Geekster speelt #11: meesterchefs, mario en monsters

0

Dag beste Geeksters! In deze tweewekelijkse Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Michiel – Cook, Serve, Delicious! 2!!

Ik had al heel lang naar CSD!2!! uitgekeken als een spel dat je snel kan spelen als je wat wil relaxen, hoewel de uitdagingen toch best stresserend kunnen zijn. In augustus werd de release date van dit indie-spel van eenmansbedrijf Vertigo Gaming jammer genoeg nog een kleine maand uitgesteld, maar een paar weken geleden is het spel dan ook uitgekomen. Ondertussen heb ik dus weer kunnen genieten van het maken van perfecte gerechten voor een boel al dan niet geduldige klanten. Je moet nog steeds je heerlijk uitziend eten klaarmaken door de juiste ingrediënten snel in te geven met je toetsenbord, muis of controller, maar dankzij de nieuwe holding stations en de side dishes is er wat meer strategie in het spel gekomen. De laatstgenoemde zorgen ervoor dat klanten langer op hun eten willen wachten, maar moet je altijd opnieuw bijmaken. De holding stations laten je toe om op voorhand al wat eten klaar te maken, wat voor de rush hours een geschenk van de goden kan zijn.

Je werkt zoals vroeger in je eigen restaurant, of je kan de moeilijke uitdagingen van andere eetzaken aangaan als chef for hire. Het inrichten van je eigen restaurant is ook fijn, en de multiplayer is eveneens goed uitgewerkt. Jammer genoeg zijn bepaalde noodzakelijke onderdelen, zoals in kleine mate de e-mails en equipment upgrades in grote mate de modifiers bij het eten nog niet klaar, waardoor het spel voorlopig nog als early access aanvoelt. In de komende dagen of weken zouden we eindelijk het volledige spel moeten krijgen, en ik watertand al.

Cook Serve Delicious 2 before patch

Het eten ziet er heerlijk uit, maar we missen belangrijke gameplay-informatie.

Timothy – Mario + Rabbids Kingdom Battle

Net zoals zovele andere online wezens moest ik ook twee keer knipperen wanneer deze collaboratie werd aangekondigd. Wist ik echter veel dat deze titel zich een weg naar boven wist te wurmen op mijn korte lijst van games waarvoor ik een Switch MOET hebben (deze, Mario: Odyssey en Hollow Knight). Ik was helemaal niet teleurgesteld, en ben me de laatste maand hier goed mee aan het amuseren op de trein, op het werk en in de slaapkamer.

Er is gewoon zoveel om te liefkozen. De gameplay is een versimpelde versie van XCOM Enemy Unknown, maar met een grotere focus op mobiliteit aangezien je ver kunt lopen, door pijpen kunt glijden en op elkaars hoofd kunt springen. Hierdoor is het vrij simpel om in één beurt heel de map te doorkruisen als je je zetten wat goed plant. Vervolgens heb je nog de mooie kleurrijke grafische stijl die Ubisoft zelf uit eigen duim heeft ontworpen door deze foutloos over te nemen uit voorbije Mario-titels. Ten slotte wil ik ook nog de prachtige soundtrack eventjes in de spotlight zetten. Grant Kirkhope kan echt prachtige melodieën verzinnen.

En als je ooit Mario geroast wilt zien worden door een enorm spookkonijn, is deze titel jou op het lijf geschreven.

Yves – Monster Hunter Generations

Sinds ik terug ben van Gamescom heeft de Monster Hunter-hype mij weer te pakken. Tussen het spelen van Metroid: Samus Returns kan ik dan ook niet anders dan af en toe eens terug te gaan naar Monster Hunter Generations. Stilletjes huil ik een beetje dat ik nu niet de Switch-versie aan het spelen ben, die ondertussen uit is in Japan. Maar dat kan de pret niet bederven. Zelf na ruim honderd uur spelen en eindelijk alle 6★ Village Quest te hebben gedaan voel ik mij nog steeds een vrij grote n00b. Nu concentreer ik me vooral op de online quests, want ik ben nog altijd maar HR4. Hoe beschamend! In de multiplayer-modus is het sowieso toch wel waar Monster Hunter uitblinkt. Want hoe leuk het ook is om in je eentje een Glavenus te vellen, niets gaat boven de adrenalinerush die je krijgt wanneer je met vier spelers feilloos op 5 minuten hetzelfde kan doen. Misschien dat ik ook best mij eens ga toeleggen op het craften van een nieuwe armor-set, want ik ben mijn huidige Seregios-set een beetje beu en wil liever iets flashier met wat meer kleur. Brachydios, I’m looking at you.

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten!

Share.

About Author

Michiel Van Belle

Michiel Van Belle speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Zijn grote geeky love is soundtracks.

Reacties