Gamekalender november 2018: Pokémon Let’s Go, Battlefield V en meer

0

Het seizoen van de lege portemonnees gaat gewoon verder nu het releaseseizoen stevig op gang is gekomen. We hebben weer minder tijd dan ons dierbaar is, maar mogen tegelijk niet klagen met zo’n aantal kwaliteitstitels in het verschiet. Deze maand markeert het debuut van de knotsgekke Taiko no Tatsujin-reeks in Europa, we krijgen het controversiële Battlefield V eindelijk in handen en de eerste Pokémon-game voor Switch is een feit. Hopelijk hebben jullie deze herfstvakantie al gebruikt om die backlog weg te werken. Veel speelplezier en tot volgende maand!

PC

releaselijst pc november 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Football Manager 2019 – 2 november 2018

Niels: De nieuwste versies van FIFA en Pro Evolution Soccer liggen al een tijdje in de winkelrekken, maar vanaf vrijdag 2 november kunnen ook de zelfverklaarde toptrainers hun hartje ophalen aan de nieuwe Football Manager 2019. Sports Interactive toonde in enkele filmpjes al wat voor nieuwigheden je kan verwachten in hun nieuwste telg. Zo kreeg de interface een volledige makeomake en gaat het tactiek- en trainingssysteem nòg dieper dan voorheen. Ook de nieuwste trends uit de voetbalwereld worden virtueel overgenomen, want doellijntechnologie en de beruchte VAR maken hun opwachting. Football Manager 2019, dat net als de vorige jaren ook een lightversie zal krijgen in de vorm van Touch en Mobile, belooft dus alweer een tikje diepgaander te worden en zo weer garant te staan voor enkele honderden – zo niet duizenden – uren speelplezier. Mijn vriendin is alvast gewaarschuwd. Sorry schat, ik heb nog een Champions Leaguetrofee te winnen vanavond.

Disclaimer: Bij het ter perse gaan was nog niet bekend of er in Football Manager 2019 ook als spelersmakelaar of verzamelaar van doosjes van luxehorloges gespeeld kan worden. De prijs van de ‘koop eens een ref om’-DLC is nog niet bekend.

Hitman 2  – 13 november 2018

Michiel: Een van mijn persoonlijke grootste hits van 2016 krijgt een vervolg. Na een turbulente en onzekere periode, mocht IO Interactive immers zelf verdergaan en Hitman 2 ontwikkelen. Deze keer is het geen in stukjes verkapt spel, maar krijgen we alles (op toekomstige DLC na) in één grote brok. Benieuwd of de meeste spelers zo snel mogelijk elke locatie zullen uitspelen of zich van elke missie methodisch volledig meester maken voor een andere missie te kiezen. De strijd tussen het ICA, Providence en de Shadow Client gaat in ieder geval verder. Hoe interessant dat verhaal zou zijn is niet zo belangrijk, zolang we maar leuke locaties kunnen bezoeken en op gevarieerde manieren en met een flinke dosis zwarte humor onze doelwitten om het leven kunnen brengen.

Toen Hitman nog bij Square Enix zat, werd beloofd dat we al onze unlocks uit het eerste seizoen in het tweede zouden mogen gebruiken, en zelfs alle missies konden herspelen. Dat kan nu niet meer, maar dankzij de legacy packs, kan je toch een aantal voorwerpen terug in je arsenaal opnemen. De originele zes missies komen ook terug, gratis voor wie seizoen één (en de bonusepisodes) heeft; aan te kopen voor anderen. Wie Patient Zero al heeft, kan ook dit opnieuw gratis spelen in Hitman 2. Daarnaast belooft Hitman 2 een aantal gameplay-elementen verfijnd te hebben, en er ook een paar extra toegevoegd te hebben. Zo kan je bepaalde truukjes zoals de brandblusser als ultieme accident kill niet meer gebruiken, werken spiegels naar behoren om je doelwitten te tonen wat er achter hen gebeurt en krijgen we eindelijk terug een koffertje om snipers of andere wapens in te verstoppen. Ook komt er echte multiplayer, in dit geval de Ghost Mode, waarbij je moet proberen sneller dan je tegenstander een aantal doelwitten uit de weg te ruimen. Ten slotte krijgen we naast een sniper mode ook weer een aantal elusive targets, waaronder als eerste een man die het al lang gewoon is om te sterven: Sean Bean.

Fallout 76  – 14 november 2018

Olivier: Bethesda scheerde al hoge toppen met hun Fallout-reeks in het verleden. Toen ze in mei dit jaar een nieuw deel aankondigden, waren velen dan ook enthousiast. Tegelijk had je ook een aantal ontevreden fans omdat Fallout 76 een multiplayer-only game bleek te zijn. Een petitie om een singleplayerverhaal toe te voegen werd snel door een duizendtal fans ondertekend. Bethesda houdt echter voet bij stuk en lanceert deze maand hun eerste online multiplayer-avontuur. Net zoals de vorige delen wordt de game een open wereld actie RPG en ook het V.A.T.S.- en SPECIAL-systeem worden opnieuw gebruikt. Het verhaal is een prequel op de andere games en NPC’s zal je niet vinden. De enige andere mensen die je ziet, zullen andere spelers zijn. Met een map die vier keer zo groot zal zijn dan Fallout 4 en gebaseerd op het Amerikaanse West-Virginia kijken we halsreikend uit naar Fallout 76.

Farming Simulator 19  – 20 november 2018

Jens De Wit: We leven in een prachtige, moderne era van technologie, onbeperkte mogelijkheden en al je dromen kunnen waarheid worden. En voor zij die niet ondernemend genoeg zijn om de zetel uit te komen, zijn er de simulators. Farming Simulator is daarbij één van de meest verregaande. Zoals je elk jaar een nieuwe FIFA of Football Manager krijgt voorgeschoteld, zo krijg je ook elk jaar een nieuwe versie van de digitale boerenstiel. Dit jaar mét paarden, hoezee!

Battlefield V – 20 november 2018

Alexander: Grijp de wapens want het is tijd voor all out war. Battlefield V keert terug naar de tijd van Wereldoorlog II. We kregen reeds de kans om de game te spelen tijdens Gamescom en waren alvast tevreden met de eerste indrukken. Het is nu uitkijken of EA en ontwikkelaar DICE de hoge verwachtingen ook effectief kunnen verzilveren. De nieuwe Battlefield heeft buiten de typische verbeteringen op audiovisueel vlak ook enkele nieuwe nieuwe (of terugkerende) features. De Frostbite-engine laat zo opnieuw vernietigbare gebouwen toe. Ook het bouwen van verstevigingen door spelers zorgt voor nieuwe opties. Wij zijn vooral benieuwd hoe EA het inkomstenmodel voor deze game gaat uitbouwen, er is immers géén DLC aangekondigd. Ten slotte sprint EA ook op de Battle Royal-trein; al is het, volgens DICE, met een Battlefield-draai eraan.

Darksiders III – 27 november 2018

Jens De Wit: Darksiders III vertoont zijn gelaat aan het einde van de maand. Fans van de serie hebben er hun klok op gelijk gesteld, en voor de andere draait de wereld gewoon door. Tenzij het spel plots werkelijkheid wordt natuurlijk, want dan sterven we allemaal aan de apocalypse. Denk ik, want ik heb het spel nooit gespeeld, maar zo ziet het er alleszins uit. Voor fans van het hack and slash-genre is het een leuke afleiding, voor mij eerder een verslaving die ik moet negeren vooraleer ik weken van de aardbol verdwijn, opgezogen in wat er een heerlijk stuk vertier uitziet.

PlayStation 4

releaselijst PlayStation 4 november 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Taiko no Tatsujin: Drum Session! – 2 november 2018

Nils: Het is zover. De Japanse rhythm & drum-game en arcade-fenomeen Taiko no Tatsujin komt EINDELIJK naar het Westen. Al kan je deze PS4-versie, in tegenstelling tot zijn broertje op de Switch, enkel digitaal aanschaffen. Maak je polsen alvast maar nat voor intens drumplezier met je vrienden, vijanden en huisdieren. Je kan het zelfs op afstand opnemen tegen elkaar via het online score-systeem dat tussen spelers kan uitgewisseld worden. Benieuwd of de game ook zo hard zal aanslaan hier als in het Westen. Haha, slaan.

Tetris Effect – 9 november 2018

Jens: Wie het concept van Tetris nog niet kent, woont waarschijnlijk al 34 jaar onder een steen. Je stapelt verschillende vormen op elkaar, elk bestaande uit vier blokjes. Wanneer je een volle rij kan bouwen verdwijnt die en krijg je een hoop punten. Het doel van het spel is dan ook om zo’n hoog mogelijke score te halen. De bekendste versie van het spel is wellicht die op de Nintendo Game Boy, maar zo goed als elke mogelijke console heeft de game vroeg of laat wel in zijn aanbod gehad. Het verslavende effect van Tetris zorgde ervoor dat mensen zodanig vaak speelden dat ze de Tetris-vormen ook zagen rondvliegen terwijl ze niet speelden, dat werd het Tetris Effect genoemd. Vandaar de benaming van deze versie. Tetris Effect verschijnt op 9 november voor PS4 en is VR-compatibel. In Tetris Effect word je omringd door driedimensionale werelden en effecten die veranderen naargelang je speelstijl. De effecten en muziek zorgen na een tijd voor een psychedelisch effect en voor liefhebbers van Tetris lijkt dit een mooie moderne remake. De gameplay van Tetris is jaren geleden al perfect gebouwd, dus daar werd in deze game ook niet teveel aan gesleuteld. De visuals en de muziek zorgen dan wel weer voor een mooi en vernieuwend effect.

Tetris Effect bij bol.com

Hitman 2  – 13 november 2018

MichielEen van mijn persoonlijke grootste hits van 2016 krijgt een vervolg. Na een turbulente en onzekere periode, mocht IO Interactive immers zelf verdergaan en Hitman 2 ontwikkelen. Deze keer is het geen in stukjes verkapt spel, maar krijgen we alles (op toekomstige DLC na) in één grote brok. Benieuwd of de meeste spelers zo snel mogelijk elke locatie zullen uitspelen of zich van elke missie methodisch volledig meester maken voor een andere missie te kiezen. De strijd tussen het ICA, Providence en de Shadow Client gaat in ieder geval verder. Hoe interessant dat verhaal zou zijn is niet zo belangrijk, zolang we maar leuke locaties kunnen bezoeken en op gevarieerde manieren en met een flinke dosis zwarte humor onze doelwitten om het leven kunnen brengen.

Toen Hitman nog bij Square Enix zat, werd beloofd dat we al onze unlocks uit het eerste seizoen in het tweede zouden mogen gebruiken, en zelfs alle missies konden herspelen. Dat kan nu niet meer, maar dankzij de legacy packs, kan je toch een aantal voorwerpen terug in je arsenaal opnemen. De originele zes missies komen ook terug, gratis voor wie seizoen één (en de bonusepisodes) heeft; aan te kopen voor anderen. Wie Patient Zero al heeft, kan ook dit opnieuw gratis spelen in Hitman 2. Daarnaast belooft Hitman 2 een aantal gameplay-elementen verfijnd te hebben, en er ook een paar extra toegevoegd te hebben. Zo kan je bepaalde truukjes zoals de brandblusser als ultieme accident kill niet meer gebruiken, werken spiegels naar behoren om je doelwitten te tonen wat er achter hen gebeurt en krijgen we eindelijk terug een koffertje om snipers of andere wapens in te verstoppen. Ook komt er echte multiplayer, in dit geval de Ghost Mode, waarbij je moet proberen sneller dan je tegenstander een aantal doelwitten uit de weg te ruimen. Ten slotte krijgen we naast een sniper mode ook weer een aantal elusive targets, waaronder als eerste een man die het al lang gewoon is om te sterven: Sean Bean.

Hitman 2 bij bol.com

Spyro Reignited Trilogy – 13 november 2018

Jens: Ooit was er een periode waarin elke mogelijke console zijn eigen mascotte platformgames had. Nintendo had Mario, SEGA had Sonic, en Sony’s Playstation had Crash Bandicoot en Spyro The Dragon. Beide franchises hebben de laatste jaren nog nieuwe games gehad op verschillende platformen, maar fans van het eerste uur zullen voor altijd zweren bij de originele trilogieën op de originele Playstation.  Crash kreeg een tijdje geleden al zijn eigen remaster-trilogie, en fans speculeerden onmiddelijk dat Spyro de volgende zou zijn. De vraag naar de remaster was er overduidelijk, en Activision, die momenteel de Spyro-licentie bezitten, hebben studio Toys For Bob (bekend van de Skylanders-franchise) meteen aan het werk gezet. De Reignited Trilogy is bedoeld als een exacte remake van de oude games, met opgepoetste graphics. Tijdens Gamescom in augustus had ik al een kans om Spyro uit te testen op de PS4 en ik was meteen verkocht. Spyro voelt en speelt zoals ik het me herinner en dat is alles wat ik wou van deze games. De games uit mijn jeugd, maar dan iets mooier.

In de Spyro-games kan je rennen, springen, vliegen, vuurspuwen, kopstoten uitdelen en zoveel meer. Er zijn tal van vijanden te verslaan en diamantjes te verzamelen. Je wordt bijgestaan door Sparx, een libelle die Spyro’s beste vriend is en werkt als een hitpoints-indicator. De wereld zit vol kleurrijke personages, zowel vrienden als vijanden, en de trilogie zal ons drie van de beste games op de originele Playstation bieden voor de prijs van één. Fans van mascotte platformers raden we sowieso aan om dit spel in de gaten te houden.

Spyro Reignited Trilogy bij bol.com

Fallout 76 – 14 november 2018

Olivier: Bethesda scheerde al hoge toppen met hun Fallout-reeks in het verleden. Toen ze in mei dit jaar een nieuw deel aankondigden, waren velen dan ook enthousiast. Tegelijk had je ook een aantal ontevreden fans omdat Fallout 76 een multiplayer-only game bleek te zijn. Een petitie om een singleplayerverhaal toe te voegen werd snel door een duizendtal fans ondertekend. Bethesda houdt echter voet bij stuk en lanceert deze maand hun eerste online multiplayer-avontuur. Net zoals de vorige delen wordt de game een open wereld actie RPG en ook het V.A.T.S.- en SPECIAL-systeem worden opnieuw gebruikt. Het verhaal is een prequel op de andere games en NPC’s zal je niet vinden. De enige andere mensen die je ziet, zullen andere spelers zijn. Met een map die vier keer zo groot zal zijn dan Fallout 4 en gebaseerd op het Amerikaanse West-Virginia kijken we halsreikend uit naar Fallout 76.

Fallout 76 bij bol.com

Battlefield V – 20 november 2018

Alexander: Grijp de wapens want het is tijd voor all out war. Battlefield V keert terug naar de tijd van Wereldoorlog II. We kregen reeds de kans om de game te spelen tijdens Gamescom en waren alvast tevreden met de eerste indrukken. Het is nu uitkijken of EA en ontwikkelaar DICE de hoge verwachtingen ook effectief kunnen verzilveren. De nieuwe Battlefield heeft buiten de typische verbeteringen op audiovisueel vlak ook enkele nieuwe nieuwe (of terugkerende) features. De Frostbite-engine laat zo opnieuw vernietigbare gebouwen toe. Ook het bouwen van verstevigingen door spelers zorgt voor nieuwe opties. Wij zijn vooral benieuwd hoe EA het inkomstenmodel voor deze game gaat uitbouwen, er is immers géén DLC aangekondigd. Ten slotte sprint EA ook op de Battle Royal-trein; al is het, volgens DICE, met een Battlefield-draai eraan.

Battlefield V bij bol.com

Farming Simulator 19  – 20 november 2018

Jens De Wit: We leven in een prachtige, moderne era van technologie, onbeperkte mogelijkheden en al je dromen kunnen waarheid worden. En voor zij die niet ondernemend genoeg zijn om de zetel uit te komen, zijn er de simulators. Farming Simulator is daarbij één van de meest verregaande. Zoals je elk jaar een nieuwe FIFA of Football Manager krijgt voorgeschoteld, zo krijg je ook elk jaar een nieuwe versie van de digitale boerenstiel. Dit jaar mét paarden, hoezee!

Farming Simulator 19 bij bol.com

Darksiders III – 27 november 2018

Jens De Wit: Darksiders III vertoont zijn gelaat aan het einde van de maand. Fans van de serie hebben er hun klok op gelijk gesteld, en voor de andere draait de wereld gewoon door. Tenzij het spel plots werkelijkheid wordt natuurlijk, want dan sterven we allemaal aan de apocalypse. Denk ik, want ik heb het spel nooit gespeeld, maar zo ziet het er alleszins uit. Voor fans van het hack and slash-genre is het een leuke afleiding, voor mij eerder een verslaving die ik moet negeren vooraleer ik weken van de aardbol verdwijn, opgezogen in wat er een heerlijk stuk vertier uitziet.

Darksiders III bij bol.com

Xbox One

releaselijst Xbox One november 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Hitman 2 – 13 november 2018

MichielEen van mijn persoonlijke grootste hits van 2016 krijgt een vervolg. Na een turbulente en onzekere periode, mocht IO Interactive immers zelf verdergaan en Hitman 2 ontwikkelen. Deze keer is het geen in stukjes verkapt spel, maar krijgen we alles (op toekomstige DLC na) in één grote brok. Benieuwd of de meeste spelers zo snel mogelijk elke locatie zullen uitspelen of zich van elke missie methodisch volledig meester maken voor een andere missie te kiezen. De strijd tussen het ICA, Providence en de Shadow Client gaat in ieder geval verder. Hoe interessant dat verhaal zou zijn is niet zo belangrijk, zolang we maar leuke locaties kunnen bezoeken en op gevarieerde manieren en met een flinke dosis zwarte humor onze doelwitten om het leven kunnen brengen.

Toen Hitman nog bij Square Enix zat, werd beloofd dat we al onze unlocks uit het eerste seizoen in het tweede zouden mogen gebruiken, en zelfs alle missies konden herspelen. Dat kan nu niet meer, maar dankzij de legacy packs, kan je toch een aantal voorwerpen terug in je arsenaal opnemen. De originele zes missies komen ook terug, gratis voor wie seizoen één (en de bonusepisodes) heeft; aan te kopen voor anderen. Wie Patient Zero al heeft, kan ook dit opnieuw gratis spelen in Hitman 2. Daarnaast belooft Hitman 2 een aantal gameplay-elementen verfijnd te hebben, en er ook een paar extra toegevoegd te hebben. Zo kan je bepaalde truukjes zoals de brandblusser als ultieme accident kill niet meer gebruiken, werken spiegels naar behoren om je doelwitten te tonen wat er achter hen gebeurt en krijgen we eindelijk terug een koffertje om snipers of andere wapens in te verstoppen. Ook komt er echte multiplayer, in dit geval de Ghost Mode, waarbij je moet proberen sneller dan je tegenstander een aantal doelwitten uit de weg te ruimen. Ten slotte krijgen we naast een sniper mode ook weer een aantal elusive targets, waaronder als eerste een man die het al lang gewoon is om te sterven: Sean Bean.

Hitman 2 bij bol.com

Spyro Reignited Trilogy – 13 november 2018

Jens: Ooit was er een periode waarin elke mogelijke console zijn eigen mascotte platformgames had. Nintendo had Mario, SEGA had Sonic, en Sony’s Playstation had Crash Bandicoot en Spyro The Dragon. Beide franchises hebben de laatste jaren nog nieuwe games gehad op verschillende platformen, maar fans van het eerste uur zullen voor altijd zweren bij de originele trilogieën op de originele Playstation.  Crash kreeg een tijdje geleden al zijn eigen remaster-trilogie, en fans speculeerden onmiddelijk dat Spyro de volgende zou zijn. De vraag naar de remaster was er overduidelijk, en Activision, die momenteel de Spyro-licentie bezitten, hebben studio Toys For Bob (bekend van de Skylanders-franchise) meteen aan het werk gezet. De Reignited Trilogy is bedoeld als een exacte remake van de oude games, met opgepoetste graphics. Tijdens Gamescom in augustus had ik al een kans om Spyro uit te testen op de PS4 en ik was meteen verkocht. Spyro voelt en speelt zoals ik het me herinner en dat is alles wat ik wou van deze games. De games uit mijn jeugd, maar dan iets mooier.

In de Spyro-games kan je rennen, springen, vliegen, vuurspuwen, kopstoten uitdelen en zoveel meer. Er zijn tal van vijanden te verslaan en diamantjes te verzamelen. Je wordt bijgestaan door Sparx, een libelle die Spyro’s beste vriend is en werkt als een hitpoints-indicator. De wereld zit vol kleurrijke personages, zowel vrienden als vijanden, en de trilogie zal ons drie van de beste games op de originele Playstation bieden voor de prijs van één. Fans van mascotte platformers raden we sowieso aan om dit spel in de gaten te houden.

Spyro Reignited Trilogy bij bol.com

Fallout 76 – 14 november 2018

Olivier: Bethesda scheerde al hoge toppen met hun Fallout-reeks in het verleden. Toen ze in mei dit jaar een nieuw deel aankondigden, waren velen dan ook enthousiast. Tegelijk had je ook een aantal ontevreden fans omdat Fallout 76 een multiplayer-only game bleek te zijn. Een petitie om een singleplayerverhaal toe te voegen werd snel door een duizendtal fans ondertekend. Bethesda houdt echter voet bij stuk en lanceert deze maand hun eerste online multiplayer-avontuur. Net zoals de vorige delen wordt de game een open wereld actie RPG en ook het V.A.T.S.- en SPECIAL-systeem worden opnieuw gebruikt. Het verhaal is een prequel op de andere games en NPC’s zal je niet vinden. De enige andere mensen die je ziet, zullen andere spelers zijn. Met een map die vier keer zo groot zal zijn dan Fallout 4 en gebaseerd op het Amerikaanse West-Virginia kijken we halsreikend uit naar Fallout 76.

Fallout 76 bij bol.com

Battlefield V – 20 november 2018

Alexander: Grijp de wapens want het is tijd voor all out war. Battlefield V keert terug naar de tijd van Wereldoorlog II. We kregen reeds de kans om de game te spelen tijdens Gamescom en waren alvast tevreden met de eerste indrukken. Het is nu uitkijken of EA en ontwikkelaar DICE de hoge verwachtingen ook effectief kunnen verzilveren. De nieuwe Battlefield heeft buiten de typische verbeteringen op audiovisueel vlak ook enkele nieuwe nieuwe (of terugkerende) features. De Frostbite-engine laat zo opnieuw vernietigbare gebouwen toe. Ook het bouwen van verstevigingen door spelers zorgt voor nieuwe opties. Wij zijn vooral benieuwd hoe EA het inkomstenmodel voor deze game gaat uitbouwen, er is immers géén DLC aangekondigd. Ten slotte sprint EA ook op de Battle Royal-trein; al is het, volgens DICE, met een Battlefield-draai eraan.

Battlefield V bij bol.com

Farming Simulator 19 – 20 november 2018

Jens De Wit: We leven in een prachtige, moderne era van technologie, onbeperkte mogelijkheden en al je dromen kunnen waarheid worden. En voor zij die niet ondernemend genoeg zijn om de zetel uit te komen, zijn er de simulators. Farming Simulator is daarbij één van de meest verregaande. Zoals je elk jaar een nieuwe FIFA of Football Manager krijgt voorgeschoteld, zo krijg je ook elk jaar een nieuwe versie van de digitale boerenstiel. Dit jaar mét paarden, hoezee!

Farming Simulator 19 bij bol.com

Darksiders III – 27 november 2018

Jens De Wit: Darksiders III vertoont zijn gelaat aan het einde van de maand. Fans van de serie hebben er hun klok op gelijk gesteld, en voor de andere draait de wereld gewoon door. Tenzij het spel plots werkelijkheid wordt natuurlijk, want dan sterven we allemaal aan de apocalypse. Denk ik, want ik heb het spel nooit gespeeld, maar zo ziet het er alleszins uit. Voor fans van het hack and slash-genre is het een leuke afleiding, voor mij eerder een verslaving die ik moet negeren vooraleer ik weken van de aardbol verdwijn, opgezogen in wat er een heerlijk stuk vertier uitziet.

Darksiders III bij bol.com

Nintendo Switch

releaselijst Nintendo Switch november 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! – 2 november 2018

Nils: Tesamen met de PS4-versie gaat de allereerste intrede van de Japanse rhythm-game Taiko no Tastujin in het Westen ook gepaard met een Switch-versie. In tegenstelling tot zijn broertje op de PS4 kan je deze versie wel als retailversie aanschaffen, én zelfs gepaard aankopen met de traditionele Tatacon Drum Controllers. Terwijl je Joy-Con Controllers’ hypersensitieve motion controls meteen als drumsticks dienen. Je kan er zelfs een Arcade-versie van de Taiko-drum bij aanschaffen om de game te spelen zoals hij doorheen de jaren succesvol is geworden. In Arcade-modus. De Switch-versie zal ook exclusieve Nintendo-songs bevatten, waaronder liedjes uit Super Mario Odyssey of zelfs Splatoon! Is er een nieuwe Donkey Konga geboren?

Taiko no Tatsujin bij bol.com

Diablo III Eternal Collection – 2 november 2018

Olivier: Diablo III komt eindelijk naar de Switch met een uitgebreid pakket. Je krijgt de Ultimate Evil-editie samen met de Rise of the Necromancer-uitbreiding. Daarmee kan je opnieuw met 4 vrienden aan de slag als crusader, barbarian, witch doctor, demon hunter, monk, wizard of necromancer in de Sanctuary-wereld. Wie nog geen Diablo gespeeld heeft: je kijkt van bovenaf op je personage en gebruikt skills om de hordes vijanden neer te slaan. Daardoor verzamel je hopen loot die je onderling kan verdelen om zo steeds sterker te worden. Zo ga je van de ene kerker naar de andere met een duister verhaal als leidraad. Het feit dat je deze verslavende game op een toestel als de Switch kan spelen, is gewoonweg zalig. Daarom zullen we je het ook niet kwalijk nemen als je deze game opnieuw in huis haalt.

Diablo III Eternal Collection bij bol.com

Pokémon Let’s Go: Pikachu & Eevee – 16 november 2018

Yves: Ik weet niet hoe ik zelf moet uitleggen hoe hyped ik ben voor Pokémon Let’s Go. Ik ben al grote fan van de reeks sinds de release van de eerste game bijna 20 jaar geleden. Het was mijn eerste echte JRPG en ik was meteen hooked aan het genre. Nu komt de wens van menig Pokémon-fan eindelijk uit: een echte RPG op de console. Bovendien is het dan nog eens een remake van fan-favorite Pokémon Yellow. Iemand knijp mij. Ironisch genoeg moet ik de release van deze game missen omdat ik in het hart van de Pokémon-natie verblijf op 16 november. Ik zal er overspoeld worden door marketing en hype, zeker wanneer we met Geekster een bezoek brengen aan het Pokémon Centre DX in Tokyo. Meer hierover later. Ik weet alvast welke game mij staat op te wachten wanneer ik terug thuis ben.

Pokémon Let’s Go! Pikachu bij bol.com

Pokémon Let’s Go! Eevee bij bol.com

Sid Meier’s Civilization VI – 16 november 2018

Michiel: Het zesde deel uit de populaire Civilization-reeks komt nu ook naar de Switch. In dit 4X-spel van Firaxis moet je nog steeds in een anachronistische omgeving beurt per beurt een beschaving proberen tot de grootste ter wereld te maken, zonder door andere volkeren van de kaart geveegd te worden. Elke beurt kan je je troepen verplaatsen, je steden uitbouwen, technologieën ontwikkelen of je wetten aanpassen. Wereldleiders zoals Trajanus, Saladin of Ghandi zijn even bereid om je te helpen of een alliantie met je te sluiten als om je van de kaart te vegen met nucleaire wapens (en zoals Civ-veteranen weten, doet vooral Ghandi dit laatste graag!). Civilization VI gebruiken in een geschiedenisles is niet zo een goed idee, maar amusant is het wel. Zoals altijd kan je kiezen voor welke soort overwinning jij wil gaan (en moet je je tegenstanders verhinderen om zelf in de buurt van zo’n overwinning te komen): ga je bijvoorbeeld voor een totale militaire overheersing, een religieuze overwinning, of de erkenning als de slimste mens ter wereld? Nieuw in dit zesde deel is het feit dat je je stad nu ook moet uitbouwen in de zeshoeken rondom de stad, om zo een aantal bonussen te krijgen. Door alle verschillende systemen komt de one more turn-ziekte ook hier weer sterk naar boven.

Civilization VI bij bol.com

GeeksterNaar welke games kijk jij deze maand uit? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties