Gratis op 3DS: Bravely Second-prequel mét korting op het volledige spel

0
Sinds gisteren kan je op de Nintendo eShop gratis de prequel/demo van de rpg Bravely Second: End Layer downloaden: The Ballad of the Three Cavaliers. Je bent met deze prequel/demo naar verluidt bijna tien uur zoet als je alles wilt doen, en net zoals bij Bravely Default kan je bonussen vrijspelen voor het volledige spel. In tegenstelling tot deze laatst genoemde speel je hier niet een deel van het begin van het volledige spel, maar een inleidende proloog die je niet in Bravely Second zelf zal kunnen spelen. Verder is er nog een andere leuke bonus: wie de gratis demo downloadt, krijgt 10% korting op Bravely Second zelf in de eShop!

Agnès Oblige, ondertussen paus, heeft opnieuw problemen en roept de hulp in van haar Crystalguard: Yew Geneolgia, Janne Angard en Nikolai Nikolanikov, ook gekend als the Three Cavaliers. Zij moeten verdachte gebeurtenissen in de buurt van de Temple of Wind onderzoeken. Agnès vermoedt immers dat er een of andere schavuit achter deze voorvallen zit. Het trio begint z’n avontuur in het stadje Al-Khampis, maar moet eerst op zoek naar een gids. Al snel biedt de mysterieuze Magnolia Arch zich aan om hen te helpen, en trekt het viertal op avontuur om de bewoners van Al-Khampis uit de nood te helpen.

Je kan in deze prequel ook kennismaken met een aantal oude en nieuwe job classes die je in Bravely Second zal kunnen spelen: Bij de oudgedienden zitten onder meer Freelancer, Red Mage en Swordmaster, bij de nieuwe vind je bijvoorbeeld Wizard, Astrologian en Hawkeye.

Al-Khampis ziet er schitterend uit.

Al-Khampis ziet er schitterend uit.

De andere grote vernieuwing is het feit dat je kan beslissen om gevechten steeds weer te herspelen om zo je victory streak te verhogen. Dit gebeurt enkel als je tijdens de eerste beurt alle vijanden kan doden. Als je dan kiest om opnieuw te vechten, wordt je BP echter niet gereset! Dit betekent dat je moet proberen om met een of twee personages het gevecht telkens te beëindigen terwijl de anderen voor default kiezen. Hoe meer je een gevecht herspeelt, hoe meer BP je al kwijt bent en hoe moeilijker het wordt om alle vijanden tijdens de eerste beurt te doden, maar hoe groter je beloning wordt. Abilities die BP regenereren zullen dus des te belangrijker zijn in het volledige spel. Dit maakt Jp of pg grinden in ieder geval een stuk tactischer.

Bravely Second komt op 26 februari uit. Verwacht je binnenkort zeker aan een review op Geekster!

Share.

About Author

Michiel Van Belle

Michiel Van Belle speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Zijn grote geeky love is soundtracks.

Reacties