Gamekalender november 2017: even op adem komen?

0

Na de zondvloed van oktober zijn we toe aan een kleine adempauze. Of toch niet? Met een nieuwe Call of Duty en Star Wars Battlefront II kunnen we het nauwelijks een rustige maand noemen. Bovendien komt er ook nog een nieuwe Pokémon-game uit. Verder krijgt de Switch eindelijk een reeks third-partygames op zijn menu en brengt Nintendo de langverwachte Animal Crossing-game voor smart devices op de markt eind deze maand. We vatten alles nog eens samen in onze handige maandelijkse kalender.

PC

releaselijst pc november 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Call of Duty: WWII – 3 november 2017

Alexander: Het is bijna een decennium geleden, sinds World At War (2008) maar de Call Of Duty-franchise keert terug naar WO II. Deze omkering was geen enorme verrassing, in tegenstelling tot de visie van de makers was het merendeel van de spelers niet meer te vinden voor een té futuristische Call Of Duty-game. De eer voor het maken van deze game ligt ditmaal bij Sledgehammer Games. Spelers mogen zich verwachten aan de iconische maps zoals Carentan, Omaha Beach en onze eigenste Ardennen. Ook zijn de gekende co-op Nazi Zombies weer van de partij. Gloednieuw zijn de divisies. In de multiplayermodus kies je één van de vijf divisies. Iedere keuze brengt unieke vaardigheden met zich mee zoals eenbayonet-charge voor infanterie en perks zoals 2 attachments voor je wapen. Wij, en velen, zijn alvast enorm benieuwd naar deze Call Of Duty. Het is uiteraard afwachten of de game zijn kwaliteit gaan bevestigen.

Sonic Forces – 7 november 2017

Jens: Sonic, het zorgenkindje van SEGA, blijft maar terugkomen. Na het eerste lichtpuntje in Sonic Mania lijkt de situatie voor onze blauwe vriend positief te veranderen. Sonic Forces is de laatste poging van het Sonic Team om de egel opnieuw in onze harten te laten nestelen. De positieve elementen uit de voorgaande positief ontvangen games zoals Generations worden hier dan ook opnieuw aangewend voor een hypersonische ervaring. Met Classic en Modern Sonic doorploeg je immers weer de gekste levels, maar heb je ook je eigen personage dat hen kan bijstaan. Kan dit het succes van Sonic Mania evenaren? Of zou het weer een toevoeging zijn in de Sonic Hall of Shame? We zijn benieuwd!

Hitman: Game of the Year Edition – 7 november 2017

Michiel: Hoewel het schitterende Hitman Season One al een Complete Edition heeft gekregen, heeft ontwikkelaar (en intussen zelfstandige uitgever!) IO Interactive ervoor gekozen om een soort Extended Cut op ons los te laten in de GOTY Edition. Je kan heel de collectie kopen, met alle content die er tot nu toe is inzit, maar wie het spel al heeft, kan zich voor €20 de nieuwe moordpartijen aanschaffen. De GOTY belooft ons niet enkel een paar nieuwe wapens en outfits (waaronder eentje als ieders favoriete moordzuchtige clown), maar ook een nieuwe bonuscampagne. Voor je helemaal uit je dak gaat, moet je wel weten dat deze missies zich op al bestaande locaties zullen afspelen, maar dat net zoals in de bonusepisode de locaties wat aangepast zullen zijn. Hopelijk zijn er genoeg dingen veranderd in Bangkok, Hokkaido, Colorado en (voor de vierde keer!) Sapienza. Zelfs voor wie de DLC niet zou kopen, komt er trouwens een update waarbij je in ieder geval nog eens kan proberen om de gemiste (maar niet de gefaalde!) Elusive Target challenges aan te pakken. Wij hebben onze liefde voor dit spel in het verleden niet onder stoelen of banken gestoken, en kijken dan ook weer uit naar die perfecte mix van sociale stealth en zwarte humor.

Football Manager 2018 – 10 november 2017

Niels: De traditionele kleppers FIFA en Pro Evolution Soccer kreeg je in september al op je bord, maar voor de meer doordachte liefhebbers van het spelletje genaamd voetbal staat november al sinds jaar en dag met stip aangeduid in de agenda. Op 10 november is het immers tijd voor Football Manager 2018, de voetbalmanagementreeks die elk jaar opnieuw miljoenen gamers laat ontpoppen tot de nieuwe José Mourinho of Pep Guardiola. Sports Interactive sleutelde alweer wat bij aan de succesformule, en bouwde voor deze game zelfs de mogelijkheid tot homoseksuele voetballers in. Dat zal voorlopig niet gebeuren met de ‘echte’ spelers op het spel, wel met de newgens die na elk seizoen in de jeugdploegen verschijnen. Ook de Brexit, die vorig seizoen al in voorganger Football Manager 2017 geïmplementeerd werd, zal opnieuw aanwezig zijn. Met in totaal 1300 scouts die voor een database van meer dan 700.000 spelers, trainers, fysiotherapeuten en dergelijke meer zorgen, belooft ook Football Manager 2018 opnieuw de reputatie van meest diepgravende voetbalmanagementgame ooit te gaan staven.

Need for Speed Payback – 10 november 2017

Olivier: De laatste jaren bracht de Need for Speed-reeks een aantal minder boeiende games en één weinig memorabele film. Hopelijk keert dit jaar het tij voor EA en Ghost Games met deze nieuwe Need for Speed Payback. Drie personages, Tyler, Mac en Jess, slaan de handen in elkaar om wraak te nemen op een criminele organisatie, The House. Dat vormt de basis voor een game die zich ergens tussen Ocean’s Eleven en de Fast & Furious-franchise zou moeten bevinden. Van overvalmissies tot spectaculaire autoachtervolgingen, we krijgen het allemaal beloofd in deze laatste Need for Speed. Elke crash die je kunt afdwingen wordt in slowmotion bekeken en ziet er heftig uit! Wagens krijgen voor het eerst een klassesysteem zodat je voor elke missie de beste optie kunt kiezen. In het begin zijn je keuzes beperkt, maar naarmate de game vordert, zul je over een heuse garage beschikken. Elke wagen kun je dan nog eens tot in de details gaan aanpassen. Met een nieuw risk-and-rewardsysteem zou de game je uitdagen om zoveel mogelijk stunts uit te halen. Zo verdien je extra centen en zet je een waardige reputatie neer. Die reputatie kun je dan online uitbouwen en bekijken in een wereldwijd klassement. Wij zijn vooral benieuwd naar de politieachtervolgingen, dat maakt of kraakt nog steeds een goede Need for Speed-game.

L.A. Noire Remastered – 14 november 2017

Michiel:L.A. Noire was een heel leuk cinematisch spel dat zich in het Amerika van de late jaren ‘40 afspeelde, en nu wordt er een remastered edition van uitgegeven met zowel alle originele als DLC-zaken. Als rookie cop en oorlogsveteraan Cole Phelps moest je proberen om verschillende misdaden, zoals diefstal, brandstichting en vooral moord op te lossen. Het verhaal zat dankzij de flashbacks en de leuke personages redelijk goed in elkaar, hoewel er hier en daar soms iets weggevallen leek te zijn. De gameplay speelde zich af in een open wereld, maar was in principe een lineair avonturenspel waar niet veel meer in te doen was. Aanwijzingen zoeken en mensen (al dan niet heel grof) ondervragen was de boodschap, hoewel het ondervraagsysteem niet helemaal perfect was. Wat wel leuk was, was het feit dat je naarmate je aanwijzingen vond je het beter of slechter kon doen in je onderzoek. De sfeer van het spel zat in ieder geval helemaal goed dankzij de omgevingen, outfits, schitterende voice acting en muziek. Wie een Vive in huis heeft, kan ook nog een aantal zaken in VR herspelen. Tijd voor Cole Phelps, badge number 1247, om terug in actie te schieten. Hopelijk komt nu iedereen die aan het spel heeft meegewerkt overigens wél in de credits.

Star Wars Battlefront II – 17 november 2017

Michiel: Wie zijn of haar favoriete massieve space opera-gevechten wil naspelen, kan dit alweer doen in Star Wars Battlefront II. Tot 40 verschillende spelers kunnen zich in een aantal multiplayermodi op elkaar storten. Als strijder kan je kiezen uit een van de vier verschillende classes, of kan je na Battle Points te verdienen (en dus niet meer gewoon geluk te hebben met een random token) met een van de vele helden (of schobbejakken) uit de films ten strijde trekken, zoals Luke, Han, Yoda, Rey, Finn, Lando, Darth Vader, Emperor Palpatine, Boba Fett, Darth Maul en Kylo Ren. Uiteraard zijn er ook weer een aantal verschillende voertuigen en zelfs wezens in het spel die je kan gebruiken, zowel op de grond als in de lucht en in de ruimte. Wij hopen in ieder geval alweer op een aantal schitterende omgevingen gebaseerd op de films uit de originele trilogie, de prequels, de standalone movies en de nieuwe trilogie. We gaan trouwens ook locaties uit The Last Jedi kunnen bezoeken! Als dit alles alweer door de muziek van John Williams wordt begeleid, kan de sfeer niet meer stuk. Star Wars Battlefront II biedt ook een (relatief kort) singleplayerverhaal waarbij je als een elitesoldate van het Rijk speelt die niet zo blij is met de overwinning van de Rebellen in The Return of the Jedi. Het verhaal speelt zich dus af na The Battle of Endor en loopt tot The Force Awakens. Er is nog meer goed nieuws, want de DLC van het spel zou gratis zijn en ons bij mondjesmaat content geven met onder meer verschillende speciale helden en locaties. Minder goed nieuws, er zijn random loot crates die je in het spel kan verdienen of met echt geld kan kopen…

Black Mirror – 28 november 2017

Michiel:Black Mirror is niet enkel een schitterende en verontrustende serie, maar was ook de titel van een point-and-click horror adventure-reeks van een aantal jaren geleden. Nu komt er een reboot die ons weer zou onderdompelen in een sfeer van angst en krankzinnigheid. Je moet als David Gordon terugkeren naar het Schotse huis van je voorvaderen en proberen niet te bezwijken aan de vreemde zaken die de geesten van vele van je voorvaders hebben gebroken. Dat je heel de tijd nachtmerrie-achtige visioenen hebt, zal daar wel niet echt bij helpen. Het spel zal niet meer gewoon point-and-click zijn, maar zou wat vrijere controls bevatten. Wij zijn in ieder geval benieuwd of deze telg uit het adventure-genre een succesvolle comeback kan maken.

PlayStation 4

releaselijst PlayStation 4 november 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Call of Duty: WWII – 3 november 2017

Alexander: Het is bijna een decennium geleden, sinds World At War (2008) maar de Call Of Duty-franchise keert terug naar WO II. Deze omkering was geen enorme verrassing, in tegenstelling tot de visie van de makers was het merendeel van de spelers niet meer te vinden voor een té futuristische Call Of Duty-game. De eer voor het maken van deze game ligt ditmaal bij Sledgehammer Games. Spelers mogen zich verwachten aan de iconische maps zoals Carentan, Omaha Beach en onze eigenste Ardennen. Ook zijn de gekende co-op Nazi Zombies weer van de partij. Gloednieuw zijn de divisies. In de multiplayermodus kies je één van de vijf divisies. Iedere keuze brengt unieke vaardigheden met zich mee zoals eenbayonet-charge voor infanterie en perks zoals 2 attachments voor je wapen. Wij, en velen, zijn alvast enorm benieuwd naar deze Call Of Duty. Het is uiteraard afwachten of de game zijn kwaliteit gaan bevestigen.

Hitman: Game of the Year Edition – 7 november 2017

strong>Michiel: Hoewel het schitterende Hitman Season One al een Complete Edition heeft gekregen, heeft ontwikkelaar (en intussen zelfstandige uitgever!) IO Interactive ervoor gekozen om een soort Extended Cut op ons los te laten in de GOTY Edition. Je kan heel de collectie kopen, met alle content die er tot nu toe is inzit, maar wie het spel al heeft, kan zich voor €20 de nieuwe moordpartijen aanschaffen. De GOTY belooft ons niet enkel een paar nieuwe wapens en outfits (waaronder eentje als ieders favoriete moordzuchtige clown), maar ook een nieuwe bonuscampagne. Voor je helemaal uit je dak gaat, moet je wel weten dat deze missies zich op al bestaande locaties zullen afspelen, maar dat net zoals in de bonusepisode de locaties wat aangepast zullen zijn. Hopelijk zijn er genoeg dingen veranderd in Bangkok, Hokkaido, Colorado en (voor de vierde keer!) Sapienza. Zelfs voor wie de DLC niet zou kopen, komt er trouwens een update waarbij je in ieder geval nog eens kan proberen om de gemiste (maar niet de gefaalde!) Elusive Target challenges aan te pakken. Wij hebben onze liefde voor dit spel in het verleden niet onder stoelen of banken gestoken, en kijken dan ook weer uit naar die perfecte mix van sociale stealth en zwarte humor.

Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds – 7 november 2017

Michiel: Aloy keert terug naar de PS4 in The Frozen Wilds, een story-DLC voor het sublieme Horizon: Zero Dawn. Onze heldin moet een berg zien binnen te dringen en een mysterie oplossen in een gebied waar zowel de Carja als de Banuk in geïnteresseerd zijn. Welk mysterie het is, weten we nog niet, maar wie het verhaal van het originele spel heeft gespeeld, heeft misschien wel een paar ideeën. Hopelijk is het plot van even grote kwaliteit als dat van Zero Dawn. Wie Zero Dawn al volledig heeft uitgespeeld, zal met deze DLC naar verluidt niet zoveel moeilijkheden hebben, aangezien de moeilijkheidsgraad zou overeenkomen met die van op 75% in het originele spel. Zoals de titel al doet vermoeden, zal de DLC zich in een prachtig landschap vol sneeuw en ijs afspelen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer de zwakke plekken van grote mechanische monsters met onze gevarieerde (en voor een deel nieuwe!) wapens en technieken aan te vallen.

Sonic Forces – 7 november 2017

Jens: Sonic, het zorgenkindje van SEGA, blijft maar terugkomen. Na het eerste lichtpuntje in Sonic Mania lijkt de situatie voor onze blauwe vriend positief te veranderen. Sonic Forces is de laatste poging van het Sonic Team om de egel opnieuw in onze harten te laten nestelen. De positieve elementen uit de voorgaande positief ontvangen games zoals Generations worden hier dan ook opnieuw aangewend voor een hypersonische ervaring. Met Classic en Modern Sonic doorploeg je immers weer de gekste levels, maar heb je ook je eigen personage dat hen kan bijstaan. Kan dit het succes van Sonic Mania evenaren? Of zou het weer een toevoeging zijn in de Sonic Hall of Shame? We zijn benieuwd!

 Need for Speed Payback – 10 november 2017

Olivier: De laatste jaren bracht de Need for Speed-reeks een aantal minder boeiende games en één weinig memorabele film. Hopelijk keert dit jaar het tij voor EA en Ghost Games met deze nieuwe Need for Speed Payback. Drie personages, Tyler, Mac en Jess, slaan de handen in elkaar om wraak te nemen op een criminele organisatie, The House. Dat vormt de basis voor een game die zich ergens tussen Ocean’s Eleven en de Fast & Furious-franchise zou moeten bevinden. Van overvalmissies tot spectaculaire autoachtervolgingen, we krijgen het allemaal beloofd in deze laatste Need for Speed. Elke crash die je kunt afdwingen wordt in slowmotion bekeken en ziet er heftig uit! Wagens krijgen voor het eerst een klassesysteem zodat je voor elke missie de beste optie kunt kiezen. In het begin zijn je keuzes beperkt, maar naarmate de game vordert, zul je over een heuse garage beschikken. Elke wagen kun je dan nog eens tot in de details gaan aanpassen. Met een nieuw risk-and-rewardsysteem zou de game je uitdagen om zoveel mogelijk stunts uit te halen. Zo verdien je extra centen en zet je een waardige reputatie neer. Die reputatie kun je dan online uitbouwen en bekijken in een wereldwijd klassement. Wij zijn vooral benieuwd naar de politieachtervolgingen, dat maakt of kraakt nog steeds een goede Need for Speed-game.

L.A. Noire Remastered – 14 november 2017

Michiel:L.A. Noire was een heel leuk cinematisch spel dat zich in het Amerika van de late jaren ‘40 afspeelde, en nu wordt er een remastered edition van uitgegeven met zowel alle originele als DLC-zaken. Als rookie cop en oorlogsveteraan Cole Phelps moest je proberen om verschillende misdaden, zoals diefstal, brandstichting en vooral moord op te lossen. Het verhaal zat dankzij de flashbacks en de leuke personages redelijk goed in elkaar, hoewel er hier en daar soms iets weggevallen leek te zijn. De gameplay speelde zich af in een open wereld, maar was in principe een lineair avonturenspel waar niet veel meer in te doen was. Aanwijzingen zoeken en mensen (al dan niet heel grof) ondervragen was de boodschap, hoewel het ondervraagsysteem niet helemaal perfect was. Wat wel leuk was, was het feit dat je naarmate je aanwijzingen vond je het beter of slechter kon doen in je onderzoek. De sfeer van het spel zat in ieder geval helemaal goed dankzij de omgevingen, outfits, schitterende voice acting en muziek. Wie een Vive in huis heeft, kan ook nog een aantal zaken in VR herspelen. Tijd voor Cole Phelps, badge number 1247, om terug in actie te schieten. Hopelijk komt nu iedereen die aan het spel heeft meegewerkt overigens wél in de credits.

Demon Gaze II – 17 november 2017

Timothy: De meeste anime getinte dungeon crawlers vinden een plekje terug op de vita, en blijven normalitair in hun ecosysteem. NISA stapt met deze tweede telg echter ook in het territorium van de PS4. Een kwaadaardige magiër heeft de bevolking van Asteria op magische wijze veranderd in zijn loyale subjecten. Iedereen met ook maar iets van kennis over narratieve structuur weet dat wanneer er kwaad aan de oppervlakte komt, er goed zal rijzen om te zegevieren. Ah ja, en er zullen ook schaars gekladde dames rondhuppelen, want het zou geen NISA-game zijn zonder fanservice.

Star Wars Battlefront II – 17 november 2017

Michiel: Wie zijn of haar favoriete massieve space opera-gevechten wil naspelen, kan dit alweer doen in Star Wars Battlefront II. Tot 40 verschillende spelers kunnen zich in een aantal multiplayermodi op elkaar storten. Als strijder kan je kiezen uit een van de vier verschillende classes, of kan je na Battle Points te verdienen (en dus niet meer gewoon geluk te hebben met een random token) met een van de vele helden (of schobbejakken) uit de films ten strijde trekken, zoals Luke, Han, Yoda, Rey, Finn, Lando, Darth Vader, Emperor Palpatine, Boba Fett, Darth Maul en Kylo Ren. Uiteraard zijn er ook weer een aantal verschillende voertuigen en zelfs wezens in het spel die je kan gebruiken, zowel op de grond als in de lucht en in de ruimte. Wij hopen in ieder geval alweer op een aantal schitterende omgevingen gebaseerd op de films uit de originele trilogie, de prequels, de standalone movies en de nieuwe trilogie. We gaan trouwens ook locaties uit The Last Jedi kunnen bezoeken! Als dit alles alweer door de muziek van John Williams wordt begeleid, kan de sfeer niet meer stuk. Star Wars Battlefront II biedt ook een (relatief kort) singleplayerverhaal waarbij je als een elitesoldate van het Rijk speelt die niet zo blij is met de overwinning van de Rebellen in The Return of the Jedi. Het verhaal speelt zich dus af na The Battle of Endor en loopt tot The Force Awakens. Er is nog meer goed nieuws, want de DLC van het spel zou gratis zijn en ons bij mondjesmaat content geven met onder meer verschillende speciale helden en locaties. Minder goed nieuws, er zijn random loot crates die je in het spel kan verdienen of met echt geld kan kopen…

Black Mirror – 28 november 2017

Michiel:Black Mirror is niet enkel een schitterende en verontrustende serie, maar was ook de titel van een point-and-click horror adventure-reeks van een aantal jaren geleden. Nu komt er een reboot die ons weer zou onderdompelen in een sfeer van angst en krankzinnigheid. Je moet als David Gordon terugkeren naar het Schotse huis van je voorvaderen en proberen niet te bezwijken aan de vreemde zaken die de geesten van vele van je voorvaders hebben gebroken. Dat je heel de tijd nachtmerrie-achtige visioenen hebt, zal daar wel niet echt bij helpen. Het spel zal niet meer gewoon point-and-click zijn, maar zou wat vrijere controls bevatten. Wij zijn in ieder geval benieuwd of deze telg uit het adventure-genre een succesvolle comeback kan maken.

Xbox One

releaselijst Xbox One november 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Call of Duty: WWII – 3 november 2017

Alexander: Het is bijna een decennium geleden, sinds World At War (2008) maar de Call Of Duty-franchise keert terug naar WO II. Deze omkering was geen enorme verrassing, in tegenstelling tot de visie van de makers was het merendeel van de spelers niet meer te vinden voor een té futuristische Call Of Duty-game. De eer voor het maken van deze game ligt ditmaal bij Sledgehammer Games. Spelers mogen zich verwachten aan de iconische maps zoals Carentan, Omaha Beach en onze eigenste Ardennen. Ook zijn de gekende co-op Nazi Zombies weer van de partij. Gloednieuw zijn de divisies. In de multiplayermodus kies je één van de vijf divisies. Iedere keuze brengt unieke vaardigheden met zich mee zoals eenbayonet-charge voor infanterie en perks zoals 2 attachments voor je wapen. Wij, en velen, zijn alvast enorm benieuwd naar deze Call Of Duty. Het is uiteraard afwachten of de game zijn kwaliteit gaan bevestigen.

Sonic Forces – 7 november 2017

Jens: Sonic, het zorgenkindje van SEGA, blijft maar terugkomen. Na het eerste lichtpuntje in Sonic Mania lijkt de situatie voor onze blauwe vriend positief te veranderen. Sonic Forces is de laatste poging van het Sonic Team om de egel opnieuw in onze harten te laten nestelen. De positieve elementen uit de voorgaande positief ontvangen games zoals Generations worden hier dan ook opnieuw aangewend voor een hypersonische ervaring. Met Classic en Modern Sonic doorploeg je immers weer de gekste levels, maar heb je ook je eigen personage dat hen kan bijstaan. Kan dit het succes van Sonic Mania evenaren? Of zou het weer een toevoeging zijn in de Sonic Hall of Shame? We zijn benieuwd!

Hitman: Game of the Year Edition – 7 november 2017

strong>Michiel: Hoewel het schitterende Hitman Season One al een Complete Edition heeft gekregen, heeft ontwikkelaar (en intussen zelfstandige uitgever!) IO Interactive ervoor gekozen om een soort Extended Cut op ons los te laten in de GOTY Edition. Je kan heel de collectie kopen, met alle content die er tot nu toe is inzit, maar wie het spel al heeft, kan zich voor €20 de nieuwe moordpartijen aanschaffen. De GOTY belooft ons niet enkel een paar nieuwe wapens en outfits (waaronder eentje als ieders favoriete moordzuchtige clown), maar ook een nieuwe bonuscampagne. Voor je helemaal uit je dak gaat, moet je wel weten dat deze missies zich op al bestaande locaties zullen afspelen, maar dat net zoals in de bonusepisode de locaties wat aangepast zullen zijn. Hopelijk zijn er genoeg dingen veranderd in Bangkok, Hokkaido, Colorado en (voor de vierde keer!) Sapienza. Zelfs voor wie de DLC niet zou kopen, komt er trouwens een update waarbij je in ieder geval nog eens kan proberen om de gemiste (maar niet de gefaalde!) Elusive Target challenges aan te pakken. Wij hebben onze liefde voor dit spel in het verleden niet onder stoelen of banken gestoken, en kijken dan ook weer uit naar die perfecte mix van sociale stealth en zwarte humor.

Need for Speed Payback – 10 november 2017

Olivier: De laatste jaren bracht de Need for Speed-reeks een aantal minder boeiende games en één weinig memorabele film. Hopelijk keert dit jaar het tij voor EA en Ghost Games met deze nieuwe Need for Speed Payback. Drie personages, Tyler, Mac en Jess, slaan de handen in elkaar om wraak te nemen op een criminele organisatie, The House. Dat vormt de basis voor een game die zich ergens tussen Ocean’s Eleven en de Fast & Furious-franchise zou moeten bevinden. Van overvalmissies tot spectaculaire autoachtervolgingen, we krijgen het allemaal beloofd in deze laatste Need for Speed. Elke crash die je kunt afdwingen wordt in slowmotion bekeken en ziet er heftig uit! Wagens krijgen voor het eerst een klassesysteem zodat je voor elke missie de beste optie kunt kiezen. In het begin zijn je keuzes beperkt, maar naarmate de game vordert, zul je over een heuse garage beschikken. Elke wagen kun je dan nog eens tot in de details gaan aanpassen. Met een nieuw risk-and-rewardsysteem zou de game je uitdagen om zoveel mogelijk stunts uit te halen. Zo verdien je extra centen en zet je een waardige reputatie neer. Die reputatie kun je dan online uitbouwen en bekijken in een wereldwijd klassement. Wij zijn vooral benieuwd naar de politieachtervolgingen, dat maakt of kraakt nog steeds een goede Need for Speed-game.

L.A. Noire Remastered – 14 november 2017

Michiel:L.A. Noire was een heel leuk cinematisch spel dat zich in het Amerika van de late jaren ‘40 afspeelde, en nu wordt er een remastered edition van uitgegeven met zowel alle originele als DLC-zaken. Als rookie cop en oorlogsveteraan Cole Phelps moest je proberen om verschillende misdaden, zoals diefstal, brandstichting en vooral moord op te lossen. Het verhaal zat dankzij de flashbacks en de leuke personages redelijk goed in elkaar, hoewel er hier en daar soms iets weggevallen leek te zijn. De gameplay speelde zich af in een open wereld, maar was in principe een lineair avonturenspel waar niet veel meer in te doen was. Aanwijzingen zoeken en mensen (al dan niet heel grof) ondervragen was de boodschap, hoewel het ondervraagsysteem niet helemaal perfect was. Wat wel leuk was, was het feit dat je naarmate je aanwijzingen vond je het beter of slechter kon doen in je onderzoek. De sfeer van het spel zat in ieder geval helemaal goed dankzij de omgevingen, outfits, schitterende voice acting en muziek. Wie een Vive in huis heeft, kan ook nog een aantal zaken in VR herspelen. Tijd voor Cole Phelps, badge number 1247, om terug in actie te schieten. Hopelijk komt nu iedereen die aan het spel heeft meegewerkt overigens wél in de credits.

Star Wars Battlefront II – 17 september 2017

Michiel: Wie zijn of haar favoriete massieve space opera gevechten wil naspelen, kan dit alweer doen in Star Wars Battlefront II. Tot 40 verschillende spelers kunnen zich in een aantal multiplayer-modi op elkaar storten. Als strijder kan je kiezen uit een van de vier verschillende classes, of kan je na Battle Points te verdienen (en dus niet meer gewoon geluk te hebben met een random token) met een van de vele helden (of schobbejakken) uit de films ten strijde trekken, zoals Luke, Han, Yoda, Rey, Finn, Lando, Darth Vader, Emperor Palpatine, Boba Fett, Darth Maul en Kylo Ren. Uiteraard zijn er ook weer een aantal verschillende voertuigen en zelfs wezens in het spel die je kan gebruiken, zowel op de grond als in de lucht en in de ruimte. Wij hopen in ieder geval alweer op een aantal schitterende omgevingen gebaseerd op de films uit de originele trilogie, de prequels, de standalone movies en de nieuwe trilogie. We gaan trouwens ook locaties uit The Last Jedi kunnen bezoeken! Als dit alles alweer door de muziek van John Williams wordt begeleid, kan de sfeer niet meer stuk. Star Wars Battlefront II biedt ook een (relatief kort) single player verhaal waarbij je als een elitesoldate van het Rijk speelt die niet zo blij is met de overwinning van de Rebellen in The Return of the Jedi. Het verhaal speelt zich dus af na The Battle of Endor en loopt tot The Force Awakens. Er is nog meer goed nieuws, want de DLC van het spel zou gratis zijn en bij mondjesmaat ons content geven met onder meer verschillende speciale helden en locaties. Minder goed nieuws, er zijn random loot crates die je in het spel kan verdienen of met echt geld kan kopen…

Black Mirror – 28 november 2017

Michiel:Black Mirror is niet enkel een schitterende en verontrustende serie, maar was ook de titel van een point-and-click horror adventure-reeks van een aantal jaren geleden. Nu komt er een reboot die ons weer zou onderdompelen in een sfeer van angst en krankzinnigheid. Je moet als David Gordon terugkeren naar het Schotse huis van je voorvaderen en proberen niet te bezwijken aan de vreemde zaken die de geesten van vele van je voorvaders hebben gebroken. Dat je heel de tijd nachtmerrie-achtige visioenen hebt, zal daar wel niet echt bij helpen. Het spel zal niet meer gewoon point-and-click zijn, maar zou wat vrijere controls bevatten. Wij zijn in ieder geval benieuwd of deze telg uit het adventure-genre een succesvolle comeback kan maken.

Nintendo Switch

releaselijst Nintendo Switch november 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Sonic Forces – 7 november 2017

Jens: Sonic, het zorgenkindje van SEGA, blijft maar terugkomen. Na het eerste lichtpuntje in Sonic Mania lijkt de situatie voor onze blauwe vriend positief te veranderen. Sonic Forces is de laatste poging van het Sonic Team om de egel opnieuw in onze harten te laten nestelen. De positieve elementen uit de voorgaande positief ontvangen games zoals Generations worden hier dan ook opnieuw aangewend voor een hypersonische ervaring. Met Classic en Modern Sonic doorploeg je immers weer de gekste levels, maar heb je ook je eigen personage dat hen kan bijstaan. Kan dit het succes van Sonic Mania evenaren? Of zou het weer een toevoeging zijn in de Sonic Hall of Shame? We zijn benieuwd!

Doom – 10 november 2017

Timothy: Iedereen die zag aankomen dat Doom zich een plekje ging nestelen in de line-up van de Switch: steek uw hand omhoog. Ik dacht het al. Het is een verrassing, maar een welkome verrassing om terug demonen uit het vagevuur aan stukken te rukken en hun hersenpan te penetreren met allerlei soorten munitie. Zolang het maar beestig goed speelt, lijkt me dit eentje om in huis te halen. Ikzelf was alvast een grote fan wanneer deze vorig jaar uitkwam. De singleplayercampagne is van uitzonderlijk hoog niveau met weinig dramatische speeches. In de plek daarvan heb je gewoon de Doomslayer, een uitzonderlijk kwade en stille kerel die gewoon demonen wilt mollen op zo brutaal mogelijke wijzes. De gameplay is een mooie verademing tegenover alle cover-based shooters. Je bent gedwongen om constant doorheen het slagveld heen en weer te springen en brutale melee kills uit te voeren voor munitie en levens. Voeg daar dan nog eens een soundtrack aan toe waarvan je spontaan zelf wilt rechtstaan en je meubilair meppen, en we hebben een formule voor succes!

L.A. Noire Remastered – 14 november 2017

Michiel:L.A. Noire was een heel leuk cinematisch spel dat zich in het Amerika van de late jaren ‘40 afspeelde, en nu wordt er een remastered edition van uitgegeven met zowel alle originele als DLC-zaken. Als rookie cop en oorlogsveteraan Cole Phelps moest je proberen om verschillende misdaden, zoals diefstal, brandstichting en vooral moord op te lossen. Het verhaal zat dankzij de flashbacks en de leuke personages redelijk goed in elkaar, hoewel er hier en daar soms iets weggevallen leek te zijn. De gameplay speelde zich af in een open wereld, maar was in principe een lineair avonturenspel waar niet veel meer in te doen was. Aanwijzingen zoeken en mensen (al dan niet heel grof) ondervragen was de boodschap, hoewel het ondervraagsysteem niet helemaal perfect was. Wat wel leuk was, was het feit dat je naarmate je aanwijzingen vond je het beter of slechter kon doen in je onderzoek. De sfeer van het spel zat in ieder geval helemaal goed dankzij de omgevingen, outfits, schitterende voice acting en muziek. Wie een Vive in huis heeft, kan ook nog een aantal zaken in VR herspelen. Tijd voor Cole Phelps, badge number 1247, om terug in actie te schieten. Hopelijk komt nu iedereen die aan het spel heeft meegewerkt overigens wél in de credits.

Skyrim: The Elder Scrolls V – 17 november 2017

Nils: Net wanneer je denkt dat de wereld wel genoeg heeft gezien van je avonturen in Skyrim, lokt Bethesda ons terug naar het bevroren land met een editie die niemand had verwacht. Een draagbare. Want ja, ook de Nintendo Switch kan Skyrim binnenkort gaan spelen. Meer nog, met de extra Joy-Con-controls waan je je nu nog intenser een Dragonborn, of met de speciale Nintendo DLC zelfs de Hero of Time. Ik verheug me al op het moment op de trein waar ik FUS RO DAH kan roepen naar de nukkige medereizigers om me heen. November is waarlijk de Bethesda-maand voor Nintendo. Wie doet er mee met onze Enchanting Only-run?

Handheld

releaselijst Nintendo 3DS november 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Pokémon Ultra Sun & Moon – 17 november 2017

Jens: Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zijn de nieuwste games in de zevende generatie Pokémon-spelletjes. Het verhaal zou een alternatieve variant op dat van de originele Sun & Moon-games moeten zijn. We zullen Alola te zien krijgen zoals nooit tevoren met nieuwe gebieden en een meer levendige sfeer. Nieuwe Z-moves, een krachtigere Rotom Dex en meer Pokémon om op te rijden zijn nog maar enkele van de nieuwe features die de games ons bieden. Hoewel sommigen teleurgesteld waren dat er voorlopig nog geen Pokémon-game voor de Switch is, wil Nintendo ons geruststellen door te tonen wat onze vertrouwde 3DS nog aankan. Of deze games meer worden dan een opgepoetste versie van de oude games moeten we voorlopig nog even afwachten, maar als je innerlijke Pokémaster zich klaar voelt voor een avontuur weet je wat je te doen staat.

Apollo Justice: Ace Attorney – 23 november 2017

Yves: Apollo Justice is het vierde deel in de Ace Attorney-reeks en kwam oorspronkelijk uit voor de Nintendo DS in 2008. De game kwam vorig jaar al uit voor iOS en Android, deze keer is 3DS aan de beurt. Zeven jaar na de gebeurtenissen in Trials and Tribulations neemt een jonge Apollo als diens assistent het roer over van Phoenix Wright. In deze game krijg je vier nieuwe zaken voorgeschoteld, die je kan oplossen met de hulp van Trucy, de adoptiedochter van Phoenix. Het duo zal al hun vaardigheden moeten bovenhalen om hun cliënten onschuldig verklaard te zien, door de plaats van het delict grondig te onderzoeken en de getuigen het vuur aan de schenen te leggen in de rechtbank. Het “perceive“-systeem laat hen ook toe om aarzelingen en zenuwachtigheden waar te nemen en zo toe te slaan op het juiste moment. OBJECTION!

releaselijst PlayStation Vita november 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Demon Gaze II – 17 november 2017

Timothy: De Vita, zoals zijn naam al suggereert, leeft nog steeds. Misschien op life support, maar de handheld heeft al aangetoond dat het nog wat leven in zich heeft. Zo dus ook in de nieuwste dungeon crawler van NISA.  Een kwaadaardige magiër heeft de bevolking van Asteria op magische wijze veranderd in zijn loyale subjecten. Iedereen met ook maar iets van kennis over narratieve structuur weet dat wanneer er kwaad aan de oppervlakte komt, er goed zal rijzen om te zegevieren. Ah ja, en er zullen ook schaars geklede dames rondhuppelen, want het zou geen NISA-game zijn zonder fanservice.

Mobile

releaselijst mobile november 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Animal Crossing: Pocket Camp – eind november 2017

Yves: Nintendo brengt eindelijk zijn Animal Crossing-serie naar smart devices. In Animal Crossing: Pocket Camp ben jij de manager van je eigen camping, die je naar hartenlust kan personaliseren en zo een gezellig allegaartje aan campingbezoekers aantrekken. De centrale mechaniek in deze game is het craften van items. Wil je een schattig picknickmandje voor op je kampeersite? Die moet je laten maken en daar heb je zowel bells, de lokale munt, als materiaal voor nodig. Met Leaf Tickets, die je zowel kan verdienen in de game of kopen met echt geld, kan je de nodige materialen meteen aankopen en de tijd verminderen die nodig is om iets te craften. Verschillende bekende gezichten uit de Animal Crossing-reeks zijn ook opnieuw van de partij. Voor het eerst kan je nu ook zien hoe goed je bevriend bent met een personage, aangeduid met een level. Net zoals in de andere games in deze serie kan je ook hier vissen (nu ook met een handig visnet), insecten verzamelen en heeft de game een real-time klok. Het zal dus donker worden in de game wanneer ook buiten de zon onder gaat. Ook zal de game de seizoenen volgen, met speciale gebeurtenissen doorheen het jaar. De game lijkt dus de meeste elementen van andere Animal Crossing-games te lenen en in aangepaste vorm aan te bieden in deze versie voor smart devices. De grote vraag blijft natuurlijk hoe moeilijk het zal blijken om de game te spelen zonder geld uit te geven aan Leaf Tickets.

Share.

About Author

Geekster

Uw moederschip met als missie: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia. Doorheen de meteorietenregen van comics, games, boeken films & series.

Reacties