Gamekalender mei 2018: terug naar Lordran

0

Gegroet avonturiers! Deze maand mei verkennen we heel wat bekend terrein opnieuw. Zo keren we na vele jaren terug naar Lordran in Dark Souls Remastered. Vooral voor de consolespelers onder ons een ideale gelegenheid om deze klassieker opnieuw te beleven. We trekken ook op oorlogspad in in de nieuwste Total War-game. Op Nintendo Switch herontdekken we enkele klassiekers met Tropical Freeze en Hyrule Warriors. En we kunnen voor het eerst op ontdekking in Antartica met de Europese premiere van Shin Megami Tensei: Strange Journey Redux. Maar voor wie dacht dat we deze maand enkel remasters en sequels zouden voorgeschoteld krijgen is er de nieuwste game van David Cage op PS4. Veel speelplezier!

PC

releaselijst pc mei 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Total War Saga: Thrones of Britannia – 3 mei 2018

Michiel: Wie houdt van tactische gevechten en beslissingen op internationaal niveau, kan zich aan Total War Saga: Thrones of Britannia wagen. Het jaar is 878, en de Noormannen zijn net voor de verslagen in een grote veldslag, maar bezitten nog steeds delen van Engeland. Of de Noormannen, de Britten, de Ieren, de Schotten of anderen uiteindelijk de macht over de Britse eilanden zal krijgen, ligt in onze handen. De Total War-formule is intussen al bekend en geliefd bij vele gamers, en dit spel hoopt alweer een goede episode in de reeks te zijn.

Er zijn een aantal veranderingen in vergelijking met de oudere games. Zo rekruteer je tenzij je veel wil betalen telkens maar een deel van een nieuwe eenheid, en zal de rest zich pas tijdens de volgende beurten zich bij hun strijdmakkers voegen. Om bepaalde technologieën te researchen, moet je eerst een aantal gebouwen of units hebben die te maken hebben met die technologie. Ook zijn de gebouwen gebonden aan de geografische omgeving. Zelfs als je bepaalde gebouwen onderzoekt, kan je die niet overal bouwen. Vroeger werden legers het langdurige vechten vaak beu, maar nu kan het omgekeerde voorkomen: sommige legers werken beter en zorgen voor bonussen naarmate de oorlog langer en langer duurt, hoewel de burgers dat misschien niet zo leuk zullen vinden. Benieuwd of deze veranderingen voor een leuk spel zullen zorgen.

Pillars of Eternity II: Deadfire – 8 mei 2018

Alexander: Een old-school, isometrische en oerdegelijke RPG. Dit waren de verkoopspunten waarmee Obisidian in 2015 naar Kickstarter trok. Na een enorm succesvolle crowdfundingcampagne werd de game zeer enthousiast onthaald. Nu brengen de Amerikaanse ontwikkelaars een opvolger uit, opnieuw na een enorm succesvolle Kickstarter die meer dan 4 miljoen dollar verzamelde. Voor Pillars of Eternity II werd er nauw gesleuteld aan de combat en ook de party size werd verlaagd tot vijf. Tenslotte komen er ook een heleboel nieuwe dynamische systemen die ieder gevecht uniek kunnen maken, zoals dynamisch weer. Goed nieuws voor de fans van de eerste Pillars of Eternity, jouw karakter kan overgezet worden!

Pillars of Eternity II bij bol.com

Little Witch Academia: Chamber of Time – 15 mei 2018

Olivier: Little Witch Academia is eigenlijk een anime over enkele heksen-in-wording. Alles speelt zich af in een wereld die enorm doet denken aan Harry Potter, maar met meer Japanse invloeden uiteraard. En uiteraard geen populaire animereeks zonder een game op z’n tijd. Dat zo’n schattige reeks een side-scrolling action RPG beat ‘em up wordt, is wel wat verrassend. Op zich best intrigerend en het zal allemaal wel koosjer blijven aangezien de reeks 7+ is. In alle eerlijkheid ziet de trailer er best leuk uit. De graphics liggen erg dichtbij de anime en gelukkig ook dezelfde visuele humor. Magische aanvallen en samen in team werken doen het geheel echt nog de moeite lijken. De game lijkt ideaal om samen met de jonge gamers-in-wording te ontdekken. De game lijkt op niet véél plaatsen beschikbaar, maar een digitale download zal wel mogelijk zijn.

State of Decay 2 – 22 mei 2018

Alexander: State Of Decay leek bij zijn originele lancering heel erg oppervlakkig. Een RPG open-world zombiesurvivalgame (dat is een mondvol). Maar wegens enkele interessante concepten zoals permadeath en een mooie look en feel werd de game succesvol ontvangen. 5 jaar later en Microsoft komt op de proppen met de opvolger State of Decay 2, ontwikkeld door Undead Labs. De opvolger zal, volgens de ontwikkelaars, in elk opzicht beter zijn. Een grotere speelwereld, meer wapens, meer vijanden en meer RPG-elementen. Dat belooft.

Dark Souls Remastered – 25 mei 2018

Michiel: Bereid je voor om opnieuw, en opnieuw en opnieuw te sterven! Dark Souls: Remastered komt immers uit. Een van de briljantste games van de vorige generatie zal er nu beter uitzien en hopelijk ook vlotter draaien (misschien zelfs zonder FPS drop in Blighttown!). Tijd om terug te keren naar Lordran en onszelf telkens weer dood te lopen op bazen of andere moeilijke momenten terwijl we versteld staan van het fantastische level design en de zon prijzen. Een paar welkome veranderingen zijn doorgevoerd: er is niet enkel een nieuw bonfire naast een van de smeden, maar je kan vanaf nu ook je knoppeninvoer aanpassen en meer dan één item tegelijkertijd activeren! De match making zou ook gelukkig verbeterd moeten zijn, en met maximum zes spelers tegelijkertijd zal de multiplayer nog chaotischer zijn dan voorheen voor nog meer jolly cooperation of invasies. Voor oudgedienden een zalige terugkeer, voor nieuwkomers zeker een aanrader!

Sega Genesis Classics – 29 mei 2018

Olivier: In de tijd van nostalgie kon een release van meer dan 50 Sega Genesis-games niet uitblijven. De compilatie komt uit voor pc, PS4 en Xbox One, helaas niet voor de Nintendo Switch. Volgende games staan op de compilatie:

Alex Kidd in the Enchanted Castle, Alien Soldier, Alien Storm, Altered Beast, Beyond Oasis, Bio-Hazard Battle, Bonanza Bros, Columns, Columns III: Revenge of Columns, Comix Zone, Crack Down, Decap Attack, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, Dynamite Headdy, ESWAT: City Under Siege, Fatal Labyrinth, Flicky, Gain Ground, Galaxy Force II, Golden Axe, Golden Axe II, Golden Axe III, Gunstar Heroes, Kid Chameleon, Landstalker, Light Crusader, Phantasy Star II, Phantasy Star III: Generations of Doom, Phantasy Star IV: The End of the Millenium, Ristar, Shadow Dancer: The Secret of Shinobi, Shining Force, Shining Force II, Shining in the Darkness, Shinobi III: Return of the Ninja Master, Sonic 3D Blast, Sonic Spinball, Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Space Harrier II, Streets of Rage, Streets of Rage 2, Streets of Rage 3, Super Thunder Blade, Sword of Vermilion, The Revenge of Shinobi, ToeJam & Earl in Panic on Funkotron, ToeJam& Earl, Vectorman, VectorMan 2, Virtua Fighter 2, Wonder Boy III: Monster Lair, Wonder Boy in Monster World.

Alleen al voor de Sonic-games lijkt me dit geen slechte compilatie. Aan de andere kant, opnieuw spelen op ons gevoel voor nostalgie? Opnieuw zoveel mogelijk geld slaan uit games waar we al eens voor betaald hebben? Geef mij dan liever de SNES mini, de originele controllers en aandacht voor details waren voor mij een schot in de roos. Een compilatie-cd verbleekt daar een beetje bij. Dat gezegd zijnde, als je deze games graag eens terug beleeft, laat je vooral niet tegenhouden en ga ervoor.

PlayStation 4

releaselijst PlayStation 4 mei 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Little Witch Academia: chamber of time – 15 mei 2018

Olivier: Little Witch Academia is eigenlijk een anime over enkele heksen-in-wording. Alles speelt zich af in een wereld die enorm doet denken aan Harry Potter, maar met meer Japanse invloeden uiteraard. En uiteraard geen populaire animereeks zonder een game op z’n tijd. Dat zo’n schattige reeks een side-scrolling action RPG beat ‘em up wordt, is wel wat verrassend. Op zich best intrigerend en het zal allemaal wel koosjer blijven aangezien de reeks 7+ is. In alle eerlijkheid ziet de trailer er best leuk uit. De graphics liggen erg dichtbij de anime en gelukkig ook dezelfde visuele humor. Magische aanvallen en samen in team werken doen het geheel echt nog de moeite lijken. De game lijkt ideaal om samen met de jonge gamers-in-wording te ontdekken. De game lijkt op niet véél plaatsen beschikbaar, maar een digitale download zal wel mogelijk zijn.

Dark Souls Remastered – 25 mei 2018

Michiel: Bereid je voor om opnieuw, en opnieuw en opnieuw te sterven! Dark Souls: Remastered komt immers uit. Een van de briljantste games van de vorige generatie zal er nu beter uitzien en hopelijk ook vlotter draaien (misschien zelfs zonder FPS drop in Blighttown!). Tijd om terug te keren naar Lordran en onszelf telkens weer dood te lopen op bazen of andere moeilijke momenten terwijl we versteld staan van het fantastische level design en de zon prijzen. Een paar welkome veranderingen zijn doorgevoerd: er is niet enkel een nieuw bonfire naast een van de smeden, maar je kan vanaf nu ook je knoppeninvoer aanpassen en meer dan één item tegelijkertijd activeren! De match making zou ook gelukkig verbeterd moeten zijn, en met maximum zes spelers tegelijkertijd zal de multiplayer nog chaotischer zijn dan voorheen voor nog meer jolly cooperation of invasies. Voor oudgedienden een zalige terugkeer, voor nieuwkomers zeker een aanrader!

Dark Souls Remastered bij bol.com

Detroit: Become Human – 25 mei 2018

Michiel: David Cage is terug, en dat betekent alweer een cinematografisch spel vol narratieve keuzes en hopelijk geen al te creepy douchescènes. Deze keer gaan we naar Detroit in de niet zo verre toekomst. De mens heeft androids gebouwd om het leven gemakkelijker te maken, maar behandelt deze vaak alsof het slechts dingen zijn. De vraag is echter of de geavanceerde modellen met hun artificiële intelligentie het verdienen om als echte denkende wezens gezien te worden. We spelen als drie androids wiens avonturen elkaar doorkruisen: oppas Kara, die moet kiezen tussen blinde gehoorzaamheid en het beschermen van een klein meisje, agent Connor, die tegen wil en dank losgeslagen androids moet opsporen en de vrijgevochten Markus, die androids meer rechten en vrijheid wil geven. De personages kunnen sterven, maar net zoals in Until Dawn gaat het verhaal gewoon verder. Ook kan je Life Is Strange-gewijs op een of andere manier je keuzes uit het verleden herhalen en bepaalde uitkomsten aanpassen. De setting belooft een interessante sfeer van gelijke rechten en existentialisme, die hopelijk even goed zal zijn als in Nier: Automata. De demo van Detroit: Become Human is nu al beschikbaar op PSN, en de rest van het spel volgt later in de maand.

Detroit: Become Human bij bol.com

Sega Genesis Classics – 29 mei 2018

Olivier: In de tijd van nostalgie kon een release van meer dan 50 Sega Genesis-games niet uitblijven. De compilatie komt uit voor pc, PS4 en Xbox One, helaas niet voor de Nintendo Switch. Volgende games staan op de compilatie:

Alex Kidd in the Enchanted Castle, Alien Soldier, Alien Storm, Altered Beast, Beyond Oasis, Bio-Hazard Battle, Bonanza Bros, Columns, Columns III: Revenge of Columns, Comix Zone, Crack Down, Decap Attack, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, Dynamite Headdy, ESWAT: City Under Siege, Fatal Labyrinth, Flicky, Gain Ground, Galaxy Force II, Golden Axe, Golden Axe II, Golden Axe III, Gunstar Heroes, Kid Chameleon, Landstalker, Light Crusader, Phantasy Star II, Phantasy Star III: Generations of Doom, Phantasy Star IV: The End of the Millenium, Ristar, Shadow Dancer: The Secret of Shinobi, Shining Force, Shining Force II, Shining in the Darkness, Shinobi III: Return of the Ninja Master, Sonic 3D Blast, Sonic Spinball, Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Space Harrier II, Streets of Rage, Streets of Rage 2, Streets of Rage 3, Super Thunder Blade, Sword of Vermilion, The Revenge of Shinobi, ToeJam & Earl in Panic on Funkotron, ToeJam& Earl, Vectorman, VectorMan 2, Virtua Fighter 2, Wonder Boy III: Monster Lair, Wonder Boy in Monster World.

Alleen al voor de Sonic-games lijkt me dit geen slechte compilatie. Aan de andere kant, opnieuw spelen op ons gevoel voor nostalgie? Opnieuw zoveel mogelijk geld slaan uit games waar we al eens voor betaald hebben? Geef mij dan liever de SNES mini, de originele controllers en aandacht voor details waren voor mij een schot in de roos. Een compilatie-cd verbleekt daar een beetje bij. Dat gezegd zijnde, als je deze games graag eens terug beleeft, laat je vooral niet tegenhouden en ga ervoor.

Xbox One

releaselijst Xbox One mei 2018 (klik hier om de lijst te openen)

State of Decay 2 – 22 mei 2018

Alexander: State Of Decay leek bij zijn originele lancering heel erg oppervlakkig. Een RPG open-world zombiesurvivalgame (dat is een mondvol). Maar wegens enkele interessante concepten zoals permadeath en een mooie look en feel werd de game succesvol ontvangen. 5 jaar later en Microsoft komt op de proppen met de opvolger State of Decay 2, ontwikkeld door Undead Labs. De opvolger zal, volgens de ontwikkelaars, in elk opzicht beter zijn. Een grotere speelwereld, meer wapens, meer vijanden en meer RPG-elementen. Dat belooft.

State of Decay 2 bij bol.com

Dark Souls Remastered – 25 mei 2018

Michiel: Bereid je voor om opnieuw, en opnieuw en opnieuw te sterven! Dark Souls: Remastered komt immers uit. Een van de briljantste games van de vorige generatie zal er nu beter uitzien en hopelijk ook vlotter draaien (misschien zelfs zonder FPS drop in Blighttown!). Tijd om terug te keren naar Lordran en onszelf telkens weer dood te lopen op bazen of andere moeilijke momenten terwijl we versteld staan van het fantastische level design en de zon prijzen. Een paar welkome veranderingen zijn doorgevoerd: Niet enkel is er een nieuw bonfire naast een van de smeden, maar je kan vanaf nu ook je knoppeninvoer aanpassen en meer dan één item tegelijkertijd activeren! De match making zou ook gelukkig verbeterd moeten zijn, en met maximum zes spelers tegelijkertijd zal de multiplayer nog chaotischer zijn dan voorheen voor nog meer jolly cooperation of invasies. Voor oudgedienden een zalige terugkeer, voor nieuwkomers zeker een aanrader!

Dark Souls Remastered bij bol.com

Sega Genesis Classics – 29 mei 2018

Olivier: In de tijd van nostalgie kon een release van meer dan 50 Sega Genesis games niet uitblijven. De compilatie komt uit voor PC, PS4 en Xbox One, helaas niet voor de Nintendo Switch. Volgende games staan op de compilatie:

Alex Kidd in the Enchanted Castle, Alien Soldier, Alien Storm, Altered Beast, Beyond Oasis, Bio-Hazard Battle, Bonanza Bros, Columns, Columns III: Revenge of Columns, Comix Zone, Crack Down, Decap Attack, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, Dynamite Headdy, ESWAT: City Under Siege, Fatal Labyrinth, Flicky, Gain Ground, Galaxy Force II, Golden Axe, Golden Axe II, Golden Axe III, Gunstar Heroes, Kid Chameleon, Landstalker, Light Crusader, Phantasy Star II, Phantasy Star III: Generations of Doom, Phantasy Star IV: The End of the Millenium, Ristar, Shadow Dancer: The Secret of Shinobi, Shining Force, Shining Force II, Shining in the Darkness, Shinobi III: Return of the Ninja Master, Sonic 3D Blast, Sonic Spinball, Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Space Harrier II, Streets of Rage, Streets of Rage 2, Streets of Rage 3, Super Thunder Blade, Sword of Vermilion, The Revenge of Shinobi, ToeJam & Earl in Panic on Funkotron, ToeJam& Earl, Vectorman, VectorMan 2, Virtua Fighter 2, Wonder Boy III: Monster Lair, Wonder Boy in Monster World.

Alleen al voor de Sonic games, lijkt me dit geen slechte compilatie. Aan de andere kant, opnieuw spelen op ons gevoel voor nostalgie? Opnieuw zoveel mogelijk geld slaan uit games waar we al eens voor betaald hebben? Geef mij dan liever de SNES mini, de originele controllers en aandacht voor details waren voor mij een schot in de roos. Een compilatie cd verbleekt daar een beetje bij. Dat gezegd zijnde, als je deze games graag eens terug beleeft, laat je vooral niet tegenhouden en ga ervoor.

Nintendo Switch

releaselijst Nintendo Switch mei 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Donkey Kong Country: Tropical Freeze – 4 mei 2018

Yves: Donkey Kong komt naar Nintendo Switch! Tropical Freeze is een port van de originele game uit 2014 voor de Wii U, dat gezien wordt als één van de beste platformers van de voorbije jaren. Een bende Viking-snoodaards heeft het eiland van Donkey Kong overgenomen en veranderd in een winterwonderland. Help de Kongs om hun thuis terug te veroveren tijdens een dolle rit tussen verschillende eilanden: van een woeste jungle naar een tropisch koraalrif, de bloedhete savanne en nog veel meer knotsgekke levels. Speel alléén of met twee als Donkey Kong, Diddy Kong, Dixie Kong, Crankey Kong en voor de allereerste keer in deze Switch-versie als Funkey Kong in een nieuwe casual-friendly modus. Funkey kan namelijk altijd dubbel-springen en heeft een handige surfplank die hem laat zweven in de lucht en de speler beschermt tegen die verraderlijke ground spikes. Tropical Freeze heeft dus zowel voor de meer casual speler als voor de die-hard platformer iets te bieden. Een absolute aanrader mocht je deze game gemist hebben op Wii U!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze bij bol.com

Hyrule Warriors: Definitive Edition – 18 mei 2018

Yves: Het liefdeskindje van Koei Tecmo en Nintendo is terug! Een shaken, not stirred combinatie van de Dynasty Warriors-reeks en The Legend of Zelda. Neem het op tegen hordes vijanden en ga het ultieme duel aan met de tovenares Cia. Hack en slash erop los met onder andere Tetra en King Daphnes. Een prachtig voorbeeld van een crossovergame: Zelda-fans krijgen letterlijk alles wat hun Piece of Heartje begeert. Het characterswitchingsysteem uit de 3DS-versie is ookvan de partij, waardoor je heel gemakkelijk tussen de 29 speelbare personages kunt wisselen. Deze definitieve versie bevat alle DLC en extra’s van zowel de Wii U- als de 3DS-versie, plus extra kostuums uit Breath of the Wild.

Hyrule Warriors: Definitive Edition bij bol.com

Nintendo 3DS

releaselijst Nintendo 3DS mei 2018 (klik hier om de lijst te openen)

Shin Megami Tensei: Strange Journey Redux – 18 mei 2018

Yves: Met de explosieve populariteit van de Persona-reeks zouden we bijna vergeten dat deze eigenlijk begonnen is als spin-off van Shin Megami Tensei. De Megami Tensei-games gaan al terug naar 1987 en zijn op hun beurt gebaseerd op het sciencefictionboek Digital Devil Story van Aya Nishitani. De reeks wordt gekenmerkt door talloze verwijzingen naar het occulte en religieuze motieven overgoten met een stevig cyberpunksausje. In 2009 verscheen deze Strange Journey voor de Nintendo DS, ondertussen al het vierde in de reeks. De Verenigde Naties sturen een speciale eenheid naar Antarctica om er een bizar natuurfenomeen, de Schwarzwelt, te onderzoeken. Wie eerder de Etrian Odyssey-games speelde op de DS en 3DS weet precies hoe Strange Journey speelt. Op het bovenste scherm heb je een first-person zicht van een dungeon terwijl je op het onderste scherm een 2D-map te zien krijgt. En net zoals in alle Megami Tensei-games staat een turn-based battle system centraal waar je demonen kan overhalen om zich bij jouw team te vervoegen. Dankzij Deep Silver is het trouwens de eerste keer dat Strange Journey in Europa verschijnt.

Shin Megami Tensei: Strange Journey Redux bij bol.com

GeeksterNaar welke games kijk jij deze maand uit? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties