Gamekalender september 2017: terug naar school

1

Hij is weer voorbij, die mooie zomer. Tijd om terug naar school of aan het werk te gaan! Maar niet getreurd, er wacht ons alweer een verse lading games om ons te vermaken in onze vrije tijd (of misschien stiekem op het werk.) Wat dachten jullie van kleppers zoals Destiny 2 of FIFA 18? Toch meer fan van het verfijnde werk? Dan is Divinity: Original Sin 2 of de nieuwe DLC van Dishonored 2 misschien meer iets voor jou. En laten we niet vergeten dat we na vele jaren van geduldig wachten eindelijk de glorieuze comeback van Samus Aran mogen verwelkomen!

PC

releaselijst PC september 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Pro Evolution Soccer 18 – 12 september 2017

Niels: Pro Evolution Soccer 18 speelt dit seizoen iets korter op de bal dan FIFA en ligt zo dik twee weken eerder in de rekken dan zijn grootste concurrent. Maar haast en spoed is zelden goed, dus valt het af te wachten of PES ook de nodige kwaliteit kan leveren. Hoewel de reeks van Konami het zeker niet slecht doet, moet het toch vaak nog de duimen leggen voor de tegenhanger van EA. Zien we een ommekeer in 2018? Het hele systeem rond stilstaande fases werd grondig heraangepakt, spelers en stadions zien er opnieuw wat realistischer uit, de gameplay in het algemeen zou een verbetering ondergaan hebben en het prijskaartje valt net iets goedkoper uit dan dat van FIFA. Enig nadeel: net zoals alle voorgaande jaren zal PES alweer te lijden hebben onder een gebrek aan licenties. Voor een definitieve krachtmeting zal het echter wachten zijn tot eind september, wanneer beide tenoren hun kwaliteiten kunnen bewijzen op de grasmat.

Divinity: Original Sin 2 – 14 september 2017

Michiel: Fans van schitterende turn-based rpg’s zullen zich goed kunnen amuseren met dit vervolg op het briljante Divinity: Original Sin. Je bent in Original Sin 2 geen Source Hunter meer, maar eerder iemand die de Source gebruikt en het beu is om opgejaagd te worden. Het Belgische Larian Studios belooft in deze sequel nog meer van alles wat wij zo goed vonden in het eerste spel, zoals een interessante wereld en een heel leuk gevechtssysteem waarbij je aan goed doordachte AP management moet doen. Hopelijk is er deze keer wel minder RNG bij het kopen van skill books. Ook is er alweer de mogelijkheid om ofwel alles alleen te doen, ofwel heel het spel in multiplayer te beleven. Deze keer kan je elkaar zelfs bevechten als je dat wil! Wij kijken vooral uit naar de Game Master Mode, een massieve tabletop rpg simulator. Hierin kan je immers je eigen campagnes maken, of die van anderen spelen. Je maakt zelf je omgevingen, encounters, uitdagingen, skill checks, vijanden en verhaal. Creatievelingen met veel tijd kunnen dus voor een groep vrienden een unieke multiplayer-ervaring creëren. Half september komt het uit op pc, de consoleversies laten nog even op zich wachten.

Dishonored: Death of the Outsider – 15 september 2017

Michiel: Eindelijk, eindelijk wordt het tijd om komaf te maken met een van de minder goede elementen van de schitterende Dishonored-reeks! Wij waren geen fan van de Outsider, dus hoop ik dat Daud en Billie Lurk zullen slagen in hun opzet om die zwartogige (en ruimtewalvisachtige?) veel te saaie praatjesmaker uit de weg te ruimen. Dishonored: Death of the Outsider speelt zich af na de gebeurtenissen van het tweede spel. Hopelijk heeft Corvo of Emily Billie niet uit wraakgevoelens vermoord in jouw persoonlijke canon, want in Death of the Outsider is zij de protagonist. Elk hoofdpersonage in de reeks heeft zijn of haar unieke krachten, dus hopen wij dat Billie ook een arsenaal aan creatieve en goed combineerbare mogelijkheden zal hebben. Naar verluidt zal dat wel goed zitten, met onder meer een teleport die je kan uitstellen, de kracht om jezelf in een vijand te veranderen en de mogelijkheid om ratten te begrijpen. Het chaossysteem wordt achterwege gelaten en je krachten werken allemaal met een cooldown ipv een mana-meter. Benieuwd hoe ingrijpend deze veranderingen zullen zijn voor onze speelstijl. Hopelijk behoudt dit spel de hoge kwaliteit van level design en world building uit het vorige, en hopelijk wordt Arkane Studios beloond voor de getoonde creativiteit in dit kortere maar goedkopere spel.

Marvel vs. Capcom: Infinite – 19 september 2017

Nils: Onze teerbeminde Marvelhelden zitten nooit verlegen voor een potje crossovers en dat resulteerde al in een paar uiterst fijne games waar ze het opnamen tegen vechters uit verschillende universa. Marvel vs. Capcom: Infinite is de laatste intrede in deze serie games. Bereid je voor om het met Dr. Strange op te nemen tegen Dante, of Ultron zijn circuits te herschikken met Mega Man. De verhaallijn? Ultron krijgt het wel even heel hoog in zijn bol en beslist even al het biologisch leven uit te roeien. Zijn plan? Met Sigma een alliantie smeden en zo de werelden van Capcom en Marvel laten versmelten in één dimensie. Aan al onze helden om hen even tegen te houden, denken we zo. Marvel vs. Capcom zijn altijd beloftevolle games voor de competitieven onder ons en dat lijkt nu ook niet anders. Op Gamescom hebben we reeds kunnen proeven van deze game, waarover later meer!

FIFA 18 – 29 september 2017

Niels: Voetballiefhebbers aller landen kijken al reikhalzend uit naar 29 september, want dan valt FIFA 18 in de rekken. De jaarlijkse telg van EA Sports is al jarenlang een vaste waarde in de collectie van sportminnende gamers, en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Nieuw dit jaar is dat Cristiano Ronaldo de cover mag sieren (na jarenlange Messi-heerschappij en een overgangsjaar met Marco Reus), en meteen ook zijn eigen ‘Ronaldo Edition’ krijgt (met enkele Ultimate Team-bonussen, de grote geldkoe van EA). Voor wie dat niet genoeg is, is er ook nog de ‘Icon Edition’ met de échte Ronaldo, de Braziliaanse legende die voorlopig als dikkerdje door het leven gaat. In de nieuwe FUT Icons-modus zal je met de meest iconische voetballegendes belangrijke fases uit hun carrière kunnen naspelen. Ook The Journey keert terug, waardoor je opnieuw in de huid van Alex Hunter kan kruipen. Dankzij de ‘Real Player Motion Technology’ zouden ook de fases op de grasmat er weer net dat beetje gelikter moeten gaan uitzien.

Cuphead – 29 september 2017

Jens: Cuphead ziet er op het eerste gezicht uit als een liefdesbrief aan de animatiestijlen van klassieke tekenfilms. Samen met de soundtrack wordt zo een sfeer gecreëerd die meer retro is dan eender welke retrogame. De game zelf is een klassieke run & gun actiegame die zich voornamelijk richt op bossfights. De game kan zowel in singleplayer als in lokale multiplayer gespeeld worden. Hoewel de stijl op het eerste zicht best charmant is, zal je met stevig getrainde duimen mogen afkomen om dit spel meester te kunnen. De game is bedoeld om een uitdaging te zijn voor iedereen die hem aandurft en steekt dat niet onder stoelen of banken. Wie lang genoeg overleeft, krijgt in ruil een tocht door allerlei vreemde werelden en het plezier van nieuwe wapens vrij te spelen.

PS4

releaselijst PS4 september 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Destiny 2 – 6 september 2017

Michiel: Het vervolg van de console multiplayer fps Destiny is hier! Eigenaars van een PS4 of Xbox One kunnen zich in september wagen aan Destiny 2. De pc-versie zal voor in oktober zijn. Dominus Ghaul, keizer van het Cabal, valt de Last City aan en dwingt de Guardians om te vluchten (waardoor je de meeste van je krachten en wapens verliest). Aan ons om op vier planeten nieuwe krachten en arsenalen te vinden en Ghaul te verslaan. Bungie heeft een groot aantal elementen uit het originele spel behouden, zoals de drie character classes, het verdienen van EXP voor het upgraden van je characters en de split tussen PvE en PvP-missies, maar brengt ook een aantal vernieuwingen. De hunters, warlocks en titans zijn bijvoorbeeld uitgebreid met nieuwe abilities of subclasses, de wapens hebben een nieuwe indeling gekregen en sommige stats hebben een nieuwe naam gekregen. De maps zouden veel groter moeten zijn dan in het originele spel, maar de PvP is wel enkel nog maar 4v4. Ook de gamemodi zijn veranderd. Zo moet je in countdown een bom plaatsen en verdedigen en deel je in Survival een aantal levens met de test van je team. Tijd voor raids, strikes en adventures!

Pro Evolution Soccer 18 – 12 september 2017

Niels: Pro Evolution Soccer 18 speelt dit seizoen iets korter op de bal dan FIFA en ligt zo dik twee weken eerder in de rekken dan zijn grootste concurrent. Maar haast en spoed is zelden goed, dus valt het af te wachten of PES ook de nodige kwaliteit kan leveren. Hoewel de reeks van Konami het zeker niet slecht doet, moet het toch vaak nog de duimen leggen voor de tegenhanger van EA. Zien we een ommekeer in 2018? Het hele systeem rond stilstaande fases werd grondig heraangepakt, spelers en stadions zien er opnieuw wat realistischer uit, de gameplay in het algemeen zou een verbetering ondergaan hebben en het prijskaartje valt net iets goedkoper uit dan dat van FIFA. Enig nadeel: net zoals alle voorgaande jaren zal PES alweer te lijden hebben onder een gebrek aan licenties. Voor een definitieve krachtmeting zal het echter wachten zijn tot eind september, wanneer beide tenoren hun kwaliteiten kunnen bewijzen op de grasmat.

NBA 2K18 – 15 september 2017

Niels: Wie fan is van de nobele sport der basketbal, kan een vette portie NBA hoogstwaarschijnlijk wel smaken. Hoewel in vergelijking met bijvoorbeeld FIFA hier enkel Trumpland aan bod komt (behalve die paar Europese ploegen waarmee je in de Exhibition-modus kan spelen dan), biedt de NBA meer dan genoeg entertainment om je wel even zoet te houden. Zoals steeds kan je ook hier ettelijke uren slijten in MyTEAM (de FIFA Ultimate Team van het basketbal, zeg maar), MyLEAGUE, MyPLAYER (de carrièremodus als speler) en MyGM (de carrièremodus als eigenaar van de club), terwijl je telkens je weg naar de Hall of Fame probeert te plaveien. Die laatste modus heeft trouwens een behoorlijke uitbreiding gekregen, waardoor er daar nu ook een hele verhaallijn aan vasthangt. Dat alles zorgt ervoor dat de 2K-reeks hoogstwaarschijnlijk opnieuw de onbetwiste koning van het parket blijft.

Dishonored: Death of the Outsider – 15 september 2017

Michiel: Eindelijk, eindelijk wordt het tijd om komaf te maken met een van de minder goede elementen van de schitterende Dishonored-reeks! Wij waren geen fan van de Outsider, dus hoop ik dat Daud en Billie Lurk zullen slagen in hun opzet om die zwartogige (en ruimtewalvisachtige?) veel te saaie praatjesmaker uit de weg te ruimen. Dishonored: Death of the Outsider speelt zich af na de gebeurtenissen van het tweede spel. Hopelijk heeft Corvo of Emily Billie niet uit wraakgevoelens vermoord in jouw persoonlijke canon, want in Death of the Outsider is zij de protagonist. Elk hoofdpersonage in de reeks heeft zijn of haar unieke krachten, dus hopen wij dat Billie ook een arsenaal aan creatieve en goed combineerbare mogelijkheden zal hebben. Naar verluidt zal dat wel goed zitten, met onder meer een teleport die je kan uitstellen, de kracht om jezelf in een vijand te veranderen en de mogelijkheid om ratten te begrijpen. Het chaossysteem wordt achterwege gelaten en je krachten werken allemaal met een cooldown ipv een mana-meter. Benieuwd hoe ingrijpend deze veranderingen zullen zijn voor onze speelstijl. Hopelijk behoudt dit spel de hoge kwaliteit van level design en world building uit het vorige, en hopelijk wordt Arkane Studios beloond voor de getoonde creativiteit in dit kortere maar goedkopere spel.

Marvel vs. Capcom: Infinite – 19 september 2017

Nils: Onze teerbeminde Marvelhelden zitten nooit verlegen voor een potje crossovers en dat resulteerde al in een paar uiterst fijne games waar ze het opnamen tegen vechters uit verschillende universa. Marvel vs. Capcom: Infinite is de laatste intrede in deze serie games. Bereid je voor om het met Dr. Strange op te nemen tegen Dante, of Ultron zijn circuits te herschikken met Mega Man. De verhaallijn? Ultron krijgt het wel even heel hoog in zijn bol en beslist even al het biologisch leven uit te roeien. Zijn plan? Met Sigma een alliantie smeden en zo de werelden van Capcom en Marvel laten versmelten in één dimensie. Aan al onze helden om hen even tegen te houden, denken we zo. Marvel vs. Capcom zijn altijd beloftevolle games voor de competitieven onder ons en dat lijkt nu ook niet anders. Op Gamescom hebben we reeds kunnen proeven van deze game, waarover later meer!

 Danganronpa V3: Killing Harmony – 26 september 2017

Timothy: Jaja jongens en meisjes, het is na drie jaar wachten eindelijk terug tijd om met de moordlustige zwart witte beer Monokuma opnieuw een spel te spelen. De inzet? Je leven. Net zoals de vorige twee games ben je opgesloten in een geïsoleerde locatie. In deel 1 was dit een schoolgebouw, deel 2 speelde zich af op een tropisch eiland, en in dit derde deel ontwaak je in een school voor delinquente jongeren. Het doel is om te overleven, maar sommige van je medeslachtoffers durven iets verder dan jou te gaan. Als er iemand wordt vermoord, vindt er namelijk een klasrechtzaak plaats. Als je er niet in slaagt de moordenaar te ontmaskeren, sterven jullie allemaal en gaat hij vrijuit. Deze franchise staat enorm hoog aangeschreven bij fans van visual novels. Is het de geweldige dialoog, de kleurrijke personages, de catchy muziekjes of de detective gameplay? Het is allemaal even geweldig, en we kunnen niet wachten om ons terug te laten opsluiten in de knotsgekke wereld van Danganronpa.

FIFA 18 – 29 september 2017

Niels: Voetballiefhebbers aller landen kijken al reikhalzend uit naar 29 september, want dan valt FIFA 18 in de rekken. De jaarlijkse telg van EA Sports is al jarenlang een vaste waarde in de collectie van sportminnende gamers, en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Nieuw dit jaar is dat Cristiano Ronaldo de cover mag sieren (na jarenlange Messi-heerschappij en een overgangsjaar met Marco Reus), en meteen ook zijn eigen ‘Ronaldo Edition’ krijgt (met enkele Ultimate Team-bonussen, de grote geldkoe van EA). Voor wie dat niet genoeg is, is er ook nog de ‘Icon Edition’ met de échte Ronaldo, de Braziliaanse legende die voorlopig als dikkerdje door het leven gaat. In de nieuwe FUT Icons-modus zal je met de meest iconische voetballegendes belangrijke fases uit hun carrière kunnen naspelen. Ook The Journey keert terug, waardoor je opnieuw in de huid van Alex Hunter kan kruipen. Dankzij de ‘Real Player Motion Technology’ zouden ook de fases op de grasmat er weer net dat beetje gelikter moeten gaan uitzien.

Xbox One

releaselijst Xbox One september 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Destiny 2 – 6 september 2017

Michiel: Het vervolg van de console multiplayer fps Destiny is hier! Eigenaars van een PS4 of Xbox One kunnen zich in september wagen aan Destiny 2. De pc-versie zal voor in oktober zijn. Dominus Ghaul, keizer van het Cabal, valt de Last City aan en dwingt de Guardians om te vluchten (waardoor je de meeste van je krachten en wapens verliest). Aan ons om op vier planeten nieuwe krachten en arsenalen te vinden en Ghaul te verslaan. Bungie heeft een groot aantal elementen uit het originele spel behouden, zoals de drie character classes, het verdienen van EXP voor het upgraden van je characters en de split tussen PvE en PvP-missies, maar brengt ook een aantal vernieuwingen. De hunters, warlocks en titans zijn bijvoorbeeld uitgebreid met nieuwe abilities of subclasses, de wapens hebben een nieuwe indeling gekregen en sommige stats hebben een nieuwe naam gekregen. De maps zouden veel groter moeten zijn dan in het originele spel, maar de PvP is wel enkel nog maar 4v4. Ook de gamemodi zijn veranderd. Zo moet je in countdown een bom plaatsen en verdedigen en deel je in Survival een aantal levens met de test van je team. Tijd voor raids, strikes en adventures!

Pro Evolution Soccer 18 – 12 september 2017

Niels: Pro Evolution Soccer 18 speelt dit seizoen iets korter op de bal dan FIFA en ligt zo dik twee weken eerder in de rekken dan zijn grootste concurrent. Maar haast en spoed is zelden goed, dus valt het af te wachten of PES ook de nodige kwaliteit kan leveren. Hoewel de reeks van Konami het zeker niet slecht doet, moet het toch vaak nog de duimen leggen voor de tegenhanger van EA. Zien we een ommekeer in 2018? Het hele systeem rond stilstaande fases werd grondig heraangepakt, spelers en stadions zien er opnieuw wat realistischer uit, de gameplay in het algemeen zou een verbetering ondergaan hebben en het prijskaartje valt net iets goedkoper uit dan dat van FIFA. Enig nadeel: net zoals alle voorgaande jaren zal PES alweer te lijden hebben onder een gebrek aan licenties. Voor een definitieve krachtmeting zal het echter wachten zijn tot eind september, wanneer beide tenoren hun kwaliteiten kunnen bewijzen op de grasmat.

NBA 2K18 – 15 september 2017

Niels: Wie fan is van de nobele sport der basketbal, kan een vette portie NBA hoogstwaarschijnlijk wel smaken. Hoewel in vergelijking met bijvoorbeeld FIFA hier enkel Trumpland aan bod komt (behalve die paar Europese ploegen waarmee je in de Exhibition-modus kan spelen dan), biedt de NBA meer dan genoeg entertainment om je wel even zoet te houden. Zoals steeds kan je ook hier ettelijke uren slijten in MyTEAM (de FIFA Ultimate Team van het basketbal, zeg maar), MyLEAGUE, MyPLAYER (de carrièremodus als speler) en MyGM (de carrièremodus als eigenaar van de club), terwijl je telkens je weg naar de Hall of Fame probeert te plaveien. Die laatste modus heeft trouwens een behoorlijke uitbreiding gekregen, waardoor er daar nu ook een hele verhaallijn aan vasthangt. Dat alles zorgt ervoor dat de 2K-reeks hoogstwaarschijnlijk opnieuw de onbetwiste koning van het parket blijft.

Dishonored: Death of the Outsider – 15 september 2017.

Michiel: Eindelijk, eindelijk wordt het tijd om komaf te maken met een van de minder goede elementen van de schitterende Dishonored-reeks! Wij waren geen fan van de Outsider, dus hoop ik dat Daud en Billie Lurk zullen slagen in hun opzet om die zwartogige (en ruimtewalvisachtige?) veel te saaie praatjesmaker uit de weg te ruimen. Dishonored: Death of the Outsider speelt zich af na de gebeurtenissen van het tweede spel. Hopelijk heeft Corvo of Emily Billie niet uit wraakgevoelens vermoord in jouw persoonlijke canon, want in Death of the Outsider is zij de protagonist. Elk hoofdpersonage in de reeks heeft zijn of haar unieke krachten, dus hopen wij dat Billie ook een arsenaal aan creatieve en goed combineerbare mogelijkheden zal hebben. Naar verluidt zal dat wel goed zitten, met onder meer een teleport die je kan uitstellen, de kracht om jezelf in een vijand te veranderen en de mogelijkheid om ratten te begrijpen. Het chaossysteem wordt achterwege gelaten en je krachten werken allemaal met een cooldown ipv een mana-meter. Benieuwd hoe ingrijpend deze veranderingen zullen zijn voor onze speelstijl. Hopelijk behoudt dit spel de hoge kwaliteit van level design en world building uit het vorige, en hopelijk wordt Arkane Studios beloond voor de getoonde creativiteit in dit kortere maar goedkopere spel.

Marvel vs. Capcom: Infinite – 19 september 2017

Nils: Onze teerbeminde Marvelhelden zitten nooit verlegen voor een potje crossovers en dat resulteerde al in een paar uiterst fijne games waar ze het opnamen tegen vechters uit verschillende universa. Marvel vs. Capcom: Infinite is de laatste intrede in deze serie games. Bereid je voor om het met Dr. Strange op te nemen tegen Dante, of Ultron zijn circuits te herschikken met Mega Man. De verhaallijn? Ultron krijgt het wel even heel hoog in zijn bol en beslist even al het biologisch leven uit te roeien. Zijn plan? Met Sigma een alliantie smeden en zo de werelden van Capcom en Marvel laten versmelten in één dimensie. Aan al onze helden om hen even tegen te houden, denken we zo. Marvel vs. Capcom zijn altijd beloftevolle games voor de competitieven onder ons en dat lijkt nu ook niet anders. Op Gamescom hebben we reeds kunnen proeven van deze game, waarover later meer!

FIFA 18 – 29 september 2017

Niels: Voetballiefhebbers aller landen kijken al reikhalzend uit naar 29 september, want dan valt FIFA 18 in de rekken. De jaarlijkse telg van EA Sports is al jarenlang een vaste waarde in de collectie van sportminnende gamers, en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Nieuw dit jaar is dat Cristiano Ronaldo de cover mag sieren (na jarenlange Messi-heerschappij en een overgangsjaar met Marco Reus), en meteen ook zijn eigen ‘Ronaldo Edition’ krijgt (met enkele Ultimate Team-bonussen, de grote geldkoe van EA). Voor wie dat niet genoeg is, is er ook nog de ‘Icon Edition’ met de échte Ronaldo, de Braziliaanse legende die voorlopig als dikkerdje door het leven gaat. In de nieuwe FUT Icons-modus zal je met de meest iconische voetballegendes belangrijke fases uit hun carrière kunnen naspelen. Ook The Journey keert terug, waardoor je opnieuw in de huid van Alex Hunter kan kruipen. Dankzij de ‘Real Player Motion Technology’ zouden ook de fases op de grasmat er weer net dat beetje gelikter moeten gaan uitzien.

Cuphead – 29 september 2017

Jens: Cuphead ziet er op het eerste gezicht uit als een liefdesbrief aan de animatiestijlen van klassieke tekenfilms. Samen met de soundtrack wordt zo een sfeer gecreëerd die meer retro is dan eender welke retrogame. De game zelf is een klassieke run & gun actiegame die zich voornamelijk richt op bossfights. De game kan zowel in singleplayer als in lokale multiplayer gespeeld worden. Hoewel de stijl op het eerste zicht best charmant is, zal je met stevig getrainde duimen mogen afkomen om dit spel meester te kunnen. De game is bedoeld om een uitdaging te zijn voor iedereen die hem aandurft en steekt dat niet onder stoelen of banken. Wie lang genoeg overleeft, krijgt in ruil een tocht door allerlei vreemde werelden en het plezier van nieuwe wapens vrij te spelen.

Nintendo Switch

releaselijst Nintendo Switch september 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Rayman Legends Definitive Edition – 12 september 2017

Timothy: In de derde dimensie zit de dikke loodgieter op de troon, maar als we het een D’tje terugdraaien, is de Italiaan al lang niet meer heer en meester van het genre. Die eer gaat naar Ubisofts ledematenloze held Rayman. Zowel Rayman Origins en Legends zijn twee absolute parels vol tweedimensionaal spring- en loopplezier. Jammer dat dan ook alleen maar Legends de overstap maakt. In deze handgetekende omgevingen moet je de wereld redden blah blah blah. Het draait hier volledig rond knotsgekke levels. De leukste segmenten zijn de muzieklevels waar je op de tonen van bekende liedjes doorheen levels moet spurten. Wat denk je bijvoorbeeld van weglopen van een allesverslindende vuurstorm op de tonen van een mariachiversie van Eye of the Tiger?

Pokkén Tournament DX – 22 september 2017

Yves: Dat Nintendo geleidelijk aan de Wii U-portfolio gaat recycleren op Switch mag niemand verbazen. De console mag dan al een commerciële flop geweest zijn, er verschenen toch een heleboel steengoede games die absoluut een tweede kans verdienen. Denk maar aan Mario Kart 8 Deluxe of die andere game die deze maand verschijnt: Rayman Legends: Definitive Edition. Bij Pokkén Tournament  moeten we echter toch even de wenkbrauwen fronsen. Bandai Namco beloofde ons een vrolijke mix van de klassieke fighting-serie met de wondere wereld der Pocket Monsters. Gevechten die plaatsvinden in verschillende arena’s gebaseerd op locaties uit de diverse Pokémon-games. Een online-modus waar je zowel voor je plezier, als in een ranked battle je tegenspeler in het zand kan laten bijten. Het klinkt allemaal mooi op papier, maar zoals Nils vorig jaar in zijn review al liet weten: mensen die van Pokkén een soort Tekken/Street Fighter-eske game verwachten, zullen hier helaas van een kale rit thuiskomen. De core-gevechten hebben immers veel meer weg van de Naruto Shippuuden Ninja Storm-games. De game liet ons verder ook een wat wrange nasmaak in de mond door een beperkt repertoire aan vechters, een grinderige campagne en een verwaarloosbare soundtrack.

FIFA 18 – 29 september 2017

Niels: Voetballiefhebbers aller landen kijken al reikhalzend uit naar 29 september, want dan valt FIFA 18 in de rekken. De jaarlijkse telg van EA Sports is al jarenlang een vaste waarde in de collectie van sportminnende gamers, en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Nieuw dit jaar is dat Cristiano Ronaldo de cover mag sieren (na jarenlange Messi-heerschappij en een overgangsjaar met Marco Reus), en meteen ook zijn eigen ‘Ronaldo Edition’ krijgt (met enkele Ultimate Team-bonussen, de grote geldkoe van EA). Voor wie dat niet genoeg is, is er ook nog de ‘Icon Edition’ met de échte Ronaldo, de Braziliaanse legende die voorlopig als dikkerdje door het leven gaat. In de nieuwe FUT Icons-modus zal je met de meest iconische voetballegendes belangrijke fases uit hun carrière kunnen naspelen. Ook The Journey keert terug, waardoor je opnieuw in de huid van Alex Hunter kan kruipen. Dankzij de ‘Real Player Motion Technology’ zouden ook de fases op de grasmat er weer net dat beetje gelikter moeten gaan uitzien.

Handheld

releaselijst Nintendo 3DS september 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Monster Hunter Stories – 8 september 2017

Nils: Nu we de demo al een tijdje hebben kunnen spelen, kijken we des te harder uit naar deze Monster Hunter RPG. We mogen de Kelbies prijzen dat Capcom zich zo goed gezind voelde om dit prachtig vormgegeven spel te lokaliseren naar het Westen. De demo bevatte al de volledige eerste acte (!), een zelden geziene, zo simpel dat het eigenlijk heel logisch is, keuze. In Monster Hunter Stories ga je met je personage op pad doorheen een verrassend duister verhaal terwijl je allemaal trouwe Monsties verzamelt, die je niet alleen helpen in het verkennen van de wijde wereld, maar je ook glorieus bijstaan in de gevechten. Het lijkt een spel dat bakken veel charme op tafel legt en de Monsties de nodige aandacht geeft die ze verdienen. Ik mis Ratha nu al. Nu nog Monster Hunter XX lokaliseren op Switch en ik kan gelukkig heengaan, Capcom!

Metroid: Samus Returns – 15 september 2017

Yves: Dat Metroid-fans geregeld door Nintendo op de proef gesteld worden, is geweten. Al meer dan 30 jaar is dit een cult-serie met ups en downs maar vooral met veel wachten. Wachten op de volgende (goede) game. Wachten op de glorieuze terugkeer van Samus Aran. En volgende maand is het eindelijk zover: Samus komt terug. Niet op de Nintendo Switch maar op zijn kleine broertje, de Nintendo 3DS, waar ze een oude game nieuw leven in blaast. Op een flauw afkooksel vorig jaar en het compleet misplaatste Other M na is het ondertussen al tien jaar geleden dat we nog een deftige Metroid-game op ons bord kregen. Samus Returns is een remake van Metroid II: Return of Samus uit 1991. De vele nieuwigheden die ontwikkelaar MercurySteam aan Samus Returns toevoegt, tillen de game echter ver boven het niveau van zijn Game Boy-roots. Zo kan je het armkanon van Samus nu bijvoorbeeld besturen met een precisie van 360° en is er een nieuwe counter-aanval die zorgt voor een soort combosysteem dat een nieuwe diepgang toevoegt aan de gevechten. Voeg daar nog eens de vier nieuwe Aeon Abilities aan en toe en je weet dat dit veel meer is dan een simpele remake.

releaselijst PlayStation Vita september 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Mary Skelter Nightmare – 22 september 2017

Timothy: Als je ooit al eens een keertje Demon Gaze of Operation Abyss gespeeld hebt, zal ook deze zich wel een plekje in jouw verzameling veroveren. De settings deze keer zijn alles duister en donker: alles draait rond de rode stroperige vloeistof die je normaal terugvindt in de aders van levende wezens. Je party wilt het zoveel mogelijk laten regenen uit de stervende lichamen van je vijanden en je kunt het ook als munteenheid gebruiken, al zijn we niet helemaal zeker van de wisselkoers ervan. In de dungeons zitten ook talloze boobytraps die in real time handelen en je niet vijf minuten de tijd geven voordat je een vakje naar voren huppelt.

Danganronpa V3: Killing Harmony – 26 september 2017

Timothy: Jaja jongens en meisjes, het is na drie jaar wachten eindelijk terug tijd om met de moordlustige zwart witte beer Monokuma opnieuw een spel te spelen. De inzet? Je leven. Net zoals de vorige twee games ben je opgesloten in een geïsoleerde locatie. In deel 1 was dit een schoolgebouw, deel 2 speelde zich af op een tropisch eiland, en in dit derde deel ontwaak je in een school voor delinquente jongeren. Het doel is om te overleven, maar sommige van je medeslachtoffers durven iets verder dan jou te gaan. Als er iemand wordt vermoord, vindt er namelijk een klasrechtzaak plaats. Als je er niet in slaagt de moordenaar te ontmaskeren, sterven jullie allemaal en gaat hij vrijuit. Deze franchise staat enorm hoog aangeschreven bij fans van visual novels. Is het de geweldige dialoog, de kleurrijke personages, de catchy muziekjes of de detective gameplay? Het is allemaal even geweldig, en we kunnen niet wachten om ons terug te laten opsluiten in de knotsgekke wereld van Danganronpa.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties