Geekster speelt #12: de klassiekers en de finale

0

Dag beste Geeksters! In deze tweewekelijkse Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Michiel – Nioh: Bloodshed’s End

Na een schitterende eerste DLC en een iets minder interessante tweede DLC was het tijd om Nioh een mooie afsluiter te geven. En gelukkig is het gelukt. Bloodshed’s End mag dan wel geen nieuwe wapens bevatten maar heeft eerst en vooral een paar heel leuke main missions en side missions. Kenners van de Japanse geschiedenis zullen de belegering van Osaka misschien kennen, maar voor de leken zit het weer vol met een aantal nieuwe doch onbekende namen. Ook is de conclusie van de strijd tegen de mysterieuze Maria eigenlijk maar een teleurstelling. Wat is dan wel goed? De gameplay, uiteraard. Een aantal nieuwe levels vol uitdagingen en hier en daar een nieuwe vijand, een nieuwe moeilijkheidsgraad, nieuwe skills, guardian spirits, nieuwe clans, en nog veel meer. Bij de nieuwe levels zit er een heel leuk crossover-duel tegen een bepaalde beroemde videogame-ninja en ook de Abyss. Dat laatste is een soort level rush en boss rush waarbij je meteen voor de bazen kan gaan of eerst de vier negatieve buffs kan uitschakelen. Al bij al waren de DLC’s hun prijs zeker waard en heeft Nioh mooi afscheid van ons genomen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Yves – Final Fantasy VI

Hoera! De SNES Classic Mini is er! Ik was al een tijdje op zoek naar een excuus om één van mijn favoriete RPGs aller tijden opnieuw te spelen: Final Fantasy VI (of III zoals deze verschenen is in de VS en zo gecatalogeerd op de SNES Classic Mini). Deze game bevat voor mij alle elementen die een RPG moet hebben: een diepgaand verhaal, verschillende personages met elke hun eigen achtergrond, prachtige muziek, klassieke Final Fantasy-gameplay en daar boven op nog eens: nostalgie. Want ik ga eerlijk zijn, misschien ga je mij gek verklaren als dit de eerste keer is dat je deze game speelt. Ik kan moeilijk beoordelen of Final Fantasy VI de tand des tijds goed heeft doorstaan, want ik word al week bij de openingsscène en de eerste noten van Terra’s Theme zijn genoeg om mij in een nostalgische wolk terug naar de jaren negentig te teleporteren. Het mag duidelijk zijn: ik geniet ervan.

De strijd tussen het Gestahlian Empire en de rebellengroep The Returners zal mij voor altijd bijblijven. In deze steampunkwereld is magie slechts een legende, een vage herinnering aan vroeger. Maar wanneer het keizerrijk een manier vindt om deze geheimzinnige kracht opnieuw naar hun hand te zetten, starten ze een veroveringstocht die niets of niemand zal ontzien. Wanneer er echter een magisch wezen ontdekt wordt in de mijnen van het slaperige bergdorpje Narsche ontdekt de rebellengroep The Returners het geheim van de terugkeer van magie in deze wereld en de sleutel om het duistere plan van het keizerrijk definitief een halt toe te roepen. Wat volgt is een episch avontuur met 14 speelbare personages dat je alle windstreken van de wereld zal doen verkennen. Doe jezelf een plezier en speel deze originele versie, niet de wansmakelijke remake die te koop is voor smartphones en sinds kort ook op Steam.

final fantasy III 3 VI 6 intro narsche magiteck armor

Jens – Day Of The Tentacle Remastered

In de jaren ’80 en ’90 waren point ‘n click-avontuurgames een rage onder pc-gamers. De absolute koning van dit genre was de studio LucasArts. Mets hits als Maniac Mansion en de Monkey Island-series leek het alsof de studio onmogelijk iets fout kon doen. Maniac Mansion kreeg uiteindelijk een vervolg in 1993 genaamd Day Of The Tentacle, een spel waarin je als drie tieners een huis moet induiken om de wereld te redden van een paarse tentakel die oppermachtig wil worden. Je personages worden verspreid in verschillende tijdslijnen. Één iemand blijft in het heden, één persoon wordt 200 jaar in het verleden gezonden en één iemand 200 jaar in de toekomst. Je moet items verzamelen en op typische point ‘n click-wijze manieren vinden om die te combineren en situaties in hun werk te zetten. De game kreeg een remaster op de Playstation 4, PS Vita en pc in 2016. De remaster werd gemaakt door het originele team, die hebben al het visuele opgepoetst en de originele gameplay meer gestroomlijnd voor een hedendaags publiek. Als je ooit zin hebt om een klassieke point ‘n click-game te spelen kan je niet fout gaan met Day Of The Tentacle.

Day Of The Tentacle

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten!

Share.

About Author

Michiel

Michiel speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Kenner en grote liefhebber van soundtracks.

Reacties