Geekster Speelt #68: Persona 5 Strikers en Sunless Sea

0

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Persona 5 Strikers

MichielDe Phantom Thieves zijn terug! Onlangs speelde ik Persona 5 Strikers uit en heb ik na een optioneel gevecht ng+ vrijgespeeld, maar dat laatste is voor een andere keer. In ieder geval heb ik zo een 40-45 fijne uren op de teller staan. Strikers is wel een spinoff, maar ook een officieel vervolg en gaat verder waar Persona 5 (maar niet Royal!) eindigde: Na hun avonturen tijdens het voorbije schooljaar zijn Joker en zijn vrienden van plan om van een welverdiende vakantie, in de vorm van een road trip, te genieten. Uiteraard steken een aantal manipulatieve en kwaadaardige medeburgers een stokje in de wielen en zien de Phantom Thieves zich genoodzaakt om doorheen het land te trekken en overal de plaatselijke problemen op te lossen. Het verhaal is een mooi vervolg en sleept je meteen mee terug naar de Persona-sfeer. Het is ook leuk dat de oude Thieves (zoals gezegd met uitzondering van de roodharige nieuwkomelinge uit Royal) elkaar nu al goed kennen zodat hun interacties met elkaar heel vlot verlopen en er misschien ruimte is om het team uit te breiden. De dialogen staan op punt en vaak zal je goed lachen, vooral wanneer Haru op de meest schattige manier zegt dat ze de politie haat. Ten slotte zijn de muziek en de stijl uiteraard weer top.

De bekende Persona-gameplay in een (licht) musou-jasje © Atlus

De gameplay is misschien wel de grootste verandering in dit vervolg. Het is geen turn-based RPG meer, maar bijna een musou-game. Na wat spelen merk je wel dat het meer een Persona-game is met lichte musou-elementen dan een echt musou-game. De combat is misschien wel real time, maar je moet in moeilijkere gevechten constant je skills gebruiken om weaknesses te raken of (de)buffs te gebruiken. Je personages hebben allemaal hun eigen speelstijl en mogelijkheden. Veel elementen uit het originele spel keren terug (je skills, persona’s, fusing, etc), zij het soms in eenvoudigere mate. Mijn grootste klachten zijn dat op het einde je combat bijna uitsluitend bestaat uit dodgen en skills spammen en dat je wel verschillende steden bezoekt op je road trip (met veel aandacht voor plaatselijke cuisine!), maar dat dat alles nog steeds qua wereld veel kleiner is dan alles wat je in Persona 5 had. Strikers is in ieder geval best een aanrader voor de fans als je de veranderde gameplay kan aanvaarden. Waarschuwing: als je het origineel niet gespeeld hebt, zal veel in het verhaal wel onduidelijk zijn.

Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Share.

About Author

Michiel Van Belle

Michiel Van Belle speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Zijn grote geeky love is soundtracks.

Reacties