Gamekalender Mei: pijn aan de portefeuille

1

Oyez Oyez metgezellen van de virtuele wereld. Het is opnieuw tijd om de gamekalender op te stellen en in te plannen waar we deze maand tijd aan gaan spenderen. April gaf voldoende tijd om om de backlog weg te werken en/of hard te gaan op Bloodborne maar daar komt verandering in. DE topper voor mei is uiteraard de komst van de langverwachte Witcher 3 maar daar blijft het voor de maand vol officiele verlofdagen niet bij. Haal je spaarsok maar boven, deze lijst kan pijn doen aan de financïen.

Wolfenstein – The Old Blood (PC/PS4/Xbox One) – 5 mei

The Old Blood wordt de eerste DLC voor de aangename reboot Wolfenstein: The New Order. De DLC zal uitkomen als stand-alone, praktijk dat aan een populariteitsopmars bezig is en alleen maar aan te moedigen is. Je kan deze DLC dus volledig spelen zonder het oorspronkelijk spel te bezitten of zelfs ooit gespeeld te hebben. Het verhaal van deze aanvullende content speelt zich namelijk af voor de gebeurtenissen van protagonist B.J. Blazkowicz in The New Order. Twee overkoepelende missies splitsen de DLC. Het eerste deel draait rond het infiltreren van het kasteel Wolfenstein op zoek naar de locatie van een prominent soon-to-be-dead Nazi, het tweede stuurt je op zoek naar een losgeslagen Nazi-wetenschapper dat duistere krachten verstoord door het opgraven van al even duistere artefacten. Verwacht je dus aan nieuwe wapens, vijanden, derde reich grapjes en de heerlijke aparte toon dat gezet werd in The New Order of kortweg meer van het goeie aan een kleiner prijsje.

Kirby and the Rainbow Paintbrush (WiiU) – 7 mei

De roze mascotte van Nintendo krijgt eindelijk zijn eerste spel op de Wii U en het wordt er eentje in te paintbrush reeks. Kirby and the Rainbow Paintbrush neemt heel wat elementen over van de op nintendo DS verschenen Kirby: Canvas Curse. Gewapend met de stylus begeleid je Kirby door te tekenen waar je hem naartoe wil sturen. Afhankelijk van zijn transformatie zal hij stappen, rollen, vliegen of duiken naar waar je maar wil op zoek naar vijanden of verborgen level onderdelen. Nu we op de WiiU zijn kan Kirby rekenen op maximaal 3 medespelers die met behulp van de Wiimotes Kirby kunnen bijstaan in gevechten of mee kunnen zoeken naar alle geheimen. Het ziet er wat trager en rustiger uit dan een klassieke Kirby maar het kan moeite waard zijn. Wait and see.

Attack on titan – Humanity in chains (3DS eShop) – 15 mei

Wie de anime Attack on Titan niet kent moet absoluut op zen minst één aflevering van deze terecht populaire reeks te bekijken. Voor wie de serie wel kent ben ik zeker dat niemand zal ontkennen dat 3D Manoeuvre Gear er schandalig cool uit ziet. Wel, op 15 mei kan iedereen als een japanse spiderman door het luchtruim suizen op zoek naar blote titanennek om hun mes op de slijten. De titel, dat een remake is van de al in japan verschenen AoT: Last Wings Of Mankind, volgt het verhaal van de anime van begin tot einde door de de ogen van Eren, Mikasa en andere leden van het Survey Corps. Veel weten we nog niet, maar de trailer laat ook een character creatie zien dus is de speculatie van een online skirmish modus snel gevallen. Het spel zal enkel digitaal beschikbaar zijn tegen, wellicht, een kleiner prijsje. Benieuwd…

Code Name S.T.E.A.M. (3DS) – 15 mei

Code Name S.T.E.A.M. kreeg al wat exposure tijdens de voorgande Nintendo direct en werd voorzien van een demo dat eind januari voor iedereen speelbaar was. We hebben hier te maken met een strategiespel in de lijn van Valkyria Chronicles doch in een heerlijk steampunk jasje (en heel wat toegankelijker). Wie zegt Valkyria chronicles zegt natuurlijk geen veld verdeeld in vakjes of slaagkansen dat op statistieken gebaseerd zijn. Je beweegt vrij (zolang je stoom hebt) over de map en het is aan jou juist te mikken bij aanvallen als je het team veilig aan het einde van elk level wil brengen. De demo werd algemeen geloofd voor zijn artistieke stijl en audio design maar kreeg hier en daar wat minpuntjes voor zijn repetitiviteit en gebrek aan customisatie (op de amiibo’s na dan). Eens zien of dit allemaal gecorrigeerd geraakt om hopelijk de nomade console van Nintendo opnieuw te voorzien van een klassieker in het strategie genre. (ik mis je Advanced Wars!)

The Witcher 3 – Wild hunt  (PC/PS4/Xbox One) – 19 mei

De AAA release van de maand is natuurlijk the Witcher 3: Wild Hunt. Rijk aan ervaring van hun vorige twee meesterwerken gaan de mannen van CD Projekt Red opnieuw aan de slag om hun iconisch personage Geralt Of Rivia verder te verdiepen. Onze geliefde Witcher bekleed nog steeds dezelfde functie namelijk bovennatuurlijke monsterjager van bovennatuurlijke monsters en deze derde titel in de saga legt er duidelijk de nadruk op. Niet alleen met een uitgebreide lijst aan wild maar ook met een open wereld om u tegen te zeggen. De makers willen dat de speler gaat en staat waar hij wil en zo zijn eigen verhaal samenstelt, in the end goed voor, volgens de makers, 110 uur spelen met 3 verschillende eindes, elk met 300 variatie in 36 mogelijke world states ,letterlijk wereld toestanden. Dat plus een ultravlot vechtsysteem en de uitgebreide jachtmogelijkheden doen me nu al watertanden. Op 19 mei mogen we er aan beginnen, god weet wanneer we gaan eindigen. Opgelet wel voor pc gamers, het spel vereist een beest van een configuratie om te draaien!

Magicka 2 – Learn to Spell Again (PC/PS4)  26 mei

Magicka onstond 4 jaar geleden en stond toen garant voor multiplayer fun met een grote dosis chaos maar bleef relatief ongekend, ook na knotsgekke de DLC dat zich afspeelt tijdens de Vietnam oorlog en de spot dreef met shooters (alsook hilarisch anachronistisch). Het is dankzij deze kalender op te stellen dat ik vernam dat Arrowhead Studio’s nog een vervolg klaar hadden liggen. De trailer en blog van de developers laten alvast dezelfde genialiteit als voorheen zien. Opnieuw kan je duizenden spells samenstellen door de basisielementen water, vuur, enz… te mixen tot overdreven krachtige toverspreuken. Ook deze keer is 4 speler co-op van de partij, wederom met friendly fire (oftewel op-je-vrienden-knallen) permanent aan. Magicka 2 trekt resoluut de lijn van zijn voorgangers door. De vraag is of het voldoende zal vernieuwen en deze keer wel zal opvallen bij het grote publiek.

Splatoon (WiiU) – 29 mei

Een competitieve shooter op de Wii U? Graag! Met verfkanonnen alles besmeuren? Yes! Octopusmutsen en zwemmen in de verf? Bingo! Al sinds zijn eerste vertoning op de E3 beurs van vorig jaar kijkt de hele gaming wereld uit naar deze Splatoon en terecht. Met zijn kleurrijk design en speels universum lijkt het ook de ideale nieuwe titel (IP of intellectual property in het vakjargon) voor het platform van Nintendo. De third person shooter legt vooral de focus op samenwerking daar een team wint als het merendeel van de kaart in hun kleur beklad is. Hiervoor kan je tussen een resem wapens kiezen, elk met hun eigen statistieken, en bundelen met de kracht om te alterneren tussen menselijk modus, waar je kan knallen, en octopus modus waar je razendsnel door het level zwemt. Offline kan er met twee gespeeld en het spel bevat ook een enkele speler modus om de basis van het spel te leren. Geen hoogvlieger of revolutie maar de titel van Nintendo’s eigen studio zal ontgetwijfeld inkt doen vloeien op het einde van de maand.

Et voila, zo is iedereen weer mee. Laat gerust weten wat jij denkt over deze games, waar je naar uit kijkt deze maand of wat volgens jou zeker nog in deze kalender moet staan. Ook als je iemand kent dat met zijn project een plaatsje verdient op de website mag je ons gerust een seintje geven. En nu terug naar mijn kaske…

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties