Guild Wars 2 Heart of Thorns: gliders, jungle en meer

1

We zeiden het gisteren al en vandaag kwam er dan ook officiële bevestiging: Guild Wars 2 krijgt een expansion! Deze geekster keek naar de aankondiging en kalmeerde intussen net genoeg om een samenvatting te schrijven.

Wat mogen we verwachten?

In de strijd tegen Elder Dragon Mordremoth trekken we naar onbekende zones. The Heart of Maguuma bestaat uit drie niveaus: de begane grond, een ondergrondse ruimte en de boomtoppen. In de jungle komen we ook nieuwe vijanden en bondgenoten tegen. Via het nieuwe ‘mastery system’ kan elke speler nieuwe abilities verwerven om, bijvoorbeeld, de taal en geheimen van die nieuwe bondgenoten te leren. Of om monsters te verslaan.

Nog cooler dan dat: hang gliders! Guild Wars 2 is weliswaar niet de eerste MMO met hang gliders (ArcheAge, iemand?), maar toch. Hang! Gliders!

Voor mensen die houden van een doel op lange termijn komen er ook nieuwe legendary weapons, de top-tier wapens met allerlei visuele effecten. Het moeilijkste aan die legendaries was tot nu toe de precursor, het basiswapen dat je moest combineren met allerlei andere materialen. Maar geen zorgen: het mastery system voorziet in een soort schattenjacht met een precursor als ultieme beloning.

GW2-HeartOfThorns-screenshot-4.4f626f12

Een expansion zou geen expansion zijn zonder nieuwe professions. En ja hoor, ook daar mogen we naar uitkijken. De Revenant is een heavy armor profession die legendarische helden kan aanroepen en hun kracht op de vijand loslaten. De acht bestaande professions mogen zich ook in de handjes wrijven. Zij krijgen de mogelijkheid om zich verder te specialiseren. De Ranger zal bijvoorbeeld een Druid kunnen worden. Hij (of zij, we discrimineren niet) kan dan een staff gebruiken en krijgt nieuwe healing en utility skills.

Avonturiers en helden hebben af en toe nood aan wat ontspanning met vrienden. Guilds kunnen binnenkort dan ook een eigen guild hall bouwen, waar ze kunnen chillen of hun volgende missie plannen.

Heb je het niet zo voor gezellige, vredevolle onderonsjes met je medespelers? Dan kan je naar de nieuwe World versus World map waar je met jouw server tegen andere servers vecht. Wie strategische punten controleert in de nieuwe map, bezorgt zijn server allerlei voordelen in de strijd.

GW2HoT_01-2015_Heart_of_Maguuma_City_Concept_WvW_Borderland_Concept

Ook PvP krijgt een nieuwe game mode. In Stronghold probeer je met jouw team de stronghold van de vijand in te nemen. Guilds kunnen via een leaderboard strijden om de titel van beste guild ter wereld.

Wat krijgen we niet?

Weet je nog, die polearms uit de trailer? Het lijkt in de trailer alsof de Revenant een speer heeft, maar er is niks over gezegd. En wie gehoopt had op een nieuw playable race, komt bedrogen uit. Die Tengu Ranger zal dus nog niet voor binnenkort zijn.

Daarnaast zijn er ook enkele elementen waarover we blij mogen zijn dat ze er niet komen. Level 80 blijft de grens en er komt ook geen nieuwe soort gear. Als je veel tijd en moeite gestoken hebt in je ascended/legendary gear, hoef je je dus geen zorgen te maken. Geen extra grind die je huidige gear overbodig maakt. Oef!

Het is voorlopig nog wachten op meer details over de profession specialisations, het mastery system en de Revenant. Die onthullingen volgen de komende weken.

Wanneer mogen we al dat lekkers in de winkel verwachten? Dat is voorlopig nog een goedbewaard geheim. “When it’s ready”, klinkt het. Verwachtingen variëren alvast van april tot augustus. We weten intussen wel dat de expansion betalend zal zijn, maar een prijs is nog niet bekend.

Al bij al hebben we vandaag dus enkele antwoorden gekregen, maar er blijven toch nog enkele grote vraagtekens.

Heb je zin gekregen om de wereld van Guild Wars 2 in te duiken? Dan is het jouw lucky weekend! Via de officiële website kan je dit weekend het spel kopen voor 10 euro.

Share.

About Author

An Dierickx

A girl, on the internet! Houdt van fantasy en koekjes. Houdt niet van korte tekstjes over zichzelf schrijven.

Reacties