Gamekalender augustus 2017: ongewoon druk

0

Je zou niet zeggen dat het zomer is als je de gamekalender van augustus bekijkt. Deze maand een heleboel fijne games om naar uit te kijken, van een stand-alone Uncharted 4-dlc, een bizarre cross-over in het Mushroom Kingdom tot de laatste hoop voor de Sonic-franchise. Zoals gewoonlijk leidt de crew van het Geekster-ship je doorheen deze meteorietenregen naar de titels die je zeker niet mag missen.

PC

releaselijst pc augustus 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Hellblade: Senua’s Sacrifice – 8 augustus 2017

In Ninja Theory’s nieuwste “independent AAA”-game speel je als de titulaire Senua in een wereld gebaseerd op Keltische en Noorse mythologie. Vanuit haar perspectief maak je een persoonlijke reis door een helse onderwereld waarin je je eigen persoonlijke demonen zult moeten verslaan. Dat wordt hier net dat tikkeltje interessanter, want Senua is haar eigen ergste vijand. Het zijn namelijk haar psychotische episodes die al die waanbeelden van helse landschappen en groteske demonen oproepen.

Sonic Mania – 15 augustus 2017

Sonic is back! Of dat zeggen we toch iedere keer als er een nieuwe Sonic-game aangekondigd wordt. Maar deze keer gaat het opnieuw goed zijn! (Ja, ook dat zeggen we iedere keer.) Maar deze keer hebben we echt wel goede hoop, want in Sonic Mania gaat Sonic terug naar zijn roots in wat een heerlijk nostalgische 2D-platformer lijkt te worden. Alle elementen lijken aanwezig: retro pixel-art graphics, bijpassende soundtrack, de klassieke Sonic-gameplay en een afwezigheid van de vele shitty friends. Sorry not sorry, Amy. Maar misschien nog het beste (en meest hoopgevende) nieuws van allemaal: deze game wordt helemaal niet ontwikkeld door Sega. Nee, dit project is het resultaat van het harde werk van een ensemble aan Sonic-fans die de blessing kregen van de Japanse publisher om hun krachten te bundelen en een officiële game te ontwikkelen. Sonic Mania zal zowel nieuwe als remixed levels uit vorige games bevatten. Stel ons niet teleur, Sonic, dit is echt wel je allerlaatste kans! (Zeggen we ook iedere keer.)

Agents of Mayhem – 18 augustus 2017

Wie nog altijd geen genoeg kan krijgen van de hele reeks rond Saint Row, zeg maar de GTA-reeks op zowat de meest knallende hallucinogenen en andere drugs die je maar kan tegenkomen, kan vanaf 18 augustus zijn hartje ophalen met spin-off Agents of Mayhem. Het spel vindt plaats in de nasleep van de gebeurtenissen uit Saints Row: Gat out of Hell, en verplaatst het hele strijdtoneel naar Seoul, Zuid-Korea. Daar probeert een organisatie genaamd Mayhem (Multinational AgencY Hunting Evil Masterminds) een boosaardige vereniging genaamd Legion (the League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations) tegen te houden in hun plannetje om alle landen te vernietigen. Uit twaalf beschikbare agenten van Mayhem mag jij er drie kiezen om mee te nemen op wat ongetwijfeld opnieuw een doldwaze LSD-trip wordt.

Cook Serve Delicious! 2!! – 24 augustus 2017

Cook Serve Delicious was een van de betere relaxerende-maar-toch-ook-zeer-stresserende restaurantsimulators waarin je moest proberen om zoveel mogelijk correcte gerechten aan de juiste klanten af te leveren. Het vervolg van makers Vertigo Gaming Inc. schotelt nog meer van dat goeds voor. Elk gerecht heeft zijn unieke bereidingswijze (meestal een combinatie van toetsen), en je kan zelf op het menu zetten wat je wil (maar best niet elke dag hetzelfde). Je moet in de verschillende spelmodi niet enkel rekening houden met gerechten, maar ook met de klanten zelf en met taken zoals de afwas doen of rattenvallen plaatsen. Daarbij heb je nog 2 rush hour-periodes waarin er veel meer klanten over de vloer komen dan tijdens de andere uren. Het doel is zonder een fout elke dag te doorkomen om een mooie bonus te krijgen, waarmee je weer nieuwe gerechten of andere dingen voor je restaurant kan kopen. Na een tijdje werd het hoge tempo van CSD heel hypnotiserend, en ook wij hebben soms rare vragen gekregen toen onze halve trouwboeken ons vroegen wat wij de hele tijd tegen onszelf aan het mompelen waren (“Steak, hamer, hamer, hamer, kruiden, weg!”, “Wat wil jij? Gewone lasagna? pscr, pscr, pscr, koken!”). CSD2 brengt nog wat extra zaken met zich mee, zoals je restaurant helemaal kunnen inkleden en local co-op (waarbij elke speler vrij kan kiezen tussen toetsenbord, muis of een gamepad).

F1 2018 – 25 augustus 2017

Men zegge dat er maar twee zekerheden zijn in het level, death and taxes. Als je het mij vraagt, horen jaarlijkse sportreleases daar ook bij. Naast klappers zoals FIFA en NBA hoort daar ook F1 bij. Codemasters is ondertussen al heel wat jaren de producent van de officiële Formule 1-game. Dit seizoen bracht weer heel wat veranderingen met zich mee, zoals de befaamde T-wing en dikkere voorbanden. Uiteraard zullen de nieuwe modellen van F1-wagens te zien zijn in de game. Gameplaygewijs belooft Codemasters enkele nieuwigheden, F1 2016 bracht ons een managementsimulatie naast het racen, die interessant maar relatief beperkt was. De nieuwe game gaat hier dieper op in met een skill-tree en meer keuzes. Verder wordt de race-ervaring verbeterd met meer opties tijdens free practice én komt de game in 4K uit voor pc, PS4 Pro en Xbox One X. Ten slotte kan je de baan op met een heleboel classic cars. Dat belooft!

XCOM 2: War of the Chosen – 29 augustus 2017

XCOM 2 is een van onze favoriete turn-based strategy games op de pc (en consoles) van de laatste jaren, en heeft al een paar uitbreidingen gehad met een extra class, nieuwe vijanden en cosmetische opties. Dat bleek voor Firaxis echter niet genoeg te zijn, en ze schotelen ons eind augustus een uitbreiding van jewelste voor. The Chosen zijn nieuwe, extra dodelijke vijanden die Nemesis System-gewijs telkens andere positieve en en negatieve vaardigheden hebben, vorige gevechten onthouden en hun eigen speciale missies in petto houden. Om ze te bevechten word je geholpen door drie nieuwe helden: de Templar, de Reaper en de Skirmisher. Er zijn nog andere nieuwe vijanden, zoals de zombie-achtige Lost die in hordes op je af zullen komen, uit verschillende soorten bestaan en zelfs Advent aanvallen! Je soldaten hebben ook hun eigen persoonlijkheden nu, en hun band met hun strijdmakkers zorgt nu ook voor voordelen in het spel. Je kan die band, of andere leuke elementen nu ook extra in de verf zetten in propagandaposters (die tijdens de missies zullen verschijnen)! Bereid je voor op tactische keuzes, oorlogsmisdaden en vloeken op gemiste schoten (92% kans! aaargh!) en hier en daar een hopelijk grappige bug (Jake, fix your game!).

Life is Strange: Before the Storm – 31 augustus 2017

Deze prequel op het commerciële en kritisch succesvolle Life is Strange heeft nog voor zijn release al voor de nodige controverse gezorgd. Eerst en vooral wordt de game om één of andere reden niet gemaakt door de ontwikkelaars van het origineel, wat je al vragen kan doen stellen bij de intenties van publisher Square Enix. Maar de echte tragedie hier is het feit dat deze game zich focust op het personage Chloe, maar dankzij een nieuwe staking bij de vakbond van de voice actors niet de originele stemactrice van de eerste game overbrengt. Aangezien dit een game is die echt valt of staat bij de acteerprestaties van stemacteurs zijn we toch wel ontgoocheld in de mogelijke consequenties voor de geloofwaardigheid van dit personage. Lijkt ook van weinig originaliteit te getuigen: de nieuwe backtalk-functie waarmee je, ondanks het ontbreken van het zo kenmerkende tijdreizen uit de eerste game, toch opnieuw kan terugkomen op bepaalde beslissingen die je neemt in de game. Veel zal dus afhangen van de sterkte het verhaal, dat teruggaat naar de vriendschap en de gebeurtenissen van Chloe Price en Rachel Amber.

PS4

releaselijst PS4 augustus 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Hellblade: Senua’s Sacrifice – 8 augustus 2017

In Ninja Theory’s nieuwste “independent AAA”-game speel je als de titulaire Senua in een wereld gebaseerd op Keltische en Noorse mythologie. Vanuit haar perspectief maak je een persoonlijke reis door een helse onderwereld waarin je je eigen persoonlijke demonen zult moeten verslaan. Dat wordt hier net dat tikkeltje interessanter, want Senua is haar eigen ergste vijand. Het zijn namelijk haar psychotische episodes die al die waanbeelden van helse landschappen en groteske demonen oproepen.

Undertale – 15 augustus 2017

In het rijk van indie RPG’s is Toby Fox zijn ode aan Earthbound heer en meester. Hoe komt dit? Wel, daar zijn talloze redenen voor. Zo heb je het verhaal dat goed in elkaar steekt, met meerdere verschillende eindes (en het is wel degelijk de bedoeling dat je dit meerdere keren speelt). Dan heb je ook nog de knotsgekke cast met pratende koeien, kwaadaardige bloemen, dansende skeletten en honden. Overal grote en kleine schattige honden. Een andere leuke toets is de gameplay. Zo test Undertale geregeld je kunde door je in bullethellscenario’s te gooien. Ten slotte is er nog de adrenalinepompende soundtrack, die zo goed is dat het vele andere games met schaamrode wangen naar huis doet rennen. Megalovania is my jam!

Sonic Mania – 15 augustus 2017

Sonic is back! Of dat zeggen we toch iedere keer als er een nieuwe Sonic-game aangekondigd wordt. Maar deze keer gaat het opnieuw goed zijn! (Ja, ook dat zeggen we iedere keer.) Maar deze keer hebben we echt wel goede hoop, want in Sonic Mania gaat Sonic terug naar zijn roots in wat een heerlijk nostalgische 2D-platformer lijkt te worden. Alle elementen lijken aanwezig: retro pixel-art graphics, bijpassende soundtrack, de klassieke Sonic-gameplay en een afwezigheid van de vele shitty friends. Sorry not sorry, Amy. Maar misschien nog het beste (en meest hoopgevende) nieuws van allemaal: deze game wordt helemaal niet ontwikkeld door Sega. Nee, dit project is het resultaat van het harde werk van een ensemble aan Sonic-fans die de blessing kregen van de Japanse publisher om hun krachten te bundelen en een officiële game te ontwikkelen. Sonic Mania zal zowel nieuwe als remixed levels uit vorige games bevatten. Stel ons niet teleur, Sonic, dit is echt wel je allerlaatste kans! (Zeggen we ook iedere keer.)

Agents of Mayhem – 18 augustus 2017

Wie nog altijd geen genoeg kan krijgen van de hele reeks rond Saint Row, zeg maar de GTA-reeks op zowat de meest knallende hallucinogenen en andere drugs die je maar kan tegenkomen, kan vanaf 18 augustus zijn hartje ophalen met spin-off Agents of Mayhem. Het spel vindt plaats in de nasleep van de gebeurtenissen uit Saints Row: Gat out of Hell, en verplaatst het hele strijdtoneel naar Seoul, Zuid-Korea. Daar probeert een organisatie genaamd Mayhem (Multinational AgencY Hunting Evil Masterminds) een boosaardige vereniging genaamd Legion (the League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations) tegen te houden in hun plannetje om alle landen te vernietigen. Uit twaalf beschikbare agenten van Mayhem mag jij er drie kiezen om mee te nemen op wat ongetwijfeld opnieuw een doldwaze LSD-trip wordt.

Uncharted: The Lost Legacy – 22 augustus 2017

Het verhaal van Nathan Drake is misschien afgelopen, maar dat betekent niet dat we geen laatste avontuur meer krijgen, al is het zonder Drake zelf. Bij Uncharted 4 vroegen we ons immers af: waar is Chloe (en waar is Cutter)? Op een zijdelingse vermelding na kwam de femme fatale immers niet in A Thief’s End voor. In The Lost Legacy, een standalone dlc, keert zij gelukkig terug. Ze moet met de hulp van ex-antagonist Nadine Ross – wat als ze elkaars ervaring met Drake te weten komen? – de Tusk of Ganesh zien te bemachtigen. Zij zijn op geld uit, maar hun tegenstander Asav wil proberen met deze mysterieuze slachttand de regering omverwerpen. Benieuwd of ze na de (toegegeven, architecturaal heel geavanceerde) piraten in Uncharted 4 de bovennatuurlijke toer weer zullen opgaan. Naughty Dog belooft ons in ieder geval zoals altijd een intense, cinematische ervaring die langer zal duren dan Left Behind, de gevierde uitbreiding van The Last of Us, maar wel niet zo lang zal zijn als A Thief’s End. Voor dit laatste avontuur zouden alle remmen losgegooid worden in prachtige omgevingen. Dat wordt met andere woorden weer genieten van een spektakel zoals alleen Naughty Dog het op je scherm weet te toveren.

Madden NFL 18 – 25 augustus 2017

Wat FIFA en Pro Evolution Soccer jaarlijks betekenen voor de voetbalfans, is Madden elk jaar opnieuw voor de aanhangers van American football. In ons landje mag die sport dan misschien wel niet de populairste zijn – vooral rond de hoofdstad zijn er wel enkele clubs, die jaarlijks ook voor de Belgian Bowl strijden – maar in Trumpland is het wel een van dé grote nationale sporten. Nieuw dit jaar is dat Madden 18 een Story Mode zal krijgen, zoals eerder ook al bijvoorbeeld bij de FIFA- en NBA 2K-games het geval was. In die mode moet je een virtueel talent genaamd Devin Wade naar ongekende successen proberen te leiden als quarterback. EA Sports liet al weten dat er voor de nieuwe Madden-game overgestapt wordt op de Frostbite Engine, die eerder ook al gebruikt werd in EA’s FIFA-reeks. Coverster dit jaar is Tom Brady, de quarterback van de New England Patriots, die zowat als de beste NFL’er aller tijden wordt beschouwd, met maar liefst 5 Super Bowl-ringen.

White Day: A Labyrinth Named School

Bij Japanse horror denken velen aan The Grudge en The Ring-films. Bij het gamesdepartement is het dan eerder Resident Evil, Silent Hill en soms wel eens Forbidden Siren. Wat we vaak vergeten, is dat hun (Zuid-)Koreaanse overburen ook wel wat traumatiserende games op de markt durven te brengen. Case in point: White Day. In deze cultklassieker ben jij de nieuwe student in een school. Op zich al stressvol genoeg, maar het gonst er ook van geruchten over moorden en wraakzuchtige geesten. Wanneer je twee dagen later ’s nachts opgesloten bent, ondervind je helaas dat het meer dan geruchten zijn en moet je dus ontsnappen. Deze lijkt echt een must-have voor fans van het eerste uur van Alone in the Dark, Resident Evil of Silent Hill met resourcemanagement, stealth, en aartsmoeilijke puzzels. Daarbovenop zijn er ook negen verschillende eindes.

 F1 2018 – 25 augustus 2017

Men zegge dat er maar twee zekerheden zijn in het level, death and taxes. Als je het mij vraagt, horen jaarlijkse sportreleases daar ook bij. Naast klappers zoals FIFA en NBA hoort daar ook F1 bij. Codemasters is ondertussen al heel wat jaren de producent van de officiële Formule 1-game. Dit seizoen bracht weer heel wat veranderingen met zich mee, zoals de befaamde T-wing en dikkere voorbanden. Uiteraard zullen de nieuwe modellen van F1-wagens te zien zijn in de game. Gameplaygewijs belooft Codemasters enkele nieuwigheden, F1 2016 bracht ons een managementsimulatie naast het racen, die interessant maar relatief beperkt was. De nieuwe game gaat hier dieper op in met een skill-tree en meer keuzes. Verder wordt de race-ervaring verbeterd met meer opties tijdens free practice én komt de game in 4K uit voor pc, PS4 Pro en Xbox One X. Ten slotte kan je de baan op met een heleboel classic cars. Dat belooft!

XCOM 2: War of the Chosen – 29 augustus 2017

XCOM 2 is een van onze favoriete turn-based strategy games op de pc (en consoles) van de laatste jaren, en heeft al een paar uitbreidingen gehad met een extra class, nieuwe vijanden en cosmetische opties. Dat bleek voor Firaxis echter niet genoeg te zijn, en ze schotelen ons eind augustus een uitbreiding van jewelste voor. The Chosen zijn nieuwe, extra dodelijke vijanden die Nemesis System-gewijs telkens andere positieve en en negatieve vaardigheden hebben, vorige gevechten onthouden en hun eigen speciale missies in petto houden. Om ze te bevechten word je geholpen door drie nieuwe helden: de Templar, de Reaper en de Skirmisher. Er zijn nog andere nieuwe vijanden, zoals de zombie-achtige Lost die in hordes op je af zullen komen, uit verschillende soorten bestaan en zelfs Advent aanvallen! Je soldaten hebben ook hun eigen persoonlijkheden nu, en hun band met hun strijdmakkers zorgt nu ook voor voordelen in het spel. Je kan die band, of andere leuke elementen nu ook extra in de verf zetten in propagandaposters (die tijdens de missies zullen verschijnen)! Bereid je voor op tactische keuzes, oorlogsmisdaden en vloeken op gemiste schoten (92% kans! aaargh!) en hier en daar een hopelijk grappige bug (Jake, fix your game!).

Yakuza Kiwami – 29 augustus 2017

De Yakuza-trein lijkt met de release van Yakuza 0 eerder dit jaar eindelijk aangekomen in het Westen. Sega laat er geen gras over groeien en brengt deze maand de remake van het origineel naar PS4 in Europa. Een logische release, aangezien we in deze game opnieuw in de huid kruipen van Kazuma Kiryu, een lid van de yakuza verscheurd door zijn geweten en trots. Wanneer zijn beste vriend de yakuzabaas vermoordt, neemt Kiryu de schuld op zich en gaat voor 10 jaar de gevangenis in. Wanneer hij die opnieuw verlaat, ontdekt hij dat er een oorlog is uitgebroken tussen de verschillende clans in de straten van Kamurocho. Bovendien blijkt zijn jeugdvriendin verdwenen te zijn. Buiten een grafische en technische update (minder laadtijden!) neemt Yakuza Kiwami ook alle moderne gameplayelementen over van 0, zoals de mogelijkheid om te wisselen tussen verschillende vechtstijlen.

Everybody’s Golf – 30 augustus 2017

Voor wie heimwee heeft naar de hoogdagen van Camelot’s Mario Golf-serie kan deze nieuwe Minna no Golf-game misschien soelaas bieden. Twintig jaar en twaalf games later is ook deze game klaar om de open world-tour op te gaan. (Sorry.) Heel veel is er eigenlijk nog altijd niet bekend over deze titel, maar de trailer belooft alvast veel handengeklap en activiteiten die weinig met golf te maken hebben, zoals vissen en golfkarraces. Zolang het eigenlijke golfen intact is gebleven zul je ons niet horen klagen. Zoals verwacht is de game natuurlijk ook online te spelen, dus misschien zien we elkaar binnenkort op de golfbaan.

Life is Strange: Before the Storm – 31 augustus 2017

Deze prequel op het commerciële en kritisch succesvolle Life is Strange heeft nog voor zijn release al voor de nodige controverse gezorgd. Eerst en vooral wordt de game om één of andere reden niet gemaakt door de ontwikkelaars van het origineel, wat je al vragen kan doen stellen bij de intenties van publisher Square Enix. Maar de echte tragedie hier is het feit dat deze game zich focust op het personage Chloe, maar dankzij een nieuwe staking bij de vakbond van de voice actors niet de originele stemactrice van de eerste game overbrengt. Aangezien dit een game is die echt valt of staat bij de acteerprestaties van stemacteurs zijn we toch wel ontgoocheld in de mogelijke consequenties voor de geloofwaardigheid van dit personage. Lijkt ook van weinig originaliteit te getuigen: de nieuwe backtalk-functie waarmee je, ondanks het ontbreken van het zo kenmerkende tijdreizen uit de eerste game, toch opnieuw kan terugkomen op bepaalde beslissingen die je neemt in de game. Veel zal dus afhangen van de sterkte het verhaal, dat teruggaat naar de vriendschap en de gebeurtenissen van Chloe Price en Rachel Amber.

Xbox One

releaselijst Xbox One augustus 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Sonic Mania – 15 augustus 2017

Sonic is back! Of dat zeggen we toch iedere keer als er een nieuwe Sonic-game aangekondigd wordt. Maar deze keer gaat het opnieuw goed zijn! (Ja, ook dat zeggen we iedere keer.) Maar deze keer hebben we echt wel goede hoop, want in Sonic Mania gaat Sonic terug naar zijn roots in wat een heerlijk nostalgische 2D-platformer lijkt te worden. Alle elementen lijken aanwezig: retro pixel-art graphics, bijpassende soundtrack, de klassieke Sonic-gameplay en een afwezigheid van de vele shitty friends. Sorry not sorry, Amy. Maar misschien nog het beste (en meest hoopgevende) nieuws van allemaal: deze game wordt helemaal niet ontwikkeld door Sega. Nee, dit project is het resultaat van het harde werk van een ensemble aan Sonic-fans die de blessing kregen van de Japanse publisher om hun krachten te bundelen en een officiële game te ontwikkelen. Sonic Mania zal zowel nieuwe als remixed levels uit vorige games bevatten. Stel ons niet teleur, Sonic, dit is echt wel je allerlaatste kans! (Zeggen we ook iedere keer.)

Agents of Mayhem – 18 augustus 2017

Wie nog altijd geen genoeg kan krijgen van de hele reeks rond Saint Row, zeg maar de GTA-reeks op zowat de meest knallende
hallucinogenen en andere drugs die je maar kan tegenkomen, kan vanaf 18 augustus zijn hartje ophalen met spin-off Agents of Mayhem. Het spel vindt plaats in de nasleep van de gebeurtenissen uit Saints Row: Gat out of Hell, en verplaatst het hele strijdtoneel naar Seoul, Zuid-Korea. Daar probeert een organisatie genaamd Mayhem (Multinational AgencY Hunting Evil Masterminds) een boosaardige vereniging genaamd Legion (the League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations) tegen te houden in hun plannetje om alle landen te vernietigen. Uit twaalf beschikbare agenten van Mayhem mag jij er drie kiezen om mee te nemen op wat ongetwijfeld opnieuw een doldwaze LSD-trip wordt.

Madden NFL 18 – 25 augustus 2017

Wat FIFA en Pro Evolution Soccer jaarlijks betekenen voor de voetbalfans, is Madden elk jaar opnieuw voor de aanhangers van American football. In ons landje mag die sport dan misschien wel niet de populairste zijn – vooral rond de hoofdstad zijn er wel enkele clubs, die jaarlijks ook voor de Belgian Bowl strijden – maar in Trumpland is het wel een van dé grote nationale sporten. Nieuw dit jaar is dat Madden 18 een Story Mode zal krijgen, zoals eerder ook al bijvoorbeeld bij de FIFA- en NBA 2K-games het geval was. In die mode moet je een virtueel talent genaamd Devin Wade naar ongekende successen proberen te leiden als quarterback. EA Sports liet al weten dat er voor de nieuwe Madden-game overgestapt wordt op de Frostbite Engine, die eerder ook al gebruikt werd in EA’s FIFA-reeks. Coverster dit jaar is Tom Brady, de quarterback van de New England Patriots, die zowat als de beste NFL’er aller tijden wordt beschouwd, met maar liefst 5 Super Bowl-ringen.

F1 2018 – 25 augustus 2017

Men zegge dat er maar twee zekerheden zijn in het level, death and taxes. Als je het mij vraagt, horen jaarlijkse sportreleases daar ook bij. Naast klappers zoals FIFA en NBA hoort daar ook F1 bij. Codemasters is ondertussen al heel wat jaren de producent van de officiële Formule 1-game. Dit seizoen bracht weer heel wat veranderingen met zich mee, zoals de befaamde T-wing en dikkere voorbanden. Uiteraard zullen de nieuwe modellen van F1-wagens te zien zijn in de game. Gameplaygewijs belooft Codemasters enkele nieuwigheden, F1 2016 bracht ons een managementsimulatie naast het racen, die interessant maar relatief beperkt was. De nieuwe game gaat hier dieper op in met een skill-tree en meer keuzes. Verder wordt de race-ervaring verbeterd met meer opties tijdens free practice én komt de game in 4K uit voor pc, PS4 Pro en Xbox One X. Ten slotte kan je de baan op met een heleboel classic cars. Dat belooft!

XCOM 2: War of the Chosen – 29 augustus 2017

XCOM 2 is een van onze favoriete turn-based strategy games op de pc (en consoles) van de laatste jaren, en heeft al een paar uitbreidingen gehad met een extra class, nieuwe vijanden en cosmetische opties. Dat bleek voor Firaxis echter niet genoeg te zijn, en ze schotelen ons eind augustus een uitbreiding van jewelste voor. The Chosen zijn nieuwe, extra dodelijke vijanden die Nemesis System-gewijs telkens andere positieve en en negatieve vaardigheden hebben, vorige gevechten onthouden en hun eigen speciale missies in petto houden. Om ze te bevechten word je geholpen door drie nieuwe helden: de Templar, de Reaper en de Skirmisher. Er zijn nog andere nieuwe vijanden, zoals de zombie-achtige Lost die in hordes op je af zullen komen, uit verschillende soorten bestaan en zelfs Advent aanvallen! Je soldaten hebben ook hun eigen persoonlijkheden nu, en hun band met hun strijdmakkers zorgt nu ook voor voordelen in het spel. Je kan die band, of andere leuke elementen nu ook extra in de verf zetten in propagandaposters (die tijdens de missies zullen verschijnen)! Bereid je voor op tactische keuzes, oorlogsmisdaden en vloeken op gemiste schoten (92% kans! aaargh!) en hier en daar een hopelijk grappige bug (Jake, fix your game!).

Life is Strange: Before the Storm – 31 augustus 2017

Deze prequel op het commerciële en kritisch succesvolle Life is Strange heeft nog voor zijn release al voor de nodige controverse gezorgd. Eerst en vooral wordt de game om één of andere reden niet gemaakt door de ontwikkelaars van het origineel, wat je al vragen kan doen stellen bij de intenties van publisher Square Enix. Maar de echte tragedie hier is het feit dat deze game zich focust op het personage Chloe, maar dankzij een nieuwe staking bij de vakbond van de voice actors niet de originele stemactrice van de eerste game overbrengt. Aangezien dit een game is die echt valt of staat bij de acteerprestaties van stemacteurs zijn we toch wel ontgoocheld in de mogelijke consequenties voor de geloofwaardigheid van dit personage. Lijkt ook van weinig originaliteit te getuigen: de nieuwe backtalk-functie waarmee je, ondanks het ontbreken van het zo kenmerkende tijdreizen uit de eerste game, toch opnieuw kan terugkomen op bepaalde beslissingen die je neemt in de game. Veel zal dus afhangen van de sterkte het verhaal, dat teruggaat naar de vriendschap en de gebeurtenissen van Chloe Price en Rachel Amber.

Nintendo Switch

releaselijst Switch augustus 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Sonic Mania – 15 augustus 2017

Sonic is back! Of dat zeggen we toch iedere keer als er een nieuwe Sonic-game aangekondigd wordt. Maar deze keer gaat het opnieuw goed zijn! (Ja, ook dat zeggen we iedere keer.) Maar deze keer hebben we echt wel goede hoop, want in Sonic Mania gaat Sonic terug naar zijn roots in wat een heerlijk nostalgische 2D-platformer lijkt te worden. Alle elementen lijken aanwezig: retro pixel-art graphics, bijpassende soundtrack, de klassieke Sonic-gameplay en een afwezigheid van de vele shitty friends. Sorry not sorry, Amy. Maar misschien nog het beste (en meest hoopgevende) nieuws van allemaal: deze game wordt helemaal niet ontwikkeld door Sega. Nee, dit project is het resultaat van het harde werk van een ensemble aan Sonic-fans die de blessing kregen van de Japanse publisher om hun krachten te bundelen en een officiële game te ontwikkelen. Sonic Mania zal zowel nieuwe als remixed levels uit vorige games bevatten. Stel ons niet teleur, Sonic, dit is echt wel je allerlaatste kans! (Zeggen we ook iedere keer.)

Mario + Rabbids Kingdom Battle – 29 augustus 2017

Misschien wel dé verrassing van de afgelopen E3. Je bent fan of je bent het niet, maar Mario + Rabbids verbaasde iedereen met het feit dat het eigenlijk een vrij comptetente XCOM-kloon blijkt te zijn. Shigeru Miyamoto was aangenaam verrast toen Davide Soliani van Ubisoft hem in 2014 een eerste prototype van deze turned-based RPG liet zien, een genre waar Mario nog niet de ster is geweest. Voor Soliani was de samenwerking alleszins een droom die werkelijkheid werd, getuigend van zijn emotionele reactie in LA enkele weken geleden. In Mario + Rabbids kan je spelen als Mario, Luigi, Prinses Peach, Yoshi en vier Rabbids die zich verkleed hebben als die Nintendo-personages. Elk personage heeft een laserpistool, en samen neem je het op tegen de “boosaardige” Rabbids in verschillende taktische gevechten. Ook heeft de game een twee-speler co-op-modus.

Handheld

releaselijst PlayStation Vita augustus 2017 (klik hier om de lijst te openen)

Undertale – 15 augustus 2017

In het rijk van indie RPG’s is Toby Fox zijn ode aan Earthbound heer en meester. Hoe komt dit? Wel, daar zijn talloze redenen voor. Zo heb je het verhaal dat goed in elkaar steekt, met meerdere verschillende eindes (en het is wel degelijk de bedoeling dat je dit meerdere keren speelt). Dan heb je ook nog de knotsgekke cast met pratende koeien, kwaadaardige bloemen, dansende skeletten en honden. Overal grote en kleine schattige honden. Een andere leuke toets is de gameplay. Zo test Undertale geregeld je kunde door je in bullethellscenario’s te gooien. Ten slotte is er nog de adrenalinepompende soundtrack, die zo goed is dat het vele andere games met schaamrode wangen naar huis doet rennen. Megalovania is my jam!

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties