Gratis Animal Crossing update nu beschikbaar

0

Gisteren maakte Nintendo de details van de grote update voor Animal Crossing: New Leaf bekend. En wat voor een update! We geven je alvast een overzicht van de nieuwe functies die je kan verwachten.

Amiibo

ci7_3ds_animalcrossingnewleaf_splatoon_cmm_bigUiteraard is dé grote opzet van deze update om amiibo compatibel te maken met New Leaf. Wanneer de geest Wisp aanspreekt kan je niet alleen de specifieke Animal Crossing-reeks amiibo en kaarten scannen om nieuwe bewoners uit te nodigen in je dorpje, je kan ook nog een heleboel andere amiibo gebruiken voor extra goodies. Zo is het onder meer mogelijk om een volledige Legend of Zelda-kamer in te richten (inclusief Breath of the Wild outfit!) of wat dacht je van een Splatoon cosplay-feestje? Een volledige lijst van compatibele amiibo vind je op de site van Nintendo.

nfcreader

MEOW-Coupons

ci7_3ds_animalcrossingnewleaf_meowcoupons_cmm_big

Ook gloednieuw in deze update zijn de MEOW-Coupons. MEOW is de afkorting van Mutual Exchange of Wealth en is een nieuwe manier om aan ruilhandel te doen in Animal Crossing. Je kan MEOW-Coupons verdienen door dagelijkse opdrachten uit te voeren. Gewoon door de dingen te doen die je elke dag doet, zoals onkruid wieden of insecten vangen, kan je deze coupons verdienen. Er zijn ook specifieke opdrachten zoals een brief versturen naar een bepaalde dorpsbewoner of een goede daad verrichten door een verloren voorwerp terug te vinden. Deze MEOW-Coupons kan je dan vervolgens gebruiken om exclusieve items te kopen op de nieuwe camping.

Camping

ci7_3ds_animalcrossingnewleaf_campground_cmm_bigJa, dat lees je goed. Nieuwe bewoners komen je begroeten op de gloednieuwe camping in het dorp. En ze komen niet met lege handen! In hun camper hebben ze tal van exclusieve goodies die je met hen kan omruilen voor MEOW-Coupons en die niet te koop zijn in de gewone winkel. De campers werken precies zoals huisjes van bewoners waar je binnen kan gaan, een praatje maken en misschien wel de bewoner kan overtuigen om permanent te verhuizen naar jouw dorpje. Oh, en heb je niks meer dat je wenst te kopen met jouw MEOW-Coupons, dan kan je ze ook gewoon inruilen voor Bells.

Gebruiksvriendelijkheid

ci7_3ds_animalcrossingnewleaf_rearrangingfurniture_cmm_bigDeze nieuwe update zorgt ook voor een paar gebruiksvriendelijke aanpassingen. Zo kan je vanaf nu de meubels in je huis schikken door gebruik te maken van de touch screen, net zoals je dat al eerder kon in Animal Crossing: Happy Home Academy. Bovendien kan je jouw HHA save file importeren en krijg je op die manier toegang tot een catalogus van super-sized meubels uit die game. Bij Tom Nook kan je nu ook terecht voor de Secret Storeroom. Voor een aantal Bells koop je deze “onzichtbare” kamer waar je tal van spulletjes kwijt kan. In feite is dit gewoon meer ruimte in je inventory, maar wel handig voor de hoarders onder ons. Voor wie het al even geleden is dat hij of zij nog gespeeld heeft en die eigenlijk liever opnieuw zou beginnen is er nu ook de mogelijkheid om de volledige inboedel van je dorp te verkopen. Met dat nieuwe startkapitaal kan je met een gerust hart en een schone lei opnieuw beginnen. En blijkbaar kan je vanaf nu ook de chat-functie afzetten, voor als die vervelende buurjongen weer loopt te schelden in jouw dorpje.

Mini-games

ci7_3ds_animalcrossingnewleaf_puzzleleague_cmm_bigLast but not least gooit Nintendo er nog een aantal mini-games bovenop. Als je in-game een 3DS verkrijgt kan je de mini-game Animal Crossing Puzzle League spelen. Zoals de naam doet vermoeden is dit een knipoog naar Pokémon Puzzle League, een populaire match-3-kloon van het originele Panel de Pon (Tetris Attack.) Wanneer je de Wii U in-game hebt kan je de mini-game Desert Island Escape spelen samen met 3 bewoners van je dorp. Het is de bedoeling om binnen de zeven dagen te ontsnappen van een eiland door genoeg materiaal te verzamelen voor onder andere een vlot te bouwen en om ervoor te zorgen dat er genoeg eten aan boord is om de tocht te overleven. De 3DS en Wii U kan je bekomen via een fortune cookie bij de Nooklings of door één van de Animal Crossing amiibo te scannen. Verder is er nu ook een nieuwe amiibo Camera-functie toegevoegd, die je in AR-modus foto’s laat maken van jouw bewoners in de echte wereld. Je kan hun positie kiezen en pose veranderen zoals je dat kon in Miitomo.

Het is leuk om te zien hoe Nintendo 3 jaar na de release van een game zo’n uitgebreide update gratis ter beschikking stelt. Je kan nu al zien op sociale media hoe dit de game terug nieuw leven inblaast, maar Nintendo hoopt waarschijnlijk vooral dat het de verkoop van amiibo terug zal aanvuren.

ci7_3ds_animalcrossingnewleaf_dog_cmm_big

De Welcome amiiboupdate van Animal Crossing: New Leaf is momenteel gratis beschikbaar in de eShop. Een nieuwe versie van de game inclusief update ligt binnenkort in de winkel.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties