grootste game-shows in de Verenigde Staten. Als GW2 daar de main stage gereserveerd heeft, moet het wel huge zijn.

Op de officiële site van PAX klinkt dat zo:

Join ArenaNet president and co-founder Mike O’Brien and Guild Wars 2 game director Colin Johanson for an exclusive sneak peek at what’s next in Guild Wars 2 and be among the first to hear how we’re setting up a new framework for how an MMO can grow its universe. The Living World was just the beginning.

Dat klinkt als een expansion-maar-dan-toch-een-beetje-anders. Guild Wars 2 heeft de dingen altijd al wat anders aangepakt dan andere MMO’s. Andere spelers zijn jouw bondgenoten, kill stealing bestaat niet. Vergeet ook de saaie quests uit andere games, dynamic events are the way to go. En dan is er nog de Living World, die hierboven ook al vermeld werd, waarbij er om de twee weken een deel content toegevoegd wordt aan het spel (nieuw armor en nieuwe zones) en waarin we het vervolg krijgen op de lopende verhaallijn.

Nu seizoen 2 van die Living World is afgerond, is het volgens ons tijd om een samenvatting te geven van de belangrijkste gebeurtenissen.

scarlet

Seizoen 1 draaide vooral om Scarlet Briar, de krankzinnige Sylvari die de wereld voortdurend bestookte met nieuwe vijanden en evil master plans. Haar laatste wapenfeit was een aanval op Lion’s Arch, de grootste stad van Tyria en geliefkoosde AFK-plek voor velen. De spelers en de belangrijkste NPC’s verenigden zich en slaagden erin Scarlet te verslaan, maar het kwaad was geschied: door haar snode plannetjes ontwaakte Mordremoth, de Elder Jungle Dragon, uit zijn diepe slaap. En dat slechts een jaar nadat we die andere Elder Dragon, Zhaitan, gedood hadden.

Uh-oh!

In seizoen 2 kregen we meteen een nieuwe zone voorgeschoteld. Het droge canyon-achtige Dry Top wordt bevolkt door Mordrem, plantachtige monsters die de bevelen van Mordremoth opvolgen. Die laatste breidt zijn invloed intussen uit naar andere zones. Tijd voor de inwoners van Tyria om in actie te schieten dus! In de hoofdstad van de Sylvari wordt een conferentie gehouden met alle wereldleiders, een soort G8 avant la lettre. Helaas was Mordremoth daarvan op de hoogte en valt zijn luitenant net op dat moment aan. De Pale Tree, de moeder van de Sylvari, raakt ernstig gewond.

GW2_2014-07-29_-_The_Dragon_s_Reach_Part_1_-_Mordrem

In de  tweede helft van het seizoen mogen we grasduinen in de geheime archieven van de Durmand Priory en ontdekken we dat er nog een drakenei bestaat. We gaan samen met Sylvari Caithe op zoek naar dat ei en belanden zo in een volgende nieuwe zone, de Silverwastes. Jammer genoeg komen we net te laat: de bewaker van het ei ligt op sterven na een aanval door de Mordrem. Caithe roept op dit moment “no time to explain”, steelt het ei en vlucht weg. Nee echt, zo ging het écht.

We gaan vervolgens spitten in Caithes verleden, op zoek naar aanwijzingen omtrent haar motieven en waar ze naartoe kan zijn. Zo leren we dat een andere Sylvari, Wynne, een gevaarlijk geheim had dat grote gevolgen zou hebben voor hun ras. Op het moment dat de alliantie van alle rassen de aanval inzet op Mordremoth, onder leiding van Trahearne (u raadt het al, ook een Sylvari), ontdekken wij het grote geheim van Wynne: de Sylvari zijn eigenlijk minions van Mordremoth. Volgens cijfers uit 2013 is 15% van alle player characters Sylvari en dus dragon minions!

HeartOfThornsGW2-1008x515

In de trailer die het sluitstuk vormt van dit seizoen, zien we hoe de volledige luchtmacht van Tyria neergehaald wordt door Mordremoth, inclusief Trahearne en de andere NPC-helden. Bovendien laait de rassenhaat op: de Charr vertrouwen de Sylvari niet meer en hevige gevechten barsten los. Het laatste beeld? Een logo met een groene draak en de woorden “Heart of Thorns”, gevolgd door een reminder dat we allemaal zeker naar de PAX-livestream moeten kijken.

Zien we daar hellebaarden in de trailer? Krijgen we nieuwe wapens en misschien wel een nieuwe class? “We take the fight to Mordremoth”, dat klinkt als meer nieuwe zones. Die mysterieuze zwevende figuur, is dat een Mursaat? En wat is er gebeurd met onze goede vriend Trahearne? Overleeft hij die crash? Om nog maar te zwijgen van de gevolgen voor alle Sylvari. Hoe verandert hun plaats in de samenleving? Keren zij zich massaal tegen de andere rassen of ontstaat er tweestrijd in hun rangen?

Ik zal zaterdag om 17u30 alvast klaarzitten voor de livestream. U kijkt toch ook?

 

Share.

About Author

An Dierickx

A girl, on the internet! Houdt van fantasy en koekjes. Houdt niet van korte tekstjes over zichzelf schrijven.

Reacties