Gamekalender december: een rustige afsluiter

0

Oyez oyez Geeksters! Tijd om de laatste lijst op te stellen voor dit jaar 2015. Zoals gewoonlijk is december een rustige maand om iedereen de tijd te geven om zijn kerstkado’s binnenstebuiten te draaien. Er zijn natuurlijk wel een paar releases om naar uit te kijken, met het massieve Xenoblade Chrincles X voor Wii U-bezitters, of de explosieve giga-speeltuin van Just Cause 3 voor al de andere platformen. Without further ado, de gamekalender december.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege (PC, PS4, Xbox ONE)1 december

Meteen op de eerste van de maand staat de nieuwste tactische shooter van Ubisoft, Rainbox Six Siege. De realistische special intervention-shooter zet teams van 5 mensen tegen elkaar op met het doel gegijzelden te bevrijden of bommen te ontmantelen in een snelle, professionele en vooral gecoördineerde actie. Op papier een waardige concurrent voor de onafstootbare Counter Strike, maar kan het in de praktijk ook tot dit statuut rijzen?

Just Cause 3 (PC, PS4, Xbox ONE)1 december

Rico gaat weer eens op stap om een land te verdrinken in een zee van vuur en high octane chaos. Deze keer mag de fictieve republiek van Medici eraan geloven in een episode met als grootste nieuwigheden de veelgevraagde wingsuit en de mogelijkheid om eindelijk meerdere elementen vast te maken aan je vertrouwde grijphaak. Ongetwijfeld wordt dit weer een zandbak van jewelste om in te spelen en mogen we een paar zotte GIF’s verwachten in de eerste week van december.

Chivalry : Medieval Warfare (PS4, Xbox ONE) 2 december

‘Wat als we een shooter zouden maken, maar dan in de middeleeuwen?’ Dat was wellicht de start van wat in 2012 bekend werd als de geweldige Chivalry, op zich al de afgewerkte versie van hun Half Life 2-mod Age of Chivalry. Nu, iets meer dan 3 jaar, later komt de barbarij ook de nieuwe generatie salonconsoles onveilig maken met een versie speciaal voor hen. Buiten het ondersteunen van 24-speler-matchen zijn er geen echte nieuwigheden, maar dat maakt het spel er niet minder geniaal op.

Valhalla Hills (PC)2 december

Valhalla Hills is een simulatie-/strategiespel in de lijn van wat we zien in spellen als The Settlers. Hier besturen we echter een groepje Vikingen op weg naar Valhalla, op de top van de dichtstbijzijnde berg. Jouw taak is deze bende te doen overleven en ze dan ook naar daar te leiden, maar echt controle heb je hier niet helemaal. De Vikingen zullen af en toe gewoon hun eigen wil doordrijven of gewoon geen zin hebben om naar jou te luisteren. Zin om te zien of je een goede herder zou zijn voor je bebaard volk?

Xenoblade Chronicles X (Wii U)4 december

De pièce de resistance van deze kalender is zonder twijfel deze Xenoblade Chronicles X. Het team van Monolith Soft heeft weer alle registers opengetrokken voor de spirituele opvolger van Xenoblade met een nog grotere en vollere wereld, dynamischere gevechten en freaking Mechas! Uiteraard is deze net als alle J-RPG spellen al een tijd uit in Japan maar dat betekent ook dat we al weten hoe goed het wel is. Voor bezitters van een Wii U is dit een toptitel, voor fans van Japanse RPG’s is dit gewoon een must buy.

Mario & Luigi Paper Jam (3DS) – 4 december

Op de nomadeconsole van Nintendo valt er ook een RPG mee te pikken, maar dan eentje met de besnorde broedermascotte in de hoofdrol. De serie blijft op bekend terrein maar kruist deze keer de weg van de Paper Mario-serie. Dit heeft uiteraard wat invloed op de gameplay, maar nieuwigheden zijn al bij al wat aan de schuchtere kant. Is de formule nog fris genoeg voor een nieuwe episode?

Warhammer 40 000 : Dark Nexus Arena (PC) – 8 december

Het was lang geleden dat er nog eens een MOBA uitkwam, maar die lange droogte van welgeteld 5 maanden komt nu tot einde met de release van Warhammer 40 000: Dark Nexus Arena. Drie facties nemen het op tegen elkaar, De Space Marine, Tau en Orks, elk regelrecht uit het uitgebreide universum van de Games Workshoplicentie. Wat onderscheidt deze MOBA van de rest? Het speelt ook een beetje als een twin-stickshooter, dus precisie en reflexen zullen even belangrijk zijn als strategie in de matchen van 4 tegen 4. Het beste nieuws? Deze MOBA is ook gratis, dus er is geen reden om er niet zelf een mening over te smeden.

FAST Racing NEO (Wii U eshop) december

En dan hebben we nog titels zonder een vaste datum maar die zich in de kerstmaand ook een weg zullen banen naar de consoles. De eerste is FAST Racing NEO op de Wii U-e-shop. Omdat we nog steeds geen nieuwe F-Zero game hebben op de laatste console van Nintendo zijn er ontwikkelaars die niet langer kunnen wachten en dan maar zelf iets maken. Verwacht je dus aan exact dat, supersnelle races op futuristische parcours en zonder power-ups. En belangrijk, de tegenwoordig maar al te zeldzame splitscreenoptie is ook aanwezig. Wordt het een smakelijk voorgerecht op een eventuele F-Zero, of overstijgt het zijn voorbeeld? We shall see.

SteamWorld Heist (3DS eshop) – december

De andere titel zonder vaste datum maar wel voor december is er eentje voor de 3DS-e-shop. SteamWorld Heist neemt de wereld en het artisitiek design over van de eerste titel in de reeks SteamWorld Dig en herwerkt het à la sauce tactische RPG. Op GameForce hebben we deze al even in handen gehad en onze indruk was goed zonder meer, de oorzaak lag aan beperkte gevechtsopties en algemeen magere uitvoering van een genre waar customisatie en vrijheid een must zijn. Finaal verdict in december dus.

En voilà, hiermee is de laatste kalender voor 2015 af. Zoals altijd: als we iets vergeten zijn, laat het ons gerust weten. Maar zeg ons vooral wat jullie deze koude decembermaand zoal gaan spelen. Voor mij wordt het een en al Xenoblade, al dan niet met lonkende blik op nog steeds niet saai geworden Fallout 4.

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties