Geekster Speelt #7: allerhande krijgers

0

Dag beste Geeksters! In deze tweewekelijkse Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Michiel – Hollow Knight

Wow! Wat een spel! Ik heb net deze schitterende 2D-metroidvania van Team Cherry uitgespeeld, en ik ben er nog steeds zo in de wolken over als een paar weken geleden. Mijn queeste om Hallownest te redden is voltooid (hoewel het verhaal op dit vlak wel wat ruimte laat), en de (echte) eindbaas is bezweken onder mijn nagel. Het einddoel van Hollow Knight bestaat eruit dat je een aantal side quests doet om jezelf zo krachtig mogelijk te maken. Dat houdt niet enkel extra moeilijke optionele bazen in, maar ook een van de moeilijkste en meest slepende platforming-uitdagingen die ik de laatste jaren heb kunnen spelen. Sommige stukken kunnen eerlijk gezegd wel wat frustrerend zijn, zoals wanneer je zonder ook maar geraakt te worden bijna de helft van de wereld moet doorkruisen, of wanneer je geraakt wordt en meteen op scherpe doorns of spikes terechtkomt en automatisch terug een paar platformen terug gezet wordt. Gelukkig heb je op het einde heel wat mogelijkheden om je arsenaal uit te breiden: upgrades voor je magie, meer health en soul, en een dash die je I-frames bezorgt. Ondertussen is er trouwens gratis nieuwe content, waaronder twee nieuwe bazen, aan het spel toegevoegd. En dan is er nog de grootste uitdaging: een combat gauntlet in het Colosseum of Fools, waarbij je vijand na vijand na vijand in een zichzelf veranderende arena moet bevechten. Ondanks de moeilijkheidsgraad en de frustraties van de laatste uitdagingen kan ik Hollow Knight volmondig aanraden, of je het nu op pc wil spelen of in de toekomst op consoles.

hollow knight colosseum

In het Colosseum of Fools worden al je vaardigheden zwaar op de proef gesteld.

Timothy – Apotheon

Eindelijk, EINDELIJK heb ik deze titel van mijn lijst kunnen schrappen. Ondertussen stak deze al twee jaar in mijn bibliotheek, maar ik ben zo blij dat ik mij er eindelijk aan heb kunnen zetten. Heel het spel speelt als een klassieke oude Griekse vaas, en weet ook heel het spel door consistent te zijn in zijn stijl. Een uniekere esthetiek ga je niet snel tegenkomen. Het verhaal voelt aan als een minder gewelddadige variant van God of War. Jij speelt een sterveling die niet zo’n zin heeft om met de mensheid uitgeroeid te worden, en je gaat dus je beklag doen bij Zeus zelf. Simpel op zich, maar het is eens fijn om met alle goden een praatje te slaan zonder erna hun oogballen uit te persen (in tegenstelling tot een bepaalde Spartaan).

In totaal zijn er zeven grote levels waarin telkens een god heerst, en elk level heeft zijn eigen gimmick. Voor Hades moet je drie rivieren doorkruisen, Ares gooit je in een oneindige veldslag waarin hij zelf ook vrolijk rondhuppelt om extra dood en vernieling te veroorzaken, en ten slotte moet je voor Poseidon constant rondvaren op een boot en zelf je route uitstippelen.  Ook de bossbattles hebben hun eigen gimmick, en sommige zijn recht uit God of War gerukt. Af en toe zal je misschien eens een glitch tegenkomen, en de combat is vrij uniek, maar er zijn weinig games die even uniek zijn als deze titel.

Nils – Granblue Fantasy

Ik ben me al een tijdje aan het verdiepen in Granblue Fantasy, de mobile (al kan je het ook makkelijk via een Chrome-plug-in spelen) game die aan de grondslag lag van de ongeschreven regelgeving rond gachagames in Japan. Vormgegeven door Cygames, Granblue Fantasy is in één woord de meest fascinerende mobile game die ik ooit heb gespeeld. Het spel is volledig gratis te spelen en bezit uiteraard een behoorlijk intense gacha-mechaniek. Het verrassende is echter de hoeveelheid content die de game je oplevert. Een lange meeslepende campagne, een plethora aan verschillende raids en gewoonweg verzorgd art design zetten deze mobile game duidelijk op de top van de mobile piramide. Het is trouwens frappant hoeveel de makers cadeau geven aan de immer groeiende spelersbasis. Elke stap die de makers zetten is er eentje die de gebruikers centraal zet. Daar kunnen anderen nog wat van leren. Ondertussen blijft het aantal gebruikers groeien. Momenteel telt het spel meer dan 16 miljoen gebruikers en blijft diens populariteit zienderogen stijgen. Binnenkort een volledig ervaringsverslag!

granblue fantasy mobile gacha

Best. Draw. Ever.

Yves – Splatoon 2

Splatoon 2 is een typische Nintendogame: vol vreemde beslissingen en tegenstrijdigheden maar uiteindelijk supercharmant en ontzettend leuk. De game speelt nog steeds zoals zijn voorganger en die formule is ook nu een welkome verfrissende afwisseling in het landschap van de competitieve online games. Buiten nieuwe wapens, stages en een verse single player-modus is de grootste verbetering toch wel het zalige Salmon Run. In deze co-op modus moet je het opnemen tegen golven van vijanden, de zogenaamde Salmonoids. Wanneer je hun leider verslaat, krijg je gouden eieren die je als team moet verzamelen in een mandje dat geplaatst wordt ergens op de map. Deze modus is mijn favoriete ding in Splatoon 2, maar er zit een addertje onder het gras: je kan Salmon Run niet spelen wanneer je wilt.

Het is één van de vele vreemde beslissingen die Nintendo neemt die me serieus de wenkbrauwen doen fronsen. Waarom kan ik Salmon Run pas spelen tussen bepaalde uren van de dag? Wie beslist dit schema? Een nog groter probleem: waarom kan ik niet gewoon met m’n vrienden online spelen? De online competitie van Splatoon heeft verschillende modi, maar enkel in League Battles kan je samen met je vrienden een team vormen. Het probleem? League Battles zijn pas beschikbaar wanneer je een B-rank hebt verdiend in Ranked Battles. En van een team vormen gesproken: waarom moeten we de Nintendo Online-app gebruiken hiervoor? Nintendo pls.

Desondanks amuseer ik me wel rot met Splatoon 2, en ik ben blijkbaar niet alleen. Hopelijk neemt Nintendo de feedback van spelers ter harte en sleutelt het wat aan de online modus via de nodige patches. Dit weekend is er alvast het eerste Splatfest sinds de launch. Hopelijk ben jij ook van de partij.

splatoon 2

Kicking ass and taking names.

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel dat je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten!

Share.

About Author

Geekster

Uw moederschip met als missie: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia. Doorheen de meteorietenregen van comics, games, boeken films & series.

Reacties