Gamekalender februari 2019: Anthem, Metro Exodus en meer

0

Hebben jullie allemaal Resident Evil 2 en Kingdom Hearts III al verteerd? Ik hoop van wel, want hier is alweer een nieuwe lading verse games. Wat dachten jullie van het langverwachte Anthem? Er rust een grote druk op de ontwikkelaars bij Bioware, want deze game moet voor hen een schot in de roos worden. Of zak je liever af in de donkere gangen van Metro Exodus? Dan zijn er ook hier ook nog enkele andere games waar we al eeuwen naar uitkijken: Crackdown 3 en Wargroove. Geniet ervan en tot volgende maand!

PC

releaselijst pc februari 2019 (klik hier om de lijst te openen)

Wargroove – 1 februari 2019

Nils: Wargroove. Eindelijk is hij daar. De spirituele opvolger van Advance Wars, de tactische RPG die zich, in tegenstelling tot Fire Emblem, in een futuristische, maar tevens cartoonesk universum afspeelt. Door velen geliefd en gemist. Sinds de Nintendo DS is het immers windstil rond de Nintendo-franchise. Een geweldig onrecht dat de wereld uitgeholpen moet worden, dacht het kleine Chucklefish. Al jaren droomden ze luidop van hun eigen Advance Wars en nu is het eindelijk zover. Wargroove, het lijkt een mix van bovengenoemde franchises te zijn. In een middeleeuwse setting met een commandant die niet zo stiekem een zeer good boy is. Wargroove duwt op alle juiste knoppen, lijkt het. En met een mode waarin je je eigen campagnes en stories kan samenstellen, lijkt er ons enorm veel potentieel in deze game te zitten. Wij kijken er alvast naar uit om onze dog cavalry de slagvelden op te sturen.

Spike Volleyball – 5 februari 2019

Niels: In de categorie ‘sporten die het moeilijkst over te brengen zijn naar een degelijke videogame’ staat het nobele volleybal ergens tussen petanque en fierljeppen. Beachvolleybal is al iets makkelijker – is het niet, Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball? – maar eens het zand verdwijnt en er zes spelers samen moeten spelen in plaats van twee, raken de zaken al snel gecompliceerd. Bigben Interactive en Black Sheep Studio durven het nu toch aan en brengen begin februari Spike Volleyball uit. Met vijftig nationale teams die tegen elkaar strijden in de Unreal 4-engine klinkt het alvast als een dappere poging om volleybal op de gamekaart te zetten, al ziet de trailer er eerlijk gezegd nog niet zo overdonderend uit.

Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm – 14 februari 2019

Alexander: De zesde game in de Civilization-reeks zag reeds in 2016 het levenslicht maar werd oorspronkelijk niet met open armen onthaald. De nieuwe, meer comic-achtige stijl en het ontbreken van enkele features zorgden voor een niet zo succesvolle lancering. Sindsdien hebben diverse patches en nieuwe content voor verbetering gezorgd. De echte grote vooruitgangen zijn de traditionele expansion packs: Gathering Storm is hiervan de tweede. Het grote verkoopargument van Gathering Storm is de wereld waarin je speelt meer levend te maken. Dit bereiken de ontwikkelaars door het toevoegen van willekeurige natuurelementen zoals het uitbreken van een vulkaan of een overstroming van de vruchtbare gronden. Spelers kunnen kiezen om hun dorpen op deze waardevolle overstromingsgebieden te vestigen maar deze komen dan immers met een groter risico op vernietiging. Ook de energiebronnen die je in de late fase van de game gebruikt, hebben impact op de wereld. Zo moet je rekening houden met CO2 die de leefbaarheid van je grondgebied negatief kan impacteren. De grootste nieuwe feature is echter de de mogelijkheid om eindelijk een diplomatieke overwinning te behalen.

Jump Force – 15 februari 2019

Nils: Foute titel, maar een weeb-droom die in vervulling gaat. Jump Force lijkt een brawler van jewelste te worden. Net als Nintendo met Smash een All-Star battle naar voren schuift, krijgen we in Jump Force de All-Stars van Shonen Jump te zien. Shonen Jump? Ja hoor, denk aan anime klassiekers zoals Naruto, Death Note, Bleach en vele anderen. Jump Force schuift verscheidene personages uit hun universum naar voren en laat hun vuisten voor zich spreken. Met Kenshin het opnemen tegen Deku uit My Hero Academia? Ja hoor, volledig mogelijk. Het is de natte droom voor de mensen die deze series kennen. Hoewel de game grafisch niet al te veel vertrouwen lijkt in te boezemen en de speelstijl heel hard aan the same old Bandai Namco-brawler games doet denken, is het opzet van dit spel simpel. Met je favoriete personage Spartacus-gewijs de heerser van de arena worden. UNITED STAAAATES OF SMAAAAAAAHAAAASH.

Crackdown 3 – 15 februari 2019

Olivier: Elke game die cel shading gebruikt voor de graphics juich ik toe. Crackdown 3 is een game, net als zijn voorgangers, waarin je destructief rondstapt en -springt in een actievolle open wereld. Previews tonen een neon sci-fi wereld met hoogtechnologische wapens en transformer-wagens. De vorige game dateert alweer van 2010 en sinds de aankondiging in 2014 kende dit vervolg heel wat vertraging. Hopelijk heeft ontwikkelaar Sumo Digital deze tijd nuttig gebruikt om de game volledig tot z’n recht te laten komen. Sommige spellen die later uitkomen, missen zo de boot en voelen verouderd aan tussen de laatste nieuwe kaskrakers. Toch verdient Crackdown 3 het voordeel van de twijfel. De verschillende manieren om je vijanden te lijf te gaan, maken de reeks wel leuk. Daarnaast hebben ze nu ook een systeem geïmplementeerd dat doet denken aan het vijandensysteem uit Shadow of Mordor waar de baddies je persoonlijk gaan viseren. Zo kan je vendetta’s kweken en worden de gang wars wel echt persoonlijk.

Far Cry New Dawn – 15 februari 2019

Michiel: Meer dan 15 jaar na het nogal explosieve einde van Far Cry 5 is Hope County nogal veranderd. Sommige plekken zijn gevaarlijker geworden, andere zijn ontoegankelijk, en hier en daar kan je iets nieuws vinden. Ook is er een nieuwe, gevaarlijke reizende bende opgedoken. Daarom besluiten de bewoners om tegen beter weten in te gaan samenwerken met dezelfde krankzinnige sekteleden die hen het leven al eens goed zuur hebben gemaakt. New Dawn is het kleurrijke vervolg op het vijfde deel uit deze reeks en neemt ons terug mee naar hartje Amerika, waar we weer een boel rednecks kunnen afknallen. De game gaat ietsje meer de first person RPG-toer op, en geeft ons blijkbaar verschillende stats waar we rekening mee zullen moeten houden. Daarnaast krijgen we een heleboel opties om nuttige objecten of upgrades voor onszelf te craften, zoals medkits, kaarten of betere buddies. Ook zijn er nieuwe wapens, huurlingen en andere nuttige elementen om Hope County mee te helpen verdedigen. Lucas vond Far Cry 5 al het perfecte spel om even zinloos niets in te doen, hopelijk brengt New Dawn meer van hetzelfde.

Metro Exodus – 15 februari 2019

Niels: De Metro-games krijgen er na Metro 2033 en Metro: Last Light eindelijk een derde broertje bij. Het eerste spel scoorde niet al te slecht in 2011 en werd een cult hit, Last Light wist de critici helemaal te overtuigen in 2013. Benieuwd of Exodus, dat opnieuw survival horror en stealth zal combineren, deze goede lijn kan doortrekken. Het verhaal gaat verder op de eerste twee delen, wat betekent dat je opnieuw in post-apocalyptisch Rusland gedropt wordt om er wat mutanten en andere slechteriken een kopje kleiner te maken. Exodus vindt plaats in 2036 en zal in-game uiteindelijk een jaar duren. Onlangs kondigde Deep Silver aan dat ze een exclusieve deal sluiten met Epic om de game digitaal op pc enkel via hun store te verkopen. Alle Steam pre-orders zouden wel nog geleverd worden, maar je kan de game vanaf nu dus niet meer bestellen in de winkel van Valve.

Steins;Gate Elite – 19 februari 2019

Yves: Steins;Gate Elite is een remaster van het originele Steins;Gate uit 2009. De visual novel werd serieus opgesmukt met allerlei scenes uit de gelijknamige anime, samen met enkele nieuwe animaties speciaal voor deze game gemaakt. Voor de rest is er niet veel veranderd, want dat kan ook eigenlijk niet. Dit is een interactief verhaal waarbij je eigenlijk maar gewoon af en toe op een knopje moet drukken. Geen probleem, je weet waar je voor betaald hebt, en bovendien is het verhaal ook echt goed. Bovendien zijn verhalen waarin je zelf keuzes kan maken behoorlijk in, toch? Rintaro Okabe en zijn vriendin Mayuri Shiina zijn een stelletje wannabe-uitvinders die per ongeluk een methode ontdekken om met hun microgolfoven die bestuurd wordt door middel van een mobiele telefoon berichtjes te sturen naar het verleden. Zo slagen ze erin om de gebeurtenissen in de toekomst te beïnvloeden. Maar al snel komen ze in het vizier van een geheime overheidsorganisatie.

Anthem – 22 februari 2019

Alexander: In de wereld van grote AAA-RPG’s is er een ontwikkelaar met een resem indrukwekkende titels: Bioware. Makers van toppers zoals Dragon Age en Mass Effect. Die laatste stierf een vrij indrukwekkend dood door de barslechte Mass Effect: Andromeda. Na het volledig falen van die game besloot uitgever EA om de stekker uit de serie te trekken. Anthem is een gloednieuwe reeks die, na het vorige debacle, met argusogen maar ook enthousiasme wordt afgewacht. De game is een 3rd person online RPG die spelers in een scifi-wereld dropt, al kan de game ook grotendeels als singleplayer gespeeld worden. In de game kruip in je in de rol van een Freelancer die diverse opdrachten zal vervolledigen met behulp van de futuristische exosuits die men Javelins noemt. De wereld van Anthem voelt een beetje aan als een mix tussen Titanfall en Destiny, al probeert EA deze mening te veranderen. De game wordt in ieder geval enthousiast afgewacht, dit bleek ook afgelopen weekend toen er een bèta was. Door het online karakter en vele duizenden geïnteresseerden waren er ook tal van technische problemen. Het is daarom bang afwachten of de release van Anthem hierdoor niet in mineur zal verlopen.

Anno 1800 – 26 februari 2019

Niels: Goed nieuws voor wie de Anno-reeks de laatste jaren wat te futuristisch vond worden, want na 2070 en 2205 katapulteren Ubisoft en Blue Byte je eind deze maand terug naar het gezegende jaar des heren 1800. Daarmee gaat de reeks terug naar haar roots, want de eerste vier games vonden allemaal plaats tussen 1400 en 1700. Net als in de vorige delen zal je opnieuw je eigen wereldrijk moeten proberen opbouwen, met dit keer de industriële revolutie als grote gangmaker. De opmerkelijkste nieuwigheid is dat je vanaf nu ook blauwdrukken van beoogde nieuwe gebouwen kan bijhouden, om zo niet meteen al je waardevolle grondstoffen te moeten opdoen aan iets waarvoor je best nog even spaart. Ook de aantrekkelijkheid van je steden zal een grotere rol gaan spelen, lieten de makers al weten.

PlayStation 4

releaselijst PlayStation 4 februari 2019 (klik hier om de lijst te openen)

Spike Volleyball – 5 februari 2019

Niels: In de categorie ‘sporten die het moeilijkst over te brengen zijn naar een degelijke videogame’ staat het nobele volleybal ergens tussen petanque en fierljeppen. Beachvolleybal is al iets makkelijker – is het niet, Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball? – maar eens het zand verdwijnt en er zes spelers samen moeten spelen in plaats van twee, raken de zaken al snel gecompliceerd. Bigben Interactive en Black Sheep Studio durven het nu toch aan en brengen begin februari Spike Volleyball uit. Met vijftig nationale teams die tegen elkaar strijden in de Unreal 4-engine klinkt het alvast als een dappere poging om volleybal op de gamekaart te zetten, al ziet de trailer er eerlijk gezegd nog niet zo overdonderend uit.

Spike Volleyball bij bol.com

God Eater 3 – 8 februari 2019

Jason: Het monster-slachten-genre zit in het westen dik in de lift. Monster Hunter is natuurlijk de onbetwiste koning tegenwoordig, maar sinds het quasi begin had ook Bandai Namco zijn telg in het genre: God Eater. De derde episode in die reeks komt nu naar het oude continent op 8 februari. Met ietwat vertraging op onze Japanse vrienden gaan we dus binnenkort weer Aragami in elkaar slaan en/of oppeuzelen, met al het goede dat de serie onderscheidt van zijn concurrenten zoals snelle anime combat, vuurwapens met customisable kogels en gigantische God Arc-wapens met nogal onthutsende aanvallen. Daaraan voegt God Eater 3, onder andere, nieuwe Burst Arts aan toe en een volledige nieuwe passieve bonus die afgaat als je dicht bij teamgenoten blijft genaamd Engage System. Ook de Aragami gaan erop vooruit, met een volledig nieuwe klasse monsters genaamd Ashborne. Waar ze vandaan komen en waarom wij het weer moeten oplossen, komen we ongetwijfeld te weten in het toch onverwacht rijke universum van God Eater. Fenrir bestaat bijvoorbeeld niet meer met die nieuwe Ash, dus ze hebben wat uit te leggen. Niet te missen voor fans van de saga, en misschien een testje waard voor wie niet genoeg kan krijgen van monsters te slachten.

God Eater 3 bij bol.com

Jump Force – 15 februari 2019

Nils: Foute titel, maar een weeb-droom die in vervulling gaat. Jump Force lijkt een brawler van jewelste te worden. Net als Nintendo met Smash een All-Star battle naar voren schuift, krijgen we in Jump Force de All-Stars van Shonen Jump te zien. Shonen Jump? Ja hoor, denk aan anime klassiekers zoals Naruto, Death Note, Bleach en vele anderen. Jump Force schuift verscheidene personages uit hun universum naar voren en laat hun vuisten voor zich spreken. Met Kenshin het opnemen tegen Deku uit My Hero Academia? Ja hoor, volledig mogelijk. Het is de natte droom voor de mensen die deze series kennen. Hoewel de game grafisch niet al te veel vertrouwen lijkt in te boezemen en de speelstijl heel hard aan the same old Bandai Namco-brawler games doet denken, is het opzet van dit spel simpel. Met je favoriete personage Spartacus-gewijs de heerser van de arena worden. UNITED STAAAATES OF SMAAAAAAAHAAAASH.

Jump Force bij bol.com

Far Cry New Dawn – 15 februari 2019

Michiel: Meer dan 15 jaar na het nogal explosieve einde van Far Cry 5 is Hope County nogal veranderd. Sommige plekken zijn gevaarlijker geworden, andere zijn ontoegankelijk, en hier en daar kan je iets nieuws vinden. Ook is er een nieuwe, gevaarlijke reizende bende opgedoken. Daarom besluiten de bewoners om tegen beter weten in te gaan samenwerken met dezelfde krankzinnige sekteleden die hen het leven al eens goed zuur hebben gemaakt. New Dawn is het kleurrijke vervolg op het vijfde deel uit deze reeks en neemt ons terug mee naar hartje Amerika, waar we weer een boel rednecks kunnen afknallen. De game gaat ietsje meer de first person RPG-toer op, en geeft ons blijkbaar verschillende stats waar we rekening mee zullen moeten houden. Daarnaast krijgen we een heleboel opties om nuttige objecten of upgrades voor onszelf te craften, zoals medkits, kaarten of betere buddies. Ook zijn er nieuwe wapens, huurlingen en andere nuttige elementen om Hope County mee te helpen verdedigen. Lucas vond Far Cry 5 al het perfecte spel om even zinloos niets in te doen, hopelijk brengt New Dawn meer van hetzelfde.

Far Cry New Dawn bij bol.com

Metro Exodus – 15 februari 2019

Niels: De Metro-games krijgen er na Metro 2033 en Metro: Last Light eindelijk een derde broertje bij. Het eerste spel scoorde niet al te slecht in 2011 en werd een cult hit, Last Light wist de critici helemaal te overtuigen in 2013. Benieuwd of Exodus, dat opnieuw survival horror en stealth zal combineren, deze goede lijn kan doortrekken. Het verhaal gaat verder op de eerste twee delen, wat betekent dat je opnieuw in post-apocalyptisch Rusland gedropt wordt om er wat mutanten en andere slechteriken een kopje kleiner te maken. Exodus vindt plaats in 2036 en zal in-game uiteindelijk een jaar duren. Onlangs kondigde Deep Silver aan dat ze een exclusieve deal sluiten met Epic om de game digitaal op pc enkel via hun store te verkopen. Alle Steam pre-orders zouden wel nog geleverd worden, maar je kan de game vanaf nu dus niet meer bestellen in de winkel van Valve.

Metro Exodus bij bol.com

Steins;Gate Elite – 19 februari 2019

Yves: Steins;Gate Elite is een remaster van het originele Steins;Gate uit 2009. De visual novel werd serieus opgesmukt met allerlei scenes uit de gelijknamige anime, samen met enkele nieuwe animaties speciaal voor deze game gemaakt. Voor de rest is er niet veel veranderd, want dat kan ook eigenlijk niet. Dit is een interactief verhaal waarbij je eigenlijk maar gewoon af en toe op een knopje moet drukken. Geen probleem, je weet waar je voor betaald hebt, en bovendien is het verhaal ook echt goed. Bovendien zijn verhalen waarin je zelf keuzes kan maken behoorlijk in, toch? Rintaro Okabe en zijn vriendin Mayuri Shiina zijn een stelletje wannabe-uitvinders die per ongeluk een methode ontdekken om met hun microgolfoven die bestuurd wordt door middel van een mobiele telefoon berichtjes te sturen naar het verleden. Zo slagen ze erin om de gebeurtenissen in de toekomst te beïnvloeden. Maar al snel komen ze in het vizier van een geheime overheidsorganisatie.

Steins;Gate Elite bij bol.com

Anthem – 22 februari 2019

Alexander: In de wereld van grote AAA-RPG’s is er een ontwikkelaar met een resem indrukwekkende titels: Bioware. Makers van toppers zoals Dragon Age en Mass Effect. Die laatste stierf een vrij indrukwekkend dood door de barslechte Mass Effect: Andromeda. Na het volledig falen van die game besloot uitgever EA om de stekker uit de serie te trekken. Anthem is een gloednieuwe reeks die, na het vorige debacle, met argusogen maar ook enthousiasme wordt afgewacht. De game is een 3rd person online RPG die spelers in een scifi-wereld dropt, al kan de game ook grotendeels als singleplayer gespeeld worden. In de game kruip in je in de rol van een Freelancer die diverse opdrachten zal vervolledigen met behulp van de futuristische exosuits die men Javelins noemt. De wereld van Anthem voelt een beetje aan als een mix tussen Titanfall en Destiny, al probeert EA deze mening te veranderen. De game wordt in ieder geval enthousiast afgewacht, dit bleek ook afgelopen weekend toen er een bèta was. Door het online karakter en vele duizenden geïnteresseerden waren er ook tal van technische problemen. Het is daarom bang afwachten of de release van Anthem hierdoor niet in mineur zal verlopen.

Anthem bij bol.com

Xbox One

releaselijst Xbox One februari 2019 (klik hier om de lijst te openen)

Wargroove – 1 februari 2019

Nils: Wargroove. Eindelijk is hij daar. De spirituele opvolger van Advance Wars, de tactische RPG die zich, in tegenstelling tot Fire Emblem, in een futuristische, maar tevens cartoonesk universum afspeelt. Door velen geliefd en gemist. Sinds de Nintendo DS is het immers windstil rond de Nintendo-franchise. Een geweldig onrecht dat de wereld uitgeholpen moet worden, dacht het kleine Chucklefish. Al jaren droomden ze luidop van hun eigen Advance Wars en nu is het eindelijk zover. Wargroove, het lijkt een mix van bovengenoemde franchises te zijn. In een middeleeuwse setting met een commandant die niet zo stiekem een zeer good boy is. Wargroove duwt op alle juiste knoppen, lijkt het. En met een mode waarin je je eigen campagnes en stories kan samenstellen, lijkt er ons enorm veel potentieel in deze game te zitten. Wij kijken er alvast naar uit om onze dog cavalry de slagvelden op te sturen.

Spike Volleyball – 5 februari 2019

Niels: In de categorie ‘sporten die het moeilijkst over te brengen zijn naar een degelijke videogame’ staat het nobele volleybal ergens tussen petanque en fierljeppen. Beachvolleybal is al iets makkelijker – is het niet, Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball? – maar eens het zand verdwijnt en er zes spelers samen moeten spelen in plaats van twee, raken de zaken al snel gecompliceerd. Bigben Interactive en Black Sheep Studio durven het nu toch aan en brengen begin februari Spike Volleyball uit. Met vijftig nationale teams die tegen elkaar strijden in de Unreal 4-engine klinkt het alvast als een dappere poging om volleybal op de gamekaart te zetten, al ziet de trailer er eerlijk gezegd nog niet zo overdonderend uit.

Spike Volleyball bij bol.com

Jump Force – 15 februari 2019

Nils: Foute titel, maar een weeb-droom die in vervulling gaat. Jump Force lijkt een brawler van jewelste te worden. Net als Nintendo met Smash een All-Star battle naar voren schuift, krijgen we in Jump Force de All-Stars van Shonen Jump te zien. Shonen Jump? Ja hoor, denk aan anime klassiekers zoals Naruto, Death Note, Bleach en vele anderen. Jump Force schuift verscheidene personages uit hun universum naar voren en laat hun vuisten voor zich spreken. Met Kenshin het opnemen tegen Deku uit My Hero Academia? Ja hoor, volledig mogelijk. Het is de natte droom voor de mensen die deze series kennen. Hoewel de game grafisch niet al te veel vertrouwen lijkt in te boezemen en de speelstijl heel hard aan the same old Bandai Namco-brawler games doet denken, is het opzet van dit spel simpel. Met je favoriete personage Spartacus-gewijs de heerser van de arena worden. UNITED STAAAATES OF SMAAAAAAAHAAAASH.

Jump Force bij bol.com

Crackdown 3 – 15 februari 2019

Olivier: Elke game die cel shading gebruikt voor de graphics juich ik toe. Crackdown 3 is een game, net als zijn voorgangers, waarin je destructief rondstapt en -springt in een actievolle open wereld. Previews tonen een neon sci-fi wereld met hoogtechnologische wapens en transformer-wagens. De vorige game dateert alweer van 2010 en sinds de aankondiging in 2014 kende dit vervolg heel wat vertraging. Hopelijk heeft ontwikkelaar Sumo Digital deze tijd nuttig gebruikt om de game volledig tot z’n recht te laten komen. Sommige spellen die later uitkomen, missen zo de boot en voelen verouderd aan tussen de laatste nieuwe kaskrakers. Toch verdient Crackdown 3 het voordeel van de twijfel. De verschillende manieren om je vijanden te lijf te gaan, maken de reeks wel leuk. Daarnaast hebben ze nu ook een systeem geïmplementeerd dat doet denken aan het vijandensysteem uit Shadow of Mordor waar de baddies je persoonlijk gaan viseren. Zo kan je vendetta’s kweken en worden de gang wars wel echt persoonlijk.

Crackdown 3 bij bol.com

Far Cry New Dawn – 15 februari 2019

Michiel: Meer dan 15 jaar na het nogal explosieve einde van Far Cry 5 is Hope County nogal veranderd. Sommige plekken zijn gevaarlijker geworden, andere zijn ontoegankelijk, en hier en daar kan je iets nieuws vinden. Ook is er een nieuwe, gevaarlijke reizende bende opgedoken. Daarom besluiten de bewoners om tegen beter weten in te gaan samenwerken met dezelfde krankzinnige sekteleden die hen het leven al eens goed zuur hebben gemaakt. New Dawn is het kleurrijke vervolg op het vijfde deel uit deze reeks en neemt ons terug mee naar hartje Amerika, waar we weer een boel rednecks kunnen afknallen. De game gaat ietsje meer de first person RPG-toer op, en geeft ons blijkbaar verschillende stats waar we rekening mee zullen moeten houden. Daarnaast krijgen we een heleboel opties om nuttige objecten of upgrades voor onszelf te craften, zoals medkits, kaarten of betere buddies. Ook zijn er nieuwe wapens, huurlingen en andere nuttige elementen om Hope County mee te helpen verdedigen. Lucas vond Far Cry 5 al het perfecte spel om even zinloos niets in te doen, hopelijk brengt New Dawn meer van hetzelfde.

Far Cry New Dawn bij bol.com

Metro Exodus – 15 februari 2019

Niels: De Metro-games krijgen er na Metro 2033 en Metro: Last Light eindelijk een derde broertje bij. Het eerste spel scoorde niet al te slecht in 2011 en werd een cult hit, Last Light wist de critici helemaal te overtuigen in 2013. Benieuwd of Exodus, dat opnieuw survival horror en stealth zal combineren, deze goede lijn kan doortrekken. Het verhaal gaat verder op de eerste twee delen, wat betekent dat je opnieuw in post-apocalyptisch Rusland gedropt wordt om er wat mutanten en andere slechteriken een kopje kleiner te maken. Exodus vindt plaats in 2036 en zal in-game uiteindelijk een jaar duren. Onlangs kondigde Deep Silver aan dat ze een exclusieve deal sluiten met Epic om de game digitaal op pc enkel via hun store te verkopen. Alle Steam pre-orders zouden wel nog geleverd worden, maar je kan de game vanaf nu dus niet meer bestellen in de winkel van Valve.

Metro Exodus bij bol.com

Anthem – 22 februari 2019

Alexander: In de wereld van grote AAA-RPG’s is er een ontwikkelaar met een resem indrukwekkende titels: Bioware. Makers van toppers zoals Dragon Age en Mass Effect. Die laatste stierf een vrij indrukwekkend dood door de barslechte Mass Effect: Andromeda. Na het volledig falen van die game besloot uitgever EA om de stekker uit de serie te trekken. Anthem is een gloednieuwe reeks die, na het vorige debacle, met argusogen maar ook enthousiasme wordt afgewacht. De game is een 3rd person online RPG die spelers in een scifi-wereld dropt, al kan de game ook grotendeels als singleplayer gespeeld worden. In de game kruip in je in de rol van een Freelancer die diverse opdrachten zal vervolledigen met behulp van de futuristische exosuits die men Javelins noemt. De wereld van Anthem voelt een beetje aan als een mix tussen Titanfall en Destiny, al probeert EA deze mening te veranderen. De game wordt in ieder geval enthousiast afgewacht, dit bleek ook afgelopen weekend toen er een bèta was. Door het online karakter en vele duizenden geïnteresseerden waren er ook tal van technische problemen. Het is daarom bang afwachten of de release van Anthem hierdoor niet in mineur zal verlopen.

Anthem bij bol.com

Nintendo Switch

releaselijst Nintendo Switch februari 2019 (klik hier om de lijst te openen)

Wargroove – 1 februari 2019

Nils: Wargroove. Eindelijk is hij daar. De spirituele opvolger van Advance Wars, de tactische RPG die zich, in tegenstelling tot Fire Emblem, in een futuristische, maar tevens cartoonesk universum afspeelt. Door velen geliefd en gemist. Sinds de Nintendo DS is het immers windstil rond de Nintendo-franchise. Een geweldig onrecht dat de wereld uitgeholpen moet worden, dacht het kleine Chucklefish. Al jaren droomden ze luidop van hun eigen Advance Wars en nu is het eindelijk zover. Wargroove, het lijkt een mix van bovengenoemde franchises te zijn. In een middeleeuwse setting met een commandant die niet zo stiekem een zeer good boy is. Wargroove duwt op alle juiste knoppen, lijkt het. En met een mode waarin je je eigen campagnes en stories kan samenstellen, lijkt er ons enorm veel potentieel in deze game te zitten. Wij kijken er alvast naar uit om onze dog cavalry de slagvelden op te sturen.

Steins;Gate Elite – 19 februari 2019

Yves: Steins;Gate Elite is een remaster van het originele Steins;Gate uit 2009. De visual novel werd serieus opgesmukt met allerlei scenes uit de gelijknamige anime, samen met enkele nieuwe animaties speciaal voor deze game gemaakt. Voor de rest is er niet veel veranderd, want dat kan ook eigenlijk niet. Dit is een interactief verhaal waarbij je eigenlijk maar gewoon af en toe op een knopje moet drukken. Geen probleem, je weet waar je voor betaald hebt, en bovendien is het verhaal ook echt goed. Bovendien zijn verhalen waarin je zelf keuzes kan maken behoorlijk in, toch? Rintaro Okabe en zijn vriendin Mayuri Shiina zijn een stelletje wannabe-uitvinders die per ongeluk een methode ontdekken om met hun microgolfoven die bestuurd wordt door middel van een mobiele telefoon berichtjes te sturen naar het verleden. Zo slagen ze erin om de gebeurtenissen in de toekomst te beïnvloeden. Maar al snel komen ze in het vizier van een geheime overheidsorganisatie.

Steins;Gate Elite bij bol.com

Nintendo 3DS

releaselijst Nintendo 3DS februari 2019 (klik hier om de lijst te openen)

Etrian Odyssey Nexus – 5 februari 2019

Yves: Het feit dat ik bijna geen info vond over deze game online bewijst dat het zowel een heel niche game is als dat eigenlijk niemand nog een zier geeft om nieuwe 3DS-games. Het feit dat Atlus de moeite doet om te zeggen dat dit de laatste Etrian Odyssey is voor 3DS spreekt boekdelen. En dat is wel jammer, want ik herinner me dat ik de allereerste game in deze Shin Megami Tensei spinoff-reeks speelde op de DS en me kostelijk amuseerde met het zeer verslavende tekenen van je eigen mappen naarmate je de wereld exploreert. Voor een verhaal is er nauwelijks plaats in deze dungeon crawler, dus ga ik ook de moeite niet doen om het proberen uit te leggen. Wel moet je weten dat je met maar liefst 19 verschillende klasses aan de slag kunt en de game vier verschillende moeilijkheidsgraden bevat. Deze game draait puur om de gameplay van het stelselmatig ontdekken van nieuwe gangen in de vele dungeons en het overwinnen van aartsmoeilijke bazen. Ik denk dat ik het toch eens ga uitproberen.

Etrian Odyssey Nexus bij bol.com

GeeksterNaar welke games kijk jij deze maand uit? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties