Gamekalender oktober 2018: Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed Odyssey en meer

0

Ik zou willen zeggen dat het oktober is en het blockbusterseizoen eindelijk gestart is, maar vorige maand had best ook al heel wat kleppers op het menu. Deze maand doen we daar nog een schepje bovenop, met misschien wel de grootste en langstverwachte game van het jaar: Red Dead Redemption 2. Alsof dat nog niet genoeg was krijgen we er nog een nieuwe Assisin’s Creed en Call of Duty bovenop. Mega Man 11 zorgt voor de nodige retro-afwisseling en persoonlijk kijk ik eigenlijk ook wel uit naar de remaster van The World Ends With You. Geniet van jullie lege portemonnee!

PC

releaselijst pc oktober 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Mega Man 11 – 2 oktober 2018

Nils: Hij leeft. Gedaan met steeds een vernieuwde uitgave van de relieken uit het verleden. De meester der platforming is terug. Mega Man 11 ziet deze maand het levenslicht en het lijkt erop dat het de ultieme ode wordt aan de blauwe kanonnier. In een nieuwe grafische, maar eveneens zeer bekende stijl doorkruisen we de moeilijkste krochten die Capcom ons te bieden heeft. Met de introductie van het Double Gear-systeem brengt het ook wat nieuws naar voren. Deze vaardigheid stelt je in staat om zelfs de tijd te vertragen, wat het voor leveldesign des te interessanter maakt. Een onmogelijke situatie kan zo ineens in je voordeel uitdraaien. Combineer dat met de Megabuster, nieuwe vijanden en diens vaardigheden, en je hebt een Megaman die slim de link legt naar het verleden, maar duidelijk kijkt naar de toekomst.

Forza Horizon 4 – 2 oktober 2018

Alexander: Forza Horizon staat gekend voor grote open werelden doorspekt met allerlei races, time trials en extra uitdagingen. Na eerdere uitstappen naar Amerika, Italië en Australië is het nu de beurt aan toch wel hét racing-mekka van de wereld: het Verenigd Koninkrijk. Spelers krijgen de kans om de smalle Europese wegen te verkennen in een resem aan sportwagens. Nieuw zijn de toevoegingen van seizoenen, doorheen de carrièremodus verandert de wereld. Tijdens de winter kunnen bijvoorbeeld sommige rivieren dichtvriezen waardoor deze plotseling deel kunnen uitmaken van een circuit. Ook gaat het grip-niveau de verschillende weercondities beter representeren. Customisability is ook terug van de partij, ontwikkelaar en publisher Microsoft verklaart trots dat deze game het grootst aantal verschillende opties heeft in wagens, logo’s, mods en kleuren.

Call of Duty: Black Ops IIII – 2 oktober 2018

Alexander: Als gevestigde waarde binnen het shootergenre kan Call of Duty wel tellen. Toch ging het de laatste jaren iets minder vlot met dalende verkoopcijfers en meer ontevreden spelers. Het lijkt alsof een jaarlijkse release toch hun spelers niet meer even hard kon interesseren. Met de release van Call of Duty: Black Ops IIII lijkt het alsof het de ultieme poging is om opnieuw verkoopcijfers te realiseren zoals bij hun eerste games. De Black Ops-serie is alvast een van de meest geliefde CoD-reeksen die er bestaat. Maar vooral de toevoeging van de Battle Royal-modus doet velen terug geïnteresseerd opkijken. Call Of Duty: Blackout had een bèta-moment met reeds enorm veel belangstelling, deze modus zou weleens echt de dooddoener van PlayerUnknown’s Battlegrounds kunnen worden. Ook de geliefde nazi-zombie-spelmodus is terug. Bijzonder veel multiplayer content maar dit betekent ook dat deze game voor het éérst geen campagne-modus zal hebben. Benieuwd hoe de fanbase hiermee zal omgaan.

Assassin’s Creed Odyssey – 5 oktober 2018

Olivier: Ubisoft heeft hun reeks vorig jaar serieus aan de kaak gesteld. Assassin’s Creed Origins bleef enkel trouw aan de stijl, de gameplay kreeg een adrenaline-injectie. De reeks past nu tussen het rijtje van de huidige blockbustergames zoals The Witcher 3 en Horizon Zero Dawn. Je krijgt een open wereld met RPG-elementen zoals een levelsysteem, wapens en accessoires met eigen stats en zelfs een skill tree. Al deze nieuwigheden bleken succesvol genoeg om terug te keren in de nieuwste telg Assassin’s Creed Odyssey. Alleen keren we nog wat verder terug in de tijd en gaan we deze keer naar het Oude Griekenland. Applaus voor de dames en heren bij Ubisoft want het verleden ziet er weer heerlijk uit met hedendaagse visuals. Je zal vanaf nu ook kunnen kiezen of je als man of vrouw speelt en jouw keuzes doorheen het spel bepalen het einde van het verhaal. De nieuwe koers zorgt er ook voor dat je helemaal niet alle games meer hoeft te spelen om mee te zijn. Elke game kan gerust op zichzelf staan. Dus wie zin heeft in een ritje naar het Oude Griekenland is aan het juiste adres.

LEGO DC Super Villains – 19 oktober 2018

Jens Osaer: Wie intussen genoeg heeft van het feit dat videogames gedomineerd worden door goodie two shoes-superhelden mag eens bij LEGO gaan aankloppen. De Deense blokjesfabrikant zag namelijk ook in dat het coolste aspect van superheldenwerelden meestal toch de slechterik is. In LEGO DC Super Villains kruip je in de huid van één van die slechteriken. Maak je eigen baddie die het kan opnemen tegen het gevreesde Justice Syndicate, een vereniging van B-list superhelden die het recht eigen in handen nemen na de uitschakeling van de Justice League. Samen met bekende slechteriken als The Joker en Catwoman kan je je weg door het verhaal spelen. Wie niet genoeg krijgt van de LEGO DC-games zal hier zeker plezier uit weten te halen.

SoulCalibur VI – 19 oktober 2018

Olivier: Gerald of Rivia komt de laatste tijd wel vaker in de media. Naast zijn eigen Netflix-serie maakt hij ook zijn debuut in de fighting game SoulCalibur VI. Daarmee volgt hij andere bekenden op zoals Ezio uit Assassin’s Creed 2, Devil Jin uit Tekken en zelfs Yoda uit Star Wars. Hoewel zes nog steeds na vijf komt, is deze editie meer een reboot dan een vervolg. SoulCalibur VI gaat terug naar de roots en herwerkt de eerste game uit de reeks maar dan in een modern jasje en met drie extra personages. De gameplay blijft gelukkig hetzelfde: je hebt nog steeds een reeks personages die al dan niet één of twee wapens gebruiken. Daarnaast krijg je een extra manoeuvre Reversal Edge tot je beschikking. Daarmee kan je een snelle counter uitvoeren op een inkomende aanval. Na het succes van de laatste Tekken blijken fighting games terug aan populariteit te winnen, hopelijk kan SoulCalibur VI daar een graantje van meepikken.

PlayStation 4

releaselijst PlayStation 4 oktober 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Mega Man 11 – 2 oktober 2018

Nils: Hij leeft. Gedaan met steeds een vernieuwde uitgave van de relieken uit het verleden. De meester der platforming is terug. Mega Man 11 ziet deze maand het levenslicht en het lijkt erop dat het de ultieme ode wordt aan de blauwe kanonnier. In een nieuwe grafische, maar eveneens zeer bekende stijl doorkruisen we de moeilijkste krochten die Capcom ons te bieden heeft. Met de introductie van het Double Gear-systeem brengt het ook wat nieuws naar voren. Deze vaardigheid stelt je in staat om zelfs de tijd te vertragen, wat het voor leveldesign des te interessanter maakt. Een onmogelijke situatie kan zo ineens in je voordeel uitdraaien. Combineer dat met de Megabuster, nieuwe vijanden en diens vaardigheden, en je hebt een Megaman die slim de link legt naar het verleden, maar duidelijk kijkt naar de toekomst.

Mega Man 11 bij bol.com

Call of Duty: Black Ops IIII – 2 oktober 2018

Alexander: Als gevestigde waarde binnen het shootergenre kan Call of Duty wel tellen. Toch ging het de laatste jaren iets minder vlot met dalende verkoopcijfers en meer ontevreden spelers. Het lijkt alsof een jaarlijkse release toch hun spelers niet meer even hard kon interesseren. Met de release van Call of Duty: Black Ops IIII lijkt het alsof het de ultieme poging is om opnieuw verkoopcijfers te realiseren zoals bij hun eerste games. De Black Ops-serie is alvast een van de meest geliefde CoD-reeksen die er bestaat. Maar vooral de toevoeging van de Battle Royal-modus doet velen terug geïnteresseerd opkijken. Call Of Duty: Blackout had een bèta-moment met reeds enorm veel belangstelling, deze modus zou weleens echt de dooddoener van PlayerUnknown’s Battlegrounds kunnen worden. Ook de geliefde nazi-zombie-spelmodus is terug. Bijzonder veel multiplayer content maar dit betekent ook dat deze game voor het éérst geen campagne-modus zal hebben. Benieuwd hoe de fanbase hiermee zal omgaan.

Call of Duty: Black Ops IIII bij bol.com

Assassin’s Creed Odyssey – 5 oktober 2018

Olivier: Ubisoft heeft hun reeks vorig jaar serieus aan de kaak gesteld. Assassin’s Creed Origins bleef enkel trouw aan de stijl, de gameplay kreeg een adrenaline-injectie. De reeks past nu tussen het rijtje van de huidige blockbustergames zoals The Witcher 3 en Horizon Zero Dawn. Je krijgt een open wereld met RPG-elementen zoals een levelsysteem, wapens en accessoires met eigen stats en zelfs een skill tree. Al deze nieuwigheden bleken succesvol genoeg om terug te keren in de nieuwste telg Assassin’s Creed Odyssey. Alleen keren we nog wat verder terug in de tijd en gaan we deze keer naar het Oude Griekenland. Applaus voor de dames en heren bij Ubisoft want het verleden ziet er weer heerlijk uit met hedendaagse visuals. Je zal vanaf nu ook kunnen kiezen of je als man of vrouw speelt en jouw keuzes doorheen het spel bepalen het einde van het verhaal. De nieuwe koers zorgt er ook voor dat je helemaal niet alle games meer hoeft te spelen om mee te zijn. Elke game kan gerust op zichzelf staan. Dus wie zin heeft in een ritje naar het Oude Griekenland is aan het juiste adres.

Assassin’s Creed Odyssey bij bol.com

Starlink: Battle for Atlas – 16 oktober 2018

Jens Osaer: Speelgoed in videogames integreren is al enkele jaren een mogelijkheid. Denk maar aan Skylanders, Disney Infinity, LEGO Dimensions en de vele amiibo. Ubisoft wil nu ook een deel van de toys-to-life-taart en brengt deze maand Starlink: Battle for Atlas uit. In Starlink mag jij als speler een groep piloten tegen de grote kwaadaardige vijand sturen. Hoe je dat doet, is volledig aan jou, want je kan, met behulp van fysiek speelgoed, verschillende schepen samenstellen met elk hun eigen vaardigheden. Deze kan je dan nog eens laten besturen door een aantal piloten, die ook nog eens elk hun eigen talenten hebben. Starlink laat je dus piloten, schepen, en wapens kopen als fysiek speelgoed, dat je dan rond je controller kan bouwen zodat je verkozen combinatie in de game verschijnt.

Het spel zelf is een spaceship shooter waarbij je in de derde persoon rondvliegt en vijanden kan neermaaien. In Starlink zijn er zeven grote planeten, elk met hun eigen vijanden, asteroïden en nog tal van lekkers. Hoeveel piloten of schepen je moet kopen om het volledige verhaal te spelen is nog onduidelijk, maar aan de trailers en gameplay-videos die momenteel reeds online staan te zien, zal je menig big baddies mogen mollen voor je ruimteavontuur aan zijn einde komt. Mensen die geen interesse hebben in nog meer speelgoed, niet getreurd! Alle schepen, wapens en piloten zijn ook digitaal verkrijgbaar (voor een prijsje) waardoor je dus niet naar je lokale speelgoedboer hoeft te lopen telkens je een nieuwe combinatie wilt proberen. De game heeft ook een splitscreen multiplayer en Ubisoft belooft dat dit hun grootste open wereld-game tot op vandaag is.

Starlink: Battle for Atlas bij bol.com

LEGO DC Super Villains – 19 oktober 2018

Jens Osaer: Wie intussen genoeg heeft van het feit dat videogames gedomineerd worden door goodie two shoes-superhelden mag eens bij LEGO gaan aankloppen. De Deense blokjesfabrikant zag namelijk ook in dat het coolste aspect van superheldenwerelden meestal toch de slechterik is. In LEGO DC Super Villains kruip je in de huid van één van die slechteriken. Maak je eigen baddie die het kan opnemen tegen het gevreesde Justice Syndicate, een vereniging van B-list superhelden die het recht eigen in handen nemen na de uitschakeling van de Justice League. Samen met bekende slechteriken als The Joker en Catwoman kan je je weg door het verhaal spelen. Wie niet genoeg krijgt van de LEGO DC-games zal hier zeker plezier uit weten te halen.

LEGO DC Super Villains bij bol.com

SoulCalibur VI – 19 oktober 2018

Olivier: Gerald of Rivia komt de laatste tijd wel vaker in de media. Naast zijn eigen Netflix-serie maakt hij ook zijn debuut in de fighting game SoulCalibur VI. Daarmee volgt hij andere bekenden op zoals Ezio uit Assassin’s Creed 2, Devil Jin uit Tekken en zelfs Yoda uit Star Wars. Hoewel zes nog steeds na vijf komt, is deze editie meer een reboot dan een vervolg. SoulCalibur VI gaat terug naar de roots en herwerkt de eerste game uit de reeks maar dan in een modern jasje en met drie extra personages. De gameplay blijft gelukkig hetzelfde: je hebt nog steeds een reeks personages die al dan niet één of twee wapens gebruiken. Daarnaast krijg je een extra manoeuvre Reversal Edge tot je beschikking. Daarmee kan je een snelle counter uitvoeren op een inkomende aanval. Na het succes van de laatste Tekken blijken fighting games terug aan populariteit te winnen, hopelijk kan SoulCalibur VI daar een graantje van meepikken.

SoulCalibur VI bij bol.com

Just Dance 2019 – 26 oktober 2018

Niels: Serieus? Al die games deze maand en ik moet iets schrijven over Just Dance 2019? Bon, omdat Yves anders geen enkele game meer voor mij wil aanvragen (Niels pls – nvdr): vanaf 23 oktober kan je Just Dance 2019 in jouw Nintendo Switch/PlayStation 4/Wii/Xbox One/Xbox 360/Wii U* rammen en vervolgens euhm… ja, dansen dus. Het opzet blijft hetzelfde: kies een liedje en volg de choreografie via de motion controllers of de Just Dance Controller-app op je smartphone. De volledige soundtrack vind je op het internet. Op Wikipedia bijvoorbeeld. Veel dansplezier!
* schrappen wat niet past

Just Dance 2019 bij bol.com

Red Dead Redemption 2 – 26 oktober 2018

Michiel: Pardners, de beste Rockstar-reeks gaat eind oktober verder met een prequel die er bijzonder goed uitziet. Vergeet Grand Theft Auto en de moderne wereld, wij keren allemaal terug naar het Wilde Westen voor Red Dead Redemption 2. In deze prequel-met-naam-van-een-sequel spelen we niet meer als John Marston, maar neemt Arthur Morgan de teugels over. We gaan zo een 12-tal jaar terug in de tijd naar 1899. De beruchte bende van Dutch Van der Linde terroriseert landelijk Amerika, maar moet na een mislukte overval vluchten. Als bendelid moet Arthur Morgan zien uit te maken of hij nog wel het criminele leven wil, en wat zijn eigen idealen en doelen voor het leven zijn. Hopelijk is het verhaal even goed als het originele Red Dead Redemption, maar is er toch ook ruimte voor heerlijke cowboy-avonturen: duels, jagen op dieren, grote schietpartijen, treinen en banken overvallen, saloons bezoeken, gokken, dieven vangen, iconische geweren of een lasso gebruiken en door die verdomde bergleeuwen gedood worden. Ook hopen we zeker een aantal personages terugzien, zoals John, Abigail, Bonnie, Landon, Irish en nog veel meer.

Rockstar gaat er prat op dat het spel heel veel details bevat. Zo groeit niet alleen Arthur zijn baardhaar naarmate de tijd vordert, maar zouden ook de testikels van je paard krimpen in kouder water! Als bendelid kan je ook steeds naar het kamp of de schuilplaats van je bende om te gaan uitrusten en de rest wat beter te leren kennen. Naast de uitgebreide gameplay, willen we ook minstens even goede muziek als in de briljante soundtrack van het eerste deel, en verwachten we even mooie zonsondergangen als toen John Marston over de vlaktes reed. Red Dead Redemption was op alle vlakken een triomf, dus mag RDR 2 dat ook zijn.

Red Dead Redemption 2 bij bol.com

Xbox One

releaselijst Xbox One oktober 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Mega Man 11 – 2 oktober 2018

Nils: Hij leeft. Gedaan met steeds een vernieuwde uitgave van de relieken uit het verleden. De meester der platforming is terug. Mega Man 11 ziet deze maand het levenslicht en het lijkt erop dat het de ultieme ode wordt aan de blauwe kanonnier. In een nieuwe grafische, maar eveneens zeer bekende stijl doorkruisen we de moeilijkste krochten die Capcom ons te bieden heeft. Met de introductie van het Double Gear-systeem brengt het ook wat nieuws naar voren. Deze vaardigheid stelt je in staat om zelfs de tijd te vertragen, wat het voor leveldesign des te interessanter maakt. Een onmogelijke situatie kan zo ineens in je voordeel uitdraaien. Combineer dat met de Megabuster, nieuwe vijanden en diens vaardigheden, en je hebt een Megaman die slim de link legt naar het verleden, maar duidelijk kijkt naar de toekomst.

Mega Man 11 bij bol.com

Forza Horizon 4 – 2 oktober 2018

Alexander: Forza Horizon staat gekend voor grote open werelden doorspekt met allerlei races, time trials en extra uitdagingen. Na eerdere uitstappen naar Amerika, Italië en Australië is het nu de beurt aan toch wel hét racing-mekka van de wereld: het Verenigd Koninkrijk. Spelers krijgen de kans om de smalle Europese wegen te verkennen in een resem aan sportwagens. Nieuw zijn de toevoegingen van seizoenen, doorheen de carrièremodus verandert de wereld. Tijdens de winter kunnen bijvoorbeeld sommige rivieren dichtvriezen waardoor deze plotseling deel kunnen uitmaken van een circuit. Ook gaat het grip-niveau de verschillende weercondities beter representeren. Customisability is ook terug van de partij, ontwikkelaar en publisher Microsoft verklaart trots dat deze game het grootst aantal verschillende opties heeft in wagens, logo’s, mods en kleuren.

Forza Horizon 4 bij bol.com

Call of Duty: Black Ops IIII – 2 oktober 2018

Alexander: Als gevestigde waarde binnen het shootergenre kan Call of Duty wel tellen. Toch ging het de laatste jaren iets minder vlot met dalende verkoopcijfers en meer ontevreden spelers. Het lijkt alsof een jaarlijkse release toch hun spelers niet meer even hard kon interesseren. Met de release van Call of Duty: Black Ops IIII lijkt het alsof het de ultieme poging is om opnieuw verkoopcijfers te realiseren zoals bij hun eerste games. De Black Ops-serie is alvast een van de meest geliefde CoD-reeksen die er bestaat. Maar vooral de toevoeging van de Battle Royal-modus doet velen terug geïnteresseerd opkijken. Call Of Duty: Blackout had een bèta-moment met reeds enorm veel belangstelling, deze modus zou weleens echt de dooddoener van PlayerUnknown’s Battlegrounds kunnen worden. Ook de geliefde nazi-zombie-spelmodus is terug. Bijzonder veel multiplayer content maar dit betekent ook dat deze game voor het éérst geen campagne-modus zal hebben. Benieuwd hoe de fanbase hiermee zal omgaan.

Call of Duty Black Ops IIII bij bol.com

Assassin’s Creed Odyssey – 5 oktober 2018

Olivier: Ubisoft heeft hun reeks vorig jaar serieus aan de kaak gesteld. Assassin’s Creed Origins bleef enkel trouw aan de stijl, de gameplay kreeg een adrenaline-injectie. De reeks past nu tussen het rijtje van de huidige blockbustergames zoals The Witcher 3 en Horizon Zero Dawn. Je krijgt een open wereld met RPG-elementen zoals een levelsysteem, wapens en accessoires met eigen stats en zelfs een skill tree. Al deze nieuwigheden bleken succesvol genoeg om terug te keren in de nieuwste telg Assassin’s Creed Odyssey. Alleen keren we nog wat verder terug in de tijd en gaan we deze keer naar het Oude Griekenland. Applaus voor de dames en heren bij Ubisoft want het verleden ziet er weer heerlijk uit met hedendaagse visuals. Je zal vanaf nu ook kunnen kiezen of je als man of vrouw speelt en jouw keuzes doorheen het spel bepalen het einde van het verhaal. De nieuwe koers zorgt er ook voor dat je helemaal niet alle games meer hoeft te spelen om mee te zijn. Elke game kan gerust op zichzelf staan. Dus wie zin heeft in een ritje naar het Oude Griekenland is aan het juiste adres.

Assassin’s Creed Odyssey bij bol.com

Starlink: Battle for Atlas – 16 oktober 2018

Jens Osaer: Speelgoed in videogames integreren is al enkele jaren een mogelijkheid. Denk maar aan Skylanders, Disney Infinity, LEGO Dimensions en de vele amiibo. Ubisoft wil nu ook een deel van de toys-to-life-taart en brengt deze maand Starlink: Battle for Atlas uit. In Starlink mag jij als speler een groep piloten tegen de grote kwaadaardige vijand sturen. Hoe je dat doet, is volledig aan jou, want je kan, met behulp van fysiek speelgoed, verschillende schepen samenstellen met elk hun eigen vaardigheden. Deze kan je dan nog eens laten besturen door een aantal piloten, die ook nog eens elk hun eigen talenten hebben. Starlink laat je dus piloten, schepen, en wapens kopen als fysiek speelgoed, dat je dan rond je controller kan bouwen zodat je verkozen combinatie in de game verschijnt.

Het spel zelf is een spaceship shooter waarbij je in de derde persoon rondvliegt en vijanden kan neermaaien. In Starlink zijn er zeven grote planeten, elk met hun eigen vijanden, asteroïden en nog tal van lekkers. Hoeveel piloten of schepen je moet kopen om het volledige verhaal te spelen is nog onduidelijk, maar aan de trailers en gameplay-videos die momenteel reeds online staan te zien, zal je menig big baddies mogen mollen voor je ruimteavontuur aan zijn einde komt. Mensen die geen interesse hebben in nog meer speelgoed, niet getreurd! Alle schepen, wapens en piloten zijn ook digitaal verkrijgbaar (voor een prijsje) waardoor je dus niet naar je lokale speelgoedboer hoeft te lopen telkens je een nieuwe combinatie wilt proberen. De game heeft ook een splitscreen multiplayer en Ubisoft belooft dat dit hun grootste open wereld-game tot op vandaag is.

Starlink: Battle for Atlas bij bol.com

LEGO DC Super Villains – 19 oktober 2018

Jens Osaer: Wie intussen genoeg heeft van het feit dat videogames gedomineerd worden door goodie two shoes-superhelden mag eens bij LEGO gaan aankloppen. De Deense blokjesfabrikant zag namelijk ook in dat het coolste aspect van superheldenwerelden meestal toch de slechterik is. In LEGO DC Super Villains kruip je in de huid van één van die slechteriken. Maak je eigen baddie die het kan opnemen tegen het gevreesde Justice Syndicate, een vereniging van B-list superhelden die het recht eigen in handen nemen na de uitschakeling van de Justice League. Samen met bekende slechteriken als The Joker en Catwoman kan je je weg door het verhaal spelen. Wie niet genoeg krijgt van de LEGO DC-games zal hier zeker plezier uit weten te halen.

LEGO DC Super Villains bij bol.com

SoulCalibur VI – 19 oktober 2018

Olivier: Gerald of Rivia komt de laatste tijd wel vaker in de media. Naast zijn eigen Netflix-serie maakt hij ook zijn debuut in de fighting game SoulCalibur VI. Daarmee volgt hij andere bekenden op zoals Ezio uit Assassin’s Creed 2, Devil Jin uit Tekken en zelfs Yoda uit Star Wars. Hoewel zes nog steeds na vijf komt, is deze editie meer een reboot dan een vervolg. SoulCalibur VI gaat terug naar de roots en herwerkt de eerste game uit de reeks maar dan in een modern jasje en met drie extra personages. De gameplay blijft gelukkig hetzelfde: je hebt nog steeds een reeks personages die al dan niet één of twee wapens gebruiken. Daarnaast krijg je een extra manoeuvre Reversal Edge tot je beschikking. Daarmee kan je een snelle counter uitvoeren op een inkomende aanval. Na het succes van de laatste Tekken blijken fighting games terug aan populariteit te winnen, hopelijk kan SoulCalibur VI daar een graantje van meepikken.

SoulCalibur VI bij bol.com

Just Dance 2019 – 26 oktober 2018

Niels: Serieus? Al die games deze maand en ik moet iets schrijven over Just Dance 2019? Bon, omdat Yves anders geen enkele game meer voor mij wil aanvragen (Niels pls – nvdr): vanaf 23 oktober kan je Just Dance 2019 in jouw Nintendo Switch/PlayStation 4/Wii/Xbox One/Xbox 360/Wii U* rammen en vervolgens euhm… ja, dansen dus. Het opzet blijft hetzelfde: kies een liedje en volg de choreografie via de motion controllers of de Just Dance Controller-app op je smartphone. De volledige soundtrack vind je op het internet. Op Wikipedia bijvoorbeeld. Veel dansplezier!
* schrappen wat niet past

Just Dance 2019 bij bol.com

Red Dead Redemption 2 – 26 oktober 2018

Michiel: Pardners, de beste Rockstar-reeks gaat eind oktober verder met een prequel die er bijzonder goed uitziet. Vergeet Grand Theft Auto en de moderne wereld, wij keren allemaal terug naar het Wilde Westen voor Red Dead Redemption 2. In deze prequel-met-naam-van-een-sequel spelen we niet meer als John Marston, maar neemt Arthur Morgan de teugels over. We gaan zo een 12-tal jaar terug in de tijd naar 1899. De beruchte bende van Dutch Van der Linde terroriseert landelijk Amerika, maar moet na een mislukte overval vluchten. Als bendelid moet Arthur Morgan zien uit te maken of hij nog wel het criminele leven wil, en wat zijn eigen idealen en doelen voor het leven zijn. Hopelijk is het verhaal even goed als het originele Red Dead Redemption, maar is er toch ook ruimte voor heerlijke cowboy-avonturen: duels, jagen op dieren, grote schietpartijen, treinen en banken overvallen, saloons bezoeken, gokken, dieven vangen, iconische geweren of een lasso gebruiken en door die verdomde bergleeuwen gedood worden. Ook hopen we zeker een aantal personages terugzien, zoals John, Abigail, Bonnie, Landon, Irish en nog veel meer.

Rockstar gaat er prat op dat het spel heel veel details bevat. Zo groeit niet alleen Arthur zijn baardhaar naarmate de tijd vordert, maar zouden ook de testikels van je paard krimpen in kouder water! Als bendelid kan je ook steeds naar het kamp of de schuilplaats van je bende om te gaan uitrusten en de rest wat beter te leren kennen. Naast de uitgebreide gameplay, willen we ook minstens even goede muziek als in de briljante soundtrack van het eerste deel, en verwachten we even mooie zonsondergangen als toen John Marston over de vlaktes reed. Red Dead Redemption was op alle vlakken een triomf, dus mag RDR 2 dat ook zijn.

Red Dead Redemption 2 bij bol.com

Nintendo Switch

releaselijst Nintendo Switch oktober 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Mega Man 11 – 2 oktober 2018

Nils: Hij leeft. Gedaan met steeds een vernieuwde uitgave van de relieken uit het verleden. De meester der platforming is terug. Mega Man 11 ziet deze maand het levenslicht en het lijkt erop dat het de ultieme ode wordt aan de blauwe kanonnier. In een nieuwe grafische, maar eveneens zeer bekende stijl doorkruisen we de moeilijkste krochten die Capcom ons te bieden heeft. Met de introductie van het Double Gear-systeem brengt het ook wat nieuws naar voren. Deze vaardigheid stelt je in staat om zelfs de tijd te vertragen, wat het voor leveldesign des te interessanter maakt. Een onmogelijke situatie kan zo ineens in je voordeel uitdraaien. Combineer dat met de Megabuster, nieuwe vijanden en diens vaardigheden, en je hebt een Megaman die slim de link legt naar het verleden, maar duidelijk kijkt naar de toekomst.

Super Mario Party – 5 oktober 2018

Jens De Wit: Super Mario Party-noobs aller landen, verenigt u! Ongetwijfeld ben ik nu de enige die zich verenigt, aangezien deze knaller van een titel zo bekend en populair is dat ik me moet schamen. Reden temeer om deze titel ook voor de Switch aan te schaffen. Wat 1-2-Switch moest zijn bij de lancering, is Super Mario Party nu echt: een zalige party-game die zelfs de meest hardnekkige niet-gamers kan overtuigen om op zatte familiefeestjes de JoyCons toch te laten vieren. Maak vrienden en familie in met de Mariothon en bewijs je suprematie in de familie door alle ‘normale’ mensen de macht van een gamer te tonen. Of je maakt er een gezellig familiefeestje van, met een gezellig spel. De keuze is aan jou.

Super Mario Party bij bol.com

The World Ends With You: Final Remix – 12 oktober 2018

Nils: The World Ends With You: Final Remix is zo’n game die je kan beschrijven als een verborgen parel. Toen die destijds uitkwam, was het een titel die op de Nintendo DS lovend ontvangen werd, maar steeds onder de radar is gebleven. Zonde, moet Nintendo gedacht hebben. Maar dankzij het werk van enkele trouwe fans en een rotsvast geloof van Nintendo, ziet de RPG nu een vernieuwde versie van zichzelf uitkomen op de Switch. Daarmee lijkt opnieuw de groeiende mythe bevestigd dat “alles onvermijdelijk ook op de Switch terechtkomt”. TWEWY is een unieke rythm-based actie-RPG die je aan de hand van het touchscreen bestuurt (of de Joycons). Met een vreselijke intense, coole visuele stijl, een dijk van een verhaal en soundtrack is dit een titel die voor RPG-fans voor de Switch niet te missen is. De Final Remix-versie bevat trouwens een extra arc in het verhaal die op de vorige versie zelfs nog niet bestond. Perfecte game voor die dagelijkse pendelrit, lijkt ons.

Starlink: Battle for Atlas – 16 oktober 2018

Jens Osaer: Speelgoed in videogames integreren is al enkele jaren een mogelijkheid. Denk maar aan Skylanders, Disney Infinity, LEGO Dimensions en de vele amiibo. Ubisoft wil nu ook een deel van de toys-to-life-taart en brengt deze maand Starlink: Battle for Atlas uit. In Starlink mag jij als speler een groep piloten tegen de grote kwaadaardige vijand sturen. Hoe je dat doet, is volledig aan jou, want je kan, met behulp van fysiek speelgoed, verschillende schepen samenstellen met elk hun eigen vaardigheden. Deze kan je dan nog eens laten besturen door een aantal piloten, die ook nog eens elk hun eigen talenten hebben. Starlink laat je dus piloten, schepen, en wapens kopen als fysiek speelgoed, dat je dan rond je controller kan bouwen zodat je verkozen combinatie in de game verschijnt.

Het spel zelf is een spaceship shooter waarbij je in de derde persoon rondvliegt en vijanden kan neermaaien. In Starlink zijn er zeven grote planeten, elk met hun eigen vijanden, asteroïden en nog tal van lekkers. Hoeveel piloten of schepen je moet kopen om het volledige verhaal te spelen is nog onduidelijk, maar aan de trailers en gameplay-videos die momenteel reeds online staan te zien, zal je menig big baddies mogen mollen voor je ruimteavontuur aan zijn einde komt. Mensen die geen interesse hebben in nog meer speelgoed, niet getreurd! Alle schepen, wapens en piloten zijn ook digitaal verkrijgbaar (voor een prijsje) waardoor je dus niet naar je lokale speelgoedboer hoeft te lopen telkens je een nieuwe combinatie wilt proberen. De game heeft ook een splitscreen multiplayer en Ubisoft belooft dat dit hun grootste open wereld-game tot op vandaag is.

Starlink: Battle for Atlas bij bol.com

Dark Souls: Remastered – 19 oktober 2018

Michiel: Het lijkt onmogelijk dat iemand tegenwoordig nog nooit van Dark Souls gehoord heeft, maar het kan altijd dat mensen die enkel Nintendo-consoles hadden, dit spel of zijn sequels of spin-offs nog nooit zelf onder handen hebben kunnen nemen. Goed nieuws voor hen, want hopelijk hebben ze zin in de meest frustrerende treinritten ooit! In oktober kan je immers eindelijk Dark Souls: Remastered spelen op de Nintendo Switch! De remaster was een succes op de andere consoles en de pc, hopelijk is ze dat ook op de Switch. Je zal hier sterven, sterven en nog eens sterven, maar dat is helemaal niet erg, want elke dood leert je iets over je fouten of hoe je het de volgende keer moet aanpakken. Doorkruis de aartsmoeilijke wereld van Lordran, loop jezelf telkens weer dood op bazen of andere moeilijke momenten.

Waarom zou je dat nu in godsnaam willen doen? Een uitdaging overwinnen is altijd leuk, maar het gevoel dat je hier hebt wanneer je een moeilijke baas na veel proberen eindelijk kan overwinnen, is iets wat je moet beleven om het te begrijpen. Je kan zelf kiezen met welk soort wapen of magie je de uitdagingen wil aangaan, en ook qua bepantsering heb je veel keuze, of je dit nu tactisch doet of omdat je wil gaan Fashion Soulsen. Hierdoor (en door de grootte van het spel zelf) heb je een ongelooflijk groot herspeelbaarheidspotentieel. Verder heeft Dark Souls ook een schitterend level design. Overal vind je shortcuts, en na een tijdje zal je versteld staan van hoe bepaalde gebieden met elkaar verbonden zijn. Het mysterieuze verhaal is heerlijk doorheen het spel verweven en sommige NPC’s zijn echt memorabel, zeker in combinatie met de speciale amiibo. Waag je dus aan Dark Souls: Remastered, sterf meermaals, vloek, raak gefrustreerd, prijs de zon en amuseer je. Geloof ons, het is een dikke aanrader!

Dark Souls: Remastered bij bol.com

LEGO DC Super Villains – 19 oktober 2018

Jens Osaer: Wie intussen genoeg heeft van het feit dat videogames gedomineerd worden door goodie two shoes-superhelden mag eens bij LEGO gaan aankloppen. De Deense blokjesfabrikant zag namelijk ook in dat het coolste aspect van superheldenwerelden meestal toch de slechterik is. In LEGO DC Super Villains kruip je in de huid van één van die slechteriken. Maak je eigen baddie die het kan opnemen tegen het gevreesde Justice Syndicate, een vereniging van B-list superhelden die het recht eigen in handen nemen na de uitschakeling van de Justice League. Samen met bekende slechteriken als The Joker en Catwoman kan je je weg door het verhaal spelen. Wie niet genoeg krijgt van de LEGO DC-games zal hier zeker plezier uit weten te halen.

LEGO DC Super Villains bij bol.com

Just Dance 2019 – 26 oktober 2018

Niels: Serieus? Al die games deze maand en ik moet iets schrijven over Just Dance 2019? Bon, omdat Yves anders geen enkele game meer voor mij wil aanvragen (Niels pls – nvdr): vanaf 23 oktober kan je Just Dance 2019 in jouw Nintendo Switch/PlayStation 4/Wii/Xbox One/Xbox 360/Wii U* rammen en vervolgens euhm… ja, dansen dus. Het opzet blijft hetzelfde: kies een liedje en volg de choreografie via de motion controllers of de Just Dance Controller-app op je smartphone. De volledige soundtrack vind je op het internet. Op Wikipedia bijvoorbeeld. Veel dansplezier!
* schrappen wat niet past

Just Dance 2019 bij bol.com

Nintendo 3DS

releaselijst Nintendo 3DS oktober 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Luigi’s Mansion – 19 oktober 2018

Yves: Reports of my death are greatly exaggerated.” – Luigi, 2018. Stop dus allemaal even met jullie obsessie over Bowsette of wat Waluigi Sakurai heeft aangedaan, Luigi is where it’s at. Nog steeds eigenlijk. Want na het jaar van Luigi in 2013 is het groene broertje van Mario niet meer weg te denken uit het Nintendo-universum. Onlangs kondigde het Japanse bedrijf aan dat er een derde deel in de Luigi’s Mansion -reeks komt voor Switch, maar deze maand krijgen we alvast een remake van de eerste game voor 3DS. Ik noem het weldegelijk een remake, want de studio Grezzo deed eerder al hetzelfde met Ocarina of Time en Majora’s Mask voor mijn favoriete handheld. Het had misschien logischer geweest om de game te hermaken voor Switch, maar laat dat onze pret niet bederven. Deze klassieker, die origineel uitkwam bij de lancering van de GameCube, heeft terecht een cultstatus bereikt over de jaren heen. Nu kan een nieuwe generatie gamers kennismaken met dit pareltje. Net op tijd voor Halloween.

Luigi’s Mansion bij bol.com

Bol.com link

GeeksterNaar welke games kijk jij deze maand uit? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties