Voor u getest: de Pandemic-reeks

0

Bij Geekster zijn we al een tijdje bezig met de Pandemic-reeks: een coöperatief bordspel waarbij je de wereld moet redden van vier epidemische ziekten. Intussen zijn er een hele reeks uitbreidingen en verwante spellen. Groot was ons enthousiasme dan ook toen wij hoorden over Pandemic Legacy: een “eindig” bordspel, waarbij je de gebeurtenissen van de ene speelbeurt meeneemt naar een volgende. Gedurende een gans jaar moet je de wereld proberen te redden van de vier ziektes, waarvan er eentje ernstig aan het muteren slaat. De wereldpremière van het spel kon je uiteraard meemaken in Essen, van 8 tot 11 oktober 2015.

Geekster zou Geekster uiteraard niet zijn als wij ons oordeel over dit nieuwe spel geven na 2 of 3 speelbeurten, maar een volledig jaar ziektes bestrijden en de wereld redden van de overgang vraagt wat tijd. Om op te warmen, verdiepten we ons begin oktober, vlak voor we naar Essen Spiel vertrokken, nog even in het basisspel. De game mechanics blijven immers grotendeels hetzelfde bij Pandemic Legacy, en beginnende spelers wordt aangeraden om het spel eerst eens te spelen zonder het legacy-gedeelte erbij te betrekken. Omdat heel uitzonderlijke releases heel uitzonderlijke reviews verdienen, presenteren wij vol trots onze nieuwste Geekster-telg: de Pandemic-microsite

 

 

Share.

About Author

An-Sofie

Uw bomma, maar dan geekier: houdt van breien, koekjes of taart bakken en thee, keukenprinsesje in de dop. Wordt blij van boardgames, gin, series netflixen en strips. En van Geekster. Vooral van Geekster. Knijpt niet in je wangen.

Reacties